JUST BE YOURSELF !

eydafaizal | Thursday, April 25, 2013 | 0Comments |
hey blogger!
assalamualaikum .. =)

okeh .. entri untuk hari ini .. 
orait .. look at the title .. JUST BE YOURSELF !!
owh so ?? hah ! jelas bukan ?? mengerti maksudnya ?? hey , jadik diri sendiri lha .. senang and tak semak kepala .. dont hipokrit okeh !! orang tak suka .. ini serius keh !! tak percaya ?? huh ! kesah ?? wee =D .. 

ehh , apa pasal tetiba ida nak story pasal neh kan ?? err , actually , ida just nak kongsi pendapat jja .. nak terima or tak , terpulang .. masing-masing ada pendirian and pendapat masing-masing kan ?? so hari neh , dah ini yang terlintas dalam kepala hotak ida neh , ida just aplikasikan lha kan .. ?? hahaa ..

okeh !! serius !!  berbalik pada story .. 

weh ! suka tak kalau anda mencuba untuk melakukan sesuatu yang tak pernah anda lakukan ?? untuk sebab-sebab yang tak munasabah .. okeh !! as example , you all ada minat sorang boys or girls , then , perlukah anda untuk menjadi orang lain demi hanya untuk memikat hatinya ??? 

contohnya , anda tak suka bergaul dengan orang yang merokok .. okeh !! so , kalau orang yang yang anda minati neh berkawan dengan orang yang merokok , or maybe dia sendiri merokok , so ?? nak buad apa ?? teruskan ?? kalau anda neh seorang yang tak suka dikongkong , tapi , demi tak mahu kehilangan si dia , anda nak biarkan saja dia mengongkong kehidupan anda ?? hey , come on !! bangkit !! jadik diri sendiri okayy !! anda mesti boleh terima apa adanya dia kan ?? so , dia juga harus mengerti anda ..!!

sanggup ker anda berubah dengan melakukan perkara-perkara yang anda tak suka ?? jadik orang lain .. terlalu menjaga tingkah laku ??  jika anda fikir anda selesa , sila lha fikir semula hokeh ! ! 

acewwah !! nampak ?? nampak tak betapa seriusnya ida membangkitkan topik ini ?? hahaa .. okeh .. prinsip ida dari dulu sampai sekarang is jadik diri sendiri .. tak guna weh jadik orang laen ..bukan tak boleh hipokrit .. tapi sampai bila kita nak macam tuh kan ???

pasangan yang baek akan menerima pasangannya apa adanya .. percaya lha .. 

nak tahu ?? pasangan anda akan rasa anda lebih ikhlas dalam hubungan jika anda tidak terlalu hipokrit dan tidak menjadi orang lain .. pasangan anda akan lebih belajar memahami anda jika anda bersedia menjadi diri sendiri .. tak percaya ??? tanak caya sudda lha !! hee =D ..

nak tahu apa perasaan kita bila kita berjaya jadik diri sendiri ?? bahagia weh !! serius neh tak tipu !! setiap orang kan memang ada keistimewaan masing-masing .. so apa nak risau ?? tak payah nak fikir bukan-bukan hokeh !! merendahkan diri sendiri buat kita hilang keyakinan pada diri sendiri ! sedangkan percaya diri itu penting dalam hidup !! 

selesa kan kalau bertindak di tahap kemampuan kita .. tak payah pedulik apa yang orang nak kata .. orang hanya boleh menilai okeh !! yang tentukan segala keputusan tuh anda .. so just be yourself !! jangan sesekali takut pada bayang-bayang sendiri .. tak guna hokeh !!

motif ida bangkitkan story neh ?? kawan ida , dia terlalu menjaga sikapnya dihadapan sang kekasih .. sampaikan buat dia rasa tak selesa .. hah !! tuh lha sebab orang suruh jadik diri sendiri .. tak lha nantinya kau ada perasaan macam tuh .. kau tuh yang segalanya lepas laku , bila depan kekasih kau , habes control .. aduhai sayangku , bukannya kekasih kau tuh nak tinggalkan kau kalau kau jadi diri kau sendiri .. dia sendiri cakap boleh terima kau walau macam manapun kau , takkan kau nak takut-takut lagi ?? 

hailahai .. macam-macam kan ragam manusia .. hee .. actually , this entri also peringatan untuk diri ida sendiri .. sedari dulu , ida dah cuba jadi diri sendiri dan always try to do the best tak kira dalam apa jua keadaan sekalipun .. wahwah !! bangga tak bangga tak ??

wee .. tak payah lha banggakan ida .. just banggakan diri anda sendiri .. =)

hah , tuh jja lha apa yang ida nak kongsi .. 
harap harap lha korang baca sampai habes ..
alarh , bukannya ida tak tahu , korang kan baek dan suka membaca ..=D

tapi cukup keh setakat neh .. nanti kita jumpa lagi dalam entri lain .. =)

bubye !! =)



p/s : nak ker korang baca entri ida yang laen tuh nanti ?? wee =D ..

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid