teka silang kata :)

eydafaizal | Thursday, December 12, 2013 | 2Comments |
 
hai .. hey ,
meh sini nak cerita pasal teka silang kata ..
ngehngeh ..
 
orait , sebenarnya takda apa yang special pon nak story about teka silang kata neh ..
but this teka silang kata ,
is my favourite hobby dari aku sekolah menengah lagi ..
 
macam mana aku boleh minat dengan permainan neh ?
 
aku berminat sebab this game ,
menguji keupayaan minda kita ..
aku neh kadang-kadang memang sengaja tempah sakit kepala .. hahaa ..
 
aku pulak sukakan segala permainan yang berasaskan minda ..
acewwah , bukan sebab nak tunjuk hebat or what ,
tapi sebab dengan game neh lha ,
sel sel minda kita akan terus berjalan ..
 
kelass sangat ayat aku kan ?? sigh ..
 
 
 
 
kau pernah main sodoku ??
ker soduko ?? err , something like that r kan ,
hah , that brain game pon aku sangatlah suka ..
aku kalau dah pegi kedai buku ,
selalunya Popular lha ..
tempat yang pertama aku terjah is this ~!
tempat buku buku brain game neh terletak .. ngee ..
dah belek belek baru aku akan berlalu ke bahagian novel or majalah .. sigh ..
 
 
game tuh lha yang mengisi masa lapang aku ..
tetambah lagi bila aku cuti ..
laki aku kan kerja ..
maklumlah , aku bukan cuti masa weekend ..
aku neh cuti hari biasa ..
jadi , keseoranganlah aku kat rumah tanpa ditemani sesiapa ..
serius bosan hokeh ~!
 
 
takkan hari cuty kau nak terperuk tidur jja dalam bilik yer dok ?
takdanya kau larat tidor 24 jam sehari ..
memang taklah kan ..
tapi kalau kau dah biasa , that's great .. hahaa ..
sebab aku selalu expect nak bangun petang petang late gittew ..
tapi mata aku tetaplah nak terjaga awal .. phfff ...
 
 



so , aku isi kebosanan aku dengan game neh ..
hentam jja mana sempat ..
asal susah sangat tengok jja jawapan kat belakang .. phfff ..
(keje laki aku r tuh , asal taleh jawab sikit tengok jawapan belakang ..)


 
 
dan yang paling best ,
bila aku done selesaikan satu satu puzzle tuh ,
aku rasa heppi ..
rasa macam ... " wah , pandainya aku .." phfff ..hahaa ..
 
betull .. tak percaya korang try lha .. hahaa ..
 
okay , tu jja nak cerita hari neh ..
bye ~!
 
 
 
p/s : korang minat ker mendalah neh ? hee
 

2 comments:

  1. rajinnya main benda ni.. hihi..
    licha pmls sikit bab nak pikir ni

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid