~~ femly ~~

eydafaizal | Saturday, March 23, 2013 | 0Comments |
ini lagi satu kisah .. hee ... macam formal jja bunyinya kan ??tak lha , takda maknanya nak formal2 kat sini .. this's about my femly lha .. na kenal ta ??tolong lha cakap yya coz ida mmg nak cerita .. *buad muka tatawu malu .. =D

hee .. merepek an ida neh .. orait2 ida siyes .. walawpon ida neh kurang kaseh sayang ibu bapa , *huhu .. (sedeh jab ..) but ida still bersyukur coz ada sorang hamba allah yang sangat3 memahami haty ida .. walawpon bukan dia yg melahirkan ida ke dunia yg indah neh , tp , ida bertuah ada dia .. alaa .. ida da pernah story lha pasal dia ..

sekarang neh pasal buah2 aty ida .. sappa ??? of coz lha adek2 ida .. actually nak tayang pic dorang jja .. hee ... ida neh an ank sulong .. kakak kpd 5 orang adek .. fuhh .. ramai tuh .. hee =) .. ramai kan3 ??
 
 
haa .. neh lha MOHAMAD AMIRULIKMAL .. dia neh bawah ida .. anak kedua .. weh , dia neh buleh tahan ganaih !!! kalaw gadoh ngn dia , yg sweet nya , bila kami gadoh , dia buleh tetiba jadik sebak .. dia tak sanggup sakiti adek beradek dia katanya .. kagum sebentar dengan pendirian dia .. tegas sehh dia neh .. mcm abg pon ad .. kalaw ida buad silap ,atudiaa , panjang lebaq dia ceramah ida .. haish , tadah telinga jja lha ida neh haa .. naseb2 ..
 
 
haa .. neh NORLIDA HIDAYATI .. anak ketiga .. nak tawu ?? dia neh lha adek ida yg paling keras kepala .. degil .. ida saluu gadoh ngn dia neh r .. dia neh lagi garang .. kalaw dia marah orang , sekali tangan2 naek .. adek2 ida mang takot gilaa ngn dia neh .. naseb bek lha ida neh kakak yang lemah lembut .. ida neh jarang marah2 .. ida marah bila perangai adek2 tuh malampaw jja .. mcm si budak atie neh lha .. dia lha yg saluu bg ida naek angin .. tok ida sampai pening layan dia neh .. sumpah sehh , degil gila dia neh .. saket otak weh jaga anak dara sorang neh .. siyes2 .. tp sbnq nya , dia lha adek yg paling memahami ida .. =)
 
 
 aiseh , pic tak jelas lak .. hee =) .. jb2 , nak teka tak mana satu abg n mn satu adek .. sat2 ida nak tgok betoi2 , gelap sehh .. *perhati betol2 neh .. haa .. yang kanan neh adek .. yang kiri uw abg .. mcm mana nak beza depa dua ?? haa , baqu ampa taw pening pala ida nak cam depa neh dulu .. *dulu lha .. lha neh dak dah ! =) ..
 
 
haa .. jelas sikit kot nohh.. ehh2 ,, terbalek pulak dorang dalam pic neh .. haa .. pic neh , yang kanan uw abg .. yang kiri uw adek ..  si abg neh , MUHAMMAD AMIRUL IKHWAN .. si adek pulak , MUHAMMAD AMIRUL IKHZAM ...=) sweet an depa .. dorang neh taleh renggang lansung tawu ?? asal boleh nak sama2 jja ..haa , nk tawu lg ta ? yg si abg neh antibody dia lemah sikit dari si adek .. si abg neh semangat dia tak berapa kuat .. tapi yg uniknya , dia akn lakukan apa saja untuk adek dia neh .. adek dia kena buli ka ap ka , dia mesty back up adek dia neh .. mmg melindungi gilaa dia neh .. =)si adek pulak , stail kuat semangat .. si adek neh cerdik siket .. si adek neh kalaw tidur , mesty nak seblah si abg dia neh jja .. law tak dia merajuk .. hahaa .. bilaa dia merajuk , mula lha si abg neh pujuk .. nmpak sweet jja .. satu g yg buad ida kagum ngn dorang neh , dorang neh saling memahami ..contohnya , si abg diam jja tak bnyk ckp , bkn sbb ad prob , so , si adek neh mesty dpat salami lha haty si abg neh .. amazing lha .. kaseh sayang dorang neh utuh sgt3 .. bangga ada adek mcm dorang .. selalu bersama dan takkan terpisah .. =)
 
 
neh yang bongsu .. yang paling tok sayangs .. yang paling manja .. yang paling pandai .. yang paling dengar kata .. yang paling slow perangai dia .. NURLIDA HIDAYANA .. dia neh lha buah haty tok .. tapi sayang , dia tak pernah kenal sappa ayah dia .. tah2 ayah dia un tak kenal dia .. syahdu bila dengar dia tnya , "abah tak sayang adek ka tok ? kakak ?" ya Tuhan .. kesiannya adek ida yg sorang neh .. bagi dia , tok tuh lha segala2nya .. tok dah macam nyawa dia .. saket tok , dia mesty nanges2 .. sanggup ajak tok g hospital .. padahal kecik g tuh .. baru 11 tahun .. ida sayang adek2 ida suma ..=)
 
sungguh ! berjauhan ngn dorang suma kadangkala buad ida menangis sendirian .. sayang gila3 ida kat dorang .. rendu neh membuak2 nak balek .. nak dngq suara dorang .. nak pelok , cium .. haty , sabar lha .. =)
 
okay .. cukup lha tuh .. nak g layan sedeh jab .. huhuu .. =( nak balekk Kedah .. nak pelok tok .. =(renduu .. =(
 
 

 



 


No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid