selamat hari tua lyza ... :))

eydafaizal | Wednesday, November 27, 2013 | 1Comments |
 
lyza , entri neh khas untuk kau ~~ ::
 
 
 
happy birthday lyza ...
 
semoga panjang umur ..
dimurahkan rezeki ..
dipermudahkan urusan ..
ditabahkan hati
ditambahkan kekuatan ..
 
semoga kau makin dewasa ..
makin cantik berseri ..
makin manja .. (taleh sensitip-sensitip sangat ..)
malu hoi , kau dah tua .. ngee ..
 
aku sentiasa doakan yang terbaik untuk kkehidupan kau ..
sentiasa mengharapkan khabar gembira dari kau ..
 
last , aku sayang kau sesangat ..
 
ehh , jum lha jumpa ..
kata nak sambut birthdays sekali ..
dah lama kot kita tak jumpa .. hee ::
 
 
 
p/s : klik SINI untuk follow dia .. :))
 
sekian ....

segmen : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

eydafaizal | Tuesday, November 26, 2013 | 5Comments |
 
 
hey , jom join .. sambil tuh boleh blogwalking .. :)
 
 
 
 
 
klik SINI ...
 

again ~ thanks sayangs .. :))

eydafaizal | Tuesday, November 26, 2013 | 3Comments |
 
Alhamdulillah .. dah tua pon aku .. ngehngeh ..
 
semalam kan birthday aku ..
so lepas balik kerja , asben ajak aku g satu tempat ..
aku pon ngikut jja lha kan ..
walaupun masa tuh kepala neh berdenyut lha hai .. sakit nau ..
tahan jja lha .. demi laki tersayang .. hahaa ..
motip sangat kan ?? hee
 
kau tahu mana dia bawak aku ?
dia bawak aku g jusco jja pon .. ngeh ~!
tapi aku ikot jja lha rentak kaki dia kan .. hahaa ..
 
dia masuk dalam jusco tuh baru dia Tanya aku ..
 
dia : mama tak makan lagi kan ?
aku : belom r .. takda selera .. pening .. :(
dia : nak g klinik ka ?
aku : (gelenggeleng .. hahaa ..)
dia : kita g makan dulu ehh ?
aku : ok :)
 
laju nau dia heret aku masuk Kenny roger you .. hahaa ..
aku neh jakun r , tak pernah lha hai aku masuk makan kat Kenny tuh ..
habes dasyat pon kat MCD .. tak pon kepci ..
sushi pon jarang-jarang ..
 
laki aku selamba ja order .. ehh , macam makan kat hotel dah rasa .. (jakun)
siap amek order bagai .. adeh lha .. hahaa ..
aku yang tak pernah makan kat situ , sekali bukak buku order , mak aii ,
mahal nau .. telan airlior aku tau ..
aku pandang laki aku .. selamba dia kata .." order ja apa pun .. "
aik , mementang kau gaji kan semalam faizal ~!! hahaa
rezeki jangan ditolak weh ~! ngee ..
 
 
 
menu neh dulu sampai .. apakah ?? hahaa ..
aku order oren jus .. dah itu ja yang aku rasa murah ..hahaa
walaupun laki nak velanja kan .. haeh .. segan aku ..
 
 
 
haa , neh ja yang aku order ..
tatahu nak order apa kan .. hahaa .. tapi siyest , ayam dia besau .. hahaa ..
 
 
 
tuh apa yang laki aku makan ..
sedap weh spaghetti dia .. nyummy sungguh ..
time-time tuh jugak aku rasa nyesal tak order benda tuh .. ngeh ..
 
 
 
dan kau tengok wajah lakiku melantak spaghetti .. huhuu ..
aku terkial-kial menghiris ayam .. hahaa
sebaekk ayam tuh tak terbang hoi .. ngee ..
lambat nau aku hiris , last -last , laki aku jugak yang tolong ..
hahaa .. dasar binik manja .. !
 
 
 
btw , aku berterima kasih gila kat laki aku sebab sudi velanja aku kan ..
mahal weh .. rm 70 dua orang .. adoi .. rugik aku rasa ..
dah dia kata aku birthday girl kan .. kena lha ada sikit makan-makan .. hee ..
thanks suamiku .. velanja lha lagi .. hahaa ..
 
last but not least .....:
 
 



 
 
muka budak sambut hari tua semalam .. ngehngeh ..
 
 
 
p/s : thanks pada semua yang wish .. hee .. lebiu all .. :))
 

GIVEAWAY PESERTA BERTUAH

eydafaizal | Tuesday, November 26, 2013 | 5Comments |

KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013

HAPPY BIRTHDAY NUR AMALINA WAHIDA DAN .............

eydafaizal | Monday, November 25, 2013 | 0Comments |
 
 
ehh .. banyak pulak entri haku hari neh ..
ehh tappa .. semangat menulis menebal pulak harineh ..
ngehngeh ... menulis lha sangat kan .. motip hokeh !
 
horait .. entri neh khas untuk ana ..
harineh kan birthday dia ..
so , this entri for you sayangs ..
 
 



 
dear ,
 
NUR AMALINA WAHIDA ..
 
heyy ~~!  happy birthday to you ..
happy birthday to you
happy birthday to ana ,
happy birthday to you .. yeyy .. hahaa
 
orait ana ,
aku nak ucapkan kat kau selamat hari lahir ..
semoga kau panjang umur murah rezeki ..
semoga cecepat kawen macam aku .. ngeh ..
semoga kau sentiasa bahagia dengan kehidupan kau ..
kau adalah kawan yang baek bagi aku ..
selalu jja ada untuk dengar luahan aku , masalah aku ..
thanks sebab jadik kawan aku okay ?
muahh .. sayang kau ana ..
 
ehh , korang nak tahu ?
birthday ana dengan aku sama ~!!!
hee , happy birthday to me too .. ehh ??
hahaa ,
so that mean , harineh birthday aku jugak .. ngee ..
hadiah mana hadiah ?? acceyy .. kihkih ..
 
 
horait .. korang leh add kawan aku si ana tuh kat fesbuk ..
SINI  yer ...
 
 
p/s : thanks leyzza coz buad entri untuk wish birthday kat aku ..
nak baca ? klik SINI .. hee .. daa ..
 
 

MOMMYCHA 1ST GIVEAWAY

eydafaizal | Monday, November 25, 2013 | 2Comments |
 
 
err .. tetiba teringin nak join GA neh ..
 
mommycha , ida join neh yya .. :))
 
 
 
pic neh diambil masa dalam pantang lagi ..  dak qayyum pon kecik lagi ..
 
qayyum , mama rendu kamu .. :'(
 
 
err , so sorry mommycha , ida takda pic latest ..
itu jja yang ada .. :))
 
 
korang , jemput join .. klik SINI ..
 
 
 
terima kasih ...
 
 
p/s : tetiba sebak .. sobsob .. err .. hover ..

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

eydafaizal | Monday, November 25, 2013 | 12Comments |
 
 
Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...



Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

thanks dear ~!

eydafaizal | Sunday, November 24, 2013 | 3Comments |
 
 


 

 
 
orait ... neh present from suami tercinta ..
ngehngeh .. sempena apa ??
 
 
hahaa .. birthday aku kan 25 November neh ..
so dia pulak semamngat bagi hadiah awal kat aku ..
katanya takut dia tak sempat bagi hadiah kat aku nanti ..
sebab masa tuh kami tengah sebok nak masok rumah baru ..
 
ahha .. katanya lagi ,
masuk umah baru tuh pon sempena birthday aku ..
kau Nampak ??
 
Alhamdulillah ,,...
aku dikurniakan suami yang penyayang ..
walaupun dia sangat tegas ,
dia tak pernah lupa tanggungjawab dia pada keluarga ..
selalu jja ada dengan aku saat jatuh bangun aku ..
sabar dengan perangai aku , kerenah aku ..
 
ehh okay .. aku merepek .. ngehngeh ..
 
btw , thanks dear sebab bagi hadiah neh ..
tak tahu neh thanks yang keberapa kali .. ngee ..
 
asalkan awak tuh engat birthday I sudda lha kan ?? wee ..
 
 
 
thanks sayangs .. :))
 
 
 
p/s : birthday aku tahun neh macam ada yang kurang .... hmmm .... :((
 

bila si adek mengadu ......

eydafaizal | Saturday, November 23, 2013 | 0Comments |
 
 


kau tahu ,
harituh masa aku ngah sebok ngan kerja aku ,
tetiba fon aku bunyik .. orang call lha kan ..
biasanya time aku ngah bizi aku letak fon aku dalam laci meja aku ..
memanglah dengar bila bunyi kan ..

harituh adek aku call ..
aku biarkan jja memula tuh ..
but , bila dibiarkan , asiklah dok membunyi lagi ..
aku hengat laki aku call .. tapi bila dipikir balik ,
laki aku tak pernahnya nak call back neh ..
bukan cara dia ..
cara laki aku simple gila , kalau dia call aku sekali tak angkat ,
dia automatic tahu aku ngah bizi ..
dia akan tunggu aku mesej dia , then dia akan call balik .. haa .. gittew ..

bilaa fon dah asik bordering jja ,
aku memang dah agak bukan laki aku lha ..
aku pon bukak laci tengok fon .. yup .. adek aku .. si atie ..

aku call dia balik ,
bila dia angkat jja call aku , guest what ??
dia menangis wehh .. teresak-esak ..
terkezut aku neh taw ..
tak pernah pernah adek ketiga aku yang brutal gila tuh nangis kat aku ..
tak pernah hokeh ~~!

bayangkanlah , adek aku yang tuh adalah yang paling garang dalam femli ..
dalam kesemua adek beradek aku , dialah yang paling tegas ..
semua adek-adek aku memang takut gilaa kat dia ..
tetambah bila dia marah .. contoh , rumah sepah sikit dikerjakan adek adek aku ..
buadk-budak kan , pahampaham lha kalau maen aguaner ..
marahnya kat adek adek aku tuh , mak aehh .. kalah tok aku taw ..
dia punya marah , sekali dia jegilkan mata dia jja , habes adek adek aku yang lain larik selamatkan diri .. ngehngeh .. sampai tahap tuh garang dia ..

so , bila dia call aku nangis-nangis ,
aku macam dah dapat agak yang dia dalam keadaan sedeh teramat ..
habes , dah sampai teresak-esak ..
aku yang terkejut Tanya dia berulang kali ...
kenapa , kenapa , kenapa ...
dia tetaplah menangis jugak .. aduhai .. haku neh dah r tak pandai pujuk orang ..
so aku biar dia nangis dulu .. biar tenang sikit ..

bila dia dah tenang , dia pon story everything kat aku ..
dengan sedu sedannya ..
aku dengar jja .. maklumlah , kami kan jauh ..
dia kat Kedah sana nuh .. aku neh kat KL ..
so aku mampu dengar and bagi nasihat dari jauh jja lha ..

kesian dia ..
apa masalah dia ?? takkan aku nak cerita kat korang kot .. hahaa ..

motip aku buad entri ??

yya lha ..
aku nak cerita lha yang adek aku sedeh ..
aku terkejut weh .. adek aku tuh pertama kali menangis kat aku ..
pertama kali luahkan perasaan kat aku ..
dalam fon pulak tuh .. aku kesian r .. dah lha aku jauh dari dia ..

kami kalau dekat , macam anjing ngan kucing ,
kejab kejab gaduh .. ngehngeh ..
tapi bila jauh , selalu nau rasa rendunya ..
pulak , dia adek aku yang paling superb dari aku ..
sebab ?? antara aku ngan dia , dia lagi rajen ..
rajen ngemas , rajen masak ..sedap lak tuh kalau masak ..
rajen buad itu .. rajen buat ini ..
dibandingkan ngan aku ?
aku masak pon tak pandai sangat ..
pas kawen pon still lha terkial-kial masak kat dapur ..
siap tengok buku resepi lagi sambil masak aku neh .. hee ..
aku neh pulak , nama jja ank sulong , tapi tak garang macam dia ..
sebab tu aku kata , aku terkejut bila dia call aku nangis-nangis ..




p/s : terkejut jugak bila adek aku yang paling garang tetiba jadik terlalu lemah dengan masalah .. kuat yya sayang .. lebiuu .. :))
 

pindah rumah ...

eydafaizal | Friday, November 22, 2013 | 6Comments |
 
 
*gambar hiasan semata-mata .. ngee .. *


orait .. aku dah lama tak berpindah sebenarnya ..
so kalau kau nak tahu ,
bulan lepas asben aku bagitaw yang dia ada rumah baru ..
and dia kata dia dah bayar separuh deposit .. apakah ???

aku memula dia bagitaw tuh blur lagi ..
aku anggap dia nipu .. mihmih ..
sebab dia selalu nau bergurau kan ..
selalu nau kenakan aku ..
acaner aku nak percaya cakap dia .. hahaa ..

kau bayangkan ,
kau beriya dengar laki kau bercerita ..
pompang pompang ... last last , laki kau cakap gini ..
" hahaa .. mama kena tipuu .. !!" ciss !! hahaa ..
siap gelak-gelak tuh tak tahan tuh ..
haku neh selamat lha verangan nak jadik isteri mithali kenkononnya ..
urut dada aku .. hadoi lha ..
suka nau kenakan aku macam tuh ..
suka tengok muka masam aku katanya ..
ceh kau Faizal .. !

ehh , aku dah larik tajuk .. ngee ...

okay .. so bila tetiba bulan neh dia semangat bawak balik kotak bagai ,
aku dah jadik blur ..
betui ka nak pindah neh kan ?? hahaa ...
last-last masa dia bawak aku g tengok rumah kat damansara damai ,
barulah aku macam terbangun dari khayalan ..
mak ehh ayat aku .. kahkah ..

so , laki aku kata masuk umah hari ahad neh ..in syaa allah ..
aku still tak gigih nak mengemas barang .. ceh ..
satu habuk apa lagi aku tak buad ..
dasar femalas aku neh kan ?? muahahaaa ..

tappa .. aku slow slow ..
engat harineh habes kerja nak balik kemas sikit-sikit apa yang patot ..
nanti tak lha kalot sangat kan ..
dah kata nak pindah kan .. ngehngeh ..
baru percaya neh weh ..

Alhamdulillah rumah baru tuh besar lha sikit ..
alahai , standard apartment lha kan ..
tapi tappa .. aku dah cukup bersyukur dah ..
rumah sekarang neh tak lha seluas rumah baru nanti tuh ..
Alhamdulillah .. syukur sangat-sangat ..




p/s : panjang tak aku membebel ..?? point aku nak cerita yang aku nak pindah rumah jja .. ngehngeh ..
 

alhamdulillah .. semakin sehad .. :)

eydafaizal | Thursday, November 21, 2013 | 7Comments |
 




kalau korang dah baca entri lepas , yang neh ...
mesti korang dah tahu pasal aku sakit tuh kan ???

sekarang neh , Alhamdulillah ,
dah kurang sikit ... batuk pon sikit-sikit jja ..
and yang paling best , dah tak kena selalu pegi klinik panel untuk sedut gas ..
wee .. I is happy hokey ..
penat hoi berulang ke klinik ..
aku neh bukan sepsis rajen nau berulang alek ..
lagi-lagilah ke klinik ..
hospital pon sama .. penad seyhh ..

in syaa allah .. aku nak jaga kesihatan dengan baek lepas neh ..
kesihatan aku kena okay ..
baru boleh buad semua benda dengan umah ..
lelagi aku dah arh nak pindah umah dalam masa terdekat neh ..
banyak benda kena aku buad ..

korang pon , doa-doakan lha aku ..
korang kan baekk .. hihik ..



p/s : malas nak taip panjang-panjang .. ngee

 

wordless : casing phone :)

eydafaizal | Wednesday, November 20, 2013 | 12Comments |
 
 
ehh , hari neh rabu hek ??? kan ??
 
hahha .. okay ..
aku tak banyak nak story ..
 
macam aku citer dalam entri lepas lha kan ,
aku ada g minggu setem kat time square tuh ..
aku sempat beli neh ...   :)
 
 
 



 
kau tengok kau tengok !!
 
hahaa .. mementang minggu setem kan ??
 
bertabah laki aku tengok biniknya meroyan nak casing baru ...
semata mata sebab minggu setem ??? sighhh ...
laki aku garu kepala ... aku pulak sengeh-sengeh .. hihii ..
 
tappa lha sayangs .. bukan selalu kan ??
setahun sekali jja ... ngehngeh .. :)))
 
 
 
 
p/s : cun kan casing baru aku .. ngee .. perasaan .. :))

aktiviti : minggu setem

eydafaizal | Tuesday, November 19, 2013 | 11Comments |
 
 kau hengat aku jenis suka nau jenjalan tanpa tujuan ??
memang bukan akulah kan ..
lelagi law nak pergi jauh-jauh ..
semata-mata nak cuci mata ..
heh .. tak payah verangan sangat lha hai ..
 
minggu neh ada minggu setem kat time square ..
dapat jja tahu , memang aku memerap r kat laki aku ..
suruh bawak kann.... harus lha ..
aku memang minat sikit setem setem neh ..
walawpon tak lha sampai tahap mengumpul lagi kan ..
 
bagi aku setem neh unik ..
kenapa ?? aku pon tak tahu nak explen ..
 
ahad hari tuh aku pegi ..
semata-mata nak tengok pameran setem tuh kau taw .. hahaa
laki aku pun semangat nak nengok ..
al maklumlah .. dia kan budak POS MALAYSIA jugak ..
bahagian jja lain .. ngee ..
support kempen compeni katanya .. cehh ..
nasib baek aku minat .. ngehngeh ..
 
pergi time square dengan niat nak tengok pameran setem jja ..
tapi nan hado .. nipunya kalau kat time square tuh kau menengok jer yer dok ??
haha .. sudahnya aku Berjaya membodek laki aku untuk beli kasut .. ngee ..
ehh dia pon beli taw .. tamaw kalah tuh .. sigh ..
 
aku saited tengok setem banyak- banyak ..
sampai lupa amek gambar .. pheww ....
 
tak silap aku pameran tuh sampai harineh kot ..
sampai pukol sepuluh malam jabgi ..
ehh , sempat lagi neh kalau kau nak g nengok ..
kot lha kau jakun setem macam aku ..
kompem terujaa .... ngee...
 
ehh , aku tak banyak gambar dihari kejadian ..
teruja melampau kot .. hahaa
so neh ja yang sempat snap guna 360 fon aku ..
yang lain dalam fon laki aku ..
sekali ngan gambar gambar kandid aku laki aku amek ..
susah nak jumpa time aku bebetul jakun katanya .. sobsob ..
sadis ayat kau faizal ~~!
 
okay .. neh jja gambar aku ada ..
harap maaf okay ..
mood bergambar merudum .. caitt ..
 
 
 

 

 

 

 
 
kau tengok kau tengok ..
sikit kan .. ?? neh ja ada dalam fone aku .. ngehngeh ..
 
sebenarnya banyak weh setem2 ..
tak cukup derang tayang kat papan pameran ,
berbijik-bijik album ada untuk kau belek ..
siap derang jual lagi setem okay ..
dari Negara lain pon ada ..
so kalau sempat , yang dekat-dekat tuh ,
silalah terjah ..
harini last tuh ... ok daa ....
 
 
 
 
p/s : boleh laki aku garu kepala bila aku cakap aku minat setem .. ceh ..
 

sakit : sebahagian dugaan ..

eydafaizal | Sunday, November 17, 2013 | 2Comments |
 
 
lama aku menyepi ... banyak benda harus diutamakan ..
tapi aku tetaplah sayangkan blog aku neh .. hee ...
 
korang cuak baca tajuk entri ??
ngeh , aku yang nak bercerita pon jadik cuak .. apakah ?? hahaa
 
korang tertanya -Tanya ker ???
 
iyer aku sakit .... sedih weh ..
dalam masa-masa aku macam nak membizikan diri dengan pelbagai benda neh lha nak sakit pon kan ... haehh ..
tapi tappa .. dugaan allah ..
orang kata sakit tuh penghapus dosa ..
so belajar jadik lebih kuat ... in syaa allah ...
 
sebenarnya ,  sejak dua minggu lepas ,
aku rasa macam tak sedap badan ..
tah kenapa aku pon tak tahu ..
aku masih diamkan sampailah aku rasa macam lemah sangat ,
baru aku bagitaw suami ..
menggelabah dia bila aku bagitaw aku sakit .. hahaa
 
dia terus ajak aku g klinik ..
kau tau apa jawapan aku ???
 
"jum p umah mama dulu .. balik dari umah mama kita g klinik .."
 
mama ?? kau jangan r engat tuh mak kandung aku yang larikan anak aku tuh woi ..
mama yang aku maksudkan tuh makcik aku ..
dia stay kat pinggiran batu caves ..
dah memang aku adek beradek panggil dia mama sedari kecik lagi ..
so dah biasa .. dah nama pun dia yang jaga kami semua ngan tok kan ... haa .. gittew ..
 
okay , dipendekkan cerita , sebab aku kena hapdate lelaju woi ,
takdak masa sangat haku nak mengapdate satu2 ..
lain kesah kau tunggu arh entri lain ..
tuh pon kalau kau nak tunggu lha .. huhuu ..
 
okay , balik dari umah makcik aku ,
laki aku bawak g klinik kat damansara damai ..
kenapa damansara damai ??? padahal umah kat kepong ??
sebab dia nak g klinik panel dia ..
kat kepong takdakah kilinik panel dia ???
adaa ... banyak .... dah klinik tuh best .. layanan nurse doctor semua okay ..
sumpah best jer ... hihik ...
 
check-check , doctor kata aku demam ..
ohhokay .... demam jja .. sigh ....
 
tapi bila dah dua hari makan ubat tak jugak surut-surut ..
kalau surut pon sekejab jer .. pastu demam balik ..
so marilah kita ke klinik semula yya ..
klinik yang sama dan berjumpa dengan doctor yang sama .. kihkih ..
 
hari tuh memang aku selsema teruk ..
sampai pedih pedih hidung aku .. haehh ..
giliran pulak lambat malam tuh ..
dengan sejuk mengcengkam .. adeh hai .. demam kenkonon ..
 
jumpa doctor tu , dia tambah ubat antibiotic .. then tukar satu ubat aku ..
tambah ubat selsema yang tak mengantuk ..
pagi dan malam .. lain lain tuh .. padahal selsema jja ..
 
so balik makan ubat .. esoknya terjaga pukul 4.30 pagi ..
selsema dah okay sikit ..dating pulak sesak nafas .. haehh ..
jenoh menahan aku .. memang dah tak boleh tidoo ..
gigih jugak tak mengejut laki kat sebelah ..
pukul 6 lebih aku bangun mandi ..
pastu siap ala kadar .. baru kejut asben ..
 
asben bila bangun tidur , dia akan kiss dahi aku sambil tarik tangan aku ..
mintak aku tarikkan dia bangun ..
aku buad macam biasa .. tapi bila dia sentuh ja tangan aku , dahi dia dah berkerut semacam ..
saat-saat tuh jugak dia pegang dahi aku ..
panas gilaa dia kata ..
so moh lha kita ke klinik lagi pagi itu kerana dia pon perasan kesejukan aku ditahap maksimum pagi tuh .. ngehngeh ...
 
okay , g klinik hari tuh .. mencabar okay ..
sejuk lha hai ..
tak pernah pulak aku rasa sejuk gittew ..
badan memang panas gilaa arh .. tatahu nak cakap ,
lastly , check-check , doctor cakap , awak kena radang paru-paru neh ..
kena amik gas ...
doctor tuh bagi aku sedut gas .. lama hoii ... lemah aku dalam tuh ..
doctor tambah ubat .. pastu bagi mc .. ngee ..

stress sangat kot .... tuh yang dapat penyakit macam macam ..
tak pepasal kena radang paru-paru .. ada lelah lak tuh ..
tak pasal pasal jugak asik berulang ke klinik amek gas tuyh .. sigh ...
 
 
 

WW : aku ~~!

eydafaizal | Wednesday, November 13, 2013 | 0Comments |
 
 

 

 



 

 
 
 
sekian ~~~
 
 
 
p/s : takda keja .. worsless sangat kan ??? hahaa
 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid