AKU SEBAGAI KEKASIH

eydafaizal | Monday, April 29, 2013 | 0Comments |
korang pernah dengar ayat neh ??

" berkasih tak seharusnya setia .."

cer angkat tangan siket sappa yang beranggapan bahawa tanggapan itu betul .. meh ida nak g sekeh kepala dua kali .. hee =D ..

bagi ida , BERKASIH SEMESTINYA HARUS SETIA HOKEH !

kenapa ??
huk'alorh ! mesti korang anggap ida neh sewel kan ?? umur pon tak baru berapa kerat , tapi dah pepandai citer pasal kekasih lha bagai ..
ehh , kesah pulak ida kan ??belog ida .. wee ..
hey ! ida pon ada hati and perasaan okeh !

berkasih kenapa harus setia ??

hey , ida nak Tanya korang-korang yang baca belog ida neh ,
kalau kita bebetul ikhlas sayangkan seseorang , kita akan setia tak ???

jawapan ida : YA !!

kenapa yya ??
ehh , sejak ida dilahirkan , ida dah rasa saying , cinta pada my mom and dad .. pada orang yang berada sekeliling ida ..
love at the first sight ..
do you know ?? acewwah !!

perasaan tuh hadir dengan sendirinya bukan ?? cuba angkat tangan sekali lagi sappa yang tak rasa macam tuh kat ibubapa dia .. kalau tadi ida dah nak sekeh dua kali , sekarang meh ida nak lempang lelaju .. grr ..

korang sayangkan makayah korang kan ?? semestinya lha korang setia kat makayah korang tuh .. ada bila korang bosan ker merajuk ker kena marah ker , korang cakap kat makayah korang macam neh ..

" benci lha mak ayah neh .. kita putus lha .. I g carik mak ayah baru .. "

aisehh .. ada meyh yang macam tuh ??? tak kan ???

mak ayah .. bagi ida yang sedari kecik tak merasa sayang diorang , tapi ida bersyukur .. sebab ida ada kekasih yang cukup memahami ida .. yang cukup mengambil berat pasal ida .. kekasih yang sangat sayang dan cintakan ida .. kekasih yang selalu dengar setiap masalah ida .. yang sentiasa ada saat ida perlukan ida .. yang jaga ida penuh kasih sayang .. penuh perasaan cinta yang tak terbagi ..

siapa ??
owhh , bukan boyfie ida yang ida maksudkan ..

kekasih yang ida maksudkan tadi tak laen tak bukan chenta hati ida selama neh dan akan bertahan sampai syurga ..

PUAN ZAINAB BINTI DIN <3

dhea yang ida maksudkan .. dhea pengarang jantung ida .. buah hati ida dari kecik sampai besar macam neh .. jantung hati ida .. hanya dia sorang .. my lovely grandmother .. =)

dia yang selalu disamping ida .. dan percaya lha , sampai sekarang ida tak akan pernah lupakan dia walaupun ida jauh dari dia .. dia pengganti makayah ida .. biar orang anggap hidup ida tak lengkap tanpa kasih sayang makayah dari kecik , tapi bagi ida n adekadek ida , kami dah cukup lengkap ada dia ..

dan yang penting , ida masih setia sayangkan dia .. setia neh akan kekal sampai bilabila .. sampai hujung nyawa .. sampai ke syurga .. <3

berjauhan dengan dia , buat ida rasa terseksa pada mulanya .. sampai lha sekarang , ida sangat rendukan dia .. ida tak pernah menjauh dari dia okaeh .. dia tuh semangat ida .. chenta hati ida .. kekuatan ida ..

tak dapat ida bayangkan hidup neh tanpa dia nanti ..

YYA ALLAH !
PANJANGKANLAH UMUR NENEK KESAYANGANKU ITU ..
AMPUNKANLAH SEGALA DOSA-DOSANYA ..
LIMPAHKANLAH REZEKI PADANYA .. BERILAH DIA KESIHATAN YANG BAIK ..
RAHMATILAH HIDUPNYA ..
AMIN ..

err , menyentuh jiwa kan entri ida hari neh ?? huhuu ..

tok , cek rendu tok neh hokeh !! tak sabar nak bhalek lagi jumpa tok .. nak pelok tok kuatkuat .. nak ciumcium pipi tok .. nak tidur pelok tok .. nak tok sambut cek bhalek .. nak tengok tok senyum .. huhuu ..

weh , ida menanges neh !

sobsob .. sedeh hokeh .. siyes rendu chenta hati ida tuh sangatsangat ..

selalu pesan kat tok suruh jaga diri dia elokelok ..
selalu pesn kat adek suruh tolong tengoktengokkan tok ..

she's my everything hokeh !
dia segala-galanya bagi ida ..

okeh ! setakat neh jja dulu entri ida hari neh ..




p/s : boyfie kesayangan pon dah mula merungut nak bhalek jumpa tok .. hahhaa .. rendu katanya .. =D
tappa , t  kita bhalek tengok tok yya sayang .. =) <3

TOK !~
I LOVE YOUU .. <3

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid