SUNGAI PETANIKU

eydafaizal | Tuesday, April 30, 2013 | 0Comments |
sungai petani ??

hahhaa .. ida dengan bangganya nak bagitahu yang ida neh dari sungai petani ..
boooooo  .... hee =D ..

sungai petani ??? kat mana tuh ???
 
hai lha hai ..
korang google lha ! hahhaa ..
*buad lha muka marah korang sebab ida bagi jawapan kejam ! muahahaa ..

sungai petani kat Kedah okeh sayangs-sayangs ..
err , Kedah kat mana ??
meh sini jab , nak lempang lelajju  !

Kedah kat Malaysia lha ..
muahahaaa ..
hamek kau ! tatahu sangat kan ..
tayah duduk Malaysia lha lau cenggitu .. grr ..

so alkisahnya ida buat entri pasal sungai petani neh sebab ida neh dilanda kerinduan pada kampong halaman ida tuh ..

kampong halamanlah sangat kan ..
tak sedarsedar diri kau lahir kat ceruk mana .. huhuu ..
abaikan hokeh !!
tamao story .. sobsob ..

okeh ! ida dah cerita kan ida bhalik sungai petani ( espie ) baru baru neh ??
hah ! dah lama tau ida tak bhalek sebelum tuh dek kerana kebizian yang teramatlah .. (sangat) ..

tapi serius lama gila tak bhalek .. huhuu ..
bila bhalek barubaru neh and hangout ,
jadik jakun pada kampong halaman sendiri si ida neh ..
huhuu .. sedeh hokeh !!

apa tak jakunnya ,
kalau dulu central square adalah tempat feberet para remaja macam ida neh berpeleseran ..
sekarang dah tak femes tempat tuh ..
dek kerana munculnya AMANJAYA MALL ..

jakun hokeh !!
tak pernah ida jejak kaki kesitu sebelum tuh ..
jalanjalan kat situ yang dulunya ida expert gilagila ,
tetiba jadik blur tengok ..
" eh , neh jalan mana neh ?"
hah kau ! jakun tak ida ???
sampai fening ida neh keh ! adoii ..

dalam hati dah berbisik ,
" maju dah espie lha neh .. "

 
 
hah , neh suasana espie sekarang pada waktu malam ..
 
kau tengok !
ida nak tolong bagitahu pada sappa sappa yang tatahu tuh !
 
DULU ESPIE TAK MACAM NEH HOKEH CANTIKNYA !
 
 
hai lha hai ..
betapa cantik dan berubahnya ..
masa kat sana harituh terpikir ..
" eh , dah lama ker aku tak bhalek ?? "
 
weh , tak sampai setahun pon hokeh !
 
 
cepatkan proses perubahan yang berlaku ??
 
patut lha masa ida nak bhalek espie harituh adek ida call and Tanya ida ,
 
" weh kak , hang ingat dak jalan bhalek rumah ?? "
 
sentap ! huhuu ..
sampai hatimu dek ..
kau buad macam aku neh lupa daratan noh .. huhuu ..
 
alehaleh , bila dah bhalek ,
baru paham kenapa dia Tanya macam tuh ..
 
naseb baek jalan nak bhalek rumah tak berubah sangat pon ..
kang sesat ida ..
dah lha pukol 5 pagi masa sampai espie tuh ..
huhuu .. * pengsan ! ..
 
 
syukur ida sampai jugak rumah yang betul ..
wee ... bangga .. =)
 
tak lha lupa sangat ida neh jalan kat sana ..
ngehngeh ..
sampai jja , tengok ruang tamu cerah benderang ..
 
ohh , terharu lagi , tok tunggu cucu kesayangannya yang cantik comel neh bhalek ..
 
ehh , ida dah story hokeh about neh !
gi korek korek entri terdahulu ida ..
malas arh nak cerita ulangulang .. ngee ..
 
 
bulan depan nak bhalek ,
tengok apa lagi yang berubah .. =)
 
 
 
 
 
p/s : jangan bila bhalek si tok kesayangan yang sekarang badan tembam comel jadik macam aku sekarang sudda ..
muahahaa .. jadik kak ton nanti tokk ... heee =D


5 PETANDA LELAKI JUJUR DALAM PERHUBUNGAN

eydafaizal | Tuesday, April 30, 2013 | 2Comments |
semua wanita mengimpikan seorang lelaki yang jujur .. kejujuran boleh jadi syarat utama bagi permulaan sesebuah perhubungan sebelum ia bercambah mekar ..

tapi bagaimana mahu mengetahui seseorang lelaki itu jujur dalam perhubungan .. usah risau wahai wanita , dengan sedikit usaha anda akan dapat mengenali hati budi dan kejujuran jejaka idaman ..

semak lima ciri ini ..

1- ENGGAN BERKONGSI PERIBADI PADA AWAL PERKENALAN

- biasanya pada awal perkenalan , lelaki baik wanita akan memperkenalkan serba sedikit tentang perihal diri masing-masing .. selalunya wanita yang begitu teruja memberitahu tentang diri sendiri sehingga ke salasilah keluarga .. namun awas , sekiranya si jejaka yang baru dikenali hanya mahu berkongsi namanya sahaja , tidak mustahil dia bukan lelaki yang jujur .. mungkin hanya mahu mengambil kesempatan keatas anda atau sahaja mahu ' test market ' ..


2- INGAT TARIKH LAHIR

- hanya lelaki yang benar-benar jujur mencintai anda sahaja yang peka terhadap tarikh lahir anda .. selalunya si lelaki akan memberikan alas an terlupa atau terlalu sibuk dengan kerja .. awas wanita , jangan terpengaruh dengan alas an zaman batu ini ..
apa kata anda menduganya dengan bertanyakan tarikh lahir anda sebelum ia berlansung .. sekiranya si dia tidak dapat menjawab , anda boleh memikirkan semula sama ada perlu meneruskan hubungan atau pergi sahaja ..


3- AMBIL BERAT KETIKA SAKIT

- selalunya lelaki yang jujur selalu menitikberatkan soal kesihatan diri wanita yang dicintai .. apabila anda sakit , cuba menghubunginya dan beritahu keadaan diri anda .. jika si dia sayangkan anda , pasti dia akan menjadi tidak keruan dan kerap menghubungi anda .. boleh jadi , si dia akan terus memecut kerumah anda untuk melihat keadaan anda ..lagi bertuah sekiranya si dia menghantar anda ke klinik .. itu baru namanya saying dan jujur ..


4- SABAR LAYAN KERENAH ANDA

- wanita dikatakan adalah manusia yang lemah dan banyak kerenah .. jika anda membeli belah , pasti mengambil masa yang lama untuk memilih barangan yang benar-benar anda berpuas hati dengannya .. kalau lelaki itu benar-benar memahami anda , pasti dia akan sabar melayan kerenah anda .. nah ! itu menunjukkan bahawa dia menerima anda seadanya ..


5- USAHA TAMBAT HATI KELUARGA

- lelaki yang serius dan jujur dengan anda , pastinya tidak akan memberikan banyak alasan untuk berkenalan dengan keluarga anda .. malah , si dia akan sedaya upaya menambat hati ahli keluarga anda terutama ibubapa bagi membuktikan dirinya benar-benar mahukan anda ..
tetapi sekiranya sudah bertahun bercinta masih memberikan seribu satu alasan untuk berjumpa keluarga anda , lebih baik anda menilai semula perhubungan itu .. cinta memang cinta tetapi restu dari keluarga juga penting .. kalau mahu berjumpa keluarga pun sudah makan masa lama , jujurkah si dia dengan anda ?? fikirkan semula ..

10 INFO TENTANG BAYI YANG ANDA TIDAK TAHU

eydafaizal | Tuesday, April 30, 2013 | 0Comments |
bayi ?? hahaa .. ida bercerita tentang bayi lha sayangs .. wee =D ..
teruja hokeh !
sumpah rasa sweet jja baby tuh ..

hailahai ..
bila lha nak ada anak sendiri neh .. grr ..
buad macam mampu jja kau ida .. hahahaa ..

okehokeh ,
jumjum ida nak kongsi pasal info yang ida kidnap dari facebook neh .. =) ..




1- sekitar usia tiga bulan , bayi mula menelan air ketuban dan mengeluarkan kembali sebagai air kencing ..

ini untuk melatih system pencernaan dan perkumuhannya ..


2- bayi boleh menangis sejak di dalam perut lagi ..

sekitar usia tiga bulan , peti suaranya sudah mula terbentuk dan bayi sudah mula menangis tetapi dalam diam ..


3- seawall usia empat bulan , bayi mula meneroka ruang sekelilingnya ..

dia mula bermain dengan tali pusatnya , menghisap ibu jarinya sendiri ,berenang-renang , menendang sekelilingnya dan berpusing-pusing didalam kantungnya ..

lazimnya ibu yang pertama kali hamil tidak akan menyedari pergerakkan bayi sehingga usianya lima bulan ..


4- ketika usianya memasuki empat bulan , bayi akan mula tersedu untuk melatih system penafasan ..

bila bayi tersedu . ibu dapat merasakan getaran halus atau denyut halus diperut ibu ..


5- pada usia lima bulan , bayi mula memberi reaksi pada bunyi diluar perut ibunya dan akan menutup telinga dengan tangannya sendiri apabila mendengar bunyi kuat ..


6- pada usia enam bulan , memori bayi mula terbentuk dan bayi dapat mengingati dan mengenali suara ibu bapanya dan mula meneroka anggota tubuh badannya ..


7- seperti kita , bayi dalam perut juga mula bermimpi seawall usianya tujuh bulan ..

aktiviti bermimpi ini akan melatihperkembangan otak bayi ..


8- apabila otaknya sudah terbentuk , bayi akan dapat merasai kesakitan sejak didalam Rahim lagi ..

apabila ibu tertekan atau stress , emosinya juga terganggu dan menyekat perkembangan mentalnya ..
(sangat setuju , oleh itu bakalbakal ibu , sila elakkan stress semasa mengandung ..=))


9- sebaik sahaja deria rasanya terbentuk ,bayi juga akan dapat merasa makanan yang dimakan oleh ibunya , dan boleh mengerutkan dahinya ,dan memuncungkan mulutnya sebagai reaksi kepada rasa pelik terhadap makanan yang dimakan oleh ibu ..


10- sebaik sahaja lahir , pertama kali bayi membuka mata , anak matanya akan membesar untuk menampakkan kecomelannya untuk memikat hati orang di sekeliling terutama ibu bapanya ..


owh , awesome bukan ??

sebab itulah bayi Nampak comel .. =)

AKU SEBAGAI KEKASIH

eydafaizal | Monday, April 29, 2013 | 0Comments |
korang pernah dengar ayat neh ??

" berkasih tak seharusnya setia .."

cer angkat tangan siket sappa yang beranggapan bahawa tanggapan itu betul .. meh ida nak g sekeh kepala dua kali .. hee =D ..

bagi ida , BERKASIH SEMESTINYA HARUS SETIA HOKEH !

kenapa ??
huk'alorh ! mesti korang anggap ida neh sewel kan ?? umur pon tak baru berapa kerat , tapi dah pepandai citer pasal kekasih lha bagai ..
ehh , kesah pulak ida kan ??belog ida .. wee ..
hey ! ida pon ada hati and perasaan okeh !

berkasih kenapa harus setia ??

hey , ida nak Tanya korang-korang yang baca belog ida neh ,
kalau kita bebetul ikhlas sayangkan seseorang , kita akan setia tak ???

jawapan ida : YA !!

kenapa yya ??
ehh , sejak ida dilahirkan , ida dah rasa saying , cinta pada my mom and dad .. pada orang yang berada sekeliling ida ..
love at the first sight ..
do you know ?? acewwah !!

perasaan tuh hadir dengan sendirinya bukan ?? cuba angkat tangan sekali lagi sappa yang tak rasa macam tuh kat ibubapa dia .. kalau tadi ida dah nak sekeh dua kali , sekarang meh ida nak lempang lelaju .. grr ..

korang sayangkan makayah korang kan ?? semestinya lha korang setia kat makayah korang tuh .. ada bila korang bosan ker merajuk ker kena marah ker , korang cakap kat makayah korang macam neh ..

" benci lha mak ayah neh .. kita putus lha .. I g carik mak ayah baru .. "

aisehh .. ada meyh yang macam tuh ??? tak kan ???

mak ayah .. bagi ida yang sedari kecik tak merasa sayang diorang , tapi ida bersyukur .. sebab ida ada kekasih yang cukup memahami ida .. yang cukup mengambil berat pasal ida .. kekasih yang sangat sayang dan cintakan ida .. kekasih yang selalu dengar setiap masalah ida .. yang sentiasa ada saat ida perlukan ida .. yang jaga ida penuh kasih sayang .. penuh perasaan cinta yang tak terbagi ..

siapa ??
owhh , bukan boyfie ida yang ida maksudkan ..

kekasih yang ida maksudkan tadi tak laen tak bukan chenta hati ida selama neh dan akan bertahan sampai syurga ..

PUAN ZAINAB BINTI DIN <3

dhea yang ida maksudkan .. dhea pengarang jantung ida .. buah hati ida dari kecik sampai besar macam neh .. jantung hati ida .. hanya dia sorang .. my lovely grandmother .. =)

dia yang selalu disamping ida .. dan percaya lha , sampai sekarang ida tak akan pernah lupakan dia walaupun ida jauh dari dia .. dia pengganti makayah ida .. biar orang anggap hidup ida tak lengkap tanpa kasih sayang makayah dari kecik , tapi bagi ida n adekadek ida , kami dah cukup lengkap ada dia ..

dan yang penting , ida masih setia sayangkan dia .. setia neh akan kekal sampai bilabila .. sampai hujung nyawa .. sampai ke syurga .. <3

berjauhan dengan dia , buat ida rasa terseksa pada mulanya .. sampai lha sekarang , ida sangat rendukan dia .. ida tak pernah menjauh dari dia okaeh .. dia tuh semangat ida .. chenta hati ida .. kekuatan ida ..

tak dapat ida bayangkan hidup neh tanpa dia nanti ..

YYA ALLAH !
PANJANGKANLAH UMUR NENEK KESAYANGANKU ITU ..
AMPUNKANLAH SEGALA DOSA-DOSANYA ..
LIMPAHKANLAH REZEKI PADANYA .. BERILAH DIA KESIHATAN YANG BAIK ..
RAHMATILAH HIDUPNYA ..
AMIN ..

err , menyentuh jiwa kan entri ida hari neh ?? huhuu ..

tok , cek rendu tok neh hokeh !! tak sabar nak bhalek lagi jumpa tok .. nak pelok tok kuatkuat .. nak ciumcium pipi tok .. nak tidur pelok tok .. nak tok sambut cek bhalek .. nak tengok tok senyum .. huhuu ..

weh , ida menanges neh !

sobsob .. sedeh hokeh .. siyes rendu chenta hati ida tuh sangatsangat ..

selalu pesan kat tok suruh jaga diri dia elokelok ..
selalu pesn kat adek suruh tolong tengoktengokkan tok ..

she's my everything hokeh !
dia segala-galanya bagi ida ..

okeh ! setakat neh jja dulu entri ida hari neh ..




p/s : boyfie kesayangan pon dah mula merungut nak bhalek jumpa tok .. hahhaa .. rendu katanya .. =D
tappa , t  kita bhalek tengok tok yya sayang .. =) <3

TOK !~
I LOVE YOUU .. <3

MATURED !

eydafaizal | Sunday, April 28, 2013 | 0Comments |
hey korang ..=)

ida nak tanya neh , korang suka orang yang matang tak ??

kalau ida , ida suka =) .. nampak sweet .. kat mana sweetnya ??bhahahaa .. ida pon tatawu .. lol.. 

erm .. matured .. matang .. bila bermulanya pemikiran yang matang neh ?? perlu dipupuk atau dibimbing ?? alahaii .. itu terpulang pada kesedaran individu okeh !! tapi biasanya kita mula rasa matang bila bertambahnya umur kita .. kankankan ???

tak tahu lha bagi korang macam mana kan ?? hee ..

okeh ! motif ida bercakap soal matang .. 

actully , setiap lapisan umur ada matang masing-masing .. contohnya , time kita umur 12 tahun , kita mesti rasa kita neh lebih matang dari yang bawah-bawah kita kan ?? sama lha pemandangan bagi orang yang berumur atas pada kita ..diorang akan fikir kita masih bebudak lagi .. padahal , diorang pon semestinya merasa perasaan macam kita sewaktu berumur seusia kita ..

okeh !! as a example .. kita start ada perasaan bila ?? hah ?? jawab r weh ! .. hee =D ..

weh , perasaan tuh kurniaan tuhan pada kita .. rasa yang membezakan kita semua ..kita bertuah dan sepatutnya bersyukur okeh !! sejak kita kecil lagi , semestinya rasa sayang , cinta dan benci tuh wujud dalam diri kita .. tak kira lha pada sesiapa pun .. kan ??

waima sewaktu kita dilahirkan , tertumpah rasa cinta , kasih dan sayang pada insan yang dekat dengan kita iaitu ibu dan ayah kita .. nafikan benda neh kalau apa yang ida cakap tuh salah .. 

tapi seyakin mungkin ida betul 100% ..

jangan lha rendahkan perasaan orang lain .. walau berapapun umur mereka , mereka layak berperasaan seperti itu .. cuma harus lha mengikut batasan dan landasan yang betul .. 

tak sopan rasanya kita menghina perasaan mereka .. cuba kalau kita yang berada di tempat mereka .. kita terlalu sayangkan seseorang .. tetapi tiba2 ada orang lain menentang dengan mengatakan kita masih belum layak untuk rasa itu .. sakit rasa hati bukan ?? begitu lha mereka neh .. =)

menghormati sesama sendiri tuh kan penting ...

pernah dengar satu lagu tak ??
lebih kurang macam neh lha liriknya ..

" rasa cinta pasti ada dalam hati manusia 
sejak dulu ....... "

muahahaa .. ida tak hengat weh !! adoiii !!!

tapi macam tuh lha liriknya kot .. sumpah tak engat weh .. teruk kan ida .. maap lha .. ida neh kuat makan otak-otak kot .. tuh yang cepat benau lupa kan .. hee .. sorry keh .. maap lha kesilapan ida yang tak seberapa tuh .. dapat pahala tau maafkan orang neh ! acewwah !!

boleh ker paksa orang maafkan kau ida weh ??! hee =D ..

lari tajuk tak ida neh ?? hahhaa ..

so kesimpulan of this entry is : jangan rendahkan perasaan orang lain .. matang tuh memang akan wujud dalam pemikiran setiap lapisan umur .. bergantung pada cara pemikiran individu samada nak ambil mudah or susah .. 

hurmm .. cukup lha tuh kan .. bukan korang nak baca pon ida membebel panjang-panjang neh .. ngee ..

kadangkala blur tatawu nak tulis blog .. tatahu nak story apa .. kalau boleh nak jja setiap hari update blog tapi dah macam tak berapa mampu .. hee .. okayy ..

ida biasanya carik tajuk dulu .. macam buad karangan lha .. dah ada tajuk baru boleh buat entri .. hai lha .. teruk keh !




p/s : pendapat korang macam mana pulak ???  

MEMASAK ??? SERONOK RUPANYA !

eydafaizal | Saturday, April 27, 2013 | 2Comments |
wahwah ! bila si eyda dah mula bukak entri pasal memasak .. hahaa ..

grr .. memasak ?? apa yang seronok ???

nak tahu something tak kawan-kawan ??

eyda sekarang dah Sembilan belas tahun , selama neh , ida tak suka memasak ! tak suka masuk dapur .. tak suka nak renyah-renyah bermain dengan minyak bagai .. tak suka bila kena potong tuh potong neh guna pisau yang tajamnya yang amat .. isx .. tak suka gila !!

dah tuh apa yang seronok ???

hee ..start awal tahun neh kan , ida dah start masuk dapur .. nak belajar .. mula-mula tahu sebab apa ?? sebab si boyfie ida asyik lha merungut nak rasa masakan air tangan ida .. yelah , selalunya ida yang suruh dia masak katida .. muahahaa .. terbalik pulak kan ?? ehh , naseb lha , kau dapat pulak gadis melayu yang tangan kayu tak pandai masak kan ?? kau pulak pandai masak .. hah , memang nazak lha kau kena masak kat aku .. muahahaa ..

so satu hary tuh , after dia buad muka manja suruh ida masakkan something untuk dia , ohh sweet okeh ! tolong lha jangan jeles .. hahaa .. ida pon masakkan dia ..

nak tahu ida masak apa ??

nasi putih  + sotong celup tepung + telur dadar  + ikan masak kicap

hah , hamek kau !! kau jangan engat gadis pilihan kesayangan kau neh tak tahu memasak !! lagi grand dari kau aku masak hah !! hahahaa ..kau engat bila aku bagitahu kau yang aku neh tak reti memasak and jarang benar masuk dapur , maksudnya habuk pon aku tatahu lha yya ?? kahkah .. silap owing weh ..

walaupun ida neh jarang masuk dapur , tak semestinya ida langsung tak tahu asas memasak .. Nampak benau lha hah ida neh macam anak dara pemalas kan ??

masa kat kampong , bila setiap kali tok masak , ida mesti tengok  .. tolong sikitsikit .. ida suka tengok tok memasak .. walaupun ida neh dulu bukannya jenis yang kuat makan kan ?? sampaikan tok merungut lha " alah , kakak mana nak makan apa yang tok masak .."

sobsob .. tok , cek rendu masakan tok dah neh !! huhuu .. bukan tamaw makan lha tok sayangs .. dah tak rasa nak makan , so , cek tak makan lha .. muahaha ..

mungkin sebab masa tuh ida still belajaq kot .. tok ida pulak suroh rajen study .. lagipun , setiap kali tok masak , ida siap angkat semua homework buad kat dapur sambil tengok tok masak .. patut lha tok sayang ida lbeh .. hee =) ..

so kesimpulannya , ida tahu lha serba sedikit tentang masak memasak neh .. start hary tuh , boyfie asyik suruh masak jja kat dia .. pantang cuty .. haehh .. yang si ida pulak dah nama pon dah selalu masuk dapur kan , jadi terer lha siket masak neh .. terkejut tok bila ida masak time balik kampong baru-baru neh .. nak tahu tok kata apa ?? " wah , kak pandai masak dah .. "

hoi , kembang hidung hokeh !! hehee .. sekarang neh dah tak terbalik dah .. nanti bila kahwin , takda lha ida asyik suruh si boyfie tuh masak .. sekarang dia pulak yang asyik mintak masakkan yang bukanbukan .. maen order jja .. haehh ..

yang ida neh pon gigih lha masak kat dia .. kang tak masakkan , merajuk .. korang jangan tak tahu , budak tuh kalau merajuk , wallawweh ! susah benar nak memujuk .. sobsob .. sedeh !

so sekarang , ida dah terbiasa memasak .. untuk diri sendiri masak apa pon tappa kan ?? bila si boyfie order jja lha rasa kena gigih siket masaknya .. tapi yang bestnya , apapun yang ida masak , mesti dia makan sampai habes .. woi , bangga hokeh !!

lauk tuh kurang garam ker , lebih aji ker , dia makan jugak .. terharu .. huhuu .. cuma dia saluu  pesan , masak kena ikhlas .. hee .. ikhlas lha sayangs .. =) tapi kenapa still tak sedap ?? naseb baek awak habeskan jugak .. tak kecik hati saya neh taw =) .. muahmuahh ..

tapi rasanya , ida rasa happy bila boleh masak .. setiap hari mesti fikir , " balik jabgi aku nak makan apa erk ??" sanggup neh penadpenad bhalek kerja terus g supermarket beli barang nak masak .. hai lahai .. sampai macam tuh kan ?? hee ..

bila gaji , kalau dulu asyik piker , nak beli baju apa .. nak beli gajet apa .. sekarang dah bertukar pulak .. asal gaji jja , mesti yang terlintas kat otak neh dulu , " ehh , barang dapur aku ada lagi tak erk ?? "  .. buahaha .. hadoii .. kronik weh !

agakagak normal tak perempuan macam ida neh ?? huhuu ..




p/s : tapi at least bila orang Tanya ida pandai masak ker tak , ida boleh jugak jawab yya tanpa rasa takut .. wee =)

RENDUU KENANGAN DULU =(

eydafaizal | Thursday, April 25, 2013 | 0Comments |
hai semua .. =)

bosan tak asyik baca entri and cerita ida ?? hahaa .. kononnya nak jadik blogger mithali lha neh kan sampai ada jja masa nak update blog .. wee ..

tapi biar lha kan .. blog ida .. ida yang menaip .. so sukati ida lha kan ?? Nampak tak Nampak tak ?? kerang ajar kan ida neh ?? sila lha cakap tak ! wee =D ..

rendu kenangan dulu ..

kenangan apa ?? kenangan bersama siapa ?? kenangan yang macam mana ??

haehh , satusatu ida nak story okeh !

actually , ida rendukan zaman persekolahan ida ..
rendukan zaman form 4 form 5 duludulu ..
rendu nak saket kepala carik formula add math .. rendu nak ngadap wajah ustaz garang si ustaz nazman .. rendu nak tido dalam kelas sejarah cekgu mastura .. rendu nak pulun kelam kabut siapkan nota and latihan kimia cekgu nazuha ..rendu nak buad muka blur dengar cekgu zainab ngajar biology .. rendu nak bermain dengan Tanah dan pokok ngan cekgu faridah .. rendu nak tengok cekgu kecik molek ngajar bahasa melayu penuh tekun cekgu zawariah .. rendu English teacher azlina .. renduu semuanya lha ..

ada tak nama cekgu yang ida tak sebut hek ?? tak hengat r .. muahahaa ..

lagi .. rendu kawankawan sekelas .. rendu sport check .. rendu nasi ayam kat kantin sekolah .. rendu dewan semarak .. rendu dengar ceramah pengetua yang banyak benau cakapnya .. huhuu .. rendu weh !!

lelebeh lagi , rendu zaraa , rendu mimie , rendu ena , rendu dilla ..

haehh .. boleh seksa jiwa weh lau nak ikotkan rasa rendu .. macam nak g sekolah bhalek .. boleh macam gitu ?? hewhew ..

banyak tahu kenangan zaman sekolah yang tak mungkin dapat ida lupa sampai bilabila .. seminar , bengkel , last minit buad keja sekolah , last minit stady time nak exam .. kelas tambahan , stady group .. wahwah !! banyaknya lha hai ...

tapi serius , rendu tersangat-sangat =( ....

kalau lha waktu tuh boleh diundur .....












 
heh !! talarat arh nak explen bagi setiap keping moment dalam pic tuh .. huhuu .. tapi serius , walau macam-macam benda kami lalui kat sekolah , kami sentiasa bersama .. =)
 
 
penad tak tengok gambar ??hee ..
 
rendu kengkawan dulu sebenarnya ..
yang terindah tuh semuanya bermula dari zaman persekolahan tuh ..
harapnya kami semua Berjaya sampai bilabila ..
 
 
sekarang pon semuanya dah jadi sejarah ..
tak mungkin lha setiap orang dari kami mampu lupakan semua kenangan dulu ..
 
homework .. meniru nota , latihan , .. jangan ekot kami neh weh  !! amaran neh !! grr ..
 
tak semua kenangan kita boleh lupa kan ???
 
kalau diberi pilihan kembali pada zaman neh , apa yang korang nak buad ???
 
 
 
 
p/s : boleh ker ??? huhuu ...


JUST BE YOURSELF !

eydafaizal | Thursday, April 25, 2013 | 0Comments |
hey blogger!
assalamualaikum .. =)

okeh .. entri untuk hari ini .. 
orait .. look at the title .. JUST BE YOURSELF !!
owh so ?? hah ! jelas bukan ?? mengerti maksudnya ?? hey , jadik diri sendiri lha .. senang and tak semak kepala .. dont hipokrit okeh !! orang tak suka .. ini serius keh !! tak percaya ?? huh ! kesah ?? wee =D .. 

ehh , apa pasal tetiba ida nak story pasal neh kan ?? err , actually , ida just nak kongsi pendapat jja .. nak terima or tak , terpulang .. masing-masing ada pendirian and pendapat masing-masing kan ?? so hari neh , dah ini yang terlintas dalam kepala hotak ida neh , ida just aplikasikan lha kan .. ?? hahaa ..

okeh !! serius !!  berbalik pada story .. 

weh ! suka tak kalau anda mencuba untuk melakukan sesuatu yang tak pernah anda lakukan ?? untuk sebab-sebab yang tak munasabah .. okeh !! as example , you all ada minat sorang boys or girls , then , perlukah anda untuk menjadi orang lain demi hanya untuk memikat hatinya ??? 

contohnya , anda tak suka bergaul dengan orang yang merokok .. okeh !! so , kalau orang yang yang anda minati neh berkawan dengan orang yang merokok , or maybe dia sendiri merokok , so ?? nak buad apa ?? teruskan ?? kalau anda neh seorang yang tak suka dikongkong , tapi , demi tak mahu kehilangan si dia , anda nak biarkan saja dia mengongkong kehidupan anda ?? hey , come on !! bangkit !! jadik diri sendiri okayy !! anda mesti boleh terima apa adanya dia kan ?? so , dia juga harus mengerti anda ..!!

sanggup ker anda berubah dengan melakukan perkara-perkara yang anda tak suka ?? jadik orang lain .. terlalu menjaga tingkah laku ??  jika anda fikir anda selesa , sila lha fikir semula hokeh ! ! 

acewwah !! nampak ?? nampak tak betapa seriusnya ida membangkitkan topik ini ?? hahaa .. okeh .. prinsip ida dari dulu sampai sekarang is jadik diri sendiri .. tak guna weh jadik orang laen ..bukan tak boleh hipokrit .. tapi sampai bila kita nak macam tuh kan ???

pasangan yang baek akan menerima pasangannya apa adanya .. percaya lha .. 

nak tahu ?? pasangan anda akan rasa anda lebih ikhlas dalam hubungan jika anda tidak terlalu hipokrit dan tidak menjadi orang lain .. pasangan anda akan lebih belajar memahami anda jika anda bersedia menjadi diri sendiri .. tak percaya ??? tanak caya sudda lha !! hee =D ..

nak tahu apa perasaan kita bila kita berjaya jadik diri sendiri ?? bahagia weh !! serius neh tak tipu !! setiap orang kan memang ada keistimewaan masing-masing .. so apa nak risau ?? tak payah nak fikir bukan-bukan hokeh !! merendahkan diri sendiri buat kita hilang keyakinan pada diri sendiri ! sedangkan percaya diri itu penting dalam hidup !! 

selesa kan kalau bertindak di tahap kemampuan kita .. tak payah pedulik apa yang orang nak kata .. orang hanya boleh menilai okeh !! yang tentukan segala keputusan tuh anda .. so just be yourself !! jangan sesekali takut pada bayang-bayang sendiri .. tak guna hokeh !!

motif ida bangkitkan story neh ?? kawan ida , dia terlalu menjaga sikapnya dihadapan sang kekasih .. sampaikan buat dia rasa tak selesa .. hah !! tuh lha sebab orang suruh jadik diri sendiri .. tak lha nantinya kau ada perasaan macam tuh .. kau tuh yang segalanya lepas laku , bila depan kekasih kau , habes control .. aduhai sayangku , bukannya kekasih kau tuh nak tinggalkan kau kalau kau jadi diri kau sendiri .. dia sendiri cakap boleh terima kau walau macam manapun kau , takkan kau nak takut-takut lagi ?? 

hailahai .. macam-macam kan ragam manusia .. hee .. actually , this entri also peringatan untuk diri ida sendiri .. sedari dulu , ida dah cuba jadi diri sendiri dan always try to do the best tak kira dalam apa jua keadaan sekalipun .. wahwah !! bangga tak bangga tak ??

wee .. tak payah lha banggakan ida .. just banggakan diri anda sendiri .. =)

hah , tuh jja lha apa yang ida nak kongsi .. 
harap harap lha korang baca sampai habes ..
alarh , bukannya ida tak tahu , korang kan baek dan suka membaca ..=D

tapi cukup keh setakat neh .. nanti kita jumpa lagi dalam entri lain .. =)

bubye !! =)



p/s : nak ker korang baca entri ida yang laen tuh nanti ?? wee =D ..

ANTARA KAMU , DIA DAN DIRIKU

eydafaizal | Tuesday, April 23, 2013 | 0Comments |
WAHWAH ! AWESOME KAN TITLE TUH ???

wee .. assalamualaikum you all's .. hah .. kesempatan untuk menulis dating lagi memandangkan ida tersangat lha boring sekarang neh .. hahaa .. okay ! berbalik pada tajuk .. apa sebenarnya yang bersarang dalam kepala hotak ida neh erk ?? merapu merepek bagai ..

ANTARA KAMU , DIA DAN DIRIKU .....

dear sayangs , sila lha baca entri ini .. tetambah lagi yang dilahirkan sebagai perempuan tuh .. hmm .. konflik ?? pernah alami perasaan yang sebegini ?? CEMBURU , GERAM , SAKIT HATI .. sebagai perempuan yang tulus ikhlas dalam mencurahkan kasih sayang tanpa sempadan , mesti kita pernah rasakan sebegitu kan ???

ida pernah berhadapan dengan situasi neh .. know what ? sangat lha bosan .. kadang-kadang sampai ida menangis sengsorang .. kenapa ? takut si boyfie kesayangan kembali pada kesayangannya dahulu .. oh Tuhan !  lemah weh lemah !!

puas si boyfie yakinkan ida , yang dia takkan berpatah arah , berpaling tadah , tapi , hati perempuan , biasa lha .. mana lha nak mudah percaya kalau pasal bab-bab orang lain neh .. pulak , masa diawal-awal hubungan kami neh , macam-macam dugaan yang datang .. orang ketiga tak payah cakap lha ..

memang kami pernah bergadoh pasal orang ketiga .. sampai hancur lha phone dibaling ke dinding yang tak bersalah .. hancur hati rasa bila orang yang kita sayang sewenang-wenangnya menipu dan mempermainkan sayang kita padanya ..

masa tuh , still di awal perhubungan .. dia kantoi mesej ngan ida .. katanya , tuh kawan baik dia masa kat PLKN dulu .. okay .. ida percaya pada permulaannya .. biarlah curiga hanya bersarang dalam hati .. mungkin perasaan ida yang melampau ..


tak lama lepas tuh .. kantoi lagi .. gambar perempuan tuh , disimpan dalam folder berasingan .. mananya ida tak mengamuk ..janda anak satu pulak tuh !!agak-agak lha kan ?? then dia kata ida neh cemburu buta .. okeh fine ! masa tuh tak cakap banyak , terus blah dari situ .. patahkan sim .. pecahkan fon .. mak aehh .. rugi benoo rasa masa tuh .. tapi dah tengah marah kan .. apa pun boleh jadi ..

dia carik ida .. dia pujuk ida .. hati neh keras pada permulaan .. serik ! tuh yang ida rasa .. even masa tuh umur ida baru seberapa , tapi , perasaan sayang tuh tak mengenal angka .. kecewa ? yya ! ida tersangat kecewa .. saat tuh jugak , kepercayaan ida yang dulunya utuh untuk dia , hancur berkecai !! salah siapa ???

start dari tuh ..dia tak henti-henti pujuk ida .. macam-macam dia buat .. terharu pada mulanya .. tapi ida cekalkan jugak hati sebab ida rasa kecewa sangat-sangat .. tapi lastly , ida terima jugak dia ..

tapi awal-awal lagi dah ida terangkan kat dia , ida takkan percaya dia macam dulu .. ida takkan manjakan dia macam dulu .. ida takkan terlalu naïf dan pemaaf macam dulu .. biarlah ida hipokrit , sebab bila ida ambil keputusan untuk kembali berkasih dengannya , that's mean , ida kena bersedia untuk terluka ..

ternyata , dia jauh berubah .. dia kotakan janjinya pada ida untuk berikan yang terbaik dengan peluang neh .. Alhamdulillah syukur .. sekarang , ida percaya sayang dia untuk ida .. tapi ida still tak beri dia sepenuh kepercayaan ..

terus terang , ida sayangkan dia .. kawankawan dia semuanya support ida .. paling tak tahan tengok dia menangis sebab ida .. masa tuh ! sayu jja hati tengok air mata dia mengalir .. rasa bersalah tapi biarkan ! kadangkala dia kena fahami rasa hati ida .. kata sayang kan ?? hee

Alhamdulillah .. hubungan kami sekarang disulami bahagia .. ida bahagia kenal dia .. percaya ? yya , mula percaya .. tapi tetap waspada .. dia terlalu menjaga .. terlalu kelakar .. terlalu prihatin .. pantang batuk demam siket , dah bawakkan g klinik .. ahha , dia faham , dia mesti ingat pesan femly ida untuk jaga ida elok-elok ..

restu keluarga tuh penting .. =)

rasanya , dah cukup panjang entri neh .. hee .. bosan tak bosan tak ??

kejab , nak sambung siket lagi .. hewhew ..

pada sesiapa yang pernah muncul dalam hidup kami berdua sebelum neh , tak kira lha dengan dia or dengan ida , kita semua hanyalah kenangan .. walaupun kita bukan saling menyayang , tapi harapnya kita semua saling mendukung .. saling mendoa ..

ida harapkan doa yang baik untuk hubungan kami berdua .. =)

maaf kalau kami ada terkasar , terlajak perbuatan , terminta yang bukan-bukan , mohon maafkan kami .. kami silap .. jadi kami minta maaf .. jangan lha menyimpan dendam .. kerana kami sudah lama mengikhlaskan semua suratan lalu .. kami terima ketentuan takdir ..

jika ditakdirkan kami tidak bersama nanti .. itu juga takdir tuhan .. kami akan terima dengan redha ..

REDHA TU IKHLAS , PASRAH TU MENYERAH ..

engat tak ombak rindu ??? ingat tak Lisa surihani pernah cakapkan dialog neh ..?

sekarang neh , kami hanya ikhlas mohon doa dari kalian untuk hubungan kami .. moga-moga hubungan kami kuat hingga ke arah yang diredhaiNya .. in syaa Allah .. =)



p/s :: to sayangs saya MOHD FAIZAL JAMALUDDIN =)

MAMA SAYANG PAPA SAYANG .. TAK BANYAK YANG MAMA MINTAK .. CUKUP SEKADAR RASA SAYANG YANG TULUS IKHLAS DARI HATI PAPA TUH HANYA UNTUK MAMA .. ITUPUN DAH LEBIH DARI CUKUP AND DAH BOLEH BUAD MAMA BAHAGIA .. =)

I LOVE YOU .. <3 <3 <3

TABAH DALAM HIDUP

eydafaizal | Tuesday, April 23, 2013 | 0Comments |
hey .. hai .. assalamualaikum sayangs .. sehad kan ?? yeah ida tahu .. hee =)

okay .. entri kali neh ida nak story pasal tabah dalam hidup .. yeah , setiap kita ada masalah dan dugaan masing-masing .. jadik , bergantung pada individu nak ambil langkah yang sebagaimana untuk menyelesaikannya ..

acewwah ! asal macam formal benau entri ida neh ?? kahkah ! =D .. KNOW WHAT ? salah satu cara kita untuk tabah ialah sentiasa ketawa .. bukan nak tunjuk hipokrit .. tapi petanda kita mampu menjalani kehidupan seperti biasa walaupun masalah bertimpa-timpa datang menduga .. =) so , senyum selalu kay ! ?

nak tahu ? ida ada satu story nak kongsi .. ida tatahu nak luahkan pada sesappa .. ida hanya luahkan pada blog neh sahaja .. so , jika lha ditakdirkan ada yang sudi baca blog buruk ida neh , terima kasih yya .. =) terharu okeh !

ida ada sorang kawan kat sini .. dulu , ida rapat gilaa ngan dia .. but now , tah ! ida pon tatahu macam mana boleh jadi macam neh .. jadik apa ? hmm ..

nak tahu ? dia neh dulu suka nasihat ida .. jangan buad tuh , jangan buad neh .. garang tahu dia neh .. tapi kan , dia nehtua dari ida .. so , dia rasa , dia berhak nasihat ida sebab dia lebih tua dari ida ..

ida tak kisah orang nak nasihat ida .. tapi tengok lha diri sendiri tuh dulu kan ?dalam kes ida neh , bagi ida , kalau diri sendiri pun buad benda tak betul , jangan nak nasihat orang .. bila sampai waktu ida rasa ida kena nasihat dia as a friends , tahu apa dia cakap ? " kau sappa nak nasihatnasihat aku ???" hai dear semua , sila lha bengang ! ida sampai naik bebal nak cakap ngan dia ..

tahu kenapa ? sebab dia tak boleh terima salah sendiri .. susah lha kan .. orang lain lansung tak boleh tegur dia .. sampaikan bila bersuara siket , mula lha nak campak-campak barang .. mengamuk sakan bagai .. chill lha .. kan ??

tah .. now ,, ida mula Nampak perangai dia .. dia ada boyfie taw , and boyfie dia kawan baik boyfie ida .. tapi kan , dia boleh pulak pasang orang lain belakang boyfie dia .. no wonder bila ida ngan boyfie ida gaduh siket jja , dia mula suruh ida tinggalkan boyfie ida tuh .. ehh ! semudah tuh ? senangnya kasih saying dia .. macam tuh ker orang yang tulus berkasih ??

nak tahu ?? dulu , bukan main dia kutuk-kutuk boyfie ida .. suruh ida jangan percaya dengan boyfie ida neh .. at last , tiba-tiba baru-baru neh , dia nak bhalek rumah , dia mintak tolong boyfie ida jugak suruh jemput dia .. apa ? dia ingat dia tuh puteri raja gopal ker apa nak main jemput-jemput bagai .. dah lha boyfie ida tuh penad kerja .. hantar ida bhalek lagi .. part kat hantar ida bhalek tuh tappa lha , sebab ida neh gf dia .. normal lha lagi bila si boyfie dengan sweet nya mengambil anta setiap hari .. tapi part dia suruh boyfie ida ambil dia tuh apa ?? ada motif ???

okeh !! ida bukan nak marah .. tipu lha cakap kalau ida langsng tak jeles kan ?? mestilah ida jeles .. kalau dia , orang usik boyfie dia siket pon dah marahmarah .. kira ida neh cukup sporting lha bagi jugak boyfie ida g amek dia harituh .. sebab ?? ida still anggap dia kawan ..

ida neh , dia carik time ada keperluan jja .. haehh .. ada rupanya sepsis macam gini kat dunia neh .. ingat dah pupus habes dah ! haduhai .. sabarjja lha ..grr ..





p/s : ada kaitan dengan tajuk tak entri ida neh ?? hewhew =D ..

TENTANG RASA

eydafaizal | Monday, April 22, 2013 | 0Comments |

AKU TERSESAT MENUJU HATIMU
BERI AKU JALAN YANG INDAH
IZINKANKU LEPAS PENATKU
TUK SEJENEK LELAH DIBAHUMU
 
DAPATKAH SELAMANYA KITA BERSAMA
MENYATUKAN PERASAAN KAU DAN AKU
SEMOGA CINTA KITA KEKAL ABADI
SESAMPAINYA AKHIR NANTI SELAMANYA
 
TENTANG CINTA YANG DATANG PERLAHAN
MEMBUATKU TAKUT KEHILANGAN
KUTITIPKAN CAHAYA TERANG
TAK PADAM DIDERA GODA DAN MASA
 
DAPATKAH SELAMANYA KITA BERSAMA
MENYATUKAN PERASAAN KAU DAN AKU
SEMOGA CINTA KITA KEKAL ABADI
SESAMPAINYA AKHIR NANTI SELAMANYA ..(3X)

SINI nak cerita siket =')

eydafaizal | Sunday, April 21, 2013 | 0Comments |
assalamualaikum ..<3

hey ! nak tahu ? ida neh tersangatlah suka berkawan .. lelagi lha ngan orang yang teramatlah peramah .. senang kan orang cenggitu .. sangat senang nak bergaul .. tak payah piker idea apa yang dibualkan .. tubtub dah berjamjam lamanya berbual .. ahha .. best tahu kalau begitu .. tapi jangan lha ekot macam ida neh ... berbual tuh boleh , tapi tak usah lha sampai berjamjam lamanya .. boleh dapat dosa free tuh kerana melakukan kesalahan pembaziran waktu yang banyak ! =)

hah , apa kena mengena semua tuh dengan apa yang ida nak story ?? hahaa .. sajja jja nak intro lelebih kotkot lha korang semangat nak baca .. hee ..

kejab erk ..

 
 
haa .. ida nak story pasal budak neh .. grr , memang budak okay !!
 
 
orait .. ida start rapat ngan dia kat facebook .. mulanya ida mintak tolong dia ajarkan buat blog .. hehee .. maklum lha , ida neh budak baru belajar .. sungguh ! dia neh peramah amat ! naek sewel kepala hotak ida layan kerenah gila-gila budak comel neh .. happy kenal dia .. baik budaknya .. =)
 
 
budak neh jugak teramatlah merendah diri .. haehh .. pandai jja dia tepis pujian yang orang bagi kat dia ..padahal semua tuh betul .. hai lahai ..
 
 
ida bhalek Kedah baru-baru neh , ingat nak jumpa dia sekejab .. tapi tuh lha .. tak berapa nak sempat .. huhuu .. harap-harap buleh lha jumpa dia one fine day nanti .. bhahaha ..
 
 
to : adek sha :
 
 
thanks lha sudi anggap akak neh as kakak adek .. terharu okeh ! sungguh neh ! hee ..
 
nanti kalau ada masa , akak nak gila jumpa adek comey neh .. buleh taw ? kalau tidak akak jelajah sp tuh cari rumah adek !! hah ! serius neh ! nak akak buat macam tuh ?? huhu .. sila lha kata tanak .. kalau adek kata nak akak buat macam tuh , sekarang gak akak nak g daftar diri masuk wad coz pening tataw nak carik kat mana .. sp tuh luas ceq oii !!
 
 
nak tahu kenapa akak sayang adek ?? sebab adek neh tak habes-habes buat kakak gelak .. sampai boyfie akak kata akak gila tahu .. gara-gara layan mesej ngan kamu harituh !! satu lagi sebab kamu neh baek dan Nampak jujur .. ikhlas jja .. tak percaya ? nak bukti ?
 
 
alaa .. adek baek , jujur  ikhlas nak tolong akak buadkan blog neh harituh kan ?? baek sungguh kamu sayangs .. tak sia-sia akak tegur kamu harituh !! hee ..
 
 
hee .. dah tatahu nak describe macam mana pasal si comel neh .. nanti lha ada masa ida story lagi pasal dia keyh ?? ida janji neh .. ! hee =)
 
 
ehh , cukup lha .. ida harap adek ida tuh happy dengan life dia sekarang neh .. tabah dengan kehidupan yya dek .. akak tahu kamu boleh .. =) .. muahxmuahx ! sayang adek ketatketat ! <3
 
 
p/s : hey korang ! jum kita g terjah blog adek comel ida neh jom .. lepas tuh , sila lha follow blog dia yang cute pink macam dia tuh okay !! ? hee .. taraa .. =)
 
 
sini korang ! :http://duniaku-shatin.blogspot.com/


SATU TAHUN SATU MINGGU ENAM HARI

eydafaizal | Sunday, April 21, 2013 | 0Comments |

hey , assalamualaikum .. wee .. lama rasanya tak update entri pasal ida an ?? perasan tak perasan tak ? okay , senyap kalau tak perasan .. hee ..

so ,hari ni ida kembali dengan entri ida .. dear sayangs , terpikir ea apa yang satu tahun satu minggu enam hari tuh ?? ahahaa .. ida nak story pasal neh lha hari ni .. tuh hari kami bersama sehingga ke hari ini .. siapa kami ? ofcoz lha ida dengan en. boyfie ida bersama .. =) moga-moga hubungan ini kekal sampai bila-bila .. in syaa Allah .. =)

dah hampir setahun dua minggu kami bersama .. banyak sangat dugaan datang menimpa .. bertubi-tubi .. sampaikan satu tahap kami terpaksa bersusah payah bersama .. macam-macam dah kami lalui sebelum kami berdua sampai ke tahap hari ini .. dalam tempoh tuh , kami berganding bahu bersama , menangis , ketawa , gembira ,sedih , semuanya bersama ..

tapi hari ini , ida bersyukur , sedar tak sedar kami berdua sudah mula meniti hidup di kkota neh .. berusaha bersama memperbaiki diri sama-sama .. menegur dan menasihat antara satu sama lain .. bahagia ? yya ! ida bahagia and ida harap dia juga begitu .. =)

minggu lepas , dia bawak ida makan lamb chop ... =) terima kasih sayangs .. <3 mama hargai usaha papa untuk buat mama bahagia .. kesian dia , setelah penat seharian bekerja , pick up ida at ofis ida lagi , then terus bawak g jejalan cari favourite food ida tuh .. and nak tahu ? dia siap suapkan ida makan tahu ! ida langsung tak sentuh sudu garfu masa tuh .. setia jja dia suapkan ida makan .. haha .. malu .. tapi mahu ! muahaha ..=) .. hari tuh , dia langsung tak bagi ida buat apa-apa .. beg ida dia galas , sampaikan bila ambil balik beg tuh kat tangan dia untuk bawak sendiri , dia ketuk tangan ida .. mak haehh , ida Tanya dia kenapa taleh pegang sendiri .. dia jawab apa tahu ? "hari neh mama takpayah buat apa-apa ..papa nak manjakan mama hari neh .. " heyy you ! silalah cemburu ! ida tak heran dah !! bhahaha ..

malas nak story banyak-banyak .. just nak tayang wajah kesayangan ida neh banyak-banyak .. hah , tengok jangan tak tengok .. biar korang juling mata-mata .. hehee ..

 







 

 
 
hah kau , amek !! banyak kan ?? kesah pulak !!
 
korang semua , doakanlah hubungan neh .. kami berdua hanya mahukan yang terbaik untuk diri masing-masing ..
 
to sayangs :
 
papa , thanks untuk kebahagiaan ini .. mama harap papa bahagia dengan mama .. mama tak mintak banyak sayangs , mama just nakkan secebis sayang dari papa yang tulus untuk mama .. itupun dah lebih dari cukup .. =)
 
untuk papa , mama nak papa tahu benda yang sememangnya papa dah tahu , hee ..  MAMA SAYANG PAPA SANGAT-SANGAT .. HAPPY ANNIVERSARY SAYANGS .. I LOVE YOU SO MUCH .. =)
 
err , mama takda apa mak bagi papa sempena hari tuh sayangs .. tapi percaya lha , sayang mama hanya untuk papa .. =)
 
muahxmuahx .. =D
 
 
p/s : bajet macam dia baca pulak entri neh kan ?? hahaa .. itu sahaja .. Bubye .. =)



 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid