SUSUN ATUR LACI OFIS

eydafaizal | Saturday, June 29, 2013 | 2Comments |
 
 
haehh ..
haryneh ida rajen nak cerita pasal susun atur laci kat ofis ida neh ..
 
susun atur ??
apakah ??
 
hahhaa .. ekceli sesajja jja nak update ..
sukaty lha ..
 
hary tuh ida baca blog aku bukan bidadari ..
salah satu blog peberet ida ..
yang setiap hary mesti ida jengah dia ..
 
kenapa ??
sebab bagi ida penulisan dia menarikk ..
seronok dibaca ..
and kalaw nak tahu , sebab mengikut blog tuh lha ida buad blog sendiri neh tiga bulan lepas ..
hahaa ..
 
ida suka deko dia ..
rumah dia punya susun atur ..
sumpah nampak kemas , bersih dan teratur ..
jeles hokeh ... huhuu ...
 
hee , okeh , ida dah menyimpang ..
masuk bhalek pasal laci meja ofis neh ..
nanty ida hapdate deko laen ..
acewwah .. macam ada and buad macam ida rajen mengemas ..
sobsob ..
 
orait ..
neh meja kerja ida ..
dah nama pon kaunter kan ??
tuh jja lha ..simple mimple ..
disebabkan segala kerja semuanya refer dalam computer secara online ,
so takda lha file ker apa sesemak atas meja tuh ..
kalau boring , ida just baca novel ..
 
taknak meja nampak terlalu kosong ,
so ada sedikit pokok perhiasan disitu ..
ngee ..
 

meja kerja tuh ada tiga laci ..
yang kat bawah neh laci ketiga ..
ada sampul duet untuk sale , calendar untuk tahun neh , double tape , pita ukur dan klip kertas tuh ..

calendar tuh sebenarnya balance ..
kan selalu akhir tahun orang dapat percuma calendar ..
tuh kira lebih rr ..
nak buang tapi rasa sayang ... ngehh .. boleh rasa macam tuh ??

itupon calendar besar ..
yang kecik ada lagi dalam gulungan tuh .. ngehngeh ..

laci kat bawah tuh memang jarang gila bukak ..
benda tak penting kan ?

 
 
laci kat bawah neh yang kedua ..
yang tengah lha kiranya ..
just ada kalkulator , buku nota dan slip-slip api and surat-surat ..
invoice pon campor kat situ tapi ikot susunan r ..
senang nak carik ..
maklum lha ,  bos sekali sekala dating menjengah .. ngee ..
 

 
haa .. yang bawah neh laci yang paling kerap ida guna ..
kerap bukak dan tutup ..
coz laci neh ada alat tulis , tiket komisen and duit sales ..
 
hah nmpak cermin tuh ??
hee .. kan lumrah remaja perempuan ,
kemana pon mesti cermin kena ada walawpon kecik .. ngehngeh ..
 
alat tulis tuh ida just susun macam tuh jja ..
Nampak macam agak tak kemas disitu ..
tapi biar lha dulu ..
setakat neh tuh jja yang menyenangkan mata ida ..
 
ada minyak cap kapak dalam bekas kecik tuh ..
hee .. ida ada tebiat buruk tahu ??
suka bau minyak cap kapak .. haehh .. gilaa .. hee ..
dari zaman sekolah lagi neh ..
tapi tak kerap .. bila rasa ngantuk jja ..
so minyak neh sentiasa ada kat ofis dan semestinya jugak kat rumah ..
 



 
 
Nampak kelendar kecik tuh ??
calendar tuh ida tanda tanda macam tuh haa ..
maksudnya menggambarkan berapa hary ida bekerja dalam sebulan tuh ..
Nampak kan banyak pangkahnya ??
rajen kan ida bekerjaa ?? hahaa ..
 
duit selambak tuh ..
bukan duit ida ..
sales collect semua kat situ ..
tapi duet sales tuh harus dihantar selepas habes waktu bekerja ke ofis satu lagi ..
sekali dengan tiket and butiran dalam nota ..
senang kan kerja ida ?? hee ..
 
 
hokehh ..
tuh jja cerita untuk entri neh ..
=) mesti korang kata ida buang tebiat sebab cerita pasal neh kan ??
cewiii bak kata orang Kedah ..
hahaa .. biar lha .. blog ida kan ?? hee ..
 
kbaii ..
 
 
 
 
p/s : tak suka jangan kutuk kehh .. huhuu ..
 

picture entries : SAIKO ~~!

eydafaizal | Friday, June 28, 2013 | 4Comments |

 
 


 
hokeh ~~!
dek kerana kebizian yang teramat lha sangat ,
Ida just nak hapdate pasai budak neh ..
 
 
tanak lha cerita apa-apa lagi ..
just nak tayang pic dulu ..
ida takda masa nak kaji lagi ..
 
 
hokeh , dia neh student form 5 ..
calon spm tahun ini ..
wish her the best ..
kawan ida yang paling kerap berbalas whatsapp ..
hamper setiap hary hokeh ~~!
 
tuh jja ..
 
 
kbai ...
 

boyfie's birthdays : nak buad acaner erk ???

eydafaizal | Thursday, June 27, 2013 | 0Comments |
 
 
ehh , hary neh dah 27 jun arh ..
hmm .. that's mean birthday si boyfie lagi seminggu jja lagi ..
err .. lebehh kurang lha ..
 
grr .. tetiba jadik blur ..
nak buad apa erkk ??
dah ada planning nak buad surprise tapi dah tak jadik surprise pulak ..
hahaa .. ngex kan ida neh ..
tak boleh berahsia langsung ngan si boyfie tuh ..
 
ekot plan ,
ida nak buad kecik-kecik jja ..
beli kek , upah orang masak and jemput beberapa orang kawan baek si boyfie ..
 
bajet tak banyak pon ..
cukup lha dalam 15 orang centuu ..
ida bukan orang senang pon nak buad melampaw-melampaw grand ..
 
ehh , bukan ida lha hokeh ..
 
 
ida ekceli pening nak bagi hadiah apa kat dia ..
dia tuh dah lha cerewet .. sigh ...
 
kang kalaw nak beli apa-apa ,
semuanya nak kena Tanya dulu apa yang dia nak ..
 
tak surprise kan ??
 
tapi tuh lha si boyfie ida ..
 
tersangat lha cerewet yang hamat ..
benci ii ~~~ acceyy ... hee
 
 
pasal kengkawan dia ,
nak menjemput tak susah coz dorang neh semua kaki makan ..
tetambah lagi law free kan ??
sigh ~~ nak free jja .. ngeh
 
kata si boyfie ,
kalau tak buad apa-apa pon tappa ..
cukup ida selalu ada ..
selalu pedulikan dia ..
dah lebih dari cukup katanya ..
 
hee .. tapi takkan oda nak stay diam kan ??
tak nak lha ..
 
nak dia tahu yang ida neh always nak dia happy ..
bahagia selalu ..
 
so bagi ida tak salah ..
sekadar mengingati ..
sekadar menghargai ..
sekadar tuluskan haty yang dia tuh penting untuk ida ..
 
kalaw masa birthday ida dia boleh buad macam-macam untuk ida ..
takkan ida tak boleh buad apa-apa kat dia kan ??
erghh ... sungguh tak adil ~~
 
so , ida buad lha majlis ringkas untuk dia ..
walaupun ida neh still blur-blur tatahu nak bagi hadiah apa kat dia nanti ..
 
tappa keh , nanty pasal present tuh ida akan hapdet laen kasi korang tahu ..
korang nak bagi hadiah pon bleh gak ..
ngehh .. tak malu kan ida neh ??
waaa ......
 
oraitt ..
tuh jja kot ..
tatahu lagi macam mana ..
perancangan masih begitu ..
 
harap-harap lancar lha segalanya ..
 
aminn ..
 
 
 
 
 
 
p/s : korang bagi lha ida idea nak bagi hadiah apa kat si boyfie ida tuh nanti ... :(
 

WW : kebizian ~~

eydafaizal | Wednesday, June 26, 2013 | 2Comments |
 
 
haipp ..
kebizian ida hari neh ..
nak ngadap belog menghapdet laju-laju pon terasa takda semangat ..
so , see you .. ~~
 
memuahh ..
 


oh yya , salah seorang dari adek kembar ida neh sekarang kat wad ..

mohon korang doakan dia ..
nanti ida up entri pasal kemalangan neh kehh ..

Bubye ..








p/s : ketahuilha adek-adekku , kalian semua nyawa kakakmu ini .. ~~
 

LINE , WE CHAT & WHATSAPP :)

eydafaizal | Tuesday, June 25, 2013 | 3Comments |
 
 
ngehngeh ..
meroyan baca tajuk entri kan ??
wee .. bajet berteknologi lha sangat kan si ida neh ..
ehh , kisah apa .. ida mampu ...
korang tak mampu senyap ~~! grr ..
(kasar kan ?? sila dating lempang ida lajju-lajju .. )
 
 
hee .. ekceli takda menda sangat pon nak cerita pasal social teknologi terkini tuh ..
just nak berkongsi ..
dan berkawan ..
 
kongsi ??
kawan ??
 
yyaaa !!!!
 
berkawan tuh perlu taw bagi ida ..
berkongsi lha yang ida pon ada applikasi tuh ..
ngehngeh ..
 
tahu korang tak heran pon ..
wee .. ida sekadar nak menambah kenalan ..
almaklumlah , ida neh kan peramah orangnya ..
perasaan sendiri .. (tangan kat dada mata ke atas)
 
 
okehh .. ida nak cerita acaner ida leyh terjebak ngan mendalah tuh ..
 
orait ..
LINE ...
mendalah tuh ida download secara tak sengaja ..
ngeh .. kenapa leh jadik tak sengaja ??
ida pon tak tahu ..
haha .. tapi nampak cam menarikk jja ..
so ida dengan senang hatynya kekalkan disitu .. cehh ..
 
 
WE CHAT...
ida tak cerita pon korang dah tahu agak ..
of coz lha sebab tuh tengah femes sekarang neh ..
sesibuk jja nak download jugak kan ??
tapi yang sebenarnya si boyfie yang banyak berwechatnya ..
sigh betul ~~
 
WHATSAPP ...
ekceli mendalah neh dah berkurun dah ..
tapi ida lagi selesa dengan mendalah neh coz mudah ..
and ida pulak stail suka menaip ..
ehh , penulis belog kan ??
mestilah suka menaip kan ??
hahaha .. semestinya hokeh ~~ enjoy jja ..
 
 
sebenarnya , ida try download kakao talk ..
boleh tapi macam tak best jja ..
kenapa ida rasa macam tuh hek ??
akhirnya terpadam macam tuh jer ..
dengan wajah tak bersalah uninstall bhalek ..
hahaa .. tuh pon dok rasa blur blur ..
rugi ker tak neh ida buang ..
korang rasa ???
 
hokeh lha cerita ceriti pasal neh ..
korang pulak nanty bosan asyik membaca apa yang ida mengomel kan ?
maklumlha .. benda semua dah tahu ..
hahaa ..
 
rerajin lha add ..
 
LINE & WECHAT ID ida : eydafaizal19
 
macam biasa lha kan ..
dah kata tuh nickname kami berdua ..
harus lha ..
ngehngeh .. (buad muka gedik )
(sila tumbuk..)
 
whatapp ??
kalau korang nak fon no ida , pm ida kat fesbuk korangnye  fon nombor ngn nama keh ..
(bajet ida neh femes gilaa an orang add bagai .. bhahaahaa ..)
 
jangan lha lupa letak link belog korang ..
sure tak nyesal .. sebab ida peramah .. ~~ (puji diri sendiri ..)
 
hokehhokeh ..
ida dah mula merepek meraban ..
Bubye .. ~~
 
 
 
 
 
p/s : lepas neh agakagak applikasi apa lagi yang dorang nak cipta hek ?? kita tunggu jja ... peace ~~! :)
 
 
 

kau sappa nak kata aku eksyen ??~

eydafaizal | Monday, June 24, 2013 | 4Comments |
 
 
eiiii .. tolong lha ..
sakit pulak haty kita neh bila engat bhalek ..
naseb bahek kau orang tua taw ..
err , maksud : tua pada ida lha ..
kerek bukan ??
 
terkejut tak kenapa ida tetiba up entri ala-ala bengang tahap gaban neh ??
pelik kan ??
ida neh kan bahek horangnya ~~~ sighhh ~~~
 
 
cenggini ceritanya ~~
 
ida neh kan kerani kaunter tiket bas ekpress ..
kaunter yang ida jaga kat dalam kompleks ..
kat ground floor lagi ..
depan pintu masukk jja ..
 
so , kaunter neh bertentangan dengan security room ..
dah namanya ada security room ,
mesti lha ada security kan ??
sigh .. ida ngah bengang kat KETUA sekuriti tuh lha ..
berlagak nya yang hamat ..
 
kononnya berbangga lha ngan pangkat dia as ketua security kat situ ..
kerjanya asyik mengarah orang jja ..
bila orang tak buad kerja , mula lha nak mengamuk sakan ..
tahu lha dia ketua pon kan ..
tapi agakagak lha nak melulu marahkan orang pon ..
rasa macam nak sepakk jja orang tuh ~! grr ..
 
 
kalau marah orang bertubi-tubi tuh dia buad kerja betul tappa ..
neh sama jja dia ..
dia kerja duduk rileks jja ..
no wonder ar barang kat kompleks neh asyik hilang jja kalau dia yang bertugas malam ..
pastuh salahkan orang lain ..
sigh ... staff lain gak dia tuduh .. kesiann kan ??
 
hokeh , korang terfikir kan , apa kena mengena ngan ida ..
memang r takda kena mengena ..
meh nak cerita detail lagi ~~..
 
dia neh pon terkenallah dengan gatalnya ..
adoii ..
memula dulu , selalu lha nak pepegang tangan ida ..
sampai ida sound  dia lha yang ida tak suka dia sesentuh ida lagi ..
fine ~~ dia boleh buad bahan pulak amaran ida tuh ..
lawak ker ??
 
start tuh arh ida dah mula tunjuk lagak ..
ehh , mampos arh dia tuh ketua ker apa ker .. pedulik pulak ida ??
sumpah tak heran ~~
 
pastuh tadik tetiba datang jenguk kaunter ida ..
pastuh mintak charger fon nak pinjam ..
sigh .. ida tengah cas fon kott masa tuh ..
 
so ida cakap arh ida ngah cas fon ,
tahu dia kata apa ??
 
" ehh , jangan nak eksyen ehh .. bak sini ~~! "
 
masa tuh , menyirap woit darah ida ..
rasa nak keluar dari kaunter then g tendangg dia lelajju ..
sumpah bengang sigh ~~~
 
 
dah lha nak pinjam charger orang ..
pastuh sesuka hati seenak rasa jja kata ida neh eksyen ..
haihh , memang nak kena lha ..
 
sappa yang eksyen kat sini ??
dia ker ida ??
 
bongok !!
 
naseb baek lha ada guard yang sorang lagi tuh bagi hint dari jauhh..
buad isyarat suruh bagi jja charger tuh ..
jangan melawan ..
 
ida pon protes punya pasal ,
ida rentap charger tuh dari soket ,
langsung tak pandang muka dia ..
then terus bagi charger tuh kat dia ..
then ida buadbuad ngadap skrin computer sambil dalam haty mendidih marah ...
bodoh punya security ~~! grr !!!
 
 
 
 
 
 
p/s : tidak dah kena sembur orang tuh ~~
 
 

rasa tak sihat ~~ JEREBU ~~

eydafaizal | Monday, June 24, 2013 | 0Comments |
 
 
hmm .. harineh rasa tak sihat gilaa ..
tak tahu kenapa ..
maybe sebab jerebu kott ..
 
kat KL neh jerebu dah semakin teruk ..
semalam masa nak outing ngan si boyfie pon ,
tengok KL macam tak berapa nak jelas jja ..
tapi gagah gak keluar ..
almaklum lha , dah namanya dengan si boyfie ..
bila lagi nak keluar sama-sama kan ??
hari-hari cuty jja lha ..
 
tapi keluar kejab jer semalam ..
tak tahan arh ida ..
rasa tak selesa gittew ..
 
so terpaksa lha bhalek awal dan tidur dirumah ..
ngeh ~~
 
pagi tadik ,
masa si boyfie antarkan g keja ,
dah nampak macam lagi teruk pulak jerebu neh ..
 
mula lha si ida neh rasa pedih jja mata neh ..
rasa nak batuk bagai ..
kulit muka ngan tangan pon asyik menggatal jja kejanya ..
kepala pon kepening-peningan neh ..
grr .. seksa hokeh nak buad kerja lau cenggini ..
 
 
sekolah-sekolah kat area Selangor and KL dah diarah tutup dah ..
so tadik pagi jalan memang lengai jja lha ..
 
tetiba rasa kesian si boyfie ...
dah lha jerebu neh ..
mintak- mintak lha tak banyak surat yang dia kena hantar hari neh ..
dia tuh pon badan ala-ala manja gak ..
Nampak jja kuat tapi antibody lemah ..
 
 
serius ida pon rasa macam tak berapa nak sihat ..
malas nak singgah pasaraya carik mask ..
 
dada pon dah rasa sesak ..
nak bernafas pon seksa lha haiii ..
 
 
cepat-cepat lha habes semua neh ..
tak tertanggung seksa rasanya ..
 
 
 
 
 
 
p/s : agak-agak kalau ida mintak kat bos cuty acaner ?? patotkah ??? huhuu
 
 

cukup ada dia dihaty ~~

eydafaizal | Friday, June 21, 2013 | 0Comments |
 
150 JUTA 
 
 
untuk kali ke seratus lima puluh juta
mereka tanyakan kau soalan yang sama
eh kenapa kau masih lagi mahukan dia
apa kau buta apa kau pura-pura suka
 
di seratus lima puluh juta kali itu
di depan semua engkau tarik tangan aku
yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
sambil ketawa engkau bilang satu-persatu
 
dia mungkin bengis seperti singa
tapi dia nangis tonton cerita korea
dia mungkin keras bila bersuara
tapi dia jelas jujur apa adanya
 
aku lagi kenal dia ...
 
dan lebih seratus lima puluh juta kali
aku pesan padamu apa yang bakal jadi
engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
kau sangat manis aku ini pula dawai besi
 
di setiap seratus lima puluh jutanya
aku pun dalam hati semacam tak percaya
apa kau lihat pada aku jujurkan saja
terus kau cubit dagu aku sambil berkata
 
sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua
 
saya kenal sayang saya ...
 
oh , buat apa dicerita
bahagia kita rasa
biar tak dipercaya
peduli orang kata
 
baju ronyok tak apa
asal pakai selesa
berkilau tak bermakna
kalau hati tak ada
 
aku lebih bengis dari sang naga
tapi bisa nangis semata demi cinta
suaraku keras tak berbahasa
kerna aku rimas gedik mengada-ngada
 
aku mudah baran tidak semena
mana boleh tahan angin cemburu buta
dan aku sengaja tunjuk keras kepala
aku punya manja kau saja boleh rasa
 
rahsia kita berdua ...
 
 
 
 
 
 
 

terbaruu ~~~

eydafaizal | Friday, June 21, 2013 | 0Comments |
 
haipp .. salam jumaat semua ..
Alhamdulillah , kita masih lagi dipanjangkan nyawa sehingga ke saat neh ..
syukur lha Allah masih beri kita kesempatan untuk hidup ..
 
acceyy .. mukadimah ... hewhew ..
 
haipp ..
hary neh ida nak story pasalll ......
pasal ida lha ..
 
ngehngeh .. kang ida asyik bercerita pasal si jantung haty ,
korang bosan pulak kan ?
pastuh korang piker ,
" ehh , engat dia sorang ada jantung haty .."
sigh .....
 
haryneh entry nak tayang gambar terbaru ..
ngehngeh ..
korang rendu ida tak ??
rendu kan ??
hadap lha pic yang syok sendiri neh ~~
khas untuk korang ... :)
 
neh pic diambil masa nak keluar bekerja ..
heh , no make up okeh ..
muka nampak pucat kan ??
grr ... abaikan ....



 
picture yang diambil ketika kebosanan seorang diri di ofis ..
wehweh ~~!
series bosan kott ..
huhuu .. jadik syok sendiri lha keja depan hp .. ngee ..
 
 
kat bawah neh pic masa nak hangout ..







haehh .. tak payah Tanya kenapa ida suka amek gambar pegang rantai cenggitu ..
ekceli , ida dok berangan nak jadik duta habib jewels .. ngehh ..
dah taleh kan , sedaa neh diri tak cukup cun ~~ sigh ..
jadik lha ida duta rantai sendiri darik si boyfie tuh ..
heee ...
 


 
 
hah .. bosan kan nengok gambar ida mengontrol cun ..
ngeh ~~ sangat lha tak best ..
kan ?? hahaa ..
 
okeh , agak agak korang ida berubah tak ??
kot kot lha makin cun ker , makin cantik ker ..
ngee .. perasaan kan ??
hahaa .. okeh ,  tuh jja ..
 
 
Bubye dear ... =)
 
 
 
 
p/s : korang kata tak cun pon tetap gak ida kata ida neh cun ... sighhh .....
 

kami :) ~~

eydafaizal | Thursday, June 20, 2013 | 0Comments |
hah .. entri neh ida nak story pasal kami berdua ..
ngee .. kami berdua ??
tak mungkin lha korang lupaa kan ?? hahhaa ..
mentang2 lha ida tak hapdate dah almost dua minggu ..
huhuu ..
 
okeh .. tanak merapu merepek ..
I is pernah cerita kan yang boyfie ida neh agak kurang nak bergambar ..
maluu katanya ..
or paling tidak pon , dia bagi alasan yang dia tak secantik ida bila nak bergambar ..  
ngehngeh .. alasann diaa......
rasa macam nak cepuk dahi dia tuh .. hahaa ..
 
tapi sekarang neh , dia agak mudah bila diajak bergambar ..
I don't know why ..
maybe sebab dia perasab yang dia dah hensem kott ..
ngehh .. (tapi betul hokeh ~~ dia tersangat lha melting sekarang ..)
angau ida neh rendukan dia ..
gedik bebenor walaupun baru jja jumpa .. adoii ..
meroyan ..
 
 
 
 
korang tahu macam mana ida rasa ??
tatahu lha kenapa sekarang neh rasa macam dia neh lha satu-satunya yang selalu buad ida bahagia ..
mungkin sebab jauh dari femly ..
mungkin hanya dia yang dekat ngan ida kat sini ..
yang selalu jaga ida ..
selalu lengkapkan keperluan dan kemahuan ida ..
 
sayang dia sangat...
 
 
 


dalam garang-garang dia pon , dia tak abaikan amanah tok ida untuk selalu jaga ida kat sini ..
dalam tegas-tegas dia pon , dia lha yang selalu pastikan diri ida neh lengkap serba serbi ..

biar dia selekeh asalkan ida neh sentiasa cantik ..
biar dia tak bergaya asalkan ida neh sentiasa menarik ..
ngeh ~~! padahal sama jja dia tuh ..




sesajja kehh entri neh ..
bukan nak berlagak or apa ..
just sebagai ingatan ida ..

ida tahu boyfie suka kerling2 blog neh ..
dia pon menegur ida hari tuh ..
lamaa tak hapdate blog ..
yang ida neh , " erkk ???" .. pastuh buad muka tak kisah ..
selamba badak ida kena perli ..
" mana azam nak jadi blogger tegar ??"
ceh ~~!! spoil ...

so I is ikot okeh ..
ngee .. lagipon memang rendu beriban kat belog neh ..
dah lha baru nak bernafas , tuan belog neh dok buad gedik tanak hapdate pulak ..
sedeh belog neh kang .. ngee ..

kot-kot lha kalau dia sudi baca , aceyy ,
ida tahu dia memang pengikut blog simple yang agak hodoh neh ..
terharu k terharu ..



 
 
2 minggu lagi ada sebuah tarikh penting untuk dia ..
hary ulangtahun kelahiran dia ..
dua minggu lagi but I is dah plan something untuk dia .. ~~
nak tahu apa , tunggu lha entry selepas dua minggu lagi yya ??
tuh pon kalau rajen nak hapdate ..
ngee ..
 
 
 
aku sayang kau lha Faizal ~!
 
 
 
ehh .. malas dah nak merepek ..
nak g makan .. daa ...
 
 
 
p/s : kejutan apa erk ida nak buad lagi untuk dia .. korang ada suggestion ??

belog berhabuk ~~

eydafaizal | Wednesday, June 19, 2013 | 0Comments |
 
 
Ya Allah !!
berhabuk gila dah belog ida neh kan ??
dah hamper dua minggu lebeh tak hapdate belog ..
grr .. hilang dah cita-cita nak jadik pemblogger tegar yang setia .. sigh ...
 
korang rendu ida tak ??
hahaa .. korang tak kesah hek ida hilang ..???
sedeh lha .. sampai haty ... :(
 
 
ida pon tak perasan yang dah lama ida tak berblog ..
memang ida jarang bukak ..
ida perasan gak ..
facebook , twitter apa bagai pon ida dah jarang bukak ..
 
bukan malas .. juz busy tuh melampaw buad masa neh ..
sebab hapa hekk ???
ntah lha .. tapi memang lha ida neh tersangat lha busy menguruskan kerja and hal hal yang laen ..
 
tapi bila pk2 bhalek ,  ida pon blur ..
keja apa actually ??
huh !!  malas pk ...~~
 
jadiknya , setelah sekian lama tak menghapdate ,
hari neh tangan jadik kaku ..
 
tak tahu nak hapdate apa ..
tak tahu nak cerita apa ..
hmm .. hilang habes idea yang sebelum neh ida rasa nk story kat korang ..
 
nantilah satu-satu yya ??
alahh .. dua minggu jja pon ida hilang ..
takda maknanya korang nak perasan kan ..
ida neh jja yang perasaan sangat ..
grr ...
 
 
horait .. malas sudda nak menaip pepanjang ..
idea kering neh woit ~~!
Bubye `~~
 
 
 
 
 
 
p/s : rendu weh kat korang .. rendu kat blog jugak .. huu ..

KERANA TERLUKA

eydafaizal | Tuesday, June 04, 2013 | 2Comments |
 
 
 
beratnya rasa hati nak melangkah pergi
tetapi apakan daya aku terpaksa
buat kali terakhir inginku mengucapkan
semoga dirimu berbahagia selalu
tentang diriku ini terserah padaMu Tuhan menentukan ..
 
 
tak perlu kau bertanya kemana ku pergi
pandailah aku menjaga diriku ini
sekali ku melangkah biarlah ku teruskan
perjalanan ini walaupun sendirian
hanya Tuhan yang tahu dukalara hidupku ini
tak terkata aduhai sayangg ..
 
ku masih lagi teringat
bicaramu yang terakhir
pedihnya hingga menikam kalbu
bisanyaa ..
 
 
selamat tinggal sayangku
selamat tinggal kasihku
aku terpaksa pergi dahulu
kerana terluka hati ini ..
 
 
kiranya tempias membasahi jendelamu
itulah airmata yang jatuh dipipiku
kiranya sang bayu menyentuhi paras wajahmu
itulah rinduku yang menyebut namamu
setelah kian lama tak jumpa ..
 
 
 
 

~ belajar menghargai ~~

eydafaizal | Monday, June 03, 2013 | 0Comments |
 
orait .. entri kedua untuk hari neh ..
tadik mood merudum dipagi hari ..
morning blues katakan .. malas doe nak buad kerja ..
tapi dah nama pon nak jadik pekerja bertauliah ..
ehh , bertauliah lha sangat kan ??
alahh , at lease  pekerja yang baik-baik gittew ,
kena lha akur kan dengan arahan ..
(ayat bengong untuk diri sendiri ..) =)
 
 
menjelang tengah hari ,
(ida tak makan lagik neh .. =()
mood mulai kembali dengan jayanya ..
heee ... senyum sokmo sampai hamper mencecah telinga .. =)))
 
ehh , korang perasan tak blog ida dah berubah wajah ??
ngehngeh ..
orang ubah bagi lagi cantik ..
ida ubah bagi lagi belemuihh ..
 
grr , ehh , kisah pulak kan ???
belog ida , sukati lha .. ngehngeh ..
korang jangan larik pulak .. huhuuu ..
 
ida neh failed lha bab edit-edit belog neh ..
teringin nak pakai denim template tapi sumpah tak paham apa benda ..
sigh .... korang tanak tolong ida ???
weee ... *buat muka tatahu malu*
 
pink + purple mestilha menjadik keutamaan ..
biar lha simple mimple ..
asalkan tersusun kemas ..
" ehh , belog ida neh tersusun ker ???"
 
WAHWAH ~!!
 
panjang lebar sudah ida melalut keluar dari tajuk utama ..
ngehngeh .. sorry ,
pembukaan entri terlalu panjang dan merepek ..
neh semua gara-gara belog yang baru diedit ..
sighhh ... * merepek lagi ..
 
okay .. berbalik pada tajuk utama ..
sekarang neh ,
ida lebih belajar untuk menghargai ..
menghargai apa yang ida ada sebenarnya ..
bersyukur dengan apa yang dianugerahkan Yang Maha Esa untuk ida ..
 
Alhamdulillah ..
 
ida dikurniakan chenta hati yang begitu memahami ..
tok nun jauh dikampung sana ..
tak jemu menunggu kepulangan chenta hatinya ini juga ..
ida tahu tok rendukan ida ..
hamper setiap hari dia call bertanyakan sihat ataupun tidak cucu kesayangan dia neh ..
 
terharu ....
 
hanya Allah jja yang tahu betapa dalamnya rasa rendu ida neh terhadap adekadek ida ..
 
ida buad perancangan bhalek bulan neh ..
tapi tak tahu bila ..
niat memang nak bhalek tapi harap korang paham ,
ada benda yang perlu ida utamakan dahulu ..
bukan maksud ida femly dikampung tidak penting ..
tapi , ada yang membuatkan ida masih tersekat disini ..
 
i'm so sorry ..
tok , atie , adekadek ..
kawankawan ..
 
korang kena tahu betapa bersalahnya hati neh pada kalian semua ..
tapi harap korang semua paham keyh ..
so sorry ..
khilaf lidah neh menutur janji tapi tak mampu dilunaskan disaat akhir .. =(


(err , apasal jadik formal bahasa ida neh ??) huhuu ..


syukur lagi ..

ramai yang menyayangi diri neh ..
sungguh ramai yang prihatin kat ida ..
yang sayang ida selalu si boyfie tuh pon sama ..
selalu sangat ngan ida ..
sampai tak sempat nak rerindu ..
adeii ..


cukop lha tuh ..
penad dah merepek neh ..
dengan perot kosong .. lapau neh !! ~

daa ~






p/s : sayang semua orang yang sayang ida =)
 

kenangan yang menyesakkan dada~

eydafaizal | Monday, June 03, 2013 | 0Comments |
 
okehh ..
takda mood actually hari neh nak hapdate belog neh ..
tapi cam ada something nak cita after ida try stalk Fb someone tadik ..
 
jadik kerja ida merobek mencarik Fb budak neh ..
 
sappa ??
my EX !!~
 
nak tahu ??
sejujurnya , ida tak tahu punca kenapa kami putus dulu ..
maybe salah ida tapi ida dah tak hengat ..
taleh nak salahkan dia jugak ..
maybe dia termakan dengan apa yang kawan ida ceritakan kat dia ..
 
yya !!
kawan punca ..
kawan baik tahu ??
masa tuh baru terpikir ,
ada jugak kawan yang makan kawan dari belakang macam dia tuh ..
 
ntah .. kawan tuh pon ida dah lost contact ..
malas nak hingat benda lepas ..
tapi after ida stalk fb ex ida tadik ,
ida rasa sebak ..
rupanya dia salahkan ida atas semua yang jadik ..
 
terpikir tetiba ..
menyesalkah dia kenal ida ??
 
masa kapel ,
dia cukop prihatin ..
cukop dengan kasih sayang dia ..
perhatian yang dia berikan ,
semuanya jelas sempurna ..
 
 
malang jja putus tanpa perkhabaran ..
rasa diri tak dihargai ..
sedih , sayu , kecewa ..
 
kenapa mesti dia percayakan kata-kata kawan yang bangsat tuh ??
tak boleh ka bertanya pada ida ??
 
tah ..
actually , tak guna menyesal ..
tak guna ingat perkara yang dah lepas ..
 
tapi sedikit terkilan bila dia terus hilangkan diri ..
dia block fb ida ..
senyap !!
sepi tanpa berita ..
tak bolehkan kekal sebegai sahabat ??
 
biar lha ..
biar dia bahagia dengan pilihan dia sekarang ..
dah lama rasanya benda neh berlalu ..
tak guna dikenang ..
cukop-cukop lha ..
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s: hikmahnya , ida dah dapat seorang lelaki yang sangat menghargai ida sekarang .. :)
 
 
loveyou sayang : MOHD FAIZAL JAMALUDDIN :)
 
 
 
 

Femly ~~ Norlida Hidayati

eydafaizal | Saturday, June 01, 2013 | 2Comments |
 
 
 
ehh haii ..
Jun sudah sekarang ..
rasa cepat kan masa berlalu pergi meninggalkan kita ??
 
biarlha .. hari-hari yang mendatang sebaiknya dimulakan dengan harapan baru ..
yang lepas tuh lepas lha ..
kan kan ??
 
hokeh ! harineh ida nak story pasal adek kesayangan ida ..
adek kandung tau !
anak yang ketiga ..
 
tak kenal ??
alaa , yang garang gilaa tuh ..
tak engat ??
 
hahaa .. hokeh ..
actually tak terlintas pon nak story pasal budak garang yang perasan cute tuh ..
tambahtambah g hari neh first jun kan ??
rasa macam tak besh jja story pasal dia ..
ngehngeh ..(*marah dia kalau baca .. )
 
tapi ida nak story jugak lha pasal adek ida neh ..
 
kalau korang pernah baca entri pasal femly ida ,
korang mesti tahu budak neh terkenal lha dengan sikap garangnya ..
dia adek ida tapi bila dia marah ,
ida pon kecut perut taw ..
 
kalau nak tahu jugak ,
dia neh jugak merupakan genetic paling garang dalam keenam-enam orang kami adek beradik ..
 
kenapa ??
ntah lha .. hang ikot perangai sappa lha neh dek ??
 
kalau tengok muka ,
sekali tengok memang kompom lha jatuh haty ..
tapi sekali korang tengok jelingan dia ..
ngeh ! buleh naik bulu roma tahu ??
haa .. takot tak ??
sila lha takot .. weee  =D
 
grr .. tak reti lha ida nak merepek pepagi sabtu neh ..
jom lha layan pic dia neh ..
 
 




haa .. kan ida cakap dia neh Nampak jja lembut ..

hah , baru teringat ..
tadik tetengah online Fb ..
si adek neh antar chat ..
Tanya dia cun ke tak ..
ngeh ! rasa macam nak ketok jja kepala dia nan keyboard ..


err .. merepek panjang sudah ..
okeh lha , bai !





p/s : weh , dia neh kuat perasan woo .. grr
 
 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid