jumaat :)

eydafaizal | Friday, January 31, 2014 | 4Comments |







p/s : :)

pentingnya waze pada aku ....

eydafaizal | Wednesday, January 29, 2014 | 8Comments |


baiklah , hari neh aku nak story pasal waze ....

apakemenda waze neh ???

bagi orang yang suka nau berjalan merata tempat tuh ,
yang kadang kadang sampai salah masuk jalan ,
suka tersesat carik jalan ,
taktahu jalan nak ke sesuatu tempat ,
memang bagi mereka waze neh adalah penyelamat ..

macam aku ngan laki aku .. mihmih ..
laki aku suka tengok jalan jalan cari makan ..
then beriya dia pon ngajak daku pergi makan kat tempat tuh ..

best kan bila laki ngajak makan luar ? muahaha ..
best sebab tak payah masak ..
caittt .. pemalas kau ida ... haha ..

tapi yang tak bestnya , 
bila aku tanya laki aku ,
" papa tahu ker pa nak pegi tempat tu ??"
tahu apa jawapan laki aku ???

" waze kan ada ... "

cait lagi ... haha ..










haa , tuh lha waze yang daku maksudkan ....

kau mesti dah tahu kan ?? mihmih ..
waze neh mesti dah popular kan ..
tetambah lagi bagi orang yang kuat nau berjalan ..
tak reti nak duduk diam kat rumah ..
macam aku neh .. ngehngeh ,,,


aku kalau keluar , 
nak kena pegi sesuatu tempat ,
sama ada laki aku tahu atau tak jalan tuh ,
waze neh memang aku kena standby ..

sebab dengan waze tuh r aku nak check lalulintas .. traffic , jammed , roadblock ,n etc ..

bangsa laki aku tak suka jammed .. kahkah ..

but macam biasa , nak guna waze must be kena ada line internet + gps .. 
kalau takda tenet , nan gado lha kau nak guna waze .. muahaha ..

sepanjang aku guna waze ,
best memang best ..
tapi kau kena terima dengan redha lha yek kalau waze tuh bawak kau ikot jalan jauh .. ngehngeh ..
bab tuh aku pon selalu terkena ..
tapi yang sure , jauh atau dekat jalan dia bawak ,
tetaplah sampai ke tempat yang kita nak pegi ..

satu lagii ,
kau pakai waze neh kena yakin hoi ..
tak yakin mesti takda maknanya kau nak ikot jalan dia bagi tuh kan ...

kiranya bagi aku ngan laki aku ,
waze neh memang dah biasa ..
sebelum keluar semua kena prepared ..
bateri full , alah , dalam kereta pon aku boleh jja charge .. muehehe ..

dan yang paling penting ,
waze neh comel ... kahkahkah .. 



okay , tu jja nak cerita .. bye .. :))




p/s : korang guna ker idok waze neh ????



ww : me :)

eydafaizal | Wednesday, January 29, 2014 | 0Comments |


hai ..
selamat hari rabu ... 

okay , harineh entri banyak gambar ..

ohh yaa , sila jangan muak .. hee ..















okayy daa .. haha

SPECIAL PROMOTION !!

eydafaizal | Tuesday, January 28, 2014 | 3Comments |


okay , korang tertanya tanya kan promotion apa neh kan ?
amoeh kau , asal promotion jerk laju kau baca yya ?? muahaha ..

okay , 
kau boleh bukak intagram and search @amirasyraf10 ..
then kau boleh tahu apa yang special promotionnya .. hee ..

yelah aku cerita sikit ..

kat insta tu owner dia jual macammacam jenis clone phone and powerbank ..

yang best , murah murah semuanya ..
memang berbaloi lha kan ..
pada yang nak pakai fon mahal mahal tapi macam tak cukup bajet nak pakai yang ori tu ,
yang clone pon okay apa .. wee .. :) 




that one of the example ..
i-phone ...

okay , @amirasyraf10 neh jugak tengah buat promotion gila gila powerbank ..
 and aku bagi kau contoh review sikit .. hehe..













 banyak kan ????

kau teruja tak ??? 
aku teruja ... hee ,..

and antara feedback custumer :)









dan untuk pengetahuan korang semua ,
si owner jugak ada menjual barangan promosi yang lain iaitu cliplense , speaker and etc ... :)


korang berminat ??
nak tanya lebih lanjut ??

ringankanlah tangan contact the owner hokey .. :))
sila sila .. sementara stock masih ada .. wahh .. 
aku sure the owner boleh bagi best price kat korang .. :)

ohh yya , promotion neh akan dipanjangkan if sambutan menggalakkan ..
so , korang pergilah serbu instagram dia cepat cepat ..
atau contact sini .. ::


instagram : @amirasyraf10
whatsapp : 013-9539638
or wechat : DRAA96


P/S : sementara ada promotion neh , korang rembat lha .. wee :))


review : frozen :)

eydafaizal | Monday, January 27, 2014 | 14Comments |

cerita neh dah basi hoi ..
korang pon mesti dah tengok kan ????

cerita neh best ...
paling best sepanjang 2013 ..

kenapa ??
sebab jalan cerita neh masuk dengan jiwa aku .. 
aku sampai gigih carik and beli dvd cerita neh ..
sebab nak tengok berulang ..
masa aku ngan laki aku tengok kat panggung tu , 
tak puas hoii .. sebab seronok lha hai ..








kau tahu ?
cerita disney memang tak pernah mengecewakan aku ..
laki aku pon akui tu ..
dan setiap kali keluar cerita dari disney ,
kalau tak aku , laki aku sendiri yang akan ngajak aku ke panggung ..




frozen neh menceritakan pasal kasih sayang ..
kasih sayang seorang kakak kepada seorang adek for sure ..
watak watak dalam cerita neh , amazing gila ..
ada olaf si orang salji .. ehh orang ker ?? haha
ada keldai yang comel tuh .. (keldai ehh ?) 
ada watak kakak yang ada magik .. istana yang dia buat tuh cantek wa cakap lu .. haha

lagi satu yang aku suka cerita neh is ,
lagu dia .. yolah , muzikal kan .. 
lagu semuanya best best ..
terikut ikut aku ..
sampaikan masa first time tengok kat panggung cerita neh ,
laki aku bisik kat telinga aku suruh aku balik download lagu tema frozen tuh ..
gigih aku mencari dalam 4shared .. bhahaha .. 
sebahek ada .. :))


untuk filem neh , 
aku bagi lima bintang .~~ best hoiii .. wee :)



okay daa .. 



p/s : bilalah filem disney nak keluar lagi .. 

amanat ...

eydafaizal | Monday, January 27, 2014 | 4Comments |


entri ringkas ..

motip entri ??

nak menyampaikan amanat seseorang ..
amanah seorang blogger ..

amanat apa ??

okay , 
blogger KIERA RASHID suruh aku sampaikan kat korang ,
yang dia tak boleh update or online buat beberapa hari ni ..
sebab ??

lappy dia rosak ...


so korang jangan lha tinggal pulak blog santek dia tuh ..
melawatlah ehh .. 
nanti dia balas kunjungan kunjungan kalian .. :)


okayy .. daa :))

selamat malam :)

eydafaizal | Sunday, January 26, 2014 | 1Comments |




p/s : esok kerja .. nyte :))

entri banyak gambar ....

eydafaizal | Saturday, January 25, 2014 | 4Comments |


okay .. aku kan jaga adek aku sekarang neh ..
so bila keluar kemana pon sekarang ,
bukanlah berdua lagi dengan suami ..
dah takda dah dating dating bercintan cintun berdua .. haha ..

sejak ada adek aku ,
kemana kami pergi , 
dia yang rakus bergaya ,...
hamboih kau dek .. siap request pinjam baju aku lak tuh .. phfff ..

demimu adek ... aku bagi kau pinjam .. kahkah ..


okay , taknak story pepanjang , 
aku nak up gambar banyak .. ngee ..















ohh , gambar memula macam kabur ..

yya ,aku nak cerita , 
hobi kami sama ..
suka bergambar .. phfff ...

kau jangan tanya mana laki aku ..
dia kan anti kamera .. phff ..
puas aku paksa .. susah nau lha hai ..

so sudahnya , laki aku jadik tukang bahan .. sehhh ...

masa tuh kami nak keluar pergi mana tah ..
time square kott ..
hah betullah  , nak pegi tanya problem broadband ..
tetiba broadband kena terminate .. cissss ..
padahal baru lepas bayar .. haehh...


so .. takda menda dah nak cerita ..
idea kosong ! haha ..

daa ...



p/s : cantikkan adek aku .. aku jeles .. kahkah ..


tazkirah jumaat :)

eydafaizal | Friday, January 24, 2014 | 3Comments |

Jika Allah sudah takdirkan sesuatu itu utk kita walau seluruh isi alam ini menghalang kita dari mendapatknnya, kita tetap akan dapatkannya walau dgn apa cara sekalipun.

Tetapi jika Allah sudah takdirkan sesuatu itu BUKAN utk kita walau seluruh isi alam ini cuba sedaya upaya untuk membantu kita utk mendapatkannya, kita tetap tidak akan mendapatkannya.



cc : :)))

Sakit penghapus dosa ....

eydafaizal | Thursday, January 23, 2014 | 1Comments |

Assalamualaikum ..

Hanya Allah ja yang tahu apa erti kesakitan yang dialami semua orang ..
Adakala kita sendiri tertanya tanya ,
Kenapa kita sakit ,
Perlukah kita sakit ,
Untuk apa kita sakit ...

Sakit tu penghapus dosa ..
Allah sayangkan setiap hambaNya ..
Teruk atau tak sakit tu ,
Kita mesti terima ..
Dan setiap orang mesti akan merasai erti sakit tu ..

Allah kan adil ..
Allah sayangkan hambaNya ..

Bilaa kita sakit ,
Pada Allah kita mohon kesembuhan ..
Pada Allah kita minta keampunan ..

Bila kita sakit ,
Kita yang selama ini leka,
Tetus terusan menyebut nama Allah ..
Mohon Allah kurangkan penderitaan kita ..
Minta Allah hilangkan kesakitan kita ..

Tu tandanya Allah rindukan doa dari kita ..
Allah rendukan kita menyebut namaNya ..
Allah inginkan kita terus mengingatiNya ..

Jadi , kalau kita ditakdirkan jatuh sakit ,
Jangan anggap itu adalah dugaan terbesar dalam diri ..
Jangan anggap yang Allah itu kejam ..
Allah kan sayangkan kita ..

Sabarlah ..
Mungkin dengan kesakitan yang Allah beri tu membuatkan kita lagi dekat dengam Allah ..

Terima .. ikhlas ..

Allah kan sentiasa ada dengan kita .... :)


P/s : doakan aku cepat sembuh .. :)

bila dia dah verangan .......

eydafaizal | Thursday, January 23, 2014 | 3Comments |


wahh .. verangan ?? apa tuh ??

haha .. berangan lha .. adehh ..

aku nak  cerita pasal teaser semalam .. ngehngeh .. 
klik SINI untuk baca .. kahkah ..


korang yang selalu or pernah baca blog aku mesti pelik kan ..
sebab korang mesti tahu punya yang laki aku bukannya polis ..
laki aku kan posmen .. muehehe ...

dah tuh , mana datangnya baju tersebut ??
wahh ..aku nak menaip pon terasa nak ketawa ingatkan kerenah suami yang tak sudah sudah ..

baiklah .... aku cerita ..

adek aku kan ahli kadet polis dari form 1 sampailah sekarang ..
so , semestinya dia ada uniform full kadet polis tuh kan ???
dah itu cita cita adek kesayangan aku tuh ..
nak jadik polis berjaya katanya ..
siap berangan nak jadik pegawai lagi .. haha ..
okay dek , aku sokong kau .. 

ehh , aku bukan nak story kat kau pasal adek aku ..
aku nak cerita pasal laki aku ..ngehngeh ...







actually laki aku mintak try baju kadet polis adek aku tuh ..
nak cuba pakai katanya ..
sebab apa ??


sebab dia teringin nak jadik polis sebenarnya ..
tapi bila suruh apply , 
dengan yakinnya dia cakap takot tak lepas ..
lorhh pulakkk kan ??
haehh .. sebab  utama dia yakin tak lepas adalah kerana dia pendek ... caittt !!
alasan nau kau faizal .....

kau bayangkan , 
baju adek aku tuh , dia pakai macam best jerk .. muahaha ..
tapi disebabkan adek aku perempuan , dan tinggi , 
jadik dia gagahkan jugak pakai seluar slack posmen dia .. 
kalau kau nak tahu , tali pinggang dia pakai itupon talipinggang posmen dia .. 
cuma sebab cahaya kan ,
so tak nampak cop kat tali pinggang tu .. phffff ..

iyalah suami , 
aku ekot cakap kau ..

beriya nau suruh aku snap gambar dia ..haha ..

jadiklah ...

asalkan tercapai cita cita nak pakai baju polis tuh kan ..
biar merasa ...
biarpon bukan baju sebenar polis ponn .. 


tappa lha faizal , 
nanti aku paksa kau apply polis yya..
manalah tahu kau ada rezeki .. muehehe ..


ehh , tu jja nak cerita ..
okay bye !




p/s : si faizal cakap dia nak applykan untuk aku .. katanya kalau dia tak dapat jadik polis , biar aku pon tappa .. ehhh kau , banyak cantek .. haha ..
 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid