SUSUN ATUR LACI OFIS

eydafaizal | Saturday, June 29, 2013 | 2Comments |
 
 
haehh ..
haryneh ida rajen nak cerita pasal susun atur laci kat ofis ida neh ..
 
susun atur ??
apakah ??
 
hahhaa .. ekceli sesajja jja nak update ..
sukaty lha ..
 
hary tuh ida baca blog aku bukan bidadari ..
salah satu blog peberet ida ..
yang setiap hary mesti ida jengah dia ..
 
kenapa ??
sebab bagi ida penulisan dia menarikk ..
seronok dibaca ..
and kalaw nak tahu , sebab mengikut blog tuh lha ida buad blog sendiri neh tiga bulan lepas ..
hahaa ..
 
ida suka deko dia ..
rumah dia punya susun atur ..
sumpah nampak kemas , bersih dan teratur ..
jeles hokeh ... huhuu ...
 
hee , okeh , ida dah menyimpang ..
masuk bhalek pasal laci meja ofis neh ..
nanty ida hapdate deko laen ..
acewwah .. macam ada and buad macam ida rajen mengemas ..
sobsob ..
 
orait ..
neh meja kerja ida ..
dah nama pon kaunter kan ??
tuh jja lha ..simple mimple ..
disebabkan segala kerja semuanya refer dalam computer secara online ,
so takda lha file ker apa sesemak atas meja tuh ..
kalau boring , ida just baca novel ..
 
taknak meja nampak terlalu kosong ,
so ada sedikit pokok perhiasan disitu ..
ngee ..
 

meja kerja tuh ada tiga laci ..
yang kat bawah neh laci ketiga ..
ada sampul duet untuk sale , calendar untuk tahun neh , double tape , pita ukur dan klip kertas tuh ..

calendar tuh sebenarnya balance ..
kan selalu akhir tahun orang dapat percuma calendar ..
tuh kira lebih rr ..
nak buang tapi rasa sayang ... ngehh .. boleh rasa macam tuh ??

itupon calendar besar ..
yang kecik ada lagi dalam gulungan tuh .. ngehngeh ..

laci kat bawah tuh memang jarang gila bukak ..
benda tak penting kan ?

 
 
laci kat bawah neh yang kedua ..
yang tengah lha kiranya ..
just ada kalkulator , buku nota dan slip-slip api and surat-surat ..
invoice pon campor kat situ tapi ikot susunan r ..
senang nak carik ..
maklum lha ,  bos sekali sekala dating menjengah .. ngee ..
 

 
haa .. yang bawah neh laci yang paling kerap ida guna ..
kerap bukak dan tutup ..
coz laci neh ada alat tulis , tiket komisen and duit sales ..
 
hah nmpak cermin tuh ??
hee .. kan lumrah remaja perempuan ,
kemana pon mesti cermin kena ada walawpon kecik .. ngehngeh ..
 
alat tulis tuh ida just susun macam tuh jja ..
Nampak macam agak tak kemas disitu ..
tapi biar lha dulu ..
setakat neh tuh jja yang menyenangkan mata ida ..
 
ada minyak cap kapak dalam bekas kecik tuh ..
hee .. ida ada tebiat buruk tahu ??
suka bau minyak cap kapak .. haehh .. gilaa .. hee ..
dari zaman sekolah lagi neh ..
tapi tak kerap .. bila rasa ngantuk jja ..
so minyak neh sentiasa ada kat ofis dan semestinya jugak kat rumah ..
 



 
 
Nampak kelendar kecik tuh ??
calendar tuh ida tanda tanda macam tuh haa ..
maksudnya menggambarkan berapa hary ida bekerja dalam sebulan tuh ..
Nampak kan banyak pangkahnya ??
rajen kan ida bekerjaa ?? hahaa ..
 
duit selambak tuh ..
bukan duit ida ..
sales collect semua kat situ ..
tapi duet sales tuh harus dihantar selepas habes waktu bekerja ke ofis satu lagi ..
sekali dengan tiket and butiran dalam nota ..
senang kan kerja ida ?? hee ..
 
 
hokehh ..
tuh jja cerita untuk entri neh ..
=) mesti korang kata ida buang tebiat sebab cerita pasal neh kan ??
cewiii bak kata orang Kedah ..
hahaa .. biar lha .. blog ida kan ?? hee ..
 
kbaii ..
 
 
 
 
p/s : tak suka jangan kutuk kehh .. huhuu ..
 

2 comments:

  1. rajin nya dia mengemas, kalau tak kemas, nanti nampak serabut je kan.. pening kepala ...

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid