coming ! =)

eydafaizal | Thursday, April 04, 2013 | 0Comments |
assalamualaikum .. haihai .. wee .. dah berapa hari ida ta update entri kat blog ida neh ??? sappa engat ??? heheh .. tapi tappa .. blog ida tak sempat nak berhabuk lagi pon kan ??? hee .. so sorry taw , ida tak berapa nak ada mood nak menaip .. asal datang mood jja , ada benda laen pulak ida nak kena buad .. sorrysorrysorry taw sayangs-sayangs .. =)

haa , ida dah come back neh ?? sappa rendu ida angkat tangan cepat !! *ada ker yang nak rendu ida erk ??wee =D

okayy .. hari neh ida nak story .. pasal apa ? wait lha sayangs .. nak bagitahu lha neh .. =)wee .. gediks ida neh an ?? hmm , nak tahu ? semalam ida ngan boyfie kesayangan ida g sungai buloh .. after ida punya kerja lha kan .. boyfie ida bhalek keja , teros amek ida and kami plan g situ .. buad apa ? ida engat nak bayar broadband ida =) .. almaklumlha .. dah sebulan tak bayar .. wee .. patut lha line internet ida neh kadang-kadang macam siput jja .. heheh .. salah ida kan ? okayy .. memang pon ! ida admit neh okayy ..=)

dah pergi , dekat nak sampai jja , hujan turun membasahi bumi .. hahaa .. hujan lha pulak .. kami dua yang naek HONDA neh kelam kabut kena hujan .. basah .. yya lha .. bukan kami naek HONDA yang ada bumbung pon .. HONDA EX5 jja .. wee .. dah confirm-confirm lha ida ngan boyfie ida kuyup sementara nak sampai sana .. tapi bila dah sampai .. kami dua serentak tarek nafas lega ..huu .. 

then , g makan duluw .. selalunya bila kami dua g situ , kami suka makan nasi ayam kat food court dia .. memang lha tak standard mana pon kan .. tapi kami suka makan nasi ayam tuh .. wee .. so , makan dulu .. boyfie ida makan nasi ayam .. ida pulak tetiba jja rasa nak makan chicken chop kat situ .. hee .. boleh tahan sedapnya .. sampai boyfie ida pon tumpang sekaki lha habeskan chicken chop tuh .. 

after that , baru lha pergi bayar broadband .. konon lha nak bayar .. lastly , boyfie ida cakap ,  " tappa lha mama .. nanti papa bayarkan .. esok papa dah gaji .. =)" wee .. sukaa lha ida .. tak jadik lha bayar lagi .. hahaa  .. poyoo kan ?? sila lha cakap yya k .. jangan dia tak bayar sudah .. tepuk dahi ida nanti .. hehee .. 

dah tuh , ida pusing-pusing jalan-jalan .. then mata macam tertancap kukuh kat satu benda warna pink .. nak tahu apa dia ?? table android jja .. ya allah .. lawa gilaa .. then , after tanya boyfie ida , ida pon beli lha table tuh dengan senang hatinya .. =) pink pulak tuh .. hee ..sweet kan ?? hee =) maklum lha .. gaji .. hehee .. 

balek jja dari kompleks tuh dalam pukul 8 malam , ida decide nak ajak boyfie temankan ida beli novel kat jusco kepong .. boyfie ida angguk jja .. tak banyak kerenah dia tuh .. masok jusco , carik buku .. dapat lha sebijik .. hahaa .. ida beli novel SHA & SHAH .. karya SHA IBRAHIM .. nanti ida dah habes baca ida story ea citer dia macam mana .. sinopsis jja lha .. nak tahu full sila lha g beli sendirian berhad yya .. wee .. gurau neh .. jangan amek hati kehh ??

then , after beli buku , ida temankan boyfie carik kasut kat carefore kepong .. murah-murah kasut kat situ katanya .. dia neh bapak punya cerewet .. tak terkira lha berapa banyak kedai kasut dia masuk .. tapi tak beli pon kasutnya .. adoii .. ida yang perempuan neh pon tak secerewet dia .. aduhaii .. dah lha bila dia masuk satu-satu kedai tuh amek masa sampai setengah jam ! bayangkan lha masuk sepuluh kedai , so , buleh agak tak berapa banyak pembaziran masa berlaku kat situ ?? ish ish .. bila dia berkenan kat satu kasut tuh , memang dia nak amek lha kan , tetiba pulak owner kedai tuh cakap takda saiz .. hadoyai .. hampir fed-up dia .. 

sudahnya ida jugak yang sempat membeli sehelai baju tidur dalam masa dia bersibuk-sibuk pilih kasut kat kedai .. tengok ! ida sampai siap melilau pusing floor lagi taw ! hahaa .. dia takda beli apa pon lagi .. masalah tak ?? hahaa ..=)

ermm .. dah lha cerita pasal tuh .. hmm , nak cerita apa lagi yya ? haa ! tadik ida on fb .. ada post terbaru kat profil ida dari MIMIE .. alaa , kawan baek ida tuh .. lebih kurang macam neh lha bunyi status tuh , " sembang hujung bulan nak balik .. penat aku tunggu hang ayu .. "

alahaii mimie .. sorry lha .. aku mang nak bhalek tapi tak terizin oleh keadaan .. merajuk ehh ?? jangan lha .. huhuu .. nanti aku balik jugak .. percaya lha .. takkan selamanya aku kat sini sayangs .. 

hurm .. mula lha tuh buad muka pelik .. hahaa .. mesti tertanya-tanya sappa ayu tuh kan ?? hahaa .. meh nak hilangkan kepelikan tuh meh , .. orang kat kampung ida panggil ida dengan panggilan ayu .. sejak dok KL neh jja lekat panggilan ida neh .. so , sila lha paham dan jangan lha tertanya-tanya lagi siapa ayu keyh .. tayah pening taw .. hahaa .. dua-dua nama orang yang sama .. =)

ehh , sudah lha tuh .. setakat ini jja lha membaca coretan ida yang merapuu neh .. hahaa .. thanks pada yang baca sampai habes .. =) kita jumpa lain kali pulak yya .. muahmuahh ..
loveyouu ..=)

assalamualaikum .. 

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid