RENDU BEBUDAK INI

eydafaizal | Friday, May 10, 2013 | 0Comments |
 
 
 
ngehngeh .. harineh mood kembali seperti biasa ..
pandai kau pujuk haku boyfie ..
 
nak tahu ??
si boyfie belanja ida shopping lha semalam ..
ngehngeh .. terharu hokeh ..
memula just temankan dia jja beli slack untuk dia pakai g kerja ..
pastuh , dengan baik hatinya dia suruh ida hangkut apa apa yang ida nak ..
 
ida neh pulun lha buad muka tak percaya ..
dia sengehsengeh .. hampeh !
tak siyes lettew ..
sakit pulak hati ida neh nengok dia tersengeh macam kerang musyuk ..  adeyaii ..
 
pastuh tetengah dia dok memilih slack dia ,
dia pepusing dulu ..
ngehngeh ..
dia tuh cerewet hokeh !
dari bab makan , bab bergaya , sampai lha bab pilihpilih baju or something , memang cerewet ..
 
ida neh pulak stail pakai tarek hambek jja ..
asal Nampak cun , lawa kha apa , ida rembat jja ..
asalkan kena pada saiz , stail and gaya ida ..
ida just cerewet pilih baju kurung or kebaya jja ..
sebab tuh ida taksuka  beli yang siap jahit kurung or kebaya neh ..
kena jugak beli kain and tempeh jahit .. ngehngeh ..
 
pusingpusingpusing ,
ida g bhalek kat dia ..
bila tengok tangan ida kosong , ida kerut dahi ..
 
" lha , taknak apaapa ker ?? amek jja lha kalau nak apaapa .. "
 
ida buad tatahu .. tapi bila tengok dia siap belek2 baju girlish punya , ida jelling Tanya dia ..
 
" betoi neh ?? apaapa jja ?? "
 
bila tengok jja dia angguk kepala , ida pon hapa lagi ,
teruih capai itu ini .. ngehngeh ..
 
apapun , terima kasih sayangku ..
memuahh .. tayang papa .. <3 =)
 
 
grr , apa kena mengena dengan entri ida kali neh ??
hahhaa , sampingan hokeh .. bukti mood dah kembali okay .. wee =D ..
 
actually ida nak story pasal anakanak buah ida ..
anak buah ??
hee , anakanak ngan mak sedara ida ..
anak buahkah itu ?? hee .. abaikan ..
 
renduu weh kat bebudak kecik tuh ..
renduu gegilla .. hee ..
 
tambahtambah lagi lha anak pakcik ngan makcik ida ..
walawpon dorang just duduk kat tasik biru jja , dek kerana kebizian ida ngan boyfie , tak dapek nak jenguk budak kecik tuh selalu ..
ida mang rapat gila nan budak comey bulat tuh ..
maybe sebab ida pernah jaga dia kot ..
satsat nak tempek gambar ..
 






haa .. comey kan comey kan ??
 
siyes rendu dia sesangat ..
nak ajak boyfie jenguk budak kecik neh lha esok ..
(ceh , buad macam haku tak kerja pulak besok en ..)
 
budak kecik neh saluu tido atas badan ida tahu ??
bila dia memanjat badan ida jja , dah tahu dah , dia nak tido ..
hamoehh , berat weh budak tecik neh .. sebaekk anak buah ida en ..
 
sekarang dah besar siket dah dia .. bertambah semangat ..
nanti kalau bhalek kampong and dia mintak nak tido atas badan ida neh lagi , mahunya tak bernafas ida neh ..
err , pitam piker ..
 
 
haa , neh anak baba ida .. lagi comey ..
ngehngeh ..
budak neh tak rapat ngn ida weh ..
huhuu .. sedeh engat ..
dah lha jaoh nun kat Johor sana ..
jumpa pon setahun sekali time raya jja .. mahuunya dia nak rapat ngn ida ..
ermm , mang tak ahh kan ??
 

haa , neh pulak si Rafee .. anak buah si boyfie ida ..
lasak amat budak neh tahu ..
budak neh mang rapat gegilla ngan si boyfie ida tuh ..
tuh yang tetiap minggu si boyfie neh kiraa nak menjenguk jja budak tecik neh ..
budak neh baru lepas operation ..
Alhamdulillah , semuanya selamat dan lancer ..

yang best kat budak neh , dia kuat merajuk ..
muka dia sebijik macam muka boyfie ida tuh .. sejibik hokeh !
korang pernah tengok pic boyfie ida an at entri lelepas ?
haa , bandingkan lha ngan pic anak buah dia kat ataih neh .. huhuu ..  bangga boyfie tuh tahu ..

wahwah .. dasyat ida membebel harineh ..
penat jari menaip ..
dengan ayat yang dah tunggang terbalik .. hee ..
mahap lha keyh ..
alaa , macam tak biasa .. ngehngeh .. =D ..

kesimpulannya , siyes rendu gila kat bebudak neh ..
tatahu bila nak jumpa bebudak neh lagi ..
bizi lha sangat lately neh ..

in syaa allah , nanti ada rezeki , panjang umur kami jenguk lha .. =)
rendu kamukamu mucuk mucuk cayang .. =)
muahmuahh ..





p/s : nak tengok adek kecik si Rafee anak buah si boyfie yang baru lahir bulan lepas .. baby girl hokeh ! nanti ida hapdate pic buby kecik tuh lepas dah jenguk dia hek .. =D
 

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid