QD !

eydafaizal | Friday, December 26, 2014 | 0Comments |
lagi yer .. heheh ..

mendalah QD neh ?

eydafaizal | Thursday, December 25, 2014 | 0Comments |
mestilah korang asiklah tertanya apalah QD neh kan ??
aku neh malas nak menaip .. 
tapi masih jugak nak blog berupdate ..
so QD  neh macam schedule post r ..
means to Quote Dicember .. 
heheh .. jangan maraa haa .. 
daa ..

WW : doa :)

eydafaizal | Wednesday, December 24, 2014 | 0Comments |
entri tanpa kata aku panggil ..
jugak tak terbiar blog aku heheh .. 

QD !

eydafaizal | Wednesday, December 24, 2014 | 0Comments |
BETUL KAN ???
OKAY BYE !

QD : kenapa ku sayang suami aku ?

eydafaizal | Sunday, December 21, 2014 | 0Comments |
nak tahu kenapa ???

fast post

eydafaizal | Saturday, December 13, 2014 | 0Comments |
Update ??
Malas nau rasa nak menaip .. hahaa .. 
 
Aip aip .. aku bukan malas sangat ..
Cuma tak berapa nak rajen ja ..
Uhui intro .. 
Padahal aku nak update yang aku bosan duduk umah ..
So harini aku membodek lakiku ngantau ku datang umah makcik ku .. 
sekian .........

dear suami ..

eydafaizal | Sunday, December 07, 2014 | 0Comments |

checkup kat pakar ..

eydafaizal | Saturday, December 06, 2014 | 0Comments |
ekceli tatahu nak update apa .. haha /
dah kata jarang nau nak online , 
apatah lagi nak menjenguk akaun fesbuk ngan blog ,
lahai , sekali membuka , terbaraii segala idea yang rasanya banyak nau nak diolah ..
ahha .. normal kan macam tuh ?
tipu kalau tak biasa ... 
well , 3 disember harituh i is check up baby kat pakar ..
of coz kat spital kerajaan ..
i is tak mampu nak menjengah spital swasta .. hee ..
dan ofcoz jugak aku pilih spital selayang .. ngee ..
kenapa pilih selayang ??
soalan yang aku sendiri tatahu nak jawab macam mana .. ngee ..
mungkin sebab tu jer dekat ngan tempat aku stay ..
or mungkin jugak sebab aku dah biasa ..
sebab lakiku pon biasanya refer selayang jer ..
then much sure sebab dak qayyum kan dilahirkan kat situ ..
kira selayang neh memang pilihan si suami ..
dan i is tak kesah .. i bantai jer asalkan boleh jumpa pakar n tengok keadaan baby baby i .. haha..
mengada sangat kan ??
so far ,
dah hampir lima bulan pregnantkan si kembar ni ..
dah nenakal dah derang .. 
scan harituh pon , doktor kata baby baby sihat .. alhamdulillah ..
then doktor bagitaw aku , baby baby kembar aku neh berkongsi satu uri ..
aku neh blur blur menganguk .. 
pastu tanya doktor , tak bahaya ker sama uri tu ?
doktor senyum jah .. hehe ..
aku mana tahu apa apa pasal twins weh ..
first time neh rasa pengalaman mengandungkan kembar ..
dah tuh , si kecik dua orang neh tanak bagi nampak jantina derang ..
sedih mama kau nak .. 
kempunan nak tahu jantina korang .. huwaa ...
takpelah .. asalkan sehad yer anak anak mama ..
lebiu much .. hee ..
sudah sudah ! 
mati kutu dah aku tatahu nak taip apa dah ..
okay bye !

will miss you ....

eydafaizal | Monday, December 01, 2014 | 0Comments |
entri lagak pasrah .. 
macam galak jer nak sesedih bagai ..
macam tanak jumpa dah .. 
ohmayyy , janganlahhh ..
baiklah ..
kenangan yang manis tak seterusnya akan manis sentiasa ..
banyak suka duka pahit manis yang harus ditempuhi .. 
nak memahami kerenah each other , ya tuhan , 
sukar rasanya nak puaskan hati semua pihak ..
sengketa , luahan hati , segalanya ..
caring and loving ,
betapa semua tuh terpahat dalam memori ..
aku tak boleh nak mintak semua tuh berulang ..
tak boleh jugak nak mengundur masa ..
hanya yang maha Esa yang aturkan segalanya ..
sesuai dengan kehendak takdir-Nya ..
well ,
cukup aku katakan ,
korang tetap dalam hati aku .. 
sampai bila bila ..






just smiles n go on :')

eydafaizal | Sunday, November 30, 2014 | 0Comments |






tak sabar !

eydafaizal | Sunday, November 30, 2014 | 1Comments |
hey .. malas update ekceli but nak jugak menaip .. :)
nak update apa ehh ??
well , aku dah rasa beratku menaik mendadak ..
baiklah , dah kata pregnantkan twin baby kan ?? 
so , its normal bagi aku ..
dalam aku dok perasaan berat badanku menaik neh pon , 
tetaplah jugak orang berkata yang perutku neh kecil benau untuk twins aku ..
kecik ??
kecik lah sangattt ... muahaha ..
nak masuk lima bulan neh , 
aku dah dapat rasa the twin tuh bergerak .. 
syahdunyaa lahai .. 
tak tergambar dengan perasaan .. 
lain sangat jika nak bandingkan time pregnantkan si dak qayyum dulu ..
yelah , memanglah lain , 
dak qayyum jelajah perut aku neh sengsorang ..
neh twins .. berdua .. haha ..
well , keterujaan lebih kali neh ..
dalam happy happy aku pon,
ekceli terselit rasa risau .. 
aku takut weh .. takut nak rasa pengalaman melahirkan tuh balik ..
aku tak banyak baca about kandungan kembar ..
but aku cubalah kan .. kurangkan rasa takut tuh ..
seboleh mungkin aku nak elakkan czer ..
aku nak bersalin normal macam aku bersalinkan dak qayyum dulu ..
tapi mampukah aku ???
wallahualam ..
doakan jja lha aku ..
aku tak kesah sebenarnya asalkan twins aku selamat ..
biar diaorang sehad .. selamat sehad dan sejahtera bila dah dilahirkan nanty .. fuh .. aminn ...
baby baby mama ,
dont notty2 yya ? 
love you both :)

Tasha Manshahar & Syed Shamim - Selamat Ulang Tahun Cinta (Official Mus...

eydafaizal | Saturday, November 29, 2014 | 0Comments |




masin mulut suami

eydafaizal | Saturday, November 29, 2014 | 0Comments |
ahaiii .... lama benau tak hapdate .. bertabah tak korang nak mengadap blog aku entri sama jja ..
haha .. hidup lagi aku neh .. mood jja tak berapa nak ada .. neh pon ku gagahi jua demi kenangan dalam blog picisan kesayangan aku neh ..
baiklah ..
perihal kehamilan .. wah wah kau , perihal okay .. haha .. okay serius .. ehem ..
sekarang dah empat bulan lebih .. check up bulan neh aku terpaksa dengar nurse membebel .. sebab ? berat aku just naek 100 gram jja berbanding bulan lepas ..
serius .. 100 gram okeh ! 100 gram ..
adeh lha .. sikit jja naeknya .. macam macam aku kena menjawab dengan nurse yang baik hati tuh ..
aku rasa akulah manusia paling kuat makan dalam rumah aku sekarang neh .. kejab kejab makan .. lepas tuh lapar balik then makan lagi .. lagi lagi dan lagi .. manalah aku tahu berat tu tak naek naek ..
then , siap dia tambah vitamin aku .. baiklah .. baiklah .. demimu anakku .. ku relakan jiwa ... haha ..
alahai ..
okay dah .. soal alahan .. alhamdulillah .. dah takda yang teruk .. semua masih dalam keadaan yang terkawal .. aku dah makin kuat dah .. cuma biasa muak2 tu ada lagi sikit sikit ..
tak kesahlah .. yang pasti baby sehad .. betoi dak ?? haaa ..
oraitee ,, then harineh , 12 november 2014 aku pergi scan baby buad pertama kalinya bagi kandungan kali neh .. sebelum neh ada terniat nak scan .. tapi rasa macam tak berapa nak besar lagi baby .. so , aku scan hari neh ..
ini pon sebab scan kat klinik kerajaan .. aku apply cuti demi nak scan babyku neh haa .. kemain payah aku nak cuti .. tapi tappa .. aku pulun jugak sampai buleh .. ngehngeh ..
result scan ??
MASHA ALLAH ...
sangat sangat sangat aku bersyukur ..
aku tak boleh nak tutup rasa teruja neh .. kang korang kata aku hover pulak kan .. macam anak sulung pulak nak terlebih hover kan ??
doktor kata aku bakal dapat baby twin ... TWIN ???
alhamdulillah .. syukur kehadrat Allah .. sangat sangat bersyukur ..
aku bagitau si suami .. tersengih panjang sampai telinga dia ..
syukur ..
korang .. doakan aku okeh .. doakan baby baby aku dalam perut neh .. jantina derang taleh nak nampak lagi .. tapi aku tetap syukur .. anak anakku malu lahi tuh ..
masin mulut suami ..
dia selalu kata .. kali neh mesti kembar .. kembar ..
and lastly ,
Allah makbulkan kata kata doa itu ..

baby baby mama , elok elok yya .. jangan gaduh gaduh nakal nakal dalam perut mama .. muahhh ..

k bye !
salam sayang ..

masin mulut suami .... :)

eydafaizal | Wednesday, November 12, 2014 | 4Comments |

ahaiii .... lama benau tak hapdate ..
bertabah tak korang nak mengadap blog aku entri sama jja ..

haha .. hidup lagi aku neh ..
mood jja tak berapa nak ada ..
neh pon ku gagahi jua demi kenangan dalam blog picisan kesayangan aku neh ..

baiklah ..

perihal kehamilan .. 
wah wah kau , perihal okay .. haha .. okay serius .. ehem ..

sekarang dah empat bulan lebih ..
check up bulan neh aku terpaksa dengar nurse membebel ..
sebab ?
berat aku just naek 100 gram jja berbanding bulan lepas .. 

serius .. 100 gram okeh ! 100 gram .. 

adeh lha .. sikit jja naeknya ..
macam macam aku kena menjawab dengan nurse yang baik hati tuh ..

aku rasa akulah manusia paling kuat makan dalam rumah aku sekarang neh ..
kejab kejab makan .. 
lepas tuh lapar balik then makan lagi ..
lagi lagi dan lagi ..
manalah aku tahu berat tu tak naek naek ..

then , siap dia tambah vitamin aku ..
baiklah .. baiklah .. 
demimu anakku .. ku relakan jiwa ... haha ..

alahai .. 

okay dah .. 
soal alahan .. 
alhamdulillah ..
dah takda yang teruk ..
semua masih dalam keadaan yang terkawal ..
aku dah makin kuat dah ..
cuma biasa muak2 tu ada lagi sikit sikit ..

tak kesahlah ..
yang pasti baby sehad .. betoi dak ?? haaa ..

oraitee ,,
then harineh , 12 november 2014 
aku pergi scan baby buad pertama kalinya bagi kandungan kali neh ..
sebelum neh ada terniat nak scan ..
tapi rasa macam tak berapa nak besar lagi baby ..
so , aku scan hari neh ..

ini pon sebab scan kat klinik kerajaan ..
aku apply cuti demi nak scan babyku neh haa ..
kemain payah aku nak cuti .. 
tapi tappa .. aku pulun jugak sampai buleh .. ngehngeh ..

result scan ??

MASHA ALLAH ...

sangat sangat sangat aku bersyukur ..

aku tak boleh nak tutup rasa teruja neh ..
kang korang kata aku hover pulak kan ..
macam anak sulung pulak nak terlebih hover kan ??

doktor kata aku bakal dapat baby twin ... 
 
TWIN ???

alhamdulillah .. syukur kehadrat Allah ..
sangat sangat bersyukur ..

aku bagitau si suami ..
tersengih panjang sampai telinga dia ..

syukur ..

korang .. doakan aku okeh ..
doakan baby baby aku dalam perut neh ..
jantina derang taleh nak nampak lagi ..
tapi aku tetap syukur ..
anak anakku malu lahi tuh ..

masin mulut suami ..

dia selalu kata .. 
kali neh mesti kembar .. kembar ..

and lastly , 

Allah makbulkan kata kata doa itu ..


baby baby mama , 
elok elok yya ..
jangan gaduh gaduh nakal nakal dalam perut mama .. 
muahhh ..


k bye ! 

salam sayang ..

kerja raya :(

eydafaizal | Tuesday, September 16, 2014 | 0Comments |
iyerrrr .... cerita lama lagi ..
macam biasa .. terbengkalai dalam draft ..

ahha .. kau jangan tak percaya pulak ..
aku kerja okay raya first ! 
kerja okay , kerja ! 

perasaan kerja empat hari berturut turut time raya ?

jangan kau tanya ...!

huwaaa .. terasa macam nak meraung menangis ..
sebab sakit hati yang aku mintak sendiri ..

orang semua sebuk balik kampung sambut raya ngan femily ..
aku dok lha memerah tenaga [lha sangat ] kat tempat kerja tuh ..

sedih ... sedih part tak buleh makan ramai ramai ngan femli ..
sedih gak part tak buleh nak fefeeling drama airmata pagi raya .. adesss ,..




happening memang happening ..
tapi aku bertabah ..
sebab aku rasa raya aku takda makna ..

sebab ?


nanti lain entri aku cerita .. 


daa :)

kenangan ~~

eydafaizal | Monday, September 15, 2014 | 2Comments |

jangan banyak tanya ..
saja nak upload ..
kenangan okay , kenangan !

psss ... gambar dah lama terperap dalam memori ..
dalam draft blog pon boleh tahan berkurun ..
haha .. terimalah yang aku semakin malas menghapdate blog ..
maap yya .. 

bizi aku kan bizi hakiki ... 


alahh .. saja bajet macam aku sorang ja bizi kerja kat dunia neh .. muahaha ..
orait .. bye ! 

tamaw bebel bebel .. 
lenguh mulut .. kihkih .. 






alahai anak ~~

eydafaizal | Sunday, September 14, 2014 | 1Comments |
Muhammad Qayyum Iman  ...

ohoiii ...rendu berjela jela ~~~~~

tak tahu camana rasa nak luahkan ..
tapi fahamilah , 
betapa hati seorang ibu seperti aku terlalu merindui budak kecik neh ..

tak tergambar dek akal bila dia mungkin tak mengenali aku walau sekelumit jua ..

baik ..

aku dah kata , aku redha dengan ketentuan yang dah pon jadi takdir aku ..
yya , of course aku terima ..
dengan berat hati .. 

tak pernah putus doa aku untuk anak yang seorang neh ..
satu jja doa aku dari dulu sampai sekarang ..

aku mohon agar dapat bertemu dengannya ..
walau hanya untuk seketika , tak mengapa ..
asalkan aku nak merasai saat manis berhadapan dengan cahaya hati sendiri ..





benar ! :)

eydafaizal | Saturday, September 13, 2014 | 0Comments |

malas nak cakap banyak ,
masa tadak .. kahkah ..


bye ! 

nak g kerja ..

nak kaya kan ? haha !

qayyum ..

eydafaizal | Saturday, September 13, 2014 | 1Comments |

update gambar :)

eydafaizal | Saturday, September 13, 2014 | 1Comments |

gambar pon dah basi .. kahkah ..
kesah pulak aku kan ? ngee ..








alahan teruk ~

eydafaizal | Saturday, September 06, 2014 | 3Comments |

alhamdulillah .. untuk kandungan kali neh , 
aku macam boleh bersedia sikit ..
tak pulak aku bengong macam masa mengandungkan Qayyum dulu ..

alah , bukan bengong ekceli ..
just , alah , biasalah , 
kali pertama dulu kan ?
banyak nau benda tak tahu ..

bila dah mengandung kali kedua , 
aku dah rasa macam okay sikit .. 

cuma .... cuma ....

aku dapat alahan yang agak teruk .. huwaaaaa ......

hampir setiap hari aku muntah muntah ..
lemah lemah badan adalah biasa ..
nak makan apa pon alahai , kejab jer dapat tahan ..
then , keluar balik ..

baiklah , aku redha .. 

setiap anak lain peelnya ..

baik baik ....

laki aku kata maybe aku pregnant anak pompuan kot kali neh ..
laen macam jja dari yang dulu ..
haha .. boleh pulak rasa rasa kan ?

tapi thats true okay ..
kali neh lain ..
kali neh aku neh jadik cerewet semacam ..
muka pon asiklah pucat lesu ..
pegi keja pon macam orang blur blur ..
adess .. gasak jugak walau rasa macam nak jja duduk umah mentidokan diri dalam bilik .. haha ..
then keja nak marah jja aku neh ..
haehh ..kalau lelama macam neh , masak aku wehh ..
kesian laki aku tetiap hari kena marah .. 

"ampun sayang , saya tak sengaja termarah awak , saya kan mengandung .. hehe .."

ayat klise aku bila dia tanya kenapa aku asik marah dia .. haha ..

bertabah yya suami .. 
in syaa allah , kalau Allah izinkan , 
tak lama kot saya marah marah cengeng cengeng merajuk merajuk ngan awak tahap maksima macam neh ..
nanti bila baby dah keluar , mesti dah takda lagi ..[kot] haha ..

takpelah , alahlah macam mana sekalipun , 
aku sanggup asalkan janin aku sehat ..

aku rasa tak sanggup kehilangan lagi ..
cukup sekali aku kehilangan si kecil kesayangan aku ..
TIDAK untuk kali neh ..

inilah satu satunya rezeki dan peluang yang Allah bagi kat aku untuk rasa kasih sayang seorang anak ..

aku nak rasa benda tu dah lamaa ..
aku dah lost benda berharga tu dah lama ..
sudah , tak sanggup untuk kali neh ..

baby , bertahan yya sayang ..
mama harapkan awak .. 

mama sayangggg awak sayang .. muahh .. :)

:)

eydafaizal | Saturday, September 06, 2014 | 1Comments |

ekceli , 
aku tatahu nak update apa .. 

hehe ..


ALHAMDULILLAH .. :)

eydafaizal | Thursday, August 28, 2014 | 17Comments |

alahai .. lama nau kan aku tak hapdate ? 
tak menaik dah pageview aku neh hah .. 
okay kesian , tapi tappa .. aku mmapkan diri aku .. kahkah ..

bizi melampau wehh .. hahaha ..
kalah perdana menteri bila nak update blog seminggu sekali pon takleh .. 

by the way , 
aku nak something ..

alhamdulillah , aku mengandung .. 

aku happy ..

tapi aku masih taknak mengharap ..
kandungan masih baru ,..
kalau boleh , dan kalau diizinkan Allah , 
aku nak kandungan aku kekal sembilan bulan dalam rahim aku ,..

aku mohon semua yang baca blog aku doakan aku ..
doakan yya ..

apapun , aku hanya mampu menjaga sebaik yang mungkin ,
yang mengizinkan hanya Allah ..

okayyy , tu jah , :)



p/s : Qayyum bakal ada adek ...

alhamdulillah .. mohon doa kalian  .. 
sila doakan kandungan aku baik2 saja ..

Sleeq - Tepi Sikit Feat. Joe Flizzow [Official Music Video]

eydafaizal | Monday, August 18, 2014 | 2Comments |



jangan tanya kenapa aku suka lagu neh .. haha ..

rentak tuh penting weh !

bizi !

eydafaizal | Sunday, August 17, 2014 | 1Comments |


lama kan aku tak update ..?

satu ja aku boleh cakap ,


AKU BIZI ! 

alahai suami ~~~

eydafaizal | Tuesday, July 15, 2014 | 0Comments |
 
 
dah lama rasanya tak mengapdate ..
aku dah tak larat nak mengahadap lappy ..
kalau ku bukak pon , dah jarangggg sangat sangat nak bukak facebook apa bagai ..
aku bukak sebab nak baca blog favourite aku jah semata ..
kejiiii sangat kan ? muahaha ..

bila lama tak menyentuh keyboard , 
jadik idea datang mencurah curah .. 
aku dok lha terpikir , bilalah nak habis membizi ..
kerja kerja kerja ! aku dah penat pikir bizi jja ..

haeh ida ... jangan merungut .. tak baik ... muahaha ..

baiklah .. baik ...

dalam banyak banyak idea , 
first thing yang aku terlintas nak cerita is about kesayangan hati ..
of course lah si faizal tuh kan ?
sapa lagi kalau bukan dia .. kihkih ..

last two week dia cuti kerja ..
okay fine , bila dia cuti , aku pulak kena kerja..
jadik biarlah aku tinggalkan dia kat umah termangu sendirian .. hee ..

ntah tatahu aku nak cerita camana ..
yang pasti , aku balik jja umah malam tuh , 
aku tengok dia dah tidur .. 
okay fine.. aku uruskan diri sendiri dulu ..
mandi apa semua , then baru masuk bilik .. 
konon nak kejutkan dia lah kan gitau aku dah ada neh kat umah ..
baru ja nak sentuh badan dia , rasa bahang panas ... 
sentuh ja lengan bahu dia , ya allah , panasssssnyaaaa ......!
 
masa tuh jugak aku terus kejut dia .. pegang dahi dia , memang panas ..
sungguh , panas giler..  perghhh ..
dan dan aku risau membuak buak ..
 
aku neh pelik macammana dia boleh tetiba demam ..
sebab laki aku sangatlah payah nak demam ..
jadik bila dia demam tuh , 
macam ada benda yang buad dia jadik demam ?
ehh ? aku tak tahu nak explen camna tapi macam tulah ..
laki aku susah hoi nak demam ..
melainkan kalau dia carik pasal sendiri ..
 
mcam macam aku tanya dia ..
buad apa semua .. senyap jja ..
 
malam tuh masa tidur , asiklah kejut aku ..
mengdu sakit telinga ..
telinga laki aku kan pernah kena bedah sebab excident dulu ..
memang sakitlah sampai kena buad rawatan susulan kat spital hampir setiap bulan ..
yang hairan tuh , telinga dia dah okay .. 
tahun neh , last check up dia masa bulan satu lepas .. 
sebab telinga dia dah sangat okay .. dah kering elok ..
tak berair dah ..
 
esoknya mengadu pulak kat aku kata telinga dia tuh berair ..
aku yang masa tuh bersiap nak pegi kerja dah nengok dia semacam..
mesti dia buad benda pelik neh .. 
aku tekan dia bagitaw aku bebetul ..
 
barulah dia ngaku kat aku ..
 
kau tau apa si faizal tuh buad ?
 
dia amek kapas telinga , then celupkan dalam toner make-up aku ,
lepas tuh korek telinga dia !! 
gila ! adoiii !
 
alasan dia , " dah papa selalu tengok mama cuci mekap pakai toner bersih jja .. papa ingat bila papa buad macam tu telinga papa bersih .."
 
kau nampak ? nampak tak sengal dia kat situ?
 
masatuh marah gila aku kat dia ..
dah telinga tuh baru ja elok , carik pulak penyakit ..
dah kena refer spital balik ..
dah kena buat appoinment ngan doktor pakar ..
dah bila dia g klinik panel pon suruh refer spital terus ..
hah tu makan dia ..
takda penyakit carik penyakit namanya tuh tau ..
panjang aku membebel kat dia ..
tahu pulak senyap laki aku tuh kali neh ..
tak melawan lansung !muahaha ..

then bila dah jumpa pakar ,
doktor yang memang dah biasa check telinga dia ..
tahu apa doktor cakap ?
telinga dia dah tumbuh kulat-kulat kecik ..
hah amek ! pandai sangat kan ? kahkah ..

tak pepasal nk mendengar doktor tuh pulak membebel kat dia .. muahaha ..

neh hri khamis kang nak kena hadap lagi pakar .. 
bahana tuh weh .. lecehh ..

sudahlah .. sudah ..
kang dosa free aku mengutuk laki aku panjang lebar ..

SnapShot - Kau Yang Satu (OST Aku Isterinya)

eydafaizal | Tuesday, July 01, 2014 | 1Comments |




Alasan Untuk Bahagia - Asfan Shah ~ lirik

eydafaizal | Monday, June 30, 2014 | 2Comments |




Akhiri Penantianku - Alif Satar (OST Aku Isterinya)

eydafaizal | Sunday, June 29, 2014 | 1Comments |




 
 
alhamdulillah ..

dah pon muncul bulan ramadan ..
syukur masih lagi berkesempatan berpuasa dalam bulan penuh syafaat ..

insyaa allah , aku akan buat yang terbaik untuk ramadan kali neh ..
in syaa allah ramadan kali neh membawa seribu hikmah dan rezeki pada kami semua ..
 selamat berpuasa ..

selamat menyambut bulan ramadan al-mubarak ..

terasa tak sabar nak berterawih .. 
fuh !

Encik Mimpi - Rindukanlah (Lirik)

eydafaizal | Sunday, June 29, 2014 | 0Comments |




KITKAT !

eydafaizal | Saturday, June 28, 2014 | 0Comments |
 
 
amoeh tajuk kemain .. muahaha ..

ekceli aku pon tak sedar dari bila aku start jadik peminat tegar KITKAT !

mungkin pengaruh citer histeria kot ..
sebab laki kau pernah tegur ,
lepas ja aku nengok citer tuh ,
boleh dikatakan setiap kali keluar aku beli kitkat ..

alah ..tak kisah arh ..
asalkan aku tau benda tuh sangatlah sedapp ..

budak budak ??
tak lha .. takkan sebab aku suka kitkat korang nak lebel aku budak budak ???
jangan pleasee ...

oh ya , cerita pasal kitkat ,
aku teringat something ..
pernah satu pagi tuh aku terjaga dari tido pukol empat pagi lebih ..
time time tuh jugak lah , aku teringin nak kitkat ,,
tah apa apa .. rasa merepek gila !

lagi merepek bila aku sanggup kejut laki aku ngajak kuar beli kitkat ..
pukul empat pagi kot !
sangat gila !
aku sampai tahap merengek kat laki aku paksa dia teman aku kuar beli kitkat !
bila ingat balik , ya Allah , sungguh gila ..
sebaik lha esoknya laki aku cuti ,..
haehhh ..

kitkat sedapp kan ???

haha .. bye !

line lembab !

eydafaizal | Friday, June 27, 2014 | 0Comments |
 
 
terasa berkobar kobar nak hapdate blog ..
tapi bila bukak laptop , then on wifi ,
tup tup low pulak ..
sakit hati online bila line tenet macam ciput ..
lembab lain macam ..

then bila mood malas datang ,
bukak wifi , laju pulak .. haehh ..
dah masa tuh malas nak mengapdate ..
memang tak lha jawabnya aku nak menaip ..
up status kat fb pon belum tentu ..
tetambah masa tuh otak ngah beku takda idea ..

ehh .. malas aku nak update bila line tenet low gini ..

k bye !

merapu jer neh ..

eydafaizal | Friday, June 27, 2014 | 1Comments |
 
 
hah kau , amek !
konpius baca tajuk blog aku kan ? muahaha ..

ekceli aku ketandusan idea .. haha ..
biasa tuh biasaa ,...
tolonglah paham .. kahkahkah ..

so dah jari jemariku tetiba datang mood rajin nak menaip kat keyboard ,
moh lah menghapdate something ..
walaupon takda idea ..
gigih pikir tapi idea tak timbul timbul ,
so dari membiarkan korang mengadap entri sama setiap kali masuk blog aku ,
sini aku merepek .. hee ..

aku agak bizi sekarang , acewwah ..
maklumlah orang bekerja .. ceyy ..
ohh , aku kerja baru sekarang ..
tuh kang lain entri aku cerita ..
sekarang aku nak meraban dulu ..

terasa lama nau tak hapdate blog bergambar kan ..
kau pon mesti dah naik muak bila bukak blog aku baca entri bertaip semata ..
silalah mengaku yang anda bosan ..
baiklah .. aku akur ..
tapi aku nak bagitau , kali neh pon bukan entri bergambar .. kahkah
sebab ??

fon kesayangan hati hantar kedai ..
samsung note aku dah barai tengah jalan ..
sila sabar dengan dugaan ...
dasar sangat tak boleh pakai gajet memahal aku neh .. huwaaa ...

jadik , aku jugak akur dengan kehendak hati ..
no more selfie .. no more whatapp n wechat for a while ..
no more maen pou .. baeklah .. baek .. aku terima ..

jadiknya aku jugak bertabah ngadap blog sendiri ..
tak bergambar ..
takpa .. takpa ..
kan dah cakap tadik aku is redha .. huhu ..

cukup ! dah ! sudah !
kang aku melalut yang bukan bukan lak ..
aku ekceli nak g kerja neh ..
sempat jja ngadap laptop hapdate blog ..

k bye ..!

Hafiz ft. Rossa - Salahkah Lirik (OST Bukan Kerana Aku Tak Cinta)

eydafaizal | Thursday, June 26, 2014 | 0Comments |




eydafaizal | Thursday, June 26, 2014 | 2Comments |
 
 




baiklah ..

baru ngantor suami ke pintu ..
pintu rumah jer .. muahaha .. 
bajet isteri misali sangat .. kahkah ..

alhamdulillah , sehingga hari neh sejak si suami hadir dalam hidup ,
sampailah dah ada sorang anak , 
aku tak pernah gagal mendoakan dia ..

sedih dia , sedihlah aku ..
happy dia , happylah aku ..
marah dia , marahlah aku .. ehh ?? haha ..

k lha .. ekceli takda cerita pepagi hari ..
nak gosok baju g kerja pulak jabgi .. 

daa ..

perginya arwah tokwan ...

eydafaizal | Wednesday, June 25, 2014 | 3Comments |
 
 
sehingga hari ini ,
dah lebih 40 hari arwah tokwan tinggalkan kami semua ..
semua kami masih lagi terasa kehilangan ..
terasa tak lengkap kehilangan seorang ahli keluarga ..

lebih 40 hari tokwan pergi ,
terasa segala gala masih terbayang di mata ..
kenangannya .. saat indah bersamanya ..
even tokwan adalah seorang yang sangatcerewet ..
tapi hatinya sarat dengan perasaan sayanggg ..

akur dengan kehendak Allah ..
kami terima dengan ikhlas .. redha ..
setiap yang hidup pasti kembali ke sisiNya ..

aku terkilan sebenarnya ..
disaat tokwan sakit .. aku tiada disisinya ..
disaat tokwan nazak , aku tak sempat berada bersama sama dengannya ..
sungguh     ! sungguh aku terkilan ..
terasa lemah seluruh sendiku bila mendapat panggilan daripada mak uda aku ..

derang tak boleh call fon aku masa tu sebab masa tuh aku on duty ..
fon semua manager pegang ..
so mak uda aku call tak jawab ,
gigih mak uda aku google carik fon number restoran KFC tempat aku kerja ..

seriously , after jer mak uda aku cakap kat aku kat fon yang tokwan aku meninggal ,
masatuh , tak tahu nak cakap apa ..
aku jadik macam blur ..
aku tak sempat nak bersama arwah waktu sakit dia ..
dan dan tuh aku dah macam kompius ..
amek order custumer pon asiklah salah ..
tanpa sedar , airmata mengalir laju ..
cepat cepat aku kesat .. takut custumer komplen ..

sungguh tak terjangka ..
arwah pergi sepantas tuh ..
malamtuh , aku balik , berjaga sampai ke esoknya ,
bergilir gilir baca yasin .. bacaan yasin yang tak putus kami adek beradek berikan ..
masa baca yasin tuh , kerling arwah , rasa macam ya Allah ... sedihh gila ..
masatuh jugaklah airmata nak mengalir ..
cepat jugak kesat sebab takut terkena arwah tokwan yang akan dikebumikan keesokkan harinya ..

sepanjang proses pengebumian ,
aku gagahkan jugak ikut serta sehingga habis pengebumikan ..
tahlil selama tiga hari ,pon aku ikot serta ..

alhamdulillah ..
Allah permudahkan urusan ..

moga arwah tokwan tenang disana ...
moga arwah ditempatkan bersama orang orang yang soleh ..

sayanggg tokwan .. sayangg sangat sangatt ........


 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid