Kelahiran suci :)

eydafaizal | Monday, July 22, 2013 | 0Comments |

NAK KAD RAYA FREE ??? ~~~

eydafaizal | Saturday, July 20, 2013 | 8Comments |
 
STICKY POST ENTRY
until 20 JULY 2013
 
 
horait ..
sempena Ramadan esok hari ..
dan sempena tahun pertama ida berpuasa dan beraya sebagai blogger ..,
(blogger lha sangat ..)
 
so , ida dengan seikhlas hatinya nak bagi kad raya kat korang ...
neh bukan segmen or what ..
but , just suka-suka .. untuk menambah kenalan ... :)
mengeratkan silaturrahim dan merapatkan ukhuwah kita semua .. acewwah ..
 
hokeh .. ida sediakan 15 kad sebagai permulaan ..
takut tak dapat sambutan ... huhuu..
maklum lha blog ida neh suam-suam kuku jja ..
kang beli kad bebanyak kang membazir jja ..
membazir kan amalan syaitan ... hee ..
 
okeh , syaratnya ??
senang dan mudah jja ..
 
- follow blog pink ida neh ...
- follow blog --> ini ..
- PM dan tinggalkan NAMA PENUH berserta ALAMAT LENGKAP RUMAH ANDA dan URL BLOG ANDA di SINI .. (PENTING)
- jangan lupa tinggalkan URL BLOG anda di ruangan komen entri ini ...
 
 
mudah kan ??
 
terhad untuk 15 orang pertama ..
(akan ditambah jika sambutan menggalakkan ..)
 
 
 
SILA PASTIKAN ALAMAT YANG ANDA TINGGALKAN ADALAH ALAMAT YANG LENGKAP ..
 
nak kad raya ??
 
sila-sila ikot syarat .. =)
 
sekiann ... ~~~
 
 

pagi akhir sebelum ramadan ...

eydafaizal | Sunday, July 14, 2013 | 0Comments |
 
pagi akhir sebelum Ramadan ..
 
wee .. saited pulak rasa nak puasa ..
siap merancang nak bhalek awal untuk sesiap g terawehh ..
semangat lha kata kan ..
ngehh ..
 
bila g kerja ..
semuanya jadik semangat ..
buad kerja takda tension2 ..
fuhh .. kalau lha tetiap hari cenggitu semangatnya kat ofis ..
dah sah sah bos ida naikkan gaji ida 2 bulan sekali kan ?? sigh ....
 
hahaa ..
ekceli , takda story untuk hary tuh ..
cuma semangat jja terlebih ..
terujaa kan nak Ramadan dah ..
ehh , Ramadan setahun sekali jja tau ...
 
 
 
 
 
 
 
p/s : seronok kan puasa ??? weee ....
 

birthday si boyfie : sebelum bermulanya potong kek ...

eydafaizal | Saturday, July 13, 2013 | 0Comments |
 
 
hah .. budak neh .. jangan ingat senang nak heret dia amek gambar ..
mak haii , sesungguh takut sangat ngan kamera si boyfie neh ..
series susah ..
 
so korang mesti akan perasan kalau ida ada upload pic pon untuk facebook or belog or etc ,,
pic dia tuh memang kebanyakkannya kandid lha yya ..
 
so , masa birthday dia ,
sebelum bermulanya majlis ,
ida paksa dia amek gambar ..
 
paksa hokeh , paksa ~~!!
sangat lha tak romantic disitu ..
kan kan ?? huhuu ..
pasrah .....
 
 





see ~~
susah bebenor nak senyum ..
arghh .. gasak lha korang tengok ..
dah dia cenggitu .. nak buat camana kann ..
tappa lha .. ngehhh ....

orait .. neh pic sebelum berlansungnya majlis ..
cehh .. macam buad besar besaran jek kau an ida ??
gee .. suka ida lha .. hee ..


 
pic masa majlis ??
 
nanty lha dulu .. waa ...
 
 
okeh .. Bubye ~~1
 
 
 
 
 
p/s : sebahek dia pandai teruja terharu .. ngehngeh ..

shoot : sukasuka :)

eydafaizal | Friday, July 12, 2013 | 0Comments |
 
 
hah .. ko ngadap lha muka sengal ida neh hek ..
 daa .. =)
 




 

birthday si boyfie : hadiah ~~

eydafaizal | Tuesday, July 09, 2013 | 1Comments |
 
dah nama pon hari jadi ..
kira adat lha ada bagi hadiah kan ..
apatah lagi dari tunangnya ini ..
gigih nak buad surprise ..
tapi tak menjadi ..
 
sobsob ..
ida tak pandai simpan rahsia hokeh law ngan si boyfie tuh ..
jujur lha kononnya .. cehhh ....
 
horait ..
korang nak tahu apa hadiah yang ida bagi dia ???
 
jengjeng ....
 
 
 
 
Samsung galaxy Y sebijik ..
ngehngeh ..
 
 
sebulan sebelum neh ..
dia hadiahkan handphone neh kat ida sempena hapa tah ..
sesuka dia jja tetiba nak bagi hadiah ..
tapi ida anggap dia bagi tuh sempena hadiah anniversary perhubungan kitorang ..
 
hah .. ida dapat yang warna hitam full set ..
adoii ..
 
 
lastly , bagi dia phone yang sama sempena hadiah birthday ..
cuma dia punya phone pink-silver colour dia ..
hokeh jeles ... tapi tappa lha ..
asalkan dia happy ..
 
 
then harytuh ida ada cakap ida belikan dia jam kan ??
hah , neh dia jam tuh ..
taraaa ......


 
 
pic tak clear ..
ida yang pakai neh ..
sesajja try jam baru orang tuh ..
 
huhuu ..
engat dia dapat jam neh , 
dia nak bagi G-Shock dia tuh kat ida ..
tapi sighhhh ......
 
boleh jalan lha ....
dia pakai jugak g kerja ..
dia just pakai jam yang atas tuh bila kua jenjalan jer ..
 
ohh .. sentap I .....
 
selain tuh ,
ida bagi dia card birthday ..
dah hapdate dah entry lepas ...
naseb lha dia dapat tunang yang minat pink .. muahahaa ..
card tuh pon warna pink ..
handphone pon pink ..
ngehngeh .. kau kena belajaq bersyukur abg posmen ~~!!  ngeee ...
 
 
 
 
p/s : nanti I upload pic sekitar majlis hokehh .. gee ...
 
 

birthday si boyfie : card ~~!

eydafaizal | Monday, July 08, 2013 | 0Comments |
 
hah .. korang tahu ,
berpeluh ida mencarik card sebelum majlis start ..
gila last minutes ..
tapi naseb baek lha ada kedai cenderahaty kat ngan ofis ida neh ..
so , rembat kat situ jja lha ..
 
okay .. ida bukan lha orang yang kreatif ..
ida jugak bukan orang yang surprise asyik menjadik jja ..
 
muka ida neh susah arh nak buad surprise ..
ngehngeh ..
asyik nak tergelak jja ..
lansung tak jadik okay .. grr ...
 
obeli kad kat dia ..
kira tuh last one lha ..
hadiah apa ida bagi dia ??
tuh next entry keh dear ..
belajaq sabaq satt .. hee ...

 
 
 
 
korang tengok ??
hahaa .. teruk tak pilihan ida ???
sumpah last minute beli kad neh ..
bayangkan start majlis birthday tuh pukol 5 ,
pukol 4.30 baru ida termengah-mengah nak mencari kad ..
 
tuh belum lagi dengan tulisan comot tulis surat cinta and selitkan kat dalam kad tuh ..
haduhh ..
 
Alhamdulillah majlis berjalan lancer ..
cukop bajet dan tak membazir ..
kecik-kecik jja ..
kawan-kawan dia jja ..
 
hee ..
nanty ida cerita pasal majlis keh ..
 
Bubye ...
 
 
 
 
p/s : majlis birthday dia , tapi penuh gambar ida jja dalam fon ..
hahaa .... sighhh ..

she make me smiles ~~

eydafaizal | Saturday, July 06, 2013 | 0Comments |
 
 
she ??? who ?
 
hee ..korang nak tahu ???
haa , meh tengok ..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 
 

 
 
hengat lagi budak neh ???
ngeee ...
ida borak lamaa ngan dia tadik ..
 
happy hokeh ...
sebab dah lama rasa menghilang dari dia ..
tadik borak tak hengat dunia ..
sampai memasing blur tataw nak cakap apa ..
hahaa ..
 
adek sha :
 
hang memang terbaek arh dek ..
belajaq jadik perempuan yang kuat semangat hek sayang ..
allah takkan bagi ujian yang kita taleh lalui ..
 
I love you .... :)
 

abg posmen saia ~~SELAMAT HARI LAHIR SAYANG ~~!

eydafaizal | Saturday, July 06, 2013 | 0Comments |
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
abang posmeh ida neh taw ..
ngehngeh ..
 
sayang ...
HAPPY BIRTHDAYS ~~
dah tua dah sayang ida neh hek ...
 
dah 22 tahun ..
dah pandai buad keputusan sendiri ..
dah tahu mana yang terbaik untuk masa depan ..
dah pandai nilai orang ..
dah pandai memilih ..
dah pandai cerewet ..
dah pandai bergaya ..melaram ..
dah pandai smart-smart ..
dah tak selekeh-selekeh ..
 
 
dah pandai fikir masa depan ..
dah pandai buad planning itu ini ..
hee ..
 
loveyouu ...
 
 
06 JULAI 2013
22 tahun
(1991)
 
 
semoga panjang umur sayang ..
moga murah rezeki ..
tercapai apa yang diimpikan ..
terkabul apa yang dihajatkan ..
 
 
ida neh selalu mendoakan sayang ..
loveyouu ...
l0oveyou sangat ..
muahmuah ..
 
 
 
 
 
p/s : akuchentakamuselamanya ~~~
 

nota pilihan bulan ini ..:)

eydafaizal | Friday, July 05, 2013 | 0Comments |
 
 
ehh .. macam poyoo ida neh kan ??
siap bernota-nota bagai ..
 
hahaa .. okay ..
tabiat ida dari dulu sampai sekarang ,
yang si boyfie pon mang dah paham sangat-sangat dah ...
 
menulis , menconteng dan etc ...
blablabla ....
 
hahaa .. iyaaa ...
ida tetiap bulan mesti kena beli satu buku nota kecik baru ..
mesti habes punya lha  dalam sebulan tuh ..
segala mak nenek ida tulis dalam buku tuh ..
tah lha ngikut tabiat sappa ida neh ..
fening nak piker .. ngehngeh ..
 
selalunya ida akan beli sendiri buku tuh setiap bulan ..
nak beli diari dah ida tak minat ..
tatahu kenapa ..
padahal sama jja si boyfie tuh cakap ..
 
nope !!
 
bagi ida tetap lha tak sama ..
kalau diari at lease sehary boleh menulis or menconteng sekali jja ..
then ruang tuh terhad hokeh ..
I is tak suka vs tak selesa lha yang amat ..
kang mula lha si ida neh meroyan keluar beli buku ..
 
 
sebab tuh ,
kemana pon ida pergi ,
dalam beg mesti akan ada buku dan pen ..
pen takda pensil pon bolehh ..
lagipon ida menulis pakai pensil ..
senang .. ngee ..
 
 
orait .. nak dijadikan cerita ..
dua hari lepas ida menconteng ...
conteng punya conteng punya conteng ,
tiba-tiba muka surat habis ..
tinggal kulit belakang dah ..
masa tuh panic ..
"aik , apsal tak perasan buku da nak habes ??"
sedeh ..
 
dan dan I is calling-calling si boyfie yang sedang bekerja tuh ..
kesiann dia .. haha .. dah lha kemain tengah panas hantau surat ..
jahad ida neh hek ..
 
ida suroh dia belikan buku ..
 
respon dia ???
dia kata okay then terus letak telefon ..
ngehh ,... *sentap ...
sibok benau yya kau abang posmen ?? huhuuu ..
 
tappa ..
saia paham yya ..
 
dan petangnya ......
 
tadaaa .....
 
 
 
 
cantek pilihan kau yya abang posmen ..
ngee ..
makasehh sayang ...
memuahh ..
 
 
dengan senang hati I is bawak balek buku tuh dan mula menconteng lagi ..
haha ..
hantu conteng kau ida ..
 
lalalaa ...
 
 
 
 
 
p/s : asalkan ida tak kacaw orang sudda .. hee
 

haa ... nampak ??

eydafaizal | Thursday, July 04, 2013 | 0Comments |
 
haehh .. mendalah apa lha kan ??
ngehngeh ..
 

ehh .. ida bukan suroh korang tengok muka sememeh ida tuh ..
ida suroh korang usha tengok apa yang ida pegang tuh ...

haa ..
tuh lha jam untuk birthdays boy ida nanty ..

nanti lha sangat ..
hahaa .. dah try dah pon si boyfie tuh ..
siap g potong lagi ..
haehh .. kan dah bagitahu , ida neh bukan lha romantic ..

ngehngeh .. terima lha si boyfie hoii ,
tunangmu ini tak pandai nak bagi kejutan kat kamu ..

ida nak amek pic jam tuh secara dekat tak buleh lagi ..
hahaa .. masa tidak mengizinkan kerana jam itu dah pon berada di tangan si boyfie itu ..
grr ...

tapi bila dia g kerja ..
ida neh gigih menjeling pergelangan tangannya tuh ..

tahu kenapa ??
tetap lha jugak dia pakai G-Shock nya yang cun melecun tuh ..
ishh .. boleh dia tak pakai jam cantik yang ida beli tuh ..
touching I taw ...

sobsob ...

tapi pandai jja dia pujuk ..
katanya , jam tuh kan cantik ( lha SANGAT .. )

so dia akan pakai bila ada upacara yang bersesuaian sajja ..
ceh !!

ayat amek aty ..
upacara yang bersesuaian ??
kau hengat kau tuh retis hek boyfie ???
grr ...

sukaty lha ..
hahaa .. tappa -tappa ..
motip ida nak dapat G-Shock kesayangan dia tuh belum tercapai ..
huhuu .. sedeh ...


haryneh dah 4 haribulan ..
oii mak , lagi dua hari birthdays si boyfie neh yya ..
hahaa ..
need to plan something serious .. kehkeh ..


k bai ...





p/s : beli kek cawan jja bagi dia aci ???? hahaa
 

jam tangan itu ....

eydafaizal | Tuesday, July 02, 2013 | 0Comments |
 
 



orait ..
haryneh nak cerita pasal jam tangan ..
ngehngeh .. ekceli ida suka jam stail besar-besar ..

jam feberet : of cos lha G-Shock kan ...
sebab ??

rekaan ringkas .. menarik ..
selesa dipakai .. tahan lasak ..
and sesuai untuk remaja lelaki dan perempuan ..

apa ingat perempuan tak boleh pakai jam besar-besar ker ??
ngehh !!

jam kat atas tuh , ekceli not my jam ..
sengaja eksyen jab ..

itu jam si boyfie ..
tapi disebabkan I is jeles tengok dia pakai ,
so one fine day ,
I is bodek dia .. ngada-ngada siket ..
dapat lha pakai jam tuh ..
ngex ... hahaa ..

dah nama pon jam peberet ..
bila pakai rasa cam takmau bukak dah lha kan ..
hahaa ..

so , bermula lha rancangan jahad ida .. muahahaa ..

hary sabtu hary tuh ida g midvalley ngan kawan ..
so ronda punya ronda ,
I is ternampak jam tangan ..
bukan yang G-Shock tuh ..
yang laen .. don't worry coz nanty I akan update entry jam tuh pulak untuk u kay ??
hahaa ..

so , planning nya ....

kan sabtu neh birthday boyfie ida ..
so , ida pon dengan spontannya memilih dan membeli jam baru untuk si boyfie ida tuh ..
engat nak buad surprise lha kan ..
tapi tak jadikk ..

cos perasaan teruja nak memakai G-Shock ditangan I semakin berleluasa ..
ngehngeh .. macam tak pernah pakai u .. hee ..

so , ida bhalek jja dari midvalley ,
ida jumpa dia ...

terus ida bagi jam tuh kat dia ..
yyeeeerrrrrr .. terus bagi ..
dengan tak balutnya .. kata pon hadiah kan ?? ngehngeh ..
takdak maknanya ..

naseb kau lha boyfie ..
I is tak pandai nak surprise-surprise orang keh .. huhuu ..

so I is paksa dia mencuba jam yang bergaya itu .. hahaa ..
tanpa dia sedari yang ida neh ada motip laen kat situ .. kahkah ..
kuang ajau tunang kau neh dear ..

okehh .. pasal hadiah dia tuh ..
nanty ida update keh ..
terlupa amek pic ..
hahaa ..






p/s : korang hagak berkesan tak motif ida ???

 

saia Norlida Hidayu ~~ tanggungjawab ~~

eydafaizal | Monday, July 01, 2013 | 2Comments |
 
 
 
ngehh ..
bajet takda orang kenal kau arh kan ida ???
 
hokeh ..
korang mesti terpikir kan .. kenapa tetiba ida update pasal Norlida Hidayu neh ..
 
hahaa ..
macam promote diri sendiri pulak ... ngee ..
 
tak lha .. macam neh ..
ida diamanahkan untuk mempromosikan sebuah produk ..
tapi ida neh bukan duta lha yya ..
ida mohon sangat produk neh dapat sambutan dan galakan ..
sebab ida terlalu lha memerlukan wang saku lebeh ..
 
aiceyy .. mementang raya nak dekat kan ??
hehee .. oraitt , back to the story ,
 
produk neh ida akan perkenalkan dalam entri lain ..
kalau lha ada yang berminat , sila lha whatsapp ida or pm ida kat facebook neh ..
 
ida tersangat lha mohon anda anda semua neh membantu ..
membantu macam mana ??
 
alaaa .. macam mana pon tappa ..
hee ... bantu ida war war kan produk yang akan ida perkenalkan nanti ..
 
produk tuh baru setahun bertapak di Malaysia ..
ida mesti lha cuba dulu sebelum nak jalankan produk neh and hasilnya memang superb ~~!
ida jamin korang takkan nyesal kalaw cuba ..
 
hokeh ..
cukop lha cakap pasal produk kan ??
ida nak kumpul bahan dulu and nak stady betulbetul about produk tuh ..
 
mohon korang support ida yang still muda belia neh .. ngehngeh ...
 
 


grr .. motif gambar itu ditempek kerana terasa entri tidak meriah disebabkan takda gambar ..
lha , kau baca lha tajuk entri tuh ..
kan ada nama ida ..
mesti lha kena tempek gambar ida neh haa ...


 
 
fed-up lha korang menengok qupa ida yang selekeh bebenau ..
muka teruja tuh hokeh nak buad bisness ..
harap membantu ..
 
nak kekalkan bisnes produk tuh selama mana yang boleh ..
ida berdoa sangat agar dipermudahkan segala ..
 
nanty ida akan kenalkan segalanya ..
mungkin korang pernah Nampak or mungkin tak ..
yer lha ..
kan dah cakap produk tuh baru setahun bertapak kat Malaysia neh ..
 
keh .. tuh jja .. Bubye !!
 
 
 
 
 
p/s : korang tolong ida promote kat kengkawan korang lagi bagus taw .. ngee ....

Hati ini ...

eydafaizal | Monday, July 01, 2013 | 2Comments |

Bila haty dah terlukaa ...

Hanya padaMu aku mohon kekuatan ..
Kau maha mengetahui segala isi hatiku ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid