SUNGAI PETANIKU

eydafaizal | Tuesday, April 30, 2013 | 0Comments |
sungai petani ??

hahhaa .. ida dengan bangganya nak bagitahu yang ida neh dari sungai petani ..
boooooo  .... hee =D ..

sungai petani ??? kat mana tuh ???
 
hai lha hai ..
korang google lha ! hahhaa ..
*buad lha muka marah korang sebab ida bagi jawapan kejam ! muahahaa ..

sungai petani kat Kedah okeh sayangs-sayangs ..
err , Kedah kat mana ??
meh sini jab , nak lempang lelajju  !

Kedah kat Malaysia lha ..
muahahaaa ..
hamek kau ! tatahu sangat kan ..
tayah duduk Malaysia lha lau cenggitu .. grr ..

so alkisahnya ida buat entri pasal sungai petani neh sebab ida neh dilanda kerinduan pada kampong halaman ida tuh ..

kampong halamanlah sangat kan ..
tak sedarsedar diri kau lahir kat ceruk mana .. huhuu ..
abaikan hokeh !!
tamao story .. sobsob ..

okeh ! ida dah cerita kan ida bhalik sungai petani ( espie ) baru baru neh ??
hah ! dah lama tau ida tak bhalek sebelum tuh dek kerana kebizian yang teramatlah .. (sangat) ..

tapi serius lama gila tak bhalek .. huhuu ..
bila bhalek barubaru neh and hangout ,
jadik jakun pada kampong halaman sendiri si ida neh ..
huhuu .. sedeh hokeh !!

apa tak jakunnya ,
kalau dulu central square adalah tempat feberet para remaja macam ida neh berpeleseran ..
sekarang dah tak femes tempat tuh ..
dek kerana munculnya AMANJAYA MALL ..

jakun hokeh !!
tak pernah ida jejak kaki kesitu sebelum tuh ..
jalanjalan kat situ yang dulunya ida expert gilagila ,
tetiba jadik blur tengok ..
" eh , neh jalan mana neh ?"
hah kau ! jakun tak ida ???
sampai fening ida neh keh ! adoii ..

dalam hati dah berbisik ,
" maju dah espie lha neh .. "

 
 
hah , neh suasana espie sekarang pada waktu malam ..
 
kau tengok !
ida nak tolong bagitahu pada sappa sappa yang tatahu tuh !
 
DULU ESPIE TAK MACAM NEH HOKEH CANTIKNYA !
 
 
hai lha hai ..
betapa cantik dan berubahnya ..
masa kat sana harituh terpikir ..
" eh , dah lama ker aku tak bhalek ?? "
 
weh , tak sampai setahun pon hokeh !
 
 
cepatkan proses perubahan yang berlaku ??
 
patut lha masa ida nak bhalek espie harituh adek ida call and Tanya ida ,
 
" weh kak , hang ingat dak jalan bhalek rumah ?? "
 
sentap ! huhuu ..
sampai hatimu dek ..
kau buad macam aku neh lupa daratan noh .. huhuu ..
 
alehaleh , bila dah bhalek ,
baru paham kenapa dia Tanya macam tuh ..
 
naseb baek jalan nak bhalek rumah tak berubah sangat pon ..
kang sesat ida ..
dah lha pukol 5 pagi masa sampai espie tuh ..
huhuu .. * pengsan ! ..
 
 
syukur ida sampai jugak rumah yang betul ..
wee ... bangga .. =)
 
tak lha lupa sangat ida neh jalan kat sana ..
ngehngeh ..
sampai jja , tengok ruang tamu cerah benderang ..
 
ohh , terharu lagi , tok tunggu cucu kesayangannya yang cantik comel neh bhalek ..
 
ehh , ida dah story hokeh about neh !
gi korek korek entri terdahulu ida ..
malas arh nak cerita ulangulang .. ngee ..
 
 
bulan depan nak bhalek ,
tengok apa lagi yang berubah .. =)
 
 
 
 
 
p/s : jangan bila bhalek si tok kesayangan yang sekarang badan tembam comel jadik macam aku sekarang sudda ..
muahahaa .. jadik kak ton nanti tokk ... heee =D


No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid