AMANJAYA MALL , KEDAH ! =)

eydafaizal | Saturday, April 13, 2013 | 0Comments |
assalamualaikum .. =)

okay .. hari neh ida nak story pasal aktiviti ida waktu balek Kedah minggu lepas ..  actually nak story tuh lamaa dah .. tapi dah masa tak berapa nak mengizinkan kan , so , ida story sekarang jja lha kan .. tak marah kot kan ?? even ida tahu ida neh macam bajet sebok mengalahkan perdana menteri si Datuk Najib tuh .. hahaa ..

ida mang plan nak keluar ngan kawan-kawan masa kat sana ..even walau sehari jja ida balek and sekejab jja jumpa merekamereka neh , tapi tetap ada kepuasannya .. ada yang sampai tak sempat jumpa lansung pon .. huhuu .. sedeh neh okay ! =(

tengah hari sebelum keluar tuh, hujan turun lebat ..dari pagi lagi actually hujannya .. lepas bangun pagi tuh selepas rehat seketika melepaskan penad semalaman atas bas , ida fikir nak masak dulu .. yelah .. lama dah kot ida tak balek .. nak tunjuk lha jugak kat tok kata cucu kesayangan dia neh dah pandai masak sejaksejak dok kat kl neh .. acecee .. ida pon Tanya lha tok sambil makan Nasik lemak pada pukol 10.30 pagi tuh ...,

aku : tok nak makan apa tengah hari neh ??
tok : apaapa ja lha kak ..
aku : *garugaru pala tak cakap paa ..
tok : KITA masak tomyam nak kak ??

senyum teruih ida neh haa .. sebab apa ? sebab tomyam senang .. tok ida pulak suka tomyam ayam .. hee .. ida pon panggil lha dekna ida si kecik tuh .. suroh dia g beli bahanbahan nak masak tomyam neh kat kedai .. malaeh ida yang jarang bhalek Kedah neh p tunjuk muka kat kedai .. satgi depa serbuu tak pasal jja .. hahaa .. bajet ida neh artis pujaan Malaya pulak kan ?? meluat tak ?? hahaa

lepas beli barang , ida start siang ayam .. tok tolong jugak sebenaqnya .. walaupon ida berkeras tamaw bagi dia buad .. hadoii tok neh .. awat lha ketegaq sangat macam cek ?? hee ..

lepas masak , dalam pukol satu tengah hary macam tuh , henpon ida start busy berbalas mesej ngan kawankawan untuk keluaq hari tuh ..kejab jja , teruih siapsiap .. tak sempat makan pon .. hee ..

kami keluaq dalam pukol 2 lebih macam tuh .. naek teksi yang tok ida selalu sewa .. dari dulu lagi .. hee .. ida pon mang rapat ngan uncle teksi yang bapak ramah tak kena gaya tuh .. hadoii ..

kami g amanjaya mall =) .. first time weh ida jejak kaki situ .. adoiyai .. nama jja orang Kedah kan ?? Nampak sangat lama bebenor ida tak balek Kedah tuh .. sat jja kami lepak lepak .. karoeke , makan apa semua .. gosipgosip nasihatnasihat semua lha .. sampai pukol 6 macam tuh , kami bhalek memandangkan masingmasing dah takdak daya .. hahaa ..


ida nan ena =) ..
 

kak ah =)
 

kami bertiga =) ..
 
okay .. ida tak sempat gak nak jumpa budak neh .. dia merewangrewang agaknya kat central square tuh .. wee .. maaf lha dek .. laen kali kita jumpa yya .. ada lagi masa .. in syaa allah ..
 
 

=) sorry yya dek =)..
 
 
tak sempat gak nak jumpa mimie .. =( sampai dia merajuk haa ngan ida .. sorry lha sayangs weh .. aku call hang tak dapatdapat .. acaner tuh ?? adehh .. t aku bhalek sekali lagi aku spend time ngan hang nah .. sayang hang taw dak ?? huhuu ..
 
 

hang tamaw maqahmaqah mrqajukmeqajuk nah .. =( sedeh aku .. =(
 
 
hmm .. dah dah lha tuh kan .. wee .. neh jja lha yang sempat ida buad pon masa balek Kedah hari tuh .. dah nama pon sehari jja kan .. kira berbaloi lha itu semua .. =)
 
 
 
p/s : nak bhalek kampong lagi next month =)


 

 

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid