KESIAN SI BOYFIE

eydafaizal | Thursday, May 16, 2013 | 2Comments |
 
 
hey .. ida kembali lagi .. =)
 
actually ida makin busy lately neh ..
hari neh pon busy tapi ida curicuri update hokeh !
nanti ida story ida buad apa yang busy sangat neh ..
 
but don't worry ,
ida selalu jja jadik silent reader terjah blog korang ..
just tak tinggalkan jejak ..
 
 
ida nak story pasal boyfie ida ..
 
okeh ,
boyfie ida neh ada ramai kawan ..
so dulu , waktu ekonomi dia tak seberapa stabil ,
dia ada lha mintak tolong kawan kawan dia ..
 
dia neh bukan jenis suka sangat mintakmintak tolong kawan ..
tapi sebab takda pilihan kan ..
terpaksa lha .. dia jugak bukan stail mintak tolong femly dia ..
kalau boleh dia nak usaha sendiri tanpa harapkan orang lain ..
tuh salah satu sikap dia yang buad ida respect kat dia ..
memang ida tabik spring lha kat dia ..
 
so , masa tuh , ida nak tolong pon macam giler siket ..
coz masa tuh ida tengah saket ..
tak kerja coz terpaksa berhenti ..
sumpah rasa kesian kat dia gila tapi tulah , tak boleh ..
sedeh hokeh ! rasa terkilan coz tak ada time dia susah ..
 
dia pon mintak tolong kat sorang kawan dia neh ..
tak payah lha ida bagitahu nama ..
malas lha kan nak aibkan orang ..
boyfie mintak pinjam rm100 kat dia .. tapi boyfie cagarkan lappy dia untuk tuh ..
maksudnya macam pertukaran lha kan ..
then dapat lha duet rm100 tuh ...
 
 
setiap kawan boyfie , mesti dia akan kenalkan kat ida ..
kawan yang tolong dia tuh lain macam tahu !
sejak mula lagi ida perasan dia asyik tenung2 kerling2 ida ..
sumpah tak selesa !
bila nak bagitahu boyfie , ida takot .. ngehngeh ..
so memula , ida diamkan jer coz ida anggap maybe dia tak berani nak lelebih ..
 
 
after boyfie dah senang siket sekarang ,
Alhamdulillah selangkah kaki dia dah dalam sector kerajaan ..
dia settlekan lha hutang dia tuh ..
tapi , lappy dia rosak ..
kesian boyfie hokeh ! tapi dia senyap jja ..
kalau ida mahunya ida bising ..
 
sekarang kawan dia tuh pulak yang selalu mintak pinjam duet kat boyfie ..
bukan sekali dua tahu ??
dah banyak kali ..
bukan seratus dua ..
sampai empat lima ratus ..
si boyfie pulak dah makan budi kan , dia layankan ajelah ..
tapi bila sampai jja tarikh nak bayar ,
mula lha dia liat and bagi alasan taknak bayar duet boyfie tuh ..
saket hati ..
 
bila dia nak guna duet kan ,
sampai sanggup carik boyfie sampai ke tempat kerja boyfie tuh !
setiap lima hingga sepuluh minit , ada jja mesej masuk dari dia mintak pinjam duet ..
lagi lha saket hati ..
pastuh , sesuka hati jja main paksa2 ungkit2 ..
boyfie neh bukan tanak tolong ,
tapi hutang lama pon tak setel , nak tambah lagi ??
jadik serik lha dia pon nak bagi pinjam ..
tapi dah kawan dia tuh asyik mencarik dia sampai ker ofis , dia bagi jugak ..
 
bila ada duet , dia senyap jja ..
call pon tak ..
tak patot kan ??
 
3 hari sebelum neh ,
kawan dia tuh hantar mesej kat ida ..
ajak ida tengok wayang ngan dia hujung minggu neh ..
ida terkejut ..
ehh , kata takda duet .. pastuh selamba jja ajak ida tengok wayang ..
siap buad ayat merayu pastuh pesan jangan bagitahu boyfie ida yang dia mesej call apa semua ..
sumpah ida rasa macam ida neh murah ..
dia engat ida neh stail macam dia ..
sesuka hati seenak rasa nak keluar ngan orang sesuka hati ..
 
actually , sebelum neh pon dia selalu mesej ida ..
semua ida mesti tunjuk kat boyfie tanpa padam satu pon mesej ..
boyfie diam jja coz memula dia pk kawan dia tuh nak gurau2 jja ..
ida pon walaupon tak selesa ekotkan jelah cakap si boyfie ..
 
tapi after dia macam dah melampaw sampai berani ajak ida tengok wayang ngan dia ,
padahal boyfie mintak hutang dia , dia cakap macam2 alasan ,
memang sangatlah melampaw ..
setiap kali boyfie ajak ida temankan dia jumpa kawan dia neh ,
mata dia tuh asyik focus kat ida jja ..
ida yang tak selesa neh mulalah merengek jja kat boyfie ..
boyfie yang perasan pon buad tatahu jja ..
sebab pk dia kawan kan ..
and satu lagi , DIA DAH TUNANG JUGAK HOKEH !!!!
 
tak kesian ker kat tuning dia kat kampong tuh ??
 
semalam boyfie dah hilang sabar ..
yelah , minggu depan dia nak bhalek kampong ..
bila dia mintak hutang dia sikit ,
kawan dia tuh cakap takda duet lha apala ..
then after tahu dia hantar mesej kat ida lagi semalam ajak tengok wayang lagi ,
makin saket hati dia ..
ida pulak yang takot tengok muka marah dia ..
 
kalau nak tahu , boyfie ida neh kalau datang baran dia , habis lha !!
boyfie terus call dia ..
then , kawan dia tuh ta anggat mula2 ..
after angkat , macam biasa , dia bagi alasan ...
serius muak okeh !
 
boyfie bagi peluang sampai harineh jja ..
boyfie dah merungut semalam kat kawan baik dia yang kerja kat bengkel sekali ngan dia dulu pasal kawan dia neh ..
 
nak tahu ?? after boyfie cerita tuh , kawan baik boyfie neh terkejut ..
ruparupanya kawan boyfie yang berhutang dengan boyfie tuh sebenarnya berhutang dengan kawan baik boyfie neh jugak !!
ratus jugak lha ..
hilang terus rasa percaya boyfie kat dia ..
then , kawan baik boyfie tuh cerita , perangai dia mang camtu pon ..
 
agakagak lha kan ??
takkan awek kawan sendiri pon nak kebas !
tikam kawan namanya tuh !
kalau dia engat ida neh stail mudah ngan laki , woo , betapa silapnya dia ..
boyfie ida tuh nak dapat ida pon susah tahu ??? !!!
 
ntah lha ..
ida bagi boyfie handle semua neh ..
pepagi lagi ida dah pesan jangan emo ..
syukur dia percayakan ida and sebab percayakan ida lha , dia diamkan jja semua .. Alhamdulillah .. =)
 
hah kau ! tengok panjangnya ida membebel ..
geram tahu .. ngehngeh ..
 
ida harap kawan dia tuh settlekan lha pa yang patot ..
jangan lha nak lukakan hati tunang sendiri ..
bersyukur lha dengan apa yang Allah dah berikan ..
 
 
hee , cecukop lha ida membebel ..
korang doakan lha hubungan ida ngan boyfie berjalan seperti biasa ..
mudahmudahan kami kebal dengan dugaan neh ..
allah nak uji kami berdua .. =)
 
 
 
 
 
p/s : agakagak  tunang dia tahu tak perangai tunang dia tuh kat sini ??
 
YA ALLAH ,
PELIHARALAH HUBUNGAN KAMI BERDUA ..
AMINN ..



 
 
 

2 comments:

  1. hm... laa... isk2... semoga hubungan kalian dipelihara hendaknyaa... hee :)

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid