MAAF ~~!!

eydafaizal | Tuesday, December 31, 2013 | 1Comments |
 
 
 
KEPADA SEMUA PEMENANG FIRST GIVEAWAY BY EYDA ,
MAAF KERANA PENGHANTARAN HADIAH HADIAH ANDA DITANGGUH SEHINGGA MINGGU HADAPAN ATAS SEBAB YANG TAK DAPAT DIELAKKAN ..

HARAP MAAF .
 
 
SPONSER UTAMA BALIK KAMPUNG ..
SERENTAK TERPAKSA BERPINDAH RUMAH ..

MAAF SEKALI LAGI ..

HARAP MAKLUM ..




dah nak masok tahun baru ...

eydafaizal | Saturday, December 28, 2013 | 3Comments |
 
haih .. pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru ..
wallaweh , sangat sayangkan kenangan sepanjang tahun neh .. 2013 ..
 
macam macam dugaan aku tahun neh ..
dugaan aku dan suami ..
keadaan macam kucar kacir dengan masalah sendiri ..
then family pulak dating menjengah dengan cabaran baru ..
 
hati semua pihak nak kena jaga hoi ..
aku neh lelagi arh ..
kadang kadang serba salah ..
sebab aku ngan laki aku ,laki aku lebih banyak beralah dalam setiap perkara ..
 
tahun neh aku hilang anak ..
tahun neh jugak aku sakit ..
tahun neh macam macam aku kena handle ..
tahun neh jugak banyak masalah yang family mengadu kat kau ..
dan aku blur kalau sengsorang ..
 
kadang-kadang rasa macam lemah nak teruskan hidup ..
dugaan aku yang paling hebat ,
aku hilang anak kandung aku ,.
anak kesayangan aku ..
anak yang aku lahirkan ..
 
sampai sekarang pon kerinduan tuh semakin bertambah ..
sangat sayu hati tapi apa yang aku boleh buad ?
 
aku rendu qayyum iman aku ..
 
 
aku rendu anak aku ...
 
 
aku berharap sangat Allah tunjukkan kebenaran dan keadillan ..
aku harap tahun 2014 neh membawa sinar dalam hidup aku ..
aku harap aku lebih bahagia dengan keluarga kecil aku ..
 
bersyukur , walaupun dugaan silih berganti sepanjang tahun 2013 neh ,
ALLAH tetap murahkan rezeki aku suami isteri ..
rezeki mencurah ..
 
yya .. rezeki allah ada di mana-mana ..


mohon Allah terus beri kekuatan pada aku dan suami ..
aminn ..


 

 
ohh , kau pon tahu laki aku bukanlah mesra kamera .. asyiklah mata nengok tv .. haihh ..
 
 
 
 
 
p/s : tak larat nak taip pepanjang bila fikiran asyik terbayangkan qayyum ..
mama sayang awak QAYYUM IMAN .. <3
 

kata outing tapi .....

eydafaizal | Friday, December 27, 2013 | 3Comments |
 
haa .. meh sini aku story mory ..
hari natal harituh aku ngan laki aku kan cuti ..
so , korang boleh guest tak yang aku bangun lewad .. ceh kan ??
 
laki aku kejot aku pukul dua belas lebih ..
what ? dua belas ? tengah hari taw .. perghh ..
pertama kali after married aku bangun lewad cenggitu (yer ker ?)
 
kesian kau suami .. hahaa ..
 
masak ?? memang lha tak .. mihmih ..
kemalasan melanda diri ..
jadiknya , laki aku yang memahami tuh ajak out jalan jalan ..
ehh kami kaki jalan hokeh .. wee ..
 
ohh okay .. tak jalan .. haha..
 
motip aku update entri ?
 
sebab aku rasa sikit geram ..
sebab ?
 
adakah patut laki aku ngajak aku jenjalan ..
lepas tuh bila keluar , kau nak tahu mana dia bawak aku ??
 
BENGKEL KERETA !!
 
servis kereta dia ..
haihh sakit jiwa aku ..
servis kereta bukan sekejab hoi .. lamaa ..
berjanggut aku tunggu ..
nyesal aku ekot tadik .. ohh .. kau memang jahad faizal ~!
 
 
tapi tappa lha ..
kira jalan gak kan .. ciss ..
 
k  lha , tu jer , bye ..
 
 
 
 
 
 
p/s : aku rasa entri tak semengah hari neh .. hahaa .. ampunnn...

GIVEAWAY ! NEW YEAR 2014 by MYA dan CB

eydafaizal | Thursday, December 26, 2013 | 1Comments |
 
 

Dengan kerjasama Craft & Beads,
kami akan melancarkan
New Year 2014 Giveaway
By
Mya Farisha
Craft & Beads
12/12/2013 – 4/1/2014


Klik banner utk join

Hadiah :
Top Referral : RM 20

Random (by lucky draw) :
Topup RM5 x4 | Handmade Bracelet (worth RM10) x2

Keychain x2 | Brooch Felt x2 | Bloglist x5

INFO : hijab satin :)

eydafaizal | Thursday, December 26, 2013 | 1Comments |
 
 
okay , harineh nak bukak info pasal kain tudung dari fabric satin ..
pernah dengar kan ??
aku share sebab aku baru tahu .. ngehngeh ..
 
okay , jum baca neh .. :
 
 
 

 
aku takda gambar ..
so , kredit to abg google lha .. hahaa ..
 
 
 
CIRI-CIRI DAN SEJARAH :
-bahagian depan fabric satin lazimnya licin dan berkilat ..bahagian belakangnya pula sedikit kesat ..
-satin dibentuk dari gentian sutera , polyester atau rayon.
-perkataan satin berasal dari nama Bandar pelabuan China iaitu Zaitun .. Zaitun kini dikenali ramai sebagai Quanzhou ..
-artis tekstil China telah lama mencipta satin yang digunakan dalam penghasilan jubbah ..
wanita dari Negara timur tengah antara yang memporpularkan hijab satin ini ..
 
 
 
TIPS PEMAKAIAN :
-pakai anak tudung terlebih dahulu agar hijab satin terletak cantik dan kemas serta tidak jatuh ..
-pinkan dengan kemas kerana fabriknya yang licin mudah membuatkannya bergerak ..
 
 
 
TIPS PENJAGAAN :
-ketika ingin mencuci hijab satin , jangan merendamnya terlalu lama .. cukup sekadar merendamnya kedalam air sabun .. jika direndam terlalu lama , rona hijab akan pudar dan boleh menyebabkan material koyak ..
-gunakan bahan pencuci bersifat lembut..
-jangan berus terlalu kuat ..
-elakkan mencuci menggunakan mesin basuh ..
-ketika menyidai hijab jenis ini , elakkan menjemurnya dibawah cahaya matahari yang terik kerana ini akan merosakkan fabric dan memudarkan warnanya dengan cepat ..
 
 
 
 
 
 
cc : nonahijabista .
 

ww : saya suka yang nie .......

eydafaizal | Wednesday, December 25, 2013 | 2Comments |
 
simple entri today ..
 
dalam banyak banyak losyen ,
losyen neh pilihan aku ..
 
 
 
 
sebab ???
 
sebab best r ..
lembut moist macam baby .. 
sesuai r untuk orang yang ada masalah kulit kering ..
macam aku ...
wee :)
 
 
ok tu jer .. bye !
 
 
 
 
p/s : korang pakai losyen apa ?
 

PEMENANG 1ST GIVEAWAY by EYDA

eydafaizal | Tuesday, December 24, 2013 | 14Comments |
 
 
 
oraite ;neh senarai pemenang yang bertuah .. 
hadiah ada perubahan kan ? hhahaa .. harap maaf .. acceyy ..
 
 
okayy .. refer SENARAI PESERTA neh okeh ?
 
 
 
PEMENANG SATU BEDAK TANAKA (SAIZ BESAR) + SHISEIDO MASK + SATU LIP AND EYE COLLAGEN
[ 2 PEMENANG ] 
 
 
 
 39 -  http://contest-sanasini.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html


PEMENANG SATU BEDAK TANAKA SAIZ KECIL + SHISEIDO MASK +LIP AND EYE COLLAGEN
[ 3 ORANG PEMENANG ]


79 -  http://dewqracintakita.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
43 -  http://seindahnostalgiasemalam.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html


PEMENANG TOPUP RM 5
[ 2 PEMENANG ]


PEMENANG PASHMINA
[ SEORANG PEMENANG ]


65 -  http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html



PEMENANG SAGUHATI
[ 3 PEMENANG ]



15 - http://duniaku-shatin.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
62 -  http://nursaidatulazwaa.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
80 -  http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html



PEMENANG KERONSANG EKSLUSIF
[ SEORANG PEMENANG ]



28 - http://eiramahirah.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html






OKAY , PEMENANG YANG BERTUAH HARUSLAH BERBUAD DEMIKIAN ..


 PM KAT FB SINI AND INFO :

NAMA ;
URL BLOG :
NO KORANG NEH :
PHONE NUM :
ALAMAT LENGKAP :



BAGI TOPUP KORANG TAK PAYAH SERTAKAN ALAMAT .. JUST PM YANG NEH :

NO KORANG NEH :
PHONE NUM :
MAXIS/CELCOM/DIGI/ETC :



MASA KORANG BAGI INFO KAT AKU HANYA MINGGU INI ..
PENGHANTARAN HADIAH AKU AKAN HANTAR HARI JUMAAT .. ( 27.12.2013 ) ATAU ISNIN (30.12.2013)



SEKIAN ..


TAHNIAH PADA YANG BERTUAH , YANG LAIN , DONT GIVE UP .. NANTI AKU BUAD GIVEAWAY SENANG LAGI EHH ? WEE ..:)



OHH YYA ,  TERIMA KASIH SPONSER :)

SENARAI PESERTA 1ST GIVEAWAY by EYDA ...

eydafaizal | Monday, December 23, 2013 | 9Comments |
 
 
SENARAI PESERTA
 
JOM BLOGWALKING DAN FOLLOW MEREKA ..
 

tamat sudah GA aku ..pemilihan pemenang sedang dijalankan ..
pemenang akan diumumkan dalam masa terdekat .. :)



1 - http://nurhusnazul.blogspot.com/2013/11/husnazulkepli1st-giveaway-by-eyda.html
2 - http://hana-nuhaba.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
3 - http://anna-lifeiscun.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
4 - http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2013/11/jom-join-ga-nihadiah-pon-mmg.html
5 - http://www.nieynasakinahza.my/2013/11/first-give-away-by-eyda.html

6 - http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
7 - http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
8 - http://giveawayohsem.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
9 - http://ctamanaqim.blogspot.com/2013/11/first-giveaway-by-eyda.html
10 - http://amirahamer.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html

11 - http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
12 - http://vidolaaa.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
13 - http://miaduniaku.blogspot.com/2013/11/1st-giveway-by-ieda.html
14 - http://rawkkstylo.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
15 - http://duniaku-shatin.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html

16 - http://stuffyies.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
17 - http://aqilahmurai.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
18 - http://lovelyfiya.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
19 - http://misscintakamu.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
20 -  http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html

21 - http://narumihuda.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
22 - http://purplestarz89.blogspot.com/2013/11/first-giveaway-by-eyda.html
23 - http://ohthrillers.blogspot.com/2013/11/first-gieaway-by-eyda.html
24 - http://gadizspectacles.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
25 - http://tokmimicapayam.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html

26 - http://schomells.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
27 - http://arnilala.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
28 - http://eiramahirah.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
29 - http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/11/first-give-away-by-eyda.html
30 - http://nanakimie.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html

31 - http://segmengiveaway.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
32 - http://hellomynameisnazira.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
33 - http://shidasitusini.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
34 - http://fazahunhan.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
35 - http://syamimialias.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html

36 - http://fatanahkhirizan.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
37 - http://azminanordin.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
38 - http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/11/first-giveaway-by-eyda.html
39 - http://contest-sanasini.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
40 - http://lalazarryn.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html

41 - http://flyafiqah.blogspot.com/2013/11/1st-giveway-by-eyda.html
42 - http://p1r4h.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
43 - http://seindahnostalgiasemalam.blogspot.com/2013/11/1st-giveaway-by-eyda.html
44 - http://zheyyrafantasylife.blogspot.com/
45 - http://yangbaik.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html

46 - http://chocollyheart.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
47 - http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
48 - http://jombercontest.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
49 - http://www.syuhadasalleh.my/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
50 - http://norvanida.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html


51 - http://eymasu.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
52 - http://nooramyma.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
53 - http://artisarainbow.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
54 - http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
55 - http://stayinheart.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html

56 - http://anyssahady.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
57 - http://thesilentfreezesoul.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
58 - http://mii-and-himm.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
59 - http://superpapaya.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
60 - http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html

61 - http://jessthirteenian.blogspot.com/2013/12/first-giveaway-by-eyda.html
62 - http://nursaidatulazwaa.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
63 - http://aejarstories.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
64 - http://jueazrin.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
65 - http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html

66 -  http://diaryzakiah.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
67 -  http://lfeerafeera.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
68 - http://sweetlittlemom.blogspot.com/2013/12/giveaway-by-eyda.html
69 -  http://aryssanajwa.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
70 -  http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html

71 -  http://dhia-manja.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
72 -  http://farhanazulkafli-96.blogspot.com/2013/12/first-giveaway-by-eyda.html
73 -  http://havinue.blogspot.com/2013/12/first-giveaway-by-eyda.html
74 -  http://theonlygirl98.blogspot.com/2013/12/haip-assalamualaikum-joined-harap.html
75 -  http://jnjikita.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html

76 -  http://chenta-taugeh.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
77 -  http://alyaa302.blogspot.com/2013/12/first-giveaway-by-eyda.html
78 -  http://umikasum.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
79 -  http://dewqracintakita.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
80 -  http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html

81 - http://ceritahatiputriayu.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html
82 -  http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/12/1st-giveaway-by-eyda.html



peserta yang join tapi url blog tak ada dalam senarai sila maklumkan di ruangan komen ini beserta url entri GA ini .. sekian .. :)



thanks support GA aku .. :)



 

1ST GIVEAWAY by EYDA

eydafaizal | Saturday, December 21, 2013 | 82Comments |
 
STICKY POST ENTRY
TILL 21 DISEMBER 2013
 
 
 


 
 
hai ... aku dah lama sebenarnya nak buad giveaway neh ...
tapi tak berkesempatan ...
sekarang dah boleh buad , so meh lha kita jalankan misi .. ngeee ...
 
simple jja giveaway neh ..
disamping aku nak blogwalking and follow blog korang jugak ..
 
 
syarat-syarat :
 
1- follow blog neh (LINK)...dan neh (LINK)...
2- klik iklan setiap blog ..(kalau ada) ...
3- follow facebook neh (LINK) ..(takda sila abaikan)
4- buad satu entri pasal giveaway neh .. tempek gambar giveaway ..
5- tinggalkan link entri blog korang kat ruangan komen entri neh ..
 
 
 
hadiah-hadiah :
 
- satu bedak tanaka (saiz besar ) x 2 orang pemenang ..
- satu set (1 bedak tanaka (saiz kecil) + lips n eyes collagen + sheiheido mask ) x 3 orang pemenang ..
- topup rm 5 x 2 orang pemenang ..
- sehelai pashmina x seorang pemenang ..
- keronsang ekslusif x seorang pemenang ..



pemenang akan dipilih secara random ..

ehh , cerita hari cuti..

eydafaizal | Friday, December 20, 2013 | 3Comments |
 
 okay ..
bila cuti , moh lha kita plan something untuk hangout ..
sokay walaw cutiku hari rabu ..
tetap jugak nak kuar jenjalan walaupun suami kesayangan kerja .. phff ..
 
jadiknya harituh , after suami kuar g kerja ,
aku mulalah mengajak adek kesayanganku keluar ..
cadang nak tengok wayang ..
adek aku pulak masa tuh kat umah pakjang aku ..
jadiknya aku mulalah mengejut pakjang pagi -pagi mintak dia antarkan adek aku datang umah aku ..
alah bukan jauh nau pon ..
tempat kije pakjang aku tu pon kat area aku tinggal ..
 
sementara aku tunggu adek aku sampai ,
aku membutakan diri dulu ..
dalam pukol Sembilan macam tuh ,
pakjang aku tadi tu call , bagitau yang adek aku ngan dia ada kat bawah ..
aku pon turun dengan lajunya ..
muka apa semua serabai jer .. lantakkan .. hahaa ..
 
naek rumah amek dompet , turun balik beli sarapan ..
siap makan , aku tengok tv .. ntah apa cerita aku dah lupa ..
tido kejab .. adek haku sibok mengonline .. tappa biarkan ..
pukul 12 adek aku kejot ..
 
siapkan dulu kerja hakiki , kemas sikit sikit , basuh baju apa semua baru boleh keluar dengan senang hati ..
tak kuasa ehh aku nak mendengar laki aku balik membebel ..
 
pukol dua tepat , aku keluar ..
bukan jauh nau pon , aku jalan kaki jek ngan adek aku ..
sebelum sampai ,aku melantak kepci dulu ..
lapar lha katakan ..
 
 
 
 

 
 
comelkan adek aku yang garang tu ??
hee .. memang comel .. tinggi pulak tu .. phfff ..
 




 

 
 
okay , pergi beli tiket wayang ,
kami decide nak tengok citer papadom ,
sebab papadom 2 tuh pukol 3.10pm ..
aku beli tiket tu dah pukul 3 .. so terus beli popcorn .. heee ..
 
 
tunggu punya tunggu ,
aku nengok lampu panggung kami tak bukak bukak .
adek aku dah bosan .. aku dah tak larat nak berdiri ..
dah r bangku tadak ..
popcorn pon dah tinggal separuh ..
 
dalam pukul 3.30 macam tuh , ada akak yang sorang tuh datang tegor ,
dia pon tengok citer yang aku nengok .. dia kata wayang yang kami nak tengok tuh ada problem .. ehh ??
 
akak tu suruh aku Tanya adek yang jaga pintu panggung tu ,
aku g Tanya , budak tu kata wayang tu macam ada masalah .. then bila aku Tanya macam mana ,
dia suruh tunggu dalam 20 minit lagi .. aiseyy ..
 
tapi tappa , masok panggung hari tuh macam panggung kami punya ..
sebab , hanya kami yang tengok ..
means , aku ngan adek aku , akak tu dengan anak dia tiga orang ..
ahha , anak anak akak neh punyalah menjelajah panggung tuh ..
kejab duduk depan .. kejab derang timbul sergah aku kat belakang ..
comel ngat .. hee ..peramah lak tuh derang neh ..
and citer papadom 2 tuh sangat best .. :)
 
dah habis kami bersurai ..
apalagi , moh lha tenangkan hati .. wengweng ..
 
 

 



 

 

 

 
 
udah ler tuh , aku dah penat menaip .. ngehngeh ..
lepas reronda aku terus balik jer ..
adek aku sambung ngadap lappy ..
okay , aku sambong tengok tivi .. :))
 
 

 
 
ohh ya , aku sempat jugak belik broadband ..
Alhamdulillah .. :)
doakan lha aku rajen hapdate blog okay .. wee ..
 
 
okay , bye ~!
 
 
 
p/s : detail tak cerita aku hari neh ?? hee

cepat ~!!!

eydafaizal | Thursday, December 19, 2013 | 2Comments |
 
heyy .. okayy .. 
engat kan pasak giveaway aku ???
harineh dah 19 hokeh .. dah nak tamat dah .. 
tinggal lagi 2 hari jerk lagi .. 

sapa yang tak join lagi tuh silalah join ..
ada lagi masa neh ..
ehh pada yang dah join , 
thanks banyak banyak ..
sayang korang selalu .. :)
jom join lagi .. klik SINI .. 

post tengah malam ..

eydafaizal | Thursday, December 19, 2013 | 0Comments |
 
 
 
okay .. dah jadik kerja pulak haku mengapdate entri tetengah malam ..

ehh bukan malam hokeh .. dah pagi .. sighh ..
horait .. aku nak cerita .. hii ..
 
tadik aku keluar dengan adek aku ..
yelah harineh aku kan cuti .. hee ..
takkan nak dok rumah kan .. 
so , kami outing .. :))
 
 
 
ehh , tetiba rasa macam nak tido ..
okay sorry , 
kita sambung esok k .. [panggg] hahaa ..
 
 
okay bai ..
 
 
p/s : nampak nau entri nak mintak kaki neh .. hihik ..

WW : syukran .. :)

eydafaizal | Wednesday, December 18, 2013 | 2Comments |
 
hai ...
 
harineh entri pendek .. muehehe ..
 
okay ..
 
marilah sama sama kita bersyukur kerana masih berkesempatan untuk bernafas dimuka bumi Allah yang luas neh ,..
 
syukur pada Yang Esa sebab sentiasa ada untuk hambanya ..
 
syukur pada Yang Berkuasa kerana masih lagi memberikan kami peluang untuk hidup ..
 
beri lagi peluang untuk kami bahagiakan insan insan yang kami sayangi ..
 
syukur kerana masih lagi merasai kasih sayang daripada suami tercinta ..
 
masih lagi merasa belaian kasih mesra adek adek dan keluarga ..
 
moga kita terus bersyukur pada Allah ..
 
walau disaat dugaan dating menjelma ..
 
terima kasih Ya Allah :))
 
 
 
 
 
 
 
syukran :)
 
 
p/s : nota penuh keagamaan today :)

kasut ~~

eydafaizal | Sunday, December 15, 2013 | 0Comments |

 
Alhamdulillah ..
akhirnya .. dapat jugak kasut baru ..
ngehngeh .. tuh pon beli tak plan ..
 
a few day lepas ,
aku ngan suami pergi danau kota ..
memula tuh plan untuk carik inner sahaja ..
alaa , aku punya tabiat mengumpul inner sekarang neh .. haehh ..
penuh kotak tapi yang pakainya satu dua jer .. sigh ..
laki aku pasrah ngikut .. ngee ..
satu lagi sebab nak membodek lha kan .. ngee ..
 
jalan jalan keliling kawasan danau tuh ..
dapat lha aku membodek selendang dua helai ..
dapt jugak menarik inner magik dua helai ..
 
ehh , inner magik adalah sangat best tahu ??
best jer pakai ..
muka bulat tak Nampak ..
Nampak bujur jja muka ..hahaa ..
so tak Nampak tembam disitu .. .. kahkah ..
 
then , mata aku sempat jugak menilik sehelai jubbah .. ngeh ..
tilik punya tilik , (siap try lagi) ,
lastly aku pon rembat jugak ..
hahaa .. kesian laki aku kena bodek ..
habes duet kau yang .. haha ..
tappa .. nanti mama velanja makan kepci peberet papa tuh yer .. hee ..
 
jalan punya jalan lagi ,
tetiba suami masok dalam kedai kasut ..
ehh , takkan laki aku nak beli kasut tuk dia lak kan ..
dah kebanyakkan kasut kat situ semua perempuan punya ..
pilih punya pilih ,
dia suruh aku try ..
ternganga aku taw .. hahaa ..
tapi dalam hati terkial suka .. hee
 
kasut yang dia suka tuh takda saiz kecik .. besar okay ..
saiz 8 ,
tapi elok jer lha masok kaki aku yang panjang saiz 6-7 neh .. haehh ..
tapi tetaplah Nampak serabai coz rasa besar kasut tuh ..
tappa tappa ..
daku bersyukur hokeh ..
sebaek laki kau nak velanja ida .. sigh ..,
 
 
 
 
 
 
tuh lha ghopernyer kasut peberet laki aku yang dia beli tuk aku ..
aku hokeh jja ..
walaupon besau kan ..
tapi hargai lha dah laki nak beli ..
dari kau mintak dia buad donno kan .. memang phfff ........
 
ehh .. takat tuh jja kot ..
penad aku nak menaip .. kehkeh ..
Bubye ..
 
 
 
 
p/s : malam tu gigijh membeli barang aku jja berates ratus .. kesian kau suami .. haha .. nanti velanja lagi yya ..
memuah .. sayangs awakk .. grr .. :))

permulaan : Ephyra :))

eydafaizal | Saturday, December 14, 2013 | 0Comments |
 
kemahen kan tajuk tuh ??? ngehngeh ..
 
orait .. tak payah nafikan ,
semua orang mesti dah pernah dengar tentang Ephyra kan ???
 
aku pon dah mula terjebak .. hahaa ..
 
nak try .. mungkin produk neh sesuai ngan aku kan ..
manalah tahu ..
aku mencuba ..
biar Allah yang tentukan hasilnya ..
 
aku mula berminat dengan Ephyra neh dah lama ..
tapi macam teragak agak ..
yelah , kau tengok harga pon dah telan air liur aku .. sigh ..
tapi bila aku baca blog yang rata rata menunjukkan kepuasan derang terhadap Ephyra neh , 
aku pon jadik teruja nak cuba ..
 
so , gigihlah aku membodek suami kesayangan .. hahaa ..
sebahek lha dia bagi hoi ..
tetiap bulan tuh nak suruh dia sponser .. sigh ..
 
alahh .. demimu jugak suami .. kahkah ..
kuang ajau aku neh .. hee ..
 
bila suami izinkan ,
(sponser dia tuh penting sebenarnya , )
terus jja aku carik ejen pengedar Ephyra neh .. hee ..
harituh aku carik , and hari yang sama jugak aku bank in duet masok akaun ..
kau tengok kau tengok ... lajju kan aku ?? hahaa
 
 
dan taraa ...
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
haa .. aku amek dua kotak terus .. dasar sangat kan menghabeskan duet laki ..
alah .. pihak Ephyra buad offer best ..
and aku rasa masih berpatutan ..
 
aku takot jugak sebenarnya ..
sebab sebelum neh aku neh tak pernahnya konsisten dengan sesuatu produk ..
kang bila tak konsisten , bila nak Nampak hasil kan..
aku nak atasi masalah rambut gugur aku neh jja ..
dah teruk sangat katakan ..
rimas tau asik asik kena sapu rambut yang hampir setiap pelosok rumah ada ..
haehh .. sungguh , rimas ..
laki pon dah merungut ..
sebab tu lha aku bagi alasan kat laki aku nak try Ephyra sebab tanak bagi rambut gugur dah ..
lajju jer dia angguk .. haa ..
Nampak sangat kau kann tak suka rambut aku bersepah sana sini, .. phfff ..
 
korang boleh jer baca tedtimoni testimono yang kebanyakkannya Berjaya ..
ehh malas pulak aku nak bagi link .. hahaa ..
kau google jja lha .. jangan malas .. ngee ..
google jer Ephyra ..
segala jenis macam blog pasal neh ada .. haa ..
larat tak larat jer kau nak baca .. hee ..
 
 




ohh .. aku beli dua kotak ephyra and dapat free 2 shaker , free 2 bag ephyra , dan free this showergel 250ml neh ..
ahha , also penghantarannya free postage .. :))



 
 
in syaa allah .. aku akan cuba disiplin untuk try produk neh ..
in syaa allah , kalau Allah izinkan Ephyra neh sesuai untuk aku , Alhamdulillah ..
moga moga lha ..
 
 


 
 
aku order this from sis izzahadi ..
boleh contact sis tuh kat num neh .. 019-2198619
atau contact jer terus pihak Ephyra sendiri .. 019-3999238/ 03-41417889
 
boleh search istagram pihak Ephyra : @ephyra2u
and instagram sis izza : @izzahadi ..
 
banyak lagi ejen sebenarnya ..
korang boleh detail sendiri mana satu korang nak .. hihik ..
aku neh pakai deal jja tuh .. dasar sangat kan ??
hee ..
 
 
 
 
p/s : nanti aku review eh ephyra neh berkesan ker tak pada aku .. huhuu .. :)))
 
sekian ..

snek kegemaran ~~ ehh ?

eydafaizal | Saturday, December 14, 2013 | 2Comments |
 
 
 
 ohh .. I is don't know why aku boleh tetiba minat snek neh ..
 
 
 
sejak seminggu lepas ,
coklat neh mestilah termasuk dalam list wajib kubawa ke opis ..
lazat weh .. best gittew rasa dia ..
dah nama pon coklat kan ..
sapa yang taksuka ?? haahaa
 
 
laki aku geleng kepala setiap kali aku turun kedai semata mata nak beli cekelat tuh .. haeh ..,
ntah kenapa aku pon tataw ..
pengaruh dari seseorang ??
takda maknanya sebab harituh aku yang gatal beli ..
nak rasa kunun .. hahah ..
kan dah jadik sukaa ..
 
gigih aku turun kedai taw nak beli mendalah neh ..
 
sampailah semalam aku makan sambil baca majalah ujang ,
laki aku tegur dengan soalan berbisa .. ,
" mama tak takot gemok ker ??"
err .. dan dan stop ngunyah ..
saat saat tuh jugak aku rasa kenyang ..
dah tanak ngunyah ..
haehh ..
 
terus simpan lebihan cekelat tuh ,
minum air then masok tidor ..
sentap !
 
 
 
p/s : tapi aku kisah jugak hoi .. huhuu ..
 

novel bersiri :)

eydafaizal | Friday, December 13, 2013 | 4Comments |
 
okay ..
harineh aku nak story pasal buku .. hee ..
 
orait .. sapa kat sini tak kenal kak ain maisarah ?
alaa , penulis novel remaja popular tuh ..
haa , aku dulu cukup suka baca buku buku karya dia ..
(sampai sekarang pon suka lagi .. walaupun dah jadik mak orang ..) sigh ..
 
kalu yang mengikuti novel novel kak ain neh ,
mesti tahu corak gaya penulisan beliau kan ..
haa , best kan ??
 
biasanya semua novel kak ain neh berlatarbelakangkan sekolah sri bangsar ..
dan biasanya setiap novel ada watak watak yang kita sedia maklum ..
contoh : watak kumpulan the wannababes ,..
 
inspirasi dari novel aku mahu buli ,
menghasilkan novel dewasa bertajuk IMPIANA ..
 
orait , bercakap pasal impiana neh ..
impiana neh sebenarnya novel dewasa ..
dan novel siri impiana ini mempunyai empat siri ..
novel novel impiana neh dah lama sebenarnya kat pasaran ..
cuma aku yang dari dulu terkial kial mencarik ..
banyak kedai buku kat KL neh yang aku Tanya ..
semuanya kata novel novel neh dah habis lha , takda stock lha ..
keciwa okeh keciwa .. :(
 
 
 
 
 
 
so , nak dijadikkan cerita ,
baru baru neh aku cuti ..
then kebetulan adek aku ada kat KL ..
aku pon ajak lha dia pegi jalan jalan ..
alaa , kat BremMall jja pon ..
dah itu ja yang dekat dengan rumah aku ...
 
kebetulan jugak ,
ada promosi kat MyBookStore kat situ ..
aku teruslah mengajak adek aku yang jugak kaki buku masok ke kedai buku tuh ..
rambang mata taw .. haeh ..
harga akhir tahun kan .. mahunya tak meraban aku mencarik buku ?hahaa ..
 



 
 
dan hasilnya ... jengjengjeng ...
 
aku dapat jugak temui keempat empat siri IMPIANA tu .. yeaayy ..
and aku grab empat empat sekali ..
hamik kau , susah sangat nak carik kan ..
puas aty aku .. muahahaa ..
balik ja terus ngadap buku tuh ..
sampai laki aku balik pon haku tak sedar dah .. phfff ..
 
 
kesimpulan :)
 
impiana tuh memang terbaekk ..
cuma ada sedikit yang tergantung storinya ..
buat aku tetanya Tanya ..
but so far , that so good .. :P
 
 
 
 
p/s : who's your feberet penulis ?
 
 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid