ehh , cerita hari cuti..

eydafaizal | Friday, December 20, 2013 | 3Comments |
 
 okay ..
bila cuti , moh lha kita plan something untuk hangout ..
sokay walaw cutiku hari rabu ..
tetap jugak nak kuar jenjalan walaupun suami kesayangan kerja .. phff ..
 
jadiknya harituh , after suami kuar g kerja ,
aku mulalah mengajak adek kesayanganku keluar ..
cadang nak tengok wayang ..
adek aku pulak masa tuh kat umah pakjang aku ..
jadiknya aku mulalah mengejut pakjang pagi -pagi mintak dia antarkan adek aku datang umah aku ..
alah bukan jauh nau pon ..
tempat kije pakjang aku tu pon kat area aku tinggal ..
 
sementara aku tunggu adek aku sampai ,
aku membutakan diri dulu ..
dalam pukol Sembilan macam tuh ,
pakjang aku tadi tu call , bagitau yang adek aku ngan dia ada kat bawah ..
aku pon turun dengan lajunya ..
muka apa semua serabai jer .. lantakkan .. hahaa ..
 
naek rumah amek dompet , turun balik beli sarapan ..
siap makan , aku tengok tv .. ntah apa cerita aku dah lupa ..
tido kejab .. adek haku sibok mengonline .. tappa biarkan ..
pukul 12 adek aku kejot ..
 
siapkan dulu kerja hakiki , kemas sikit sikit , basuh baju apa semua baru boleh keluar dengan senang hati ..
tak kuasa ehh aku nak mendengar laki aku balik membebel ..
 
pukol dua tepat , aku keluar ..
bukan jauh nau pon , aku jalan kaki jek ngan adek aku ..
sebelum sampai ,aku melantak kepci dulu ..
lapar lha katakan ..
 
 
 
 

 
 
comelkan adek aku yang garang tu ??
hee .. memang comel .. tinggi pulak tu .. phfff ..
 




 

 
 
okay , pergi beli tiket wayang ,
kami decide nak tengok citer papadom ,
sebab papadom 2 tuh pukol 3.10pm ..
aku beli tiket tu dah pukul 3 .. so terus beli popcorn .. heee ..
 
 
tunggu punya tunggu ,
aku nengok lampu panggung kami tak bukak bukak .
adek aku dah bosan .. aku dah tak larat nak berdiri ..
dah r bangku tadak ..
popcorn pon dah tinggal separuh ..
 
dalam pukul 3.30 macam tuh , ada akak yang sorang tuh datang tegor ,
dia pon tengok citer yang aku nengok .. dia kata wayang yang kami nak tengok tuh ada problem .. ehh ??
 
akak tu suruh aku Tanya adek yang jaga pintu panggung tu ,
aku g Tanya , budak tu kata wayang tu macam ada masalah .. then bila aku Tanya macam mana ,
dia suruh tunggu dalam 20 minit lagi .. aiseyy ..
 
tapi tappa , masok panggung hari tuh macam panggung kami punya ..
sebab , hanya kami yang tengok ..
means , aku ngan adek aku , akak tu dengan anak dia tiga orang ..
ahha , anak anak akak neh punyalah menjelajah panggung tuh ..
kejab duduk depan .. kejab derang timbul sergah aku kat belakang ..
comel ngat .. hee ..peramah lak tuh derang neh ..
and citer papadom 2 tuh sangat best .. :)
 
dah habis kami bersurai ..
apalagi , moh lha tenangkan hati .. wengweng ..
 
 

 



 

 

 

 
 
udah ler tuh , aku dah penat menaip .. ngehngeh ..
lepas reronda aku terus balik jer ..
adek aku sambung ngadap lappy ..
okay , aku sambong tengok tivi .. :))
 
 

 
 
ohh ya , aku sempat jugak belik broadband ..
Alhamdulillah .. :)
doakan lha aku rajen hapdate blog okay .. wee ..
 
 
okay , bye ~!
 
 
 
p/s : detail tak cerita aku hari neh ?? hee

3 comments:

  1. niesa mcm kompius lak mana 1 kakak mana 1 adik..hihi..mcm kembar la pulak..apa2 mesti best cuti kan? salam jumaat ya.. :)

    ReplyDelete
  2. Comel je. Hehehehe. Apa pun dua² comel. Best hangout dengan adik beradik. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  3. ingatkan orang yg sma je dalam gambar tu..hihi

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid