~ belajar menghargai ~~

eydafaizal | Monday, June 03, 2013 | 0Comments |
 
orait .. entri kedua untuk hari neh ..
tadik mood merudum dipagi hari ..
morning blues katakan .. malas doe nak buad kerja ..
tapi dah nama pon nak jadik pekerja bertauliah ..
ehh , bertauliah lha sangat kan ??
alahh , at lease  pekerja yang baik-baik gittew ,
kena lha akur kan dengan arahan ..
(ayat bengong untuk diri sendiri ..) =)
 
 
menjelang tengah hari ,
(ida tak makan lagik neh .. =()
mood mulai kembali dengan jayanya ..
heee ... senyum sokmo sampai hamper mencecah telinga .. =)))
 
ehh , korang perasan tak blog ida dah berubah wajah ??
ngehngeh ..
orang ubah bagi lagi cantik ..
ida ubah bagi lagi belemuihh ..
 
grr , ehh , kisah pulak kan ???
belog ida , sukati lha .. ngehngeh ..
korang jangan larik pulak .. huhuuu ..
 
ida neh failed lha bab edit-edit belog neh ..
teringin nak pakai denim template tapi sumpah tak paham apa benda ..
sigh .... korang tanak tolong ida ???
weee ... *buat muka tatahu malu*
 
pink + purple mestilha menjadik keutamaan ..
biar lha simple mimple ..
asalkan tersusun kemas ..
" ehh , belog ida neh tersusun ker ???"
 
WAHWAH ~!!
 
panjang lebar sudah ida melalut keluar dari tajuk utama ..
ngehngeh .. sorry ,
pembukaan entri terlalu panjang dan merepek ..
neh semua gara-gara belog yang baru diedit ..
sighhh ... * merepek lagi ..
 
okay .. berbalik pada tajuk utama ..
sekarang neh ,
ida lebih belajar untuk menghargai ..
menghargai apa yang ida ada sebenarnya ..
bersyukur dengan apa yang dianugerahkan Yang Maha Esa untuk ida ..
 
Alhamdulillah ..
 
ida dikurniakan chenta hati yang begitu memahami ..
tok nun jauh dikampung sana ..
tak jemu menunggu kepulangan chenta hatinya ini juga ..
ida tahu tok rendukan ida ..
hamper setiap hari dia call bertanyakan sihat ataupun tidak cucu kesayangan dia neh ..
 
terharu ....
 
hanya Allah jja yang tahu betapa dalamnya rasa rendu ida neh terhadap adekadek ida ..
 
ida buad perancangan bhalek bulan neh ..
tapi tak tahu bila ..
niat memang nak bhalek tapi harap korang paham ,
ada benda yang perlu ida utamakan dahulu ..
bukan maksud ida femly dikampung tidak penting ..
tapi , ada yang membuatkan ida masih tersekat disini ..
 
i'm so sorry ..
tok , atie , adekadek ..
kawankawan ..
 
korang kena tahu betapa bersalahnya hati neh pada kalian semua ..
tapi harap korang semua paham keyh ..
so sorry ..
khilaf lidah neh menutur janji tapi tak mampu dilunaskan disaat akhir .. =(


(err , apasal jadik formal bahasa ida neh ??) huhuu ..


syukur lagi ..

ramai yang menyayangi diri neh ..
sungguh ramai yang prihatin kat ida ..
yang sayang ida selalu si boyfie tuh pon sama ..
selalu sangat ngan ida ..
sampai tak sempat nak rerindu ..
adeii ..


cukop lha tuh ..
penad dah merepek neh ..
dengan perot kosong .. lapau neh !! ~

daa ~






p/s : sayang semua orang yang sayang ida =)
 

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid