MATURED !

eydafaizal | Sunday, April 28, 2013 | 0Comments |
hey korang ..=)

ida nak tanya neh , korang suka orang yang matang tak ??

kalau ida , ida suka =) .. nampak sweet .. kat mana sweetnya ??bhahahaa .. ida pon tatawu .. lol.. 

erm .. matured .. matang .. bila bermulanya pemikiran yang matang neh ?? perlu dipupuk atau dibimbing ?? alahaii .. itu terpulang pada kesedaran individu okeh !! tapi biasanya kita mula rasa matang bila bertambahnya umur kita .. kankankan ???

tak tahu lha bagi korang macam mana kan ?? hee ..

okeh ! motif ida bercakap soal matang .. 

actully , setiap lapisan umur ada matang masing-masing .. contohnya , time kita umur 12 tahun , kita mesti rasa kita neh lebih matang dari yang bawah-bawah kita kan ?? sama lha pemandangan bagi orang yang berumur atas pada kita ..diorang akan fikir kita masih bebudak lagi .. padahal , diorang pon semestinya merasa perasaan macam kita sewaktu berumur seusia kita ..

okeh !! as a example .. kita start ada perasaan bila ?? hah ?? jawab r weh ! .. hee =D ..

weh , perasaan tuh kurniaan tuhan pada kita .. rasa yang membezakan kita semua ..kita bertuah dan sepatutnya bersyukur okeh !! sejak kita kecil lagi , semestinya rasa sayang , cinta dan benci tuh wujud dalam diri kita .. tak kira lha pada sesiapa pun .. kan ??

waima sewaktu kita dilahirkan , tertumpah rasa cinta , kasih dan sayang pada insan yang dekat dengan kita iaitu ibu dan ayah kita .. nafikan benda neh kalau apa yang ida cakap tuh salah .. 

tapi seyakin mungkin ida betul 100% ..

jangan lha rendahkan perasaan orang lain .. walau berapapun umur mereka , mereka layak berperasaan seperti itu .. cuma harus lha mengikut batasan dan landasan yang betul .. 

tak sopan rasanya kita menghina perasaan mereka .. cuba kalau kita yang berada di tempat mereka .. kita terlalu sayangkan seseorang .. tetapi tiba2 ada orang lain menentang dengan mengatakan kita masih belum layak untuk rasa itu .. sakit rasa hati bukan ?? begitu lha mereka neh .. =)

menghormati sesama sendiri tuh kan penting ...

pernah dengar satu lagu tak ??
lebih kurang macam neh lha liriknya ..

" rasa cinta pasti ada dalam hati manusia 
sejak dulu ....... "

muahahaa .. ida tak hengat weh !! adoiii !!!

tapi macam tuh lha liriknya kot .. sumpah tak engat weh .. teruk kan ida .. maap lha .. ida neh kuat makan otak-otak kot .. tuh yang cepat benau lupa kan .. hee .. sorry keh .. maap lha kesilapan ida yang tak seberapa tuh .. dapat pahala tau maafkan orang neh ! acewwah !!

boleh ker paksa orang maafkan kau ida weh ??! hee =D ..

lari tajuk tak ida neh ?? hahhaa ..

so kesimpulan of this entry is : jangan rendahkan perasaan orang lain .. matang tuh memang akan wujud dalam pemikiran setiap lapisan umur .. bergantung pada cara pemikiran individu samada nak ambil mudah or susah .. 

hurmm .. cukup lha tuh kan .. bukan korang nak baca pon ida membebel panjang-panjang neh .. ngee ..

kadangkala blur tatawu nak tulis blog .. tatahu nak story apa .. kalau boleh nak jja setiap hari update blog tapi dah macam tak berapa mampu .. hee .. okayy ..

ida biasanya carik tajuk dulu .. macam buad karangan lha .. dah ada tajuk baru boleh buat entri .. hai lha .. teruk keh !




p/s : pendapat korang macam mana pulak ???  

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid