ANTARA KAMU , DIA DAN DIRIKU

eydafaizal | Tuesday, April 23, 2013 | 0Comments |
WAHWAH ! AWESOME KAN TITLE TUH ???

wee .. assalamualaikum you all's .. hah .. kesempatan untuk menulis dating lagi memandangkan ida tersangat lha boring sekarang neh .. hahaa .. okay ! berbalik pada tajuk .. apa sebenarnya yang bersarang dalam kepala hotak ida neh erk ?? merapu merepek bagai ..

ANTARA KAMU , DIA DAN DIRIKU .....

dear sayangs , sila lha baca entri ini .. tetambah lagi yang dilahirkan sebagai perempuan tuh .. hmm .. konflik ?? pernah alami perasaan yang sebegini ?? CEMBURU , GERAM , SAKIT HATI .. sebagai perempuan yang tulus ikhlas dalam mencurahkan kasih sayang tanpa sempadan , mesti kita pernah rasakan sebegitu kan ???

ida pernah berhadapan dengan situasi neh .. know what ? sangat lha bosan .. kadang-kadang sampai ida menangis sengsorang .. kenapa ? takut si boyfie kesayangan kembali pada kesayangannya dahulu .. oh Tuhan !  lemah weh lemah !!

puas si boyfie yakinkan ida , yang dia takkan berpatah arah , berpaling tadah , tapi , hati perempuan , biasa lha .. mana lha nak mudah percaya kalau pasal bab-bab orang lain neh .. pulak , masa diawal-awal hubungan kami neh , macam-macam dugaan yang datang .. orang ketiga tak payah cakap lha ..

memang kami pernah bergadoh pasal orang ketiga .. sampai hancur lha phone dibaling ke dinding yang tak bersalah .. hancur hati rasa bila orang yang kita sayang sewenang-wenangnya menipu dan mempermainkan sayang kita padanya ..

masa tuh , still di awal perhubungan .. dia kantoi mesej ngan ida .. katanya , tuh kawan baik dia masa kat PLKN dulu .. okay .. ida percaya pada permulaannya .. biarlah curiga hanya bersarang dalam hati .. mungkin perasaan ida yang melampau ..


tak lama lepas tuh .. kantoi lagi .. gambar perempuan tuh , disimpan dalam folder berasingan .. mananya ida tak mengamuk ..janda anak satu pulak tuh !!agak-agak lha kan ?? then dia kata ida neh cemburu buta .. okeh fine ! masa tuh tak cakap banyak , terus blah dari situ .. patahkan sim .. pecahkan fon .. mak aehh .. rugi benoo rasa masa tuh .. tapi dah tengah marah kan .. apa pun boleh jadi ..

dia carik ida .. dia pujuk ida .. hati neh keras pada permulaan .. serik ! tuh yang ida rasa .. even masa tuh umur ida baru seberapa , tapi , perasaan sayang tuh tak mengenal angka .. kecewa ? yya ! ida tersangat kecewa .. saat tuh jugak , kepercayaan ida yang dulunya utuh untuk dia , hancur berkecai !! salah siapa ???

start dari tuh ..dia tak henti-henti pujuk ida .. macam-macam dia buat .. terharu pada mulanya .. tapi ida cekalkan jugak hati sebab ida rasa kecewa sangat-sangat .. tapi lastly , ida terima jugak dia ..

tapi awal-awal lagi dah ida terangkan kat dia , ida takkan percaya dia macam dulu .. ida takkan manjakan dia macam dulu .. ida takkan terlalu naïf dan pemaaf macam dulu .. biarlah ida hipokrit , sebab bila ida ambil keputusan untuk kembali berkasih dengannya , that's mean , ida kena bersedia untuk terluka ..

ternyata , dia jauh berubah .. dia kotakan janjinya pada ida untuk berikan yang terbaik dengan peluang neh .. Alhamdulillah syukur .. sekarang , ida percaya sayang dia untuk ida .. tapi ida still tak beri dia sepenuh kepercayaan ..

terus terang , ida sayangkan dia .. kawankawan dia semuanya support ida .. paling tak tahan tengok dia menangis sebab ida .. masa tuh ! sayu jja hati tengok air mata dia mengalir .. rasa bersalah tapi biarkan ! kadangkala dia kena fahami rasa hati ida .. kata sayang kan ?? hee

Alhamdulillah .. hubungan kami sekarang disulami bahagia .. ida bahagia kenal dia .. percaya ? yya , mula percaya .. tapi tetap waspada .. dia terlalu menjaga .. terlalu kelakar .. terlalu prihatin .. pantang batuk demam siket , dah bawakkan g klinik .. ahha , dia faham , dia mesti ingat pesan femly ida untuk jaga ida elok-elok ..

restu keluarga tuh penting .. =)

rasanya , dah cukup panjang entri neh .. hee .. bosan tak bosan tak ??

kejab , nak sambung siket lagi .. hewhew ..

pada sesiapa yang pernah muncul dalam hidup kami berdua sebelum neh , tak kira lha dengan dia or dengan ida , kita semua hanyalah kenangan .. walaupun kita bukan saling menyayang , tapi harapnya kita semua saling mendukung .. saling mendoa ..

ida harapkan doa yang baik untuk hubungan kami berdua .. =)

maaf kalau kami ada terkasar , terlajak perbuatan , terminta yang bukan-bukan , mohon maafkan kami .. kami silap .. jadi kami minta maaf .. jangan lha menyimpan dendam .. kerana kami sudah lama mengikhlaskan semua suratan lalu .. kami terima ketentuan takdir ..

jika ditakdirkan kami tidak bersama nanti .. itu juga takdir tuhan .. kami akan terima dengan redha ..

REDHA TU IKHLAS , PASRAH TU MENYERAH ..

engat tak ombak rindu ??? ingat tak Lisa surihani pernah cakapkan dialog neh ..?

sekarang neh , kami hanya ikhlas mohon doa dari kalian untuk hubungan kami .. moga-moga hubungan kami kuat hingga ke arah yang diredhaiNya .. in syaa Allah .. =)



p/s :: to sayangs saya MOHD FAIZAL JAMALUDDIN =)

MAMA SAYANG PAPA SAYANG .. TAK BANYAK YANG MAMA MINTAK .. CUKUP SEKADAR RASA SAYANG YANG TULUS IKHLAS DARI HATI PAPA TUH HANYA UNTUK MAMA .. ITUPUN DAH LEBIH DARI CUKUP AND DAH BOLEH BUAD MAMA BAHAGIA .. =)

I LOVE YOU .. <3 <3 <3

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid