peel tido dak qayyum ...

eydafaizal | Tuesday, September 10, 2013 | 0Comments |
 
kau tau , si qayyum neh masa awal-awal lahir kuat tido ..
dalam 24 jam tuh , adalah 22 jam dia tido ..ngehh ..
maybe sebab dia saket kot ..
coz qayyum kena kuning sehari lepas kua hospital ..
doctor cakap , budak kuning kuat tido ..
err .. menggelabah mama dia .. risau beb ..
 
lain entri aku cerita pasal qayyum kena kuning ehh ..hee ..
 
qayyum neh kalau tido , ada peel2 dia tersendiri ..
tak padan dengan kecik ..
dah pandai eksen2 .. grr ..
 
qayyum akan nangis kalau tido dia tak selesa ..
dia nakkan keselesaan posisi masa tido ..
so , kalau rumah bising , riuh or etc , dia tak layan ..
bolehh jja belasah tido .. nyenyak lak tuh .. ngeh ~~
 
 
 


hah kau tengokk .. gitu arh cara selesa dia tido ..
cara paling selesa ..
kalau tetengah malam dia merengek ,
alah tak kira lha waktu detik mana pon ,
bila kau baringkan dia macam tuh ,
zappp ~~!! tutup mata tido nyenyak .. ngeh ..

kengkadang aku macam terpikir gak ,
bahaya tak bagi dak sekecik qayyum tido mengiring macam tuh ..
mengalahkan orang besar lak kan ?? ngee ..
cuba untuk tanak ngiringkan dia ,, tapi dia tanak ..
tetaplah bunyi rengeknya sampailah kau ngiringkan dia ..
otomatik dia senyap ..
pastuh pandang-pandang mama fefeeling senyum cakap tima kasih gittew ..
err .. cerdik arh kau anak .. hee ..



bila tengah hari , dak qayyum neh bertambah selesa tido ..
legaa weh tengok anak kesayangan tido elok tak mengacaw mamanya buad keja ..
siang hari biasanya qayyum tido bebas sikit ..
takda orang mengacaw dia kecuali time dia menyusu ..
sebab bila malam , mang asyiklah kena kacaw ngan papa dia dak kecik neh ..

dak qayyum neh superb manja ngan papa dia weh ..
keletahnya lahaii , buad aku senyum sengsorang .. ngeh ..

so kalau malam lepas bf dia , biasanya dia akan teros tido ..
tak ngiringkan dia pon tappa dah ..
and biasanya aku bedung dak kecik neh ..
takot kalau2 dak kecik neh ta tahan sejuk ..
tapi kejab jja lah .. mimpi lha kau dia neh nak dibedung lelama ..
paling lama pon , 2 jam gittew ..
pastuh dia akan terjaga dengan sendirinya .. haehh ..

so , after tukar pampers bagai , dia akan bf lagi sampai dia kenyang ..
sampai dia terlentok lha ...
haa , masa neh , kalau kau bedung dia ,
if dia tak sedar tappa .. kalu dia sedar , kau gigih lha bukak balek bedung dia tuh ..
and masa neh jugak , kau kena ngiringkan dia ..
kalau tak , alamatnya kau baru nak letak kepala atas bantal nak sambung tidur ,
dia dah merengek .. so masa tuh bertabah pulak lha yya nak mengankat dia dukung sampailah dia terlena dengan sendirinya ..
aku ngiringkan jja dia biasanya ... lama sikit tidonya ..

tulah peel tido dak qayyum neh ..
manja sangat lha haii ...sebaekk manja qayyum nehh nampak sweet jja .. .ngee ..
 
 
 
p/s : normal ker dak kecik tido mengiring ??

No comments:

Post a Comment

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid