terharuuu ....

eydafaizal | Saturday, May 04, 2013 | 0Comments |
harineh ida tamaw tulis entri pepanjang ..
ngehngeh .. penad korang membaca kan ??
tappa lha .. ida cuba paham hokeh ?? ngee =D ..

entri neh ditaip untuk en boyfie yang tersayang .. =)
ehh , asyek untuk dia jja kan ??
ehh , ida punya suka lha , belog ida .. hee ..
aloo , tamaw mayah mayah .. tak tomeii korang nanti .. =D

kenapa ida nak ucap thanks kat dia ??

hah .. ceritanya macam neh ..

pagi tadi after dia hantarkan ida ke tempat kerja , 
dia cakap dia nak temankan ida sampai ke petang ..
ngehngeh .. engat dia guraw jja ..
rupanya betul .. maklum lha , dia cuti hari neh ..

masa tengah borakborak ngan dia , tok kesayangan ida call ..
mintak tolong masukkan duet sikit ..
kesian tok ida kan kan ??

ida pon janji nak masukkan duet kat tok after bhalek kerja ..
sempat lagi boyfie menyambar telefon nak cakap ngan tok ..
hee , comel jja .. rendu tok sangat ehh sayangs ??
nanti kita bhalek sesama ea .. =)

bhalek jja , kami dua gerak g sungai buloh ..
makan nasi feberet kami dulu .. hee ..
lepas tuh , kami keluar lha carik bank BSN ..

ada jja kat area sungai buloh tuh bank BSN tuh .. 
tapi tengoktengok , out of services ..
kecewa hokeh kecewa ..
terbayang wajah chenta haty kesayangan kat kampung ..
ohh sedeh .. 
terus ida call tok gtaw bank out services ..
tok kata " tappa lha , nak buad acaner .. "

Ya Rabbi , sumpah rasa bersalah kat tok ..
buad muka kesian kat boyfie ..
then dengar boyfie kata "kita g tempat laen .."

sumpah nak cakap neh weh , hampa engat senang ka nak carik BSN kat sini .. 
kat tempat ida tinggal mang takda lha ..
kena masok KL baru jumpa ..
sebab tuh g sungai buloh ..

boyfie g batu caves .. gigih kami dua carik bank BSN nak masokkan gak duet kat tok ..
biar lha siket pon asalkan tok tahu cucu dia neh tak pernah lupakan dia and sentiasa amek berat pasal dia ..
sebab tuh ida pesan kat tok , kalau ada apa apa cakap kat ida ..
kesiann tok ida ... =(

sampai batu caves , dari jaoh nampak bank BSN ..
muka happy dua dua orang kami neh .. 
tapi sampai jja dekat , bank tuh tengah diselenggara ..

masa tuh , ida dah tepuk dahi sendiri ..
Ya Allah , permudahkan lha urusanku ..
dalam hati dah berdoa berulang kali ..

boyfie usaha lagi carik sampai ke wangsa maju ..
kat situ , dari seberang jalan dah nampak BSN .. 
dalam hati berdoa banyak banyak biar Allah izinkan urusan ida dipermudahkan ..

gigih boyfie u-turn bhalek ..
sampai jja ..
kami duadua senyum ..

masok dalam samasama .. 
terus masukkan duet kat tok ..
after dah setel , dah yakin duet dah dimasukkan ke akaun tok , 
masing masing kami tarek nafas lega ..
masa tuh ida ngan boyfie senyum sampai telinga =)

then boyfie terus suruh telefon bagitahu tok ..
ida pon call tok , dengan semangat bagitahu tok yang duet ida dah bank in kan ..
tok terkejut , dia tanya bank in kat mana ?
ida pon gtaw lha kat wangsa maju ..
tok dah macam sebak .. tapi sumpah ida bahagia .. =)

tok cakap terimakaseh kat ida ..
dia suruh kirimkan salam dia kat en boyfie ..
lepas jja letak fon , hati ida dah jadik lapang tak terhingga .. =)

papa sayang ,
thankz taw .. sebab paham naluri hati mama neh ..
thankz jugak sebab sayang tok mama macam mama sayang dia ..
mama tahu tok mesti terharu ..
mama pon terharu jugak .. 
terimakaseh yya sayangs .. =)

thankz jugak sebab care pasal tok .. 
sanggup jugak nak tolong mama jaga tok nanti ..
serius mama terharu ..
tak salah mama sayang papa ..
muahmuahh .. sayang papa sangatsangat ..
terimakaseh coz terima keluarga mama ..
mama hargai tuh sayangs .. =)

ehh , panjang lagi tak entri neh ??
poyoo jja lebeh ida neh kan ??hee

nak tahu ? adek angkat kesayangan ida si sha tuh tak retireti nak makan lagi dari dia mangun tengahhari tadik ..
rasa macam nak jja bhalek n sumbat makanan dalam mulut dia biaq dia makan ...
degil bebenor lha hai anak dara sorang tuh ..hishh ..





p/s : korang tolong lha doakan kesihatan ,keselamatan kat tok ida ngan adekadek ida kat kampung tuh erk .. doakan mereka murah rezeki yya ?? terimakaseh semua .. =)

sayang u all's ..
<3 <3 =)

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid