TERIMA KASIH UNTUK HARI YANG INDAH

eydafaizal | Friday, May 03, 2013 | 2Comments |
hah , selamat datang Mei ..

okeh , nak tahu ?
semalam seharian ida dengan si boyfie kesayangan ..
maklum lha , masing-masing cuti ..

mulanya ida ingat dia kena OT hari tuh ..
yer lha , mengundi dah nak dekat kan ??
undian melalui pos pon dah semakin berlambak ..
sampaikan bulan april tuh , just sehari cuti yang dia dapat ..
sabtu ahad pon dia kena jugak OT ..
sampaikan masa dia ngan ida jadik terhad ..
jarang spend time ngan ida ..

merajuk ???
tak payah nak cakap lha ..
memang ida merajuk .. bukan taknak paham dengan skop kerja dia ..
tapi tulah , hati perempuan , mudah jja fikirkan yang bukan-bukan ..
tapi apapun , ida tetap percayakan dia ..

nak tahu ? last april tuh , 30 haribulan , dia kerja dari pagi sampai tengah malam ..
dah tuh dia cakap , 1 mei semalam taktahu lagi dia boleh cuti atau tak ..
sedeh hokeh !
so ida plan , ida yang cuti pada hari pekerja tuh , nak duduk goyang kaki jja kat rumah ..

tapi esoknya , si boyfie ajak keluar ..
ehh , ida dah pelik , tak kerja ker dia ..
bila ida Tanya , tahu apa dia cakap kat ida ??

" bangla pon cuti taw hari neh ! (1 Mei ) "

hampeh !! kuang ajar ..
naseb baek aku sayang kau ,
kalau tak , dah lama aku karate kepala kau sayang ..

ida pon excited lha bersiap ..
then , bila Tanya nak g mana ,
dia jawab , " mama nak g mana ?? papa bawak jja .. "

aiseh , sweet okeh !
sila lha jangan jeles-jeles .. grr ..

kami g makan nasi ayam feberet kami kat sungai buloh ..
lepas tuh jenjalan .. rondaronda ..

rasa macam baru bercinta pulak .. hahaa ..
tahu kenapa ?? dah lama hokeh tak jenjalan cenggitu dengan dia ..
memang serius happy ..

sempat kami dua lepak cc ..
lepas tuh jenjalan lagi ..
sampai ampang hah kami dua ..
memang hari tuh hari kami berdua lha ..

to : my only boyfie

thankz dear =) .. serius happy gila ..
nanti kita spend time sesame macam tuh lagi ea ..
papa kan janji ngan mama tanak OT banyak sangat lepas jja mengundi neh ..
tappa .. mama paham keh ..
dah kerja papa macam tuh kan .. nak buat acaner ..

macam apa yang papa cakap lha kan ,
papa kerja untuk masa depan kita .. untuk mama ..

ngehngeh .. asal untuk mama lak ??
grr .. sekeh kepala maw ?? hee =D ..

terimakaseh sebab buadkan perut mama sampai kenyang gila jadinya semalam ..
asyik makan makan and makan ..
tahu lha kita manyak jenjalan pon .. haehh ..
penad makan tahu ..

muahmuahh .. mama sayang papa mama neh sangatsangat .. ngee ..
loveyouu papa <3


hah , korang jangan Tanya ida nape takda gambar yang ida tempek .. engat senang ker nak ajak budak perasan comel tuh bergambar ..
penad lha si ida neh memujuk ,
dia tetap tanak ..
sebab dia tahu , nanti ida mesti upload masuk fb or blog ..
dia selalu cakap ,
" tanak lha .. nanti orang asyik puji mama jja cantik .. papa tak pon .. "
pastuh buad muka monyok ..
alahaii .. so sweet ..

then ayat tuh !
buad ida lempanglempang muka dia taw ..
geram sangat ..
bukan lempang bebetul pon .. lempang manja jja ..
tak saket pon meyh ..

tatahu lha mana canteknya ida neh and tak tahu jugak mana buruknya dia tuh ..
haeh .. merapu sungguh !!
sabar jja lha ..

nanti ida upload okeh gambarnya ..
tapi tatahu lha bila ..
ida neh rajen menulis jja .. bab mengupload pic memang lha tersangatnya malas ..

hah kau , kan ida dah ngaku .. wee ..
walawpun tengok entri yang bergambar lagi Nampak sweet dan comel ..
tapi ida tetap tak suka ..
ngehngeh ..
suka bergambar tapi tak suka upload .. aih , acaner tuh ??

tulah korang jangan macam ida ea ..
pemalas betul kan ida neh ??


brr , terasa ida dah mula menyimpang dari tajuk utama ..
ngehngeh ..
dah mula nak merapu meroyan lha neh ..

wee .. tappa lha ..
btw , ida nak buad kesimpulan ,
memang pada hari bekerja tuh ida enjoy happy tersangat lha sangat ..

TERIMA KASIH EN BOYFIE SAYANG <3 <3



p/s : agakagak dia buzy lagi tak lepas mengundi neh nanti ??
pengsan piker .. huwaaa ....

2 comments:

  1. ida sweet sgt :') untg la dpt jpa . Hope kekal :D

    ReplyDelete
  2. thankz =) doakan lha yya .. =)

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid