TABAH DALAM HIDUP

eydafaizal | Tuesday, April 23, 2013 | 0Comments |
hey .. hai .. assalamualaikum sayangs .. sehad kan ?? yeah ida tahu .. hee =)

okay .. entri kali neh ida nak story pasal tabah dalam hidup .. yeah , setiap kita ada masalah dan dugaan masing-masing .. jadik , bergantung pada individu nak ambil langkah yang sebagaimana untuk menyelesaikannya ..

acewwah ! asal macam formal benau entri ida neh ?? kahkah ! =D .. KNOW WHAT ? salah satu cara kita untuk tabah ialah sentiasa ketawa .. bukan nak tunjuk hipokrit .. tapi petanda kita mampu menjalani kehidupan seperti biasa walaupun masalah bertimpa-timpa datang menduga .. =) so , senyum selalu kay ! ?

nak tahu ? ida ada satu story nak kongsi .. ida tatahu nak luahkan pada sesappa .. ida hanya luahkan pada blog neh sahaja .. so , jika lha ditakdirkan ada yang sudi baca blog buruk ida neh , terima kasih yya .. =) terharu okeh !

ida ada sorang kawan kat sini .. dulu , ida rapat gilaa ngan dia .. but now , tah ! ida pon tatahu macam mana boleh jadi macam neh .. jadik apa ? hmm ..

nak tahu ? dia neh dulu suka nasihat ida .. jangan buad tuh , jangan buad neh .. garang tahu dia neh .. tapi kan , dia nehtua dari ida .. so , dia rasa , dia berhak nasihat ida sebab dia lebih tua dari ida ..

ida tak kisah orang nak nasihat ida .. tapi tengok lha diri sendiri tuh dulu kan ?dalam kes ida neh , bagi ida , kalau diri sendiri pun buad benda tak betul , jangan nak nasihat orang .. bila sampai waktu ida rasa ida kena nasihat dia as a friends , tahu apa dia cakap ? " kau sappa nak nasihatnasihat aku ???" hai dear semua , sila lha bengang ! ida sampai naik bebal nak cakap ngan dia ..

tahu kenapa ? sebab dia tak boleh terima salah sendiri .. susah lha kan .. orang lain lansung tak boleh tegur dia .. sampaikan bila bersuara siket , mula lha nak campak-campak barang .. mengamuk sakan bagai .. chill lha .. kan ??

tah .. now ,, ida mula Nampak perangai dia .. dia ada boyfie taw , and boyfie dia kawan baik boyfie ida .. tapi kan , dia boleh pulak pasang orang lain belakang boyfie dia .. no wonder bila ida ngan boyfie ida gaduh siket jja , dia mula suruh ida tinggalkan boyfie ida tuh .. ehh ! semudah tuh ? senangnya kasih saying dia .. macam tuh ker orang yang tulus berkasih ??

nak tahu ?? dulu , bukan main dia kutuk-kutuk boyfie ida .. suruh ida jangan percaya dengan boyfie ida neh .. at last , tiba-tiba baru-baru neh , dia nak bhalek rumah , dia mintak tolong boyfie ida jugak suruh jemput dia .. apa ? dia ingat dia tuh puteri raja gopal ker apa nak main jemput-jemput bagai .. dah lha boyfie ida tuh penad kerja .. hantar ida bhalek lagi .. part kat hantar ida bhalek tuh tappa lha , sebab ida neh gf dia .. normal lha lagi bila si boyfie dengan sweet nya mengambil anta setiap hari .. tapi part dia suruh boyfie ida ambil dia tuh apa ?? ada motif ???

okeh !! ida bukan nak marah .. tipu lha cakap kalau ida langsng tak jeles kan ?? mestilah ida jeles .. kalau dia , orang usik boyfie dia siket pon dah marahmarah .. kira ida neh cukup sporting lha bagi jugak boyfie ida g amek dia harituh .. sebab ?? ida still anggap dia kawan ..

ida neh , dia carik time ada keperluan jja .. haehh .. ada rupanya sepsis macam gini kat dunia neh .. ingat dah pupus habes dah ! haduhai .. sabarjja lha ..grr ..





p/s : ada kaitan dengan tajuk tak entri ida neh ?? hewhew =D ..

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid