takkan pisah =)

eydafaizal | Sunday, March 31, 2013 | 0Comments |
sayang aku ingin berbicara kepadamu
tentang apa yang tengah aku rasakan
ada apa ada apa katakanlah semuanya
ku kan dengarkan duhai cintaku
 
 
bila nanti orang tuamu tak meredhai dengan
apa yang kurasakan padamu
semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
begitupun orang tuaku
 
 
kau takkan tinggalkanku
takkan pernah sayangku
janjimu , janjiku
untukmu
 
 
takkan ada yang pisahkan kita
sekalipun kau telah tiada
akan ku pastikan
ku kan memeluk menciummu di syurga
 
 
jangan kau pergi tinggalkan aku
bawa aku kemana kau mahu
janjiku padamu jiwa dan ragaku
matipun ku mahu ..

terharuu ... :')

eydafaizal | Saturday, March 30, 2013 | 0Comments |
 
assalamualaikum sayangs .. wee .. sehad hary neh ?? sila lha sehad yya .. harapnya lha okay ?
 
 
ahha .. look at da title .. terharuu .. wee .. apa yang si ida neh terharu sangat neh kan ?? hee .. nak story lha neh dear ..
 
 
hari neh an hari sabtu .. so , seperti biasa .. ida kerja .. sobsobsob T_T .. hari-hari sabtu pon kerja kan ida neh ?? huhuu .. boyfie ida cakap , orang tak kerja lha hari minggu .. grr .. setiap kali ida dengar dia cakap centuu kat ida .. ida rasa macam nak tumbok muka dia .. tapi tak tumbok pon lha .. sayangs lha katakana .. =) so , ida juzt jelling-jelling manja lorh kat dia .. =)
 
 
nak tawu , tadik tengah sibuk-sibuk borak ngan second boss ida an , lebih kurang pukul dua petang centuu kot , boyfie ida muncul tiba-tiba .. guestwhat ? wee .. boss ida bulehh g panggil dia .. winkwink .. =)dia pon masok lha dalam kaunter neh .. dengan malu-malunya .. hahaa .. boss ida bual-bual lha ngan dia ... tengok , sporting ark bos ida ? korang ada ? hee , berlagak kan ?
 
 
so ? apa yang terharunya ? okay .. lepas borak ngan boss ida tak lama lepas tuh , si bos ida neh pon balek ofis dia .. ida Tanya dia kenapa datang ?? dia jawab "sebab rendu mama .. "wee .. terharu kan ??? then dia cakap lagi , " hari neh papa nak temankan mama lha kat sini .. buleh ?"
 
 
lol .. ternganga mulot ida .. wee .. dia tunggu ida sampai balek jabgi .. mak aih , sanggupnya dia .. =) masa tuh , terasa benar diri disayangi .. =)and know what ? dia sampai tertidur tunggu ida habes kerja .. ishishish .. kesian dia kan ??
 
 
hee , sebenarnya tuh jelah yang ida nak cerita sangat tadik .. wee .. terharu tak terharu tak ? tolong lha terharu yya ?? hee , gedik an ida ? sila lha kata yya .. hahaa .. =)
 
 
ehh , nampaknya , sebelum ida merepek yang bukan-bukan , better ida stop kat sini en ? nanti termengarut lebih pulak haa .. nayaa jja korang nak membaca .. hee ..
 
 
okay lha sayangs-sayangsku sekalian , ida undur diri dulu yya ?? jumpa lagi ... =)
 
 
Bubye .. 

nak mengadu nehh ....

eydafaizal | Friday, March 29, 2013 | 0Comments |
 
hey , assalamualaikum... =) wee , hary neh ida nak mengadu .. =( hee , mesti pelik kan ? benda apa lha sangat sampai nak kena mengadu mengadu neh .. wee , ngengada jja ida neh sebenarnya .. =)
 
 
nak tawu ida nak ngadu apa ? err , ida nak nanges dulu bulehh ?? huhuu T_T .. actually kan , ida tengah lapar sekarang neh .. kesian tak ? dari pagi ida tak makan .. apa pun tak masok lagi dalam perut ida neh .. huhuu .. kesian kan kan kan ?? sila lha kesian .. =)
 
 
aiks , tengah-tengah lapar pon buleh senyum lagi ida neh kan ?? memang lha .. happy tuh perlu maa .. kang kurang lha rasa lapar .. wee .. =) tengok ! ida senyum lagi .. sampai telinga dah .. hahaa .. merepek an ??
 
 
haa .. mesty korang tertanya-tanya kan , kenapa ida tak makan lagi ? dah tawu lapar , g lha carik makan .. masak ker apa ker .. ker ida puasa ?
 
 
ehh , tak lha sayangs .. ida tak puasa pon .. err , nak masak acaner , ida tak balek rumah lagi .. kat office lagi neh hah .. huhuu =( alkisahnya begini .. ida terlupa bawa purse ! mak aii .. satu sen pon takda dalam poket ida neh sayangs weh !
 
 
tappa lha .. tahan lha sat .. ida tengah tunggu my only boyfie amek lha neh .. dia tak habes anta surat lagi kot .. tappa lha .. satgi dia dating jemput , ida mintak dia belanja makan .. wee .. =)
 
 
haiyaa .. tengah-tengah lapar neh apa idea pon takda nak menulis .. tappa lha nohh .. ida undur diri dulu kot .. esokesok kita jumpa lagi keyh ??
 
 
sayangs you alls semua ..
<3 <3 <3

gediks !=)

eydafaizal | Thursday, March 28, 2013 | 0Comments |
wee .. hari neh ida dah jadik gediks kejab .. tah pape .. hee .. =D .. dah macam orang mereng dah ida neh .. dengan salam pon tak dan nak bagi dahh .. wee .. so sorry yya blogger-blogger sekalian diatas kegedikan yang tak dapat dikawal neh .. =)
 
 
assalamualaikum dan selamat tengah hari =) .. dah makan ker belum ?? ouch .. maseh terlalu awalkah ?? rasanya tidak coz jam ditangan ida sudahpun menunjukkan angka 12.30 tengah hari .. haehh .. dah waktu rehad neh kawan-kawan .. ida pon belum berura-ura untuk keluar membeli makanan untuk santapan tengah hari hari ini .. tappa lha .. kejab-kejab lagi lha yya ..
 
 
nak tahu ? hari neh ida baru teringat .. beberapa hari lepas ida berpeluang tengok sorang artis lelaki kita neh .. hensem gilaa wa cakap lu !smart habes doe !ida Nampak dia dekat desa kompleks .. maybe dia buad ic kod kat sini ..
 
 
nak tawu lha tuh an sappa dia yang ida dok bising-bising sangat neh .. haa .. alarh .. yang berlakon dalam citer LARA tuh ngan MARISSA YASMIN .. err apa ? citer tuh da lama sangat ea ?? a'ah lha .. ermm .. alaa .. haa ! baru-baru neh dia berlakon dalam citer BINI-BINIKU PERKASA .. ngan  INTAN LADYANA n YANA SAMSUDIN ..
 
 
haa .. mesti da buleh agak an sappa pelakon lelaki tuh ?? dah banyak dah tuh klu ida bagi .. wee .. FEZRUL KHAN lha .. mak aehh , tinggi berbenor dia ehh .. haha .. siap berjalan depan mata ida g .. naseb baek ida tak jadik gila piw mintak autograph dia .. tapi yang ironinya , dia senyum .. wee .. naseb tak sombong an ?? alahai ..
 
 
naseb juga lha si botak ida ada ngan ida masa tuh temankan ida buad kija .. err , actually , dia baru habes buad medical check up kat hospital selayang .. so , dia lepak ngan ida jab .. hee .. law dia takda masa tuh , mahunya ida jerit kat FEZRUL tuh na amek gambar .. wee .. gedik an ?? sila lha jeles .. =P ..
 
 
ehh .. dah lha tuh .. ida neh just nak bagi semak entri jja .. hee .. ehh , jumjum ekot ida g beli makanan tengah hari .. lapar dah neh .. wee , menaip pon buleh terasa lapar kan ?? hee ..
 
 
okay .. selamat tengah hari ..
Bubye =)

~~ CINTA BERSATU ~~

eydafaizal | Thursday, March 28, 2013 | 0Comments |
DIMATAMU KU BERHARGA
KAU PERLAKUKAN AKU
LEBIH DARI MENCINTAI DIRIMU

DI DEKATMU KU MERASA
BAHAGIANYA AKU
DAPAT RUANG CINTAMU

HANYA KAMU SAJA 
YANG MAMPU BEGITU
TULUS
MENGERTI AKU

KAU SEMPURNA BAGIKU
TAK KURANG SESUATU
KAU TERIMA APA ADAKU

KU SEMPURNA BAGIMU
TAK KURANG SESUATU
CINTA BERSATU

DIMATAMU KU BERHARGA
KAU PERLAKUKAN AKU
LEBIH DARI MENCINTAI DIRIMU 

DIDEKATMU KU MERASA 
BAHAGIANYA AKU
DAPAT RUANG CINTAMU

HANYA KAMU SAJA
YANG MAMPU BEGITU
TULUS
MENGERTI AKU

KAU SEMPURNA BAGIKU 
TAK KURANG SESUATU
KAU TERIMA APA ADAKU

KU SEMPURNA BAGIMU 
TAK KURANG SESUATU
CINTA BERSATU

GAYAMU
SIFATMU
CARA MENCINTAIKU
YANG MEMBUAT DIRIKU JATUH
(JATUH)
CINTA...
PADAMU

KAU SEMPURNA BAGIKU
TAK KURANG SESUTU
KAU TERIMA APA ADAKU

KU SEMPURNA BAGIMU
TAK KURANG SESUATU
CINTA BERSATU

err ...

eydafaizal | Wednesday, March 27, 2013 | 0Comments |
haihaihai .. okayy .. da dua hari ida tak update ida punya blog kan ?? okayyokayy .. serius renduu tahu ? ! hee .. actually ida takda apa nak create .. otak neh kadang-kadang datang jugak blur dia .. grr .. 

waduhh .. gilaa neh .. ehh , ida neh banyak sangat actually idea nak menulis , tapi asal pegang keyboard jja , jadik keras jja tangan neh .. bengang tak ?? wee .. abaikan kekusutan ida tuh ..

haa , neh ida ada story .. nak tahu apa ?? hee .. you all nak tahu tak , my only boyfie ida tuh dah botak ! hee .. nanti ida capture pic dia ea .. kelakar you dia botak .. tak nampak sweet dah .. tapi still lha dengan muka budak-budak dia uwh .. hehee .. 

kenapa dia botak ??haa .. mana lha ida tahu .. nanty ida tanya dia ea .. 

grr .. blur ida dah datang balek nehh .. apa kata ida sambung create laen kali ?? wee .. anda-anda semua sila lha jangan marahkan ida yya .. 

ehh , sebelum tuh , ida nak ngadu neh .. ida kat sini terlalu lha rendukan femly ida kat kampung .. Allah .. tolong lha jaga mereka untuk ida .. tolong lha berikan mereka rahmatMu .. rezekiMu .. 

tok , atie , ikhwan , ikhzam , dekna n semuanya lha .. i miss you all so so and so much .. =) <3 

i love you sayangs-sayangs .. <3

aku renduu hang .. =(

eydafaizal | Monday, March 25, 2013 | 0Comments |
 
assalamualaikum .. =(
mesti pelik kan .. ida sedeh neh .. rendu budak neh ..
 
 


 
sungguh !! rendu sesangat kat dia neh .. awat tataw .. huhuu =(
 
semalam time balek kerja , ida merungut kat boyfie ida ...
 
ida : papa .. mama renduu zaraa .. =(
boyfie : lha , apasal tak call dia ??
ida : tamaow , takot .. harituh call dia tak angkat pon .. =(
boyfie : haehh , dia sebukk kot ..
ida : dia tamaw kawan ngan mama dah kot .. =(
boyfie : engat tak apa yang mama pernah cakap kat papa ?? sahabat yang baek takkan lupakan sahabatnya kan ?? mama takbuleh piker bukan-bukan .. engat lagi comment dia dalam fb hari tuh ??
ida : (angguk..)
boyfie : that's mean , dia tak lupa mama lagi lha tuh .. =)
 
ZAHIRAH ASYIQIN ! iyakah begitu ?? kamu tak lupa padakukah ?? *alahaii .. poyoo sudda .. aku rendu hang neh taw ark ??? sepak hang maw ?? huhuu ..
 
hang cakap hari tuh aku dah lama tabalekk Kedah kan ??? 2 ngan 3 haribulan neh In syaa Allah aku ada kat Kedah .. aku nak jumpa hang nah .. hang tamaw jumpa aku , aku bakaq rumah hang .. hahaa .. buleh teqaa tuh zaraa ??
 
aku janji nak kuaq ngan mimi jugak .. nanti kita hangout sama-sama macam duluw yya ?? spent time lha untuk aku sehari .. buleh ?? alarhh .. luqman tak maqah kot haehh .. ka hang nak aku mintak izin kat cikpah luh ?? huhuu ..
 
haehh sudah-sudah ! merapuu dah ida neh .. hee ..=)
 
p/s : kak ah ! engat uw ! aku nak booking hang SEHARI !!
=D
 
Bubye =)

~~ nak neh !~~

eydafaizal | Sunday, March 24, 2013 | 0Comments |
 
haihaihai .. hee .. dah baca title ?? ofcoz lha kan ?? mesty pelik kan ?? apa lha yang ida nak sebenarnya .. hmm .. benda neh dah lama taw ida cari .. bila pergi Tanya kat kedai , mesty dorang cakap habis stok lha apa lha .. haehh .. bila nak ada pon ida tatahu .. hurmm .. cedeyh .. =(
 
 
nak tahu apa ida nak ?? BUKU !! buku tuh ida da lama gila cari .. tapi tak pernah yang jumpa .. pergi sana sini dah ida neh .. tak bertemu jodoh jugak dengan buku tuh .. alahaii .. nasib ida neh tak berapa baik lha kalau bab carik buku neh ..
 
 
haa , tertanya-tanya lha tuh buku apa yang ida nak sangat tuh an ?? satsat .. ida tunjuk yya ..
 
 
 
 
 
 
haa .. buku-buku neh lha .. sappa buleh suggest kat ida mana ida buleh dapat buku neh ?? sangat3 teringinkan buku neh .. nak gila3 !! tapi tatahu mana nak carik .. huhuu .. bantu lha ida neh kawan-kawan .. sedeh tawu tak dapat memiliki buku-buku best neh ..
 
kalaw tak dapat beli pon , dapat baca pon jadik lha =( .. bukan apa .. memang nak sangat baca buku-buku neh .. =(
 
tappa lha .. ida undur diri yya .. jumpa lagi .. =D

~~ketahuilah sayangku..~~

eydafaizal | Sunday, March 24, 2013 | 1Comments |
MOHD FAIZAL JAMALUDDIN
 
assalamualaikum ..
sayangs , entries neh untuk sayangs taw ..sayang baca ea .. hee .. **galak lebih sayangs awak neh sayang ... =)
 
 
 
hee .. sayangs , mama tahu banyak kekurangan mama ..terima kasih sebab selama papa ngan mama , papa tak pernah mengunkit kekurangan tuh .. papa cakap papa sayang mama ikhlas .. yya .. mee too sayang ..=) ikhlas , seikhlas , ikhlasnya ... jadi , mama dah lakukan yang terbaik untuk kita berdua sayangs ..hanya papa sorang yang bertakhta dihati mama and akan tetap disitu .. In syaa Allah ..
 


haa .. mama kan dah cakap .. setiap apa yang kita impikan tuh , tak semestinya kita dapat .. walau setinggi mana pun harapan kita .. kita tak boleh terlalu berharap .. papa marah coz mama cakap mama tak letak harapan tinggi atas hubungan kita .. it's okay sayang .. bukan bermaksud mama tak yakin dengan cinta kita , tapi sebab mama taknak kita kecewa dikemudian hari .. Allah tuh maha penyayang sayangs .. DIA akan berikan yang terbaik untuk hamba-hambanya ..=)
 
 


macam mana pon takdir kita .. mama takkan berhenti berdoa sayangs .. you're my favourite boyz .. the one that make me crazy .. and no matter why you're always number one .. mama tahu papa tengah usaha .. sampai malam papa kerja .. overtime .. "ini semua untuk mama , sayang .."
 
 
know what ?? mama bahagia sayang .. bahagia dengar semua tuh .. terharu dengan kesungguhan papa .. thanks dear .. =)
 
 


hahaa .. am pernah kata neh ayat selamat mama pernah tujukan kat papa .. bukan macam tuh sayang .. mama tahu papa acaner .. mama tahu papa selalu fikirkan mama .. hee .. tapikan sayang , papa dah ready ker dengan semua neh ?? sebabb .....
 
 


hahaa .. aiyookk .. ngeri jja baca .. bila mama Tanya papa hati tuh , papa cakap , "dah lama papa nak pegang tanggungjawab neh sayang .." aduhaii .. terharu lagi .. kenapa lha papa neh baik sangat ?? nak kena cepukk ea ?? *hee .. baik pon kena cepuk kan sayangs .. =D
 
 


haa .. engat tuh taw sayang .. tak perlu risaukan kesetiaan mama .. you're always in my heart sayang .. anda manusia paling istimewa dalam haty saia neh .. takkan ada yang bias menggantikan tempat papa dalam hati neh .. hanya papa jja yang selayaknya terus berada disitu sampai bila-bila .. =)
 
 
iloveyouu ... <3




 


~~BENGANG !~~

eydafaizal | Saturday, March 23, 2013 | 0Comments |
~~grrr
 
 

ehh .. apasal pulak nehh ?? haa .. meh nak story da morry .. haty ida tengah menggelegak neh u alls .. kalau diukur dengan temperature neh mahunya melebihi 100 darjah celcius ! haa .. panas tak ??takot tak dengar perubahan suhu ida neh ??? haehh , silalah takot ..grr ..(acaner nak buad muka garang ehh ?? ngee ..)
 
 
bukan sekali tahu benda neh jadi kat budak penyabar neh .. dah banyak kali dah pon .. ida sabarkan hati jja .. know sebab apa ?? nak tahu ?? kejab err .. jab lagi ida story .. pelan-pelan kayuh lha kan ..kang kayuh laju-laju kang karam .. huhuu ..
 
 
nak tahu ker apa kebendanya yang jadi kat ida neh ?? haa neh ida nak story ..satsat nak tarek nafas dulu .. *tarek nafass .... hembus ...tarek nafas ... hembus ... haehh .. nak mengeluh pon tak larat dah haehh .. kesabaran dah menipis dah neh .. lagi nipis dari duet kertas satu ringget sekeping tuh tahu ???
 
 
macam neh .. malas sehh nak gaduh-gaduh !! macam budaK tadika pon ada .. tapi kadangkala tuh , ida kena jugak luahkan .. pada yang buad ida marah tuh , kalau hang baca entri neh , hang terasa , amekk !! memang patot pon hang nak terasa an .. grr .. semakk !!!
 
 
NEHNEH BROTHER !! HANG KALAW TAK QETY NAK TEPATI JANJI , JANGAN BERJANJI LHA NOH !! HANG TAW DAK HANG DAH BUANG MASA AKU ???BUANG MASA AKU SEBAB AKU NEH PERCAYA DENGAN JANJI PSLSU HANG !!LAEN KALI , HANG BULEH BELAH LHA DENGAN JANJI HANG .. SUMPAH SAKET HATY AKU CAKAP HANG !!AWAT ?? HANG QASA BANGGA R BULEH BUAD AKU YANG BAEK NEH SAKET ATY KAT HANG ?? HANG BAHAGIA ?? MACAM TUH ?? PERGI BELAH LHA HANG !! BERJANJI TAPI TALEH PAKAI SESEN PON !!
 
 
hah !amek hang !! tudiaa ... dasyat ark bila ida dah start marah ?? hah tuh lha ida cakap , jangan berani buad ida marah .. satgi kepala hotak tuh bersepai ida lanyak .. awat ?? engat seronok ka tunggu orang macam tunggul kayu lama-lama ?? weh , tugu Negara buleh mengamuk taw kalaw dah dia tuh pandai bercakap macam ida neh ..
 
 
pada yang berkenaan tuh , hang tuh perangai sama jja .. satgi aku tengok muka hang , hang buad muka tak bersalah hang .. weee .. kalau lha ada lubang besar kat sebelah ida neh blogies , dah sah-sah ida terjun tanpa syarat dari tengok muka tak bersalah dia .. macam sengal !!
 
 
bagi aku , hang cuti ka , hang kerja ka , takda bezanya pon haeh .. sama jja .. hang pi lha weh .. belah lha p kat orang yang tahan dengan hang ..
 
 
ehh2 , awat ida makin berangin neh ??sepatotnya bila dah luahkan , rasa kurang lha sikit kepanasan haty neh .. tapi cen sama jja .. makin sakit haty ada lha ..weee ida , hang sabaq sat .. sabaq sat .. control sikit maqah hang tuh yya ..
 
 
ida neh bukan lha pendendam .. bukan jugak stail nak maki hamun orang sesuka haty seenak rasa .. tapi bila orang dah pijak kepala kita .. macam dah teragak melampaw lha kan .. macam tak patut lha pulak kot buad macam tuh kat orang ..
 
 
memaafkan kesalahan orang laen tuh ada lha dendam yang terindah .. tapi kalaw dah asyik bagi kemaafan jja bukan pengajaran , saket jugak kan .. rasa macam nak sembelih orang pon ada ..
 
 
macam neh lha kawan-kawan .. berjanji biar lha ditepati yya .. kalau tak buleh pon , buad apa kita pakai telepon kan ?? haehh , guna lha fon mahal tuh and tak membazir lha nak gunakan sepuluh sen tuh minta maaf kat orang tuh .. tak lha orang tuh rasa bengang macam ida neh .. sampai bila kita asyik nak berkeras dengan keegoan kita ?? huihh , malaeh lha nak berleter panjang-panjang .. dah besaq-besaq dah pon .. tolong lha berbuad orang senang haty siket .. jangan lha time orang tuh senang , buleh bagi hang kemudahan , buleh mintak tuh , mintak neh ,hang gunakan dia .. bila dia dah tak berguna , hang lempaq dia tak ubah macam sampah !! hang letak dia di tangga terbawah !! terhormat wee perangai hang .. mulia gilaa .. tappa .. orang suka sehh ..
 
 
ALLAH TUH MAHA ADIL .. SUATU HARY NANTY , ALLAH AKAN BALEKKAN SEMUA NEH KAT HANG .. MASA TUH, BARU HANG QASA LANGIT TUH TINGGI KA RENDAH .. MASA TUH , BARU HANG NAK FIKIR , APA YANG HANG BUAD KAT ORANG TUH SALAH .. BERKAWAN BUKAN UNTUK KEPENTINGAN DIRI SENDIRI SAHAJA .. SAMPAI SATU SAAT HANG DIPERGUNAKAN , MASA TUH , TAKDA DAH JALAN UNTUK HANG PATAH BALEK .. TOLONG LHA SEDAQ DIRI TUH ..
 
 
okay .. panjang dah sangat neh ceramah free dari ida .. harap-harap terkesan laa noh .. maaf jika terdapat kekasaran dalam entry panas ini .. maaf juga sebab banyak lorat Kedah dalam entri neh .. biasa lha .. dok p lha lama mana pon kat KL neh , bila marah , keluaq jugak bahasa ibundanya .. hee .. maaf lha yya ..
 
 
assalamualaakum .. 


~~about us~~

eydafaizal | Saturday, March 23, 2013 | 0Comments |

>kami berdua<


bismillahirrahmanirrahim ... hee .. entry hary neh ?? hey you !! jgn lha buadd muka tertanya2 mcm tuh .. cool dulu keh dear .. acewwah .. okay .. look at the title lha dear sayangs .. =) about us ! hee .. sappa us ?? alarhh .. takkan ta paham2 lagi kkot ??? ohh tolong jgn mcm tuh keyh dear sayangs .. *gediks an ?? !
 
 
hahaa .. sebenarnya takda story sgt pons .. sajja2 ja nak bagi hilang busann yang melanda sukma .. heheh .. ayat dewan bahasa tuh .. =D ..
 
 

 
know what ?? dia neh berharga sgt bg ida .. setiap kali ida ada masalah , dia tak jemu  ada disisi neh untuk pujuk ida .. dia always usaha untuk buadd ida senyum kembali .. bila ida nangis , dia yang ada untuk sapu airmata ida .. dengar luahan ida .. yya , dia pendengar yang setia ..
 
 

 
 
dia terlalu menjaga .. seorang yang tegas tapi penyayang .. setiap hary , dia akan pastikan ida selamat .. disisi dia, ida jarang rasa takot .. dia akan make sure yang ida akan selalu sihad walafiat sepanjang hary .. pantang dengar ida batuk sikit , dah ajak g klinik .. saying an dia at ida ?? hee
 
 

 
 
he's too special u know ?? bilaa ida marah , dia tawu diam .. dia tawu pujuk .. dia cepat akui kesalahan .. dia selalu bijak menceriakan haty ida .. selalu kembalikan mood ida .. tahu segala2nya ap yang dia perlu tahu .. erm .. penyayang , tegas , loving , caring , tanggungjawab .. semua tuh ada pada dia .. sentiasa pastikan setiap apa yang ida nak tercapai .. tak pernah berkira .. tak pernah memaksa .. tak pernah cepat melatah ..
 
 


ida tahu dia memegang pada janji .. ida tahu dia terlalu serius dengan perhubungan neh .. so , biarlha Allah yang mengakhiri jalan hubungan kami neh ke landasan yang diredhainya .. kalau ada jodoh , takkan lari gunung dikejar .. =)
 
 
sayangku MOHD FAIZAL JAMALUDDIN , ida sayang sayang .. <3
iloveyousomuch dear .. <3
setia ida sampai hujung nyawa .. <3
in syaa Allah .. =)





~~ femly ~~

eydafaizal | Saturday, March 23, 2013 | 0Comments |
ini lagi satu kisah .. hee ... macam formal jja bunyinya kan ??tak lha , takda maknanya nak formal2 kat sini .. this's about my femly lha .. na kenal ta ??tolong lha cakap yya coz ida mmg nak cerita .. *buad muka tatawu malu .. =D

hee .. merepek an ida neh .. orait2 ida siyes .. walawpon ida neh kurang kaseh sayang ibu bapa , *huhu .. (sedeh jab ..) but ida still bersyukur coz ada sorang hamba allah yang sangat3 memahami haty ida .. walawpon bukan dia yg melahirkan ida ke dunia yg indah neh , tp , ida bertuah ada dia .. alaa .. ida da pernah story lha pasal dia ..

sekarang neh pasal buah2 aty ida .. sappa ??? of coz lha adek2 ida .. actually nak tayang pic dorang jja .. hee ... ida neh an ank sulong .. kakak kpd 5 orang adek .. fuhh .. ramai tuh .. hee =) .. ramai kan3 ??
 
 
haa .. neh lha MOHAMAD AMIRULIKMAL .. dia neh bawah ida .. anak kedua .. weh , dia neh buleh tahan ganaih !!! kalaw gadoh ngn dia , yg sweet nya , bila kami gadoh , dia buleh tetiba jadik sebak .. dia tak sanggup sakiti adek beradek dia katanya .. kagum sebentar dengan pendirian dia .. tegas sehh dia neh .. mcm abg pon ad .. kalaw ida buad silap ,atudiaa , panjang lebaq dia ceramah ida .. haish , tadah telinga jja lha ida neh haa .. naseb2 ..
 
 
haa .. neh NORLIDA HIDAYATI .. anak ketiga .. nak tawu ?? dia neh lha adek ida yg paling keras kepala .. degil .. ida saluu gadoh ngn dia neh r .. dia neh lagi garang .. kalaw dia marah orang , sekali tangan2 naek .. adek2 ida mang takot gilaa ngn dia neh .. naseb bek lha ida neh kakak yang lemah lembut .. ida neh jarang marah2 .. ida marah bila perangai adek2 tuh malampaw jja .. mcm si budak atie neh lha .. dia lha yg saluu bg ida naek angin .. tok ida sampai pening layan dia neh .. sumpah sehh , degil gila dia neh .. saket otak weh jaga anak dara sorang neh .. siyes2 .. tp sbnq nya , dia lha adek yg paling memahami ida .. =)
 
 
 aiseh , pic tak jelas lak .. hee =) .. jb2 , nak teka tak mana satu abg n mn satu adek .. sat2 ida nak tgok betoi2 , gelap sehh .. *perhati betol2 neh .. haa .. yang kanan neh adek .. yang kiri uw abg .. mcm mana nak beza depa dua ?? haa , baqu ampa taw pening pala ida nak cam depa neh dulu .. *dulu lha .. lha neh dak dah ! =) ..
 
 
haa .. jelas sikit kot nohh.. ehh2 ,, terbalek pulak dorang dalam pic neh .. haa .. pic neh , yang kanan uw abg .. yang kiri uw adek ..  si abg neh , MUHAMMAD AMIRUL IKHWAN .. si adek pulak , MUHAMMAD AMIRUL IKHZAM ...=) sweet an depa .. dorang neh taleh renggang lansung tawu ?? asal boleh nak sama2 jja ..haa , nk tawu lg ta ? yg si abg neh antibody dia lemah sikit dari si adek .. si abg neh semangat dia tak berapa kuat .. tapi yg uniknya , dia akn lakukan apa saja untuk adek dia neh .. adek dia kena buli ka ap ka , dia mesty back up adek dia neh .. mmg melindungi gilaa dia neh .. =)si adek pulak , stail kuat semangat .. si adek neh cerdik siket .. si adek neh kalaw tidur , mesty nak seblah si abg dia neh jja .. law tak dia merajuk .. hahaa .. bilaa dia merajuk , mula lha si abg neh pujuk .. nmpak sweet jja .. satu g yg buad ida kagum ngn dorang neh , dorang neh saling memahami ..contohnya , si abg diam jja tak bnyk ckp , bkn sbb ad prob , so , si adek neh mesty dpat salami lha haty si abg neh .. amazing lha .. kaseh sayang dorang neh utuh sgt3 .. bangga ada adek mcm dorang .. selalu bersama dan takkan terpisah .. =)
 
 
neh yang bongsu .. yang paling tok sayangs .. yang paling manja .. yang paling pandai .. yang paling dengar kata .. yang paling slow perangai dia .. NURLIDA HIDAYANA .. dia neh lha buah haty tok .. tapi sayang , dia tak pernah kenal sappa ayah dia .. tah2 ayah dia un tak kenal dia .. syahdu bila dengar dia tnya , "abah tak sayang adek ka tok ? kakak ?" ya Tuhan .. kesiannya adek ida yg sorang neh .. bagi dia , tok tuh lha segala2nya .. tok dah macam nyawa dia .. saket tok , dia mesty nanges2 .. sanggup ajak tok g hospital .. padahal kecik g tuh .. baru 11 tahun .. ida sayang adek2 ida suma ..=)
 
sungguh ! berjauhan ngn dorang suma kadangkala buad ida menangis sendirian .. sayang gila3 ida kat dorang .. rendu neh membuak2 nak balek .. nak dngq suara dorang .. nak pelok , cium .. haty , sabar lha .. =)
 
okay .. cukup lha tuh .. nak g layan sedeh jab .. huhuu .. =( nak balekk Kedah .. nak pelok tok .. =(renduu .. =(
 
 

 



 


bosan !

eydafaizal | Friday, March 22, 2013 | 0Comments |
haishh .. bosan wehh .. bosann gilaa ... mana lha buah haty ida neh erk ??? dia tak datang2 lagi pon .. huhuu .. jalan jem lagi kah sayangs ???orr sayang anta surat tak abes g ?? aduhaii .. adindamu dah kebosanan menunggu kehadiranmu menjemputku pulang ! *aiseh ! merepek sudda ida neh ..

maaf lha yya .. back to normal .. =) assalamualaikum ... =) sorry2 , tadik sampai lupa bagi salam .. sajja lha nak buad terokk bagitaw betapa bosannya dok kat ofis neh .. rasa membuak2 nak kuaq dari ofis .. tappa lha .. rileks ida .. satg sayangs kau sampai ea .. =) (pujuk haty sendiri sat ... )

haehh .. awat ida bleh lupa yang kata hary neh hary jumaat ea ?mati2 lha ida engt hary neh hary khamis .. alahaii .. tak tgok kelendar gamaknya ida neh an ?? hee , jgn lha anda marah kerana terpaksa melayan ketidakwarasan diri ida saat neh yya ?

err , da tataw na create ap .. ida out dluw bleh ?? daa .. jumpa lagi .. =)

SAHABAT

eydafaizal | Friday, March 22, 2013 | 2Comments |
> my bestie friends ! <
 
haa .. assalamualaikum semua .. =) hary neh ida nak story about kawan2 baek ida .. u all nak tawu ta ?? sejak ida dating KL , susah lha nak carik sebenar2 sahabat .. tah , nak kata susah carik kawan pon tak jugak coz ida neh sepsis mulot macam bertih jagong ! bercakap tak henti2 .. terlajak ramah lha katakan ..
 
okay .. actually takk senang nak carik sahabat .. apatah lagi yg nak bersama kita susah n senang .. takkan nak harapkan femly n boyfie sepanjang masa , yer dak ??hahaa .. dah macam2 jenis manusia ida jumpa kat KL neh .. masing2 berkawan mesty ada kepentingan sendiri .. time senang sama2 .. time susah alone2 .. hee .. ciann kan ??
 
ehh , ida da terlebih melalot .. hee .. dari dulu sampai lha sekarang , ida tak pernah lupa sahabat2 yang dah bnyak tolong ida .. nangis ngn ida .. nyanyi ngn ida .. hee , gediks ..  =) .. ida sayang dorang neh .. sayang  sgt3 .. even gadoh lha seteruk mn pon , sampai tak bercakap berbulan2 lamanya pon , kalau dah sekali dipanggil sahabat , dia tetap selamanya dihaty .. <3
 

haa .. neh mimie .. MIMI SHAHIRAWANI .. ngan dia neh , macam2 dah ida lalui .. gaduh , perang , merapuu sanaa , merapuu sini .. hahaa .. Alhamdulillah kami still stay berhubungan sampai sekarang .. tak pernah lost .. ida engt g , sehary sebelom ida datang KL , dia ajak ida hangout .. kami g CS .. guest what , dia belanja ida mcD .. hee .. tayang dia neh sangat3 !! kang nnty bilaa balek Kedah , dia nak belanja mcD lagi .. hahaa .. hantu mcD betul ida neh .. sampaikan tiap2 bulan ida swoh boyfie ida belanja mcD bila dia gaji .. ehh , apasal msok bab boyfie ngan mcD pulak nehh ? heheh , sorry mimie =) ..
 
 


okay .. neh zaraa .. ZAHIRAH ASYIQIN .. ida da mcm lost contact ngn dia .. tah dia still engt ida or tak , tuh pon ida tataw .. law dia still engt , yya syukur lha .. kalaw dia da ta engt , huhuu .. apo laei  nok buekk ?? terima lha an .. dia neh kawan paling rapat sekali ngn ida time sekolaa duluw .. g mn pon , msty kami berdua .. pergi sekolah pon sama .. ada dia , ada lha ida .. mcm belangkas .. hangout ka apa ka , mesty ada dia jugak .. alahai .. macam adek ngn kakak .. rapatt jja .. tp tuh dluw lha .. sekarang tak dah .. al-maklum lha , dia budak pandai .. ida tak .. (sedeh ..)nak buadd acaner an .. (emo sudda ..  =( )
 
 


ermm .. sudda2 lha an sedeh tuh .. okay .. ida senyum kembali neh .. =) haa .. yang suka buad mulot macam gadaffi neh nama dy NUR HASEENA .. panggil ena jja .. sejak bila dia jadik bestie ida ?? alahh , sejak dia rapat ngn ida lha .. hahaa .. kami dua ada persamaan taw .. nak taw ap dy ?? kami punya boyfie nama sama .. MOHD FAIZAL .. tak caya ?? elleh , ida tak tipu lha .. cer check n follow blog dia .. http://fiveyna.blogspot.com/2013/02/rojak-best.html
hee .. betoi ark ?? tuh lha ida ckp tanak cayaa .. ngee .. =)
 
 
sepanjang dok kat KL neh , ida just ada sorang jja kawan baek .. tuh pon skrg da ta rapat coz jarang jumpa .. nak tawu , dia neh bapak garang .. mcm singa ...tp mulut dia masya allah , pon mcm ida lha .. merepek tak henti2 .. mcm mak nenek dah .. tah pape yg dia merapuu kadang2 .. minyak urut lha bagai .. adoii , buleh saket jjiwa sembang ngn dy neh kadang2 .. gila2 siket .. ironinya , ida pon ekot sekali gila ngn dia .. apa kess ???haa .. hanya kami ada jawapannya .. ngee =) .. ehh , nama dia neh NADYA NATASYA AIDA .. sedap an ?? sweet jja .. =)
 
 



 
 
 
 
haa .. neh lha dia org gila tuh ! .. (abaikan budax comel disebelah dia tuh seketika .. )=) hee .. wah2 .. mesty korang cakap kawan2 ida neh cun2 an ?? ohh yeahh .. semestynya sayangs .. =) hahaa .. tengok lha an kwan sapa , kwan ida an ?? **perasan jab .. =)
 
okay lha .. penad sudda bercerita pasal mereka .. pd mimie , zaraa , ena n aida .. I love you all so much .. anda segala2nya bg ida .. forever .. sampai bila2 pon ikatan persahabatan yang terbina neh takkan  terlerai .. selagi hayat dikandung badan ..
 
sayang ampa semua ..
<3 mimi shahirawani
<3 zahirah asyiqin
<3 nur haseena
<3 nadya natasya aida
 
 

BIODATA =)

eydafaizal | Thursday, March 21, 2013 | 0Comments |

 
nama penuh : norlida hidayu binti rizaun
nama samaran : ida , ayu
tarikh lahir : 25 November 1994
tempat lahir : hospital sik
no sijil lahir : k 3381**
no kad pengenalan : 941125-02-****
no telefon : 017253****
email : norlidahidayu@yahoo.com (facebook)
               eyda_ayu@gmail.com(twitter)
               eydafaizal (instagram)
               norlidahidayu9194@gmail.com (blog)
hobi : membaca , menulis , menyanyi
cita-cita : peguam
makanan kegemaran : nasi ayam
minuman kegemaran : milo ais & oren kosong
zodiac : sagittarius
kenangan manis : pertemuan
kenangan pahit : perpisahan
falsafah hidup : hidup bukan untuk diri sendiri
prinsip hidup : ceria
impian : nak jadi yang terbaek
status : not avaiable
favourite place : genting highland
favourite colour : hitam , putih
yang bagus tentang diri : setia , menjaga haty ,
yang buruk tentang diri ; garang , cepat kesian , mudah menangis
anak ke : sulong !
nama bapa : rizaun bin jamel
nama ibu : norliza binti ishak
kawan karib : ramai ...
teman teristimewa : mohd faizal bin jamaluddin
insan tersayang : femly n kawan2
favourite car : lancer , inspira
favourite motorcycle : 125 zr
bidang diminati : jurusan undang-undang
alamat surat menyurat : no 256 , jalan seroja 1/4 ,
                                                  taman seroja sungai layar ,
                                                  08000 , sungai petani . Kedah


haa .. dah ?? penad baca ?? alarhh .. ida un penad menaip neh hah .. hahaa .. btw , this a full about ida lha .. ad yg kurang ??? Tanya lha yya .

~~sebarang private statement tidak disiarkan .. harap maklum .. =)

SAYANG !

eydafaizal | Thursday, March 21, 2013 | 0Comments |

hey3 !!! assalamualaikum ... =)

haa .. cer teka hary neh ida na story pasal apa ... hee .. alaa , teka jer .. bukan kena bayar un an ??? hahaa .. err , tgok title un korang da tawu an ?? grr ..

okay .. hary neh ida nak citer pasal boyfie ida .. or dengan lebih tepat lagi , jantung haty ida .. sweetheart lha kata omputih .. =) ngee ...

acaneh citanya .. ida kenal dia tahun lepas ... masa tuh ida kija at sungai buloh .. hostel ida at damansara damai .. and ditakdirkan , dia jadik driver van kami g kija .. hee .. cinta pandang pertama ??? hahaa .. actually tuh adalah skit .. (kena sombong masa uw , almaklumlah , jual mahal .. perempuan lha katakan ...)

ntah camana .. kami rapat .. dia neh funny gilaa .. sampai sekarang pon , dia still pandai buad ida happy .. mang bila ngan dia asa basah jja gusi2 neh .. tak kering gusi lha an .. asyik gelak jja manjang .. hahaa .. dia neh biasa2 jja .. tah , tetiba jja rasa takda idea acaner na citer sal dia .. banyak sgt istimewanya dia neh .. yya lha , orang kata dah tengah sayangkan , semuanya special lha .. ngee ..

actually , dia neh laen dari yang laen .. yelah , mmg setiap org ad kelebihan masing2 .. tapi , dia neh bnyk sgt lebihnya .. even dia neh garang sikit ,(tak sikit , bnyk jugak lha ), ida ta penah amek aty un coz dy neh stail bila buad salah , dia cepat2 mntak maaf .. bkn na berlagak lha kan , tp , boyz2 yg ida pnah knal sblm neh , takda yg macam dia .. sanggup letak ego at tepi n akui kesalahan .. tuh first thing yg buad ida respect at dy sampai skrg ... =)


agains , dy neh stail tak tunjuk sgt sayang dia at ida ..tapi cara dy , care dy , kaseh sayang dy , best knal dia .. tak sabar2 nak tggu detik bhagia nan dy .. happy wehh .. nak kongsi hidop ngn dy .. femly ida suma dy da jumpa .. dr yg kat Kedah sampai lha yg dok kat KL .. mang ida salute dy lha coz dy berani .. amek risiko tol ..  and blogger2 sekalian , in syaa Allah , tahun neh jugak kami nikah .. doakan yg terbaek buad kami berdua keh ?? =) aku sayang kau lha MOHD FAIZAL JAMALUDDIN  !!!

sapa kata hubungn kami takda dugaan .. takda problems .. ida rasa bersalah coz saluu sgt buad perangai .. dy sabaa jja .. gadoh ??? dulu , kerap gila kami gadoh .. dr bnda yg remeh temeh , sampai lha hal yg besar .. dy rileks jja .. bnyak kali ida mntak dy lepaskan ida .. bnyak kali ida cuba lari dr dia .. ida patahkan sim  card , campak fon kat dinding ..mcm2 lha .. ida neh gilaa skit law marah .. ciann dia .. stiap kali tuh , dia tahu cner na handle ida .. ida lari , dy carik ida sampai jumpa .. ida marah2 dy , dy diam jja .. sabar gilaa dy ngn ida .. kagum gilaa .. siyes ida cakap , ida tapeenah sayang lelaki mcm ida sayang dia .. dia neh terlalu menghargai .. even sometime dy neh sedikit annoying .. grr ..

sayang , thankz coz sudi hadir dalam hidup ida .. ida sgt3 hargai semua usaha sayang utk buad kita berdua bahagia ... ida sgt3 fahami cara sayang jaga hubungan neh .. ida tawu , sayang sayangkan ida ..sayangkan cinta kita .. ida tak mengharap lebih .. tapi ida tetap tunggu sayang .. ida nak sayang tawu , ida just ad sayang at haty ida ..mmg lha ida saluu marah2 sayang .. dah , sapa suruh sayang buad ida marah ?? hee .. thankz coz sabar ngn ida .. ekot jja kpala ida .. sampaikan now , sayang da Berjaya ubah perangai buruk ida uw sikit demi sikit .. loveyouu sayang ..

ehh2 , korang tertanya2 pasal sayang ida neh tak ?? meh na story sikit pasal bio dy ..

okay ..rasanya kalaw korang friend ida at facebook , twitter n instagram , mesty korang tawu nama penuh dia .. tanak mention lha .. bawu tadik create .. hahaa .. boyfie kesayangan ida neh umo 22 tahun .. dy posmen gred NP1 at ampang sekarang ... Alhamdulillah .. rezeki dy .. adalah masa depan sikit .. dy kata , that's all for me .. dy kerja utk ida .. hahaa .. err , jgn ta tahu , dy da paksa ida amek kursus kahwin hujung bulan neh .. gabai ida dibuadnya .. dia neh pendek jja .. (acewwah , kuang jaq kutuk boyfie sendiri ..)hahaa .. tapi dia neh romantic .. hee .. sweet2 jja .. comeyy lha .. hah , dia un orang Kedah taw .. orang baling .. hee .. dy ank bongsu .. ad sorang abang dok at balakong , KL .. rapat weh dy nan abg dy uw .. al-maklum lha , dua beradik jja .. n nak tawu ta , ank abg dy uw , muka sebijik ngn boyfie ida neh .. sampaikan first time ida jumpa femly abg dy thon lpas , ida tnya dy , '' ehh , neh anak abg 'papa' ker , ank 'papa' ???tak sama pon muka dy ngan ayah dy 'mama' tgok .. ??''hahaa .. diia senyum jja ..

masa nk balek dr uma abg dy uw , ank abg dy uw pggil ida 'maksu' .. asa tua lak ida masa tuh .. budak kecik tuh salam n cium tgn ida .. then guest ap lg sibudak kecik tuh buad ?? selamba jja dy tarek baju ida , nak swoh ida tundok .. engt dy na ciom pipi ida .. si kecik neh ta ciom pipi weh .. si kecik tuh ciom bibir ida .. mak aii .. terkejot ida .. hahaa .. abg dy , kak ipaq dy , sekali ngn boyfie2 ida lha , gelak jja .. alahaii .. rendu pulak kat si kecik tuh ..

ehh2 .. okay lha .. panjang sgt dah kot .. satg muak org nk baca pnjg2 .. okay .. Bubye .. c u next time .., =)



p/s  ::: mohd faizal ,, I will love you forever , ever n ever .. <3


~~ hidup penuh liku ! ~~

eydafaizal | Monday, March 18, 2013 | 1Comments |
haiii ... assalamualaikum .... =)

hee .. first of all , mesty lha ida nak tanya khabar semua ... haa ,, sehad ker ??? hahaa .. yang sehad tuh Alhamdulillah lha yer .. but , pd yg tak berapa nak sehad tuh , bawak2 lha g klinik then rest better okay ??? acewwahh !! (berlagak caring lha konon ..)

hmm .. pasal entri neh .. mcm title kat atas tuh lha .. HIDUP PENUH LIKU .. oraitt .. neh pasal life ida .. okay , ida dibesarkan kat kampung .. ida hidup dgn mak n ayah kandung ida sampai umor ida setakat 9 tahun jja .. kami tinggal kat sungai layar , sungai petani masa tuh .. ermm .. after that , mak n ayah ida divorve .. cdeyh kan ?? masa tuh , adek bongsu ida bawu dilahirkan .. but , after dia dilahirkan , my mom n dad menyisihkan diri dr kami semua tnpa khabar berita .. sapa yg jaga kami semua 6 beradik lepas tuh ?? of coz lha tak laen tak bukan my lovely grandmother .. PUAN ZAINAB BINTI DIN .. =)

dia lha yg jaga kami semua sampai lha kami besar .. susah kami , senang kami ,dia tak pernah merungut .. sayangnya dia kat cucu2 dia neh , tak payah nak ceritalah .. sampaikan ada yg nk amek salah seorang dari kami utk dijadikan ank angkat , dia tak pernah mengizinkan .. tulusnya saying dia pd kami .. hanya ALLAH yang tawu .. saket dia , tak pernah dia tunjukkan kat orang .. even dah tua , (tp x lha tua sgt keyh! she's still beauty keyh !cantek sket !=D) dia ttap jaga kami semua .. bayangkan dari adek bongsu ida berusia maseh lg beberapa hari or minggu , sampai lha umo adek bongsu ida tuh sekarang dah 11 tahun ! hanya dia SEORANG yang tnpa jemu mendidik kami dgn sepenuh kaseh saying .. bg kami semua , dia lha nenek .. dia lha mak .. dia lha ayah .. and dia lha segala2nya .. saying gila3 weyh aku at dia .. I LOVE YOU SO MUCH TOK !! muahxmuahxmuahx !! =)

sepanjang jaga kami , dugaan , cabaran , rintangan , semua dilalui dgn tabah .. tak pernah dia meminta simpati org .. mulianya dia Ya ALLAH !!! sesusah mn pon dia , dia sabar jja .. kami neh nakal ... ad yg keras kepala .. bnyk kerenah .. mnja terlebeh ..(aku ler tuh ! hee =) ) ..degil .. tak dengar kata .. sampai kadang2 dia menangis sendirian .. kesian dia .. kalaw lha masa boleh diundur , aku taknak susahkan haty dia .. taknak tengok waima setitis pon airmata kesedihan mengalir dr kelopak mata dia .. biar lha dia menangis kerana banggakan kami semua 6 beradik ..

bayangkan jugak , seorang wanita yang merangkap nenek , ayah dan mak kpd kami tuh , trpaksa berkerja mncari rezeki .. kerja kilang pulak tuh !! sepenad mn pon dy , dia tak pernah abaikan tanggungjawab dia terhadap kami .. stiap pg , stiap kali kami bngun dr tidur , sarapan msty dah tersedia .. dia sentiasa pastykan kami adek beradek ckop mkn minum .. even sometime , aku tawu , dia tak menjamah sedikit mkanan pon sbb dahulukan perut degil cucu2 dia neh .. ALLAH !! berharganya dia pd kami Ya ALLAH !! kasih saying dia adalah yg terhebat selagi terhembusnya nafas neh .. kaseh sayang dia jugak , buad kami rasa kami semua tak perlukan insan laen dlm hidop kami selaen dia .. TERIMA KASEH CINTA HATY IDA .. IDA SAYANG TOK SAMPAI BILA2 !!!DUNIA DAN AKHIRAT .. =)tuh promise ida ..

sekarang , bila kami dah besar , mak ida dtg ... hancur kan haty seorang tua , penad dia jaga dr kecik , tiba2 yg berhak neh kembali nk jaga anak2 dia .. yya .. tok tak pernak kata ap .. dy tawu kami semua bkn hak dia .. kami semua hanya amanah dia .. tapi ironinya , kaseh sayang dia , terasa lbeh sempurna berbnding yg laen .. even yg laen itu adalah ibu kandung kami sendiri ..

sekarang .. semuanya still bersama dia .. aku berhijrah ke KL seusai saja tamat spm .. biar lha ida mencari hidup ida sendiri .. ida taknak menyusahkan dia lg ..walawpon ida  tawu , dia tak pernah rasa susah jaga kami semua .. tappa tok , ida bantu dari jaoh ehh .. =) adek keduaku , MOHAMAD AMIRULIKMAL , stay ngan mak kandung aku kat puchong .. dy yg terpaksa berhenti sekolah demi keluarga dulu , skrg dah 17 tahun .. and dy tgah bekerja di KL neh .. adek ida yg ketiga ,NORLIDA HIDAYATI ,  Alhamdulillah , dia dah form 4 .. da besar da budak ego n degil tuh .. keras kpala gila neh !! pening tok nak jaga budak sorg neh .. mcm2 kerenah dy .. hahaa ..=D.. adek kembarku , MUHAMMAD AMIRUL IKHWAN and MUHAMMAD AMIRUL IKHZAM , dah form 2 .. seiras depa neh ida ckp .. pening org nk kenal dorg neh .. saluu tertukaa .. tak boleh berpisah langsung depa neh .. kembar lha katakan .. sampaikan kalaw salah duduk kelas asing2 , sanggup g mntak kat cekgu yg dorg neh nk dok sekelas jgk !! haehh .. rapat tp gadohnya selaluu jgk ..mcm2 .. yang bongsu , NURLIDA HIDAYANA , dah darjah 5 .. maseh yg manja .. lasak dia neh .. tp dia pandai .. mcm ida .. hee .. =)

mak aiii ... panjangnya entri ida neh .. okay lha .. nnty kita jumpa lg di entri laen okay ?? daa .. assalamualaikum ...

p/s :: to PUAN ZAINAB BINTI DIN
          = I miss you cinta haty .. tok teros kuat okay .. nnty ida balek .. ida nak tok tawu , ida sayang sangat2 at tok .. kaseh sayang tok takkan ad pengganti dlm dunia neh .. ida hargai pengorbanan tok .. tiba masa  nanti , ida pulak nak jaga tok .. bia ida buad tok mcm puteri .. takyah buad apa2 .. duduk jja goyang kaki .. doakan ida ea cinta haty ?? muahxmuahxmuahx .. I LOVE YOU .. <3
 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid