rezeki Allah sama rata ....

eydafaizal | Tuesday, January 14, 2014 | 4Comments |


kau tahu ? 
aku paling benci bila ada yang membising kat aku ..
ehh bukan kat aku ..
tapi kat belakang aku ..

membising apa ??

"senangkan hidup si ida tuh .. tah mana dia dapat duit .. makan kedai selalu ja aku tengok .. tu bebaru ni aku tengok laki dia belik kereta .. banyak duit dia dapat mana ? jangan buat benda tak elok sudah .."


err .. SENTAP !!! 


kau dah kenapa ???
apasal ? kalau kau nampak orang senang sikit mulalah kau kan nak memfitnah orang ..
kau dah nampak aku selalu makan kedai tuh pon  boleh kau jadikkan isu ..
nak pulak kau orang pandang serong kat aku hek ..

kau tahu mana datang semua tuh ??
mana datang segala macam apa yang kau kata kat aku tuh ??

Allah yang bagi ..
Allah beri rezeki kat kita sama jja ..
cuma bezanya cara kita dapat rezeki tuh ..

dah tu , kau tak payah lha nak mencanang sangat kat orang ..
tak perlu pon ..
mana datang duet aku ??

heyy , aku kerja lha ..
laki aku pon kerja ..
kau dah kenapa sampai tak boleh nak bersangka baik kat orang lansung kan ..

kau tak payah nak mencanang satu dunia yang aku neh ada duit dan boleh berlagak ..

heyy .. kau susah dulu aku tyolong jugak kan ???
masa kau menangis nangis kat aku , 
merayu mintak tolong , 
tak sikit pon aku pandang kau hina ..
aku kesian kat kau ..
sampaikan aku sanggup tolong kau ..
tapi neh balasan kau kat aku ???

ehh no wonder ramai orang tak suka kau kan ??

penad arh aku macam neh ..
buad itu salah .. buat ini salah ..
aku nak buad acaner hek ???
tak payah keluar rumah lansung ??
tak ker gilaa macam tuh ?? 
semata mata nak jaga mulut masyarakat ..
supaya tak mengata bukan bukan .. erghh ..

spoil mood aku dua tiga hari ni tau ..
sadis rasa .. hmm ..


okay sabar ida .. sabar .. cool okayy ..

orait .. bye .. :)


p/s : benci ngan mood yang tah pape neh .. grr .. 

4 comments:

  1. Mmg pening melayan kerenah manusia ni kan...kdg2 pelik2 benar...tak terpikir dek akal..sabar yek eyda

    ReplyDelete
  2. katakan ' alhamdulillah , buat lah selalu . banyak aku dpt pahala . ' tak yah layan org mcm ni . tak de faedah pun !

    ReplyDelete
  3. Tabah je lahh kak, Mulut orang mana buleh tutup. Biasalah kalau ada je orang yang tak puas hati dengan rezeki yang kita ada. Buat dunno ja . Okagg? :D . Salam Mulidur rasul yaa ^^

    Segmen dan Kempen Blogger Berselawat

    ReplyDelete
  4. sbr sis.. say thnks to Allah swt sb her/him yng mlalut tu dah bg pahala free kat sis.. ^^ mgata org kat blakang..hikhik. abaikn jaa org mcm ni..serabut jaa kita kalo layan karenah dia ni.. ^^

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid