kedah

eydafaizal | Wednesday, April 10, 2013 | 0Comments |
 
wallaweh !! lama gilaa tak update blog neh kat korang .. lama lha sangat kan ?? wee .. gediks sangat kan ida neh sampaikan salam pon tak qeti nak bagi .. okayokayy .. so sorry .. assalamualaikum you alls .. sehad ???harapharap sehad lha gamaknya noh ..
 
 
tertanya Tanya tak ke mana lha si ida neh menghilang ?? dua tiga hari tak nmpak batang hidung belog dia .. wee .. sebenaqnya macam neh .. ida cuticuti Malaysia sat .. bhalek Kedah weh ! renduu gila kat femly kat sana .. yang tak seronoknya , ida bhalek sehari jja .. wallaweh .. poyyo jja an ?? bercereta macam lha bhalek seminggu .. hahaa .. sorry tok .. nanty ceq spend time ngan tok lagi nah .. dah takat tuh jja mampu ..ceq mintak map taw ..
 
 
ida bhalek espie malam jumaat .. dengan kawan ida lha .. si aida tuh .. kami keluaq umah pukoi 11 setengah malam kot .. dengan yakennya kami pergi hentian duta .. dalam haty dok kata , mesti ada punya lha tiket bhalek espie .. huhuu .. sampai-sampai jja , boyfie ida hulur nafkah siket .. hahaa .. amek jja lha dah orang nak bagi kan .. rezeki tak bahek ditolak .. =D
 
 
ida ngan kawan ida neh pon piw lha kaunter .. dok berangan nak naek bas shamisha jja .. wee .. tanyatanya ,"kak , tiket nak balek espie ada dak lagi ??" aleh-aleh kak tuh kata .. "takdak lha dek .. "nah haii , nayya jja .. gila kha apa tataw lha an .. dah tuh , mula lha kelam kabut si ida neh piy Tanya semua kaunter yang ada kat duta tuh .. semua kata dah habes .. adui .. qasa macam nak teriak jja kat situ .. lastly ada soqang abang comey neh cakap , " tunggu lha dulu .. kotkot ada seat .. standby jja .. mesti ada punya lha .." teruih lha sinar kebahagiaan muncul kembali ..
 
 
tunggu punya tunggu punya tunggu , lastly , bas sampai .. abang tuh panggil kami dua ekot dia .. kami pon ekot lha .. dengan harapan kan .. nak taw apa abang tuh cakap akhirnya ?? " penuh lha dek .. macam mana neh ??"
hai lha abang , hang buleh Tanya kami macam mana ?? qasa macam nak hempuk jja muka hang taw dak masa tuh .. sabaq jja lha .. lastly , nak bhalek Kedah punya pasal , kami sanggup buad keputusan nak tumpang jugak bas tuh .. nak taw kami dok mana ? kami dok kat tangga kat ngan driver tuh .. bayangkan lha dari hentian duta tuh nak sampai espie berapa lama .. mak haihh , lenguh , kematu , jangan nak tanya lha , mang gila2 r .. qasa macam takdak punggung dak uhh waktu tuh .. tapi tappa .. kami dua pasrah jja .. demi nak jumpa tok tercinta ..
 
 
sampai jja espie dalam pukoi 5.15 centuh , kami terus amek teksi .. mengantuk qasa .. sunyi jja waktu tuh .. maklumlha , pukol 5 pagi sappa nak bangun kan ??lagilagi lha kat espie tuh .. sampai kat depan rumah , ida tengok lampu ruang tamu menyala .. terus ida bagi salam .. tuptup , tersembul muka adek ida yang bongsu .. dok sat , tok ida pon timbul .. hahah .. nak tahu ? lepas tengok jja muka tok lepas tuh , terus hilang ssemua kematu , kebas , lenguh punggung , penad , mengantuk .. segaq matamata ida neh .. ya allah , masa tuh , ida salam tok ida , ida peluk dia kuatkuat .. rendu gilaa .. sweet kan tok ida .. sanggup dia tunggu cucu dia bhalek .. ya allah , sayangnya dia kat ida .. terharu taw .. siap masak ikan masak kicap lagi tuh .. ida pon , tak heran dah baqu pukoi 5 ker hapa , terus makan lha .. pastuh , borak2 ngn tok sampai lh tok suwoh rehad dulu ..


hahaa .. mangun pagi esok tuh , ida bagi duet kat adek bongsu ida swoh beli ayam .. nak masak tomyam ... sekali sekala kan ?? hahaa .. lepas masak bagai , ida siap then hangout ngan kawankawan ida si ena ngan zaraa .. mimie ida try contact tapi tak dapat pon .. adoii .. merajuk lha tuh ngan ida.. =( sampai petang kitaorang lepak kat amanjaya mall tuh .. tak sempat nak g central square jumpa soqang lagi adek comey neh .. alahai .. nanti lha .. banyak lagi masa .. =)


malam tuh , dalam pukoi sebelas lebih , ida dah gerak bhalek kl .. sat jja ida bhalek .. tak habes g lepas rendu ngan tok ..huhuu .. tappa lha tok , t ceq bhalek g noh .. naek bas malam tuh , mangpenad gila rasa .. huhuu .. tapi an , driver bas tuh bawak bas bapak punya lajju .. bayangkan kami gerak dari espie pukoi 12 malam , sampai pudu pukoi 3.45 pagi .. mak haehh , mang bapak laju lha .. ngeri tol .. tak pasalpasal kami terlepas hentian duta .. so terpaksa lha turun kat pudu .. =(


hmm .. serius nak spend time ngan tok .. tok .. renduu neh .. =(


=(

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid