ANDAI ITU TAKDIRNYA ~~novel vs drama = SAMAKAH ???

eydafaizal | Tuesday, April 16, 2013 | 0Comments |
assalamualaikum sayangs sayangs ida =) .. how are you today ??? acecee .. bajet speaking London pulak ida kan ??neh semua pengaruh baca newspaper STAR lha neh .. nak tahu , ida baca paper tuh tak sampai dua minit .. muahahaa .. Nampak sangat pandainya baca paper BI kan ?? dan Nampak sangat betapa ida tidak memberi sebarang minat pada paper itu .. hahaa ..

ehh2 , ida neh awal-awal lagi sudah melalut yang tidak-tidak .. hee .. okeh , back to the basic , (acewwah !) haa .. baca tak title tuh ??? beberapa hari lepas semasa ida tengah berblog_walking di blog , ida terbaca satu entri yang mengatakan cerita adaptasi dari sebuah novel dah diiklankan .. ida yang jarang tengok tv neh terkezutlah berukk .. hahaa .. mahu tak terkejut .. penulis novel tuh adalah someone yang ida memang minat gilaa ! rasa memang patut pun karyanya diadaptasikan dalam drama ker , telemovie ker apa ker .. kalau keluar filem , mahunya melompat macam siput ida neh .. sanggup neh suroh boyfie cuti kerja hari first terbit cerita tuh kat pawagam .. wee .. kronik tak minat ida kat penulis tuh ?? haha ..

okay , lepas jja ida baca entri tuh , balek jja kerja hari tuh , ida punggah segala koleksi novel-novel ida yang ida dah lama simpan dalam sebuah kotak sederhana besar .. nak buat apa ? haa , ida nak carik novel tuh lha .. nak baca bhalek .. dah lama okehh novel tuh ida beli .. dari zaman ida sekolah lagi .. sampai dah naik lunyai lha novel kesayangan ida tuh gara-gara kawan ida pinjam secara bergilir-gilir .. siap booking giliran membaca weh .. dasyat tak ?? hahaa ..

punggah punya punggah punya punggah , so , jumpa .. =) sengih sampai telinga ida neh ...and you know what ? terus jja ida neh start baca novel tuh saat tuh jugak .. dengan tak kemas balek novelnovel yang bersepah kat lantai ida punggah .. huhuu.. okay , teruk kan ?? =(

and nak tahu , semalam lepas bhalek kerja , baru lha tergerak hati nak buka tv .. bosan sebenarnya .. tibatiba time iklan , ada tunjuk iklan adaptation novel tuh .. ida neh apa lagi , tengah sibuk2 nak lelap mata , terus terbangun dari pembaringan ! (acewwah ! drastic gilaa enn )hahha .. tapi tengok iklan , ida pelik , apa pasal macam laen macam jja ?? sama ker jalan cerita dia neh ?? rasa macam tak kena pulak .. padahal tengok pon tak lagi cerita tuh .. huhuu.. tapi serius , rasa macam ada kelainan kat iklan tuh .. sampai ida terpikir , "eh , ada ker babak neh dalam novel tuh ??" kesudahannya , ida terlelap sampai pagi tadi .. ngehngehngeh =D ..

apaapa pun , kita tunggu dan lihat lha macam mana nanti .. harapharap sama lha .. nak standby tisu depan mata banyakbanyak .. huhuu .. takut nanti ida nanges tahap kronik sampai selsema pulak tengok cerita tuh .. hehee .. tapi serius weh , ida baca novel tuh dah berpuluh kali , tak pernah sekalipun ida tak nanges .. mesti nanges jugak .. sampai time temankan boyfie ida makan kat kedai pun , airmata neh asyik meleleh turun ke pipi .. hai lahai .. boyfie ida sampai panic ! hahaa .. terkejut dia .. at last dia tegur " sejak bila mama jadik feeling macam neh ?? " hahha .. menghayati okay menghayati !

hari : SELASA
tarikh : 16 APRIL 2013
masa : 9 MALAM
 
and musyuk-musyuk sekalian , terima kaseh kerana membaca entri merapu ini =) .. terharu okay ! =) okay , ida bagi sekali synopsis cerita sedih neh .. so , SELAMAT MENONTON dan MEMBACA =) ..
 
 




hey , ida tahu lha you all tak Nampak synopsis tuh ..  wee .. tappa , kan ida da cakap ida kasi .. =)

SINOPSIS
 
 
" jangan salah faham Puan Sri .. kemaafan yang diberi tidak akan sama sekali menjadikan saya lupa pada kedudukan diri saya ini .. saya tak boleh membuang pangkat itu ketepi hanya kerana kesalahan yang pernah dibuat pada saya .. "
 
 
"saya telah menjadi balu sebelum masanya dan anak-anak saya juga telah jadi  anak yatim sebelum masanya.. Sembilan bulan saya mengandung mereka tanpa suami disisi .. saya pekakkan telinga mendengar cemuhan masyarakat sekeliling .. "
 
 
Andai itu takdir-Nya , dia akan menempuhinya dengan tabah dan sabar .. apa yang penting sekarang adalah kebahagiaan anaknya , Dania .. sekurang-kurangnya , bila Aleya menutup mata , kehidupan Dania akan terbela ..
 
 
"selama aku meniti liku-liku kehidupan yang penuh dengan onak dan duri ini , aku tidak pernah pasrah dalam hidupku .. Andai itu takdir-Nya sebelum menggapai bahagia aku redha .. namun sampai waktu apabila aku tidak mampu untuk bertahan lagi , hatiku lebih keras dari kerikil .."



No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid