kau sappa nak kata aku eksyen ??~

eydafaizal | Monday, June 24, 2013 | 4Comments |
 
 
eiiii .. tolong lha ..
sakit pulak haty kita neh bila engat bhalek ..
naseb bahek kau orang tua taw ..
err , maksud : tua pada ida lha ..
kerek bukan ??
 
terkejut tak kenapa ida tetiba up entri ala-ala bengang tahap gaban neh ??
pelik kan ??
ida neh kan bahek horangnya ~~~ sighhh ~~~
 
 
cenggini ceritanya ~~
 
ida neh kan kerani kaunter tiket bas ekpress ..
kaunter yang ida jaga kat dalam kompleks ..
kat ground floor lagi ..
depan pintu masukk jja ..
 
so , kaunter neh bertentangan dengan security room ..
dah namanya ada security room ,
mesti lha ada security kan ??
sigh .. ida ngah bengang kat KETUA sekuriti tuh lha ..
berlagak nya yang hamat ..
 
kononnya berbangga lha ngan pangkat dia as ketua security kat situ ..
kerjanya asyik mengarah orang jja ..
bila orang tak buad kerja , mula lha nak mengamuk sakan ..
tahu lha dia ketua pon kan ..
tapi agakagak lha nak melulu marahkan orang pon ..
rasa macam nak sepakk jja orang tuh ~! grr ..
 
 
kalau marah orang bertubi-tubi tuh dia buad kerja betul tappa ..
neh sama jja dia ..
dia kerja duduk rileks jja ..
no wonder ar barang kat kompleks neh asyik hilang jja kalau dia yang bertugas malam ..
pastuh salahkan orang lain ..
sigh ... staff lain gak dia tuduh .. kesiann kan ??
 
hokeh , korang terfikir kan , apa kena mengena ngan ida ..
memang r takda kena mengena ..
meh nak cerita detail lagi ~~..
 
dia neh pon terkenallah dengan gatalnya ..
adoii ..
memula dulu , selalu lha nak pepegang tangan ida ..
sampai ida sound  dia lha yang ida tak suka dia sesentuh ida lagi ..
fine ~~ dia boleh buad bahan pulak amaran ida tuh ..
lawak ker ??
 
start tuh arh ida dah mula tunjuk lagak ..
ehh , mampos arh dia tuh ketua ker apa ker .. pedulik pulak ida ??
sumpah tak heran ~~
 
pastuh tadik tetiba datang jenguk kaunter ida ..
pastuh mintak charger fon nak pinjam ..
sigh .. ida tengah cas fon kott masa tuh ..
 
so ida cakap arh ida ngah cas fon ,
tahu dia kata apa ??
 
" ehh , jangan nak eksyen ehh .. bak sini ~~! "
 
masa tuh , menyirap woit darah ida ..
rasa nak keluar dari kaunter then g tendangg dia lelajju ..
sumpah bengang sigh ~~~
 
 
dah lha nak pinjam charger orang ..
pastuh sesuka hati seenak rasa jja kata ida neh eksyen ..
haihh , memang nak kena lha ..
 
sappa yang eksyen kat sini ??
dia ker ida ??
 
bongok !!
 
naseb baek lha ada guard yang sorang lagi tuh bagi hint dari jauhh..
buad isyarat suruh bagi jja charger tuh ..
jangan melawan ..
 
ida pon protes punya pasal ,
ida rentap charger tuh dari soket ,
langsung tak pandang muka dia ..
then terus bagi charger tuh kat dia ..
then ida buadbuad ngadap skrin computer sambil dalam haty mendidih marah ...
bodoh punya security ~~! grr !!!
 
 
 
 
 
 
p/s : tidak dah kena sembur orang tuh ~~
 
 

4 comments:

  1. sabar ye...sabar tue kan saparuh drpd iman...
    kak follow =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh okay .. done follow u back kak =)

      Delete
  2. Replies
    1. haah kan ?? sabar lha neh .. tua lha sangat .. grr .. hahaa

      Delete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid