pindah rumah ...

eydafaizal | Friday, November 22, 2013 | 6Comments |
 
 
*gambar hiasan semata-mata .. ngee .. *


orait .. aku dah lama tak berpindah sebenarnya ..
so kalau kau nak tahu ,
bulan lepas asben aku bagitaw yang dia ada rumah baru ..
and dia kata dia dah bayar separuh deposit .. apakah ???

aku memula dia bagitaw tuh blur lagi ..
aku anggap dia nipu .. mihmih ..
sebab dia selalu nau bergurau kan ..
selalu nau kenakan aku ..
acaner aku nak percaya cakap dia .. hahaa ..

kau bayangkan ,
kau beriya dengar laki kau bercerita ..
pompang pompang ... last last , laki kau cakap gini ..
" hahaa .. mama kena tipuu .. !!" ciss !! hahaa ..
siap gelak-gelak tuh tak tahan tuh ..
haku neh selamat lha verangan nak jadik isteri mithali kenkononnya ..
urut dada aku .. hadoi lha ..
suka nau kenakan aku macam tuh ..
suka tengok muka masam aku katanya ..
ceh kau Faizal .. !

ehh , aku dah larik tajuk .. ngee ...

okay .. so bila tetiba bulan neh dia semangat bawak balik kotak bagai ,
aku dah jadik blur ..
betui ka nak pindah neh kan ?? hahaa ...
last-last masa dia bawak aku g tengok rumah kat damansara damai ,
barulah aku macam terbangun dari khayalan ..
mak ehh ayat aku .. kahkah ..

so , laki aku kata masuk umah hari ahad neh ..in syaa allah ..
aku still tak gigih nak mengemas barang .. ceh ..
satu habuk apa lagi aku tak buad ..
dasar femalas aku neh kan ?? muahahaaa ..

tappa .. aku slow slow ..
engat harineh habes kerja nak balik kemas sikit-sikit apa yang patot ..
nanti tak lha kalot sangat kan ..
dah kata nak pindah kan .. ngehngeh ..
baru percaya neh weh ..

Alhamdulillah rumah baru tuh besar lha sikit ..
alahai , standard apartment lha kan ..
tapi tappa .. aku dah cukup bersyukur dah ..
rumah sekarang neh tak lha seluas rumah baru nanti tuh ..
Alhamdulillah .. syukur sangat-sangat ..




p/s : panjang tak aku membebel ..?? point aku nak cerita yang aku nak pindah rumah jja .. ngehngeh ..
 

6 comments:

  1. alhmdulillah. dapat umah yang selesa sikit ye.. :)
    mulakan hidup baru kat sana..

    ReplyDelete
  2. rumah baru dapat jiran baru mulakan hidup baru....salam ukhwah eyda..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..untung la dpt rmh bru..hihi

    ReplyDelete
  4. selamat brpindah umah ye sis..mudah-mudahan rzki brtmbah lps pindah ni,hehe

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid