tabikk springgg ~~!!! HIDAYAH ~`

eydafaizal | Monday, January 13, 2014 | 2Comments |


perghhh .. dalam reramai kengkawan aku ,
kat cik kak sorang neh lha yang aku paling kagum ..
yang paling aku respect ..
paling aku bangga .. wohohoo ..

pendek kata , macam tajuk kat atas ,
aku memang tabikk springggggggggg arh kat dia !!!!!!!


sapa hidayah neh ???

kihkih .. meh aku tempek gambar setepek ..
 


okay , 
aku nak straight to da point ..
kenapa harineh aku tetiba up entri pasal cik kak sorang neh ..

dia neh kawan aku dari sekolah menengah ..
sampai lha sekarang ..
dari lost contact kejab sampai jumpa balik ..
dari zaman belemoih sampai zaman memasing cun bergaya .. 

dari dulu , dia neh kawan aku yang paling cool ..
cool macam mana ?? 

waktu semua orang bising dalam kelas waktu cikgu tak masuk kelas , 
dia best jja belek buku sengsorang ..

waktu semua orang kecoh nak hangout sana sini lepas balik sekolah ,
dia selamba jja stay dalam kelas buad homework .. tak pon study ..
waktu semua orang gelabah siapkan kerja sekolah semalam , yang cikgu nak tengok harineh , 
dia boleh lelenggang lenggok menyembang ngan fienaz kat sebelah ..

hahaa .. dari cara aku cerita , kau sendiri boleh agak kan hidayah neh macam mana ..

she's low profil ..

otak dia superb ..
padahal aku tengok action dia , gaya dia , 
lebih kurang jer ngan aku ngan kawan kawan laen ..
kengkadang pon banyak gak maen maen si dayah neh ..
tapi dalam kelas , tetaplah top dia sebagai student paling tererr dalam kelas .. phfff ..
tah macam mana dia buat pon aku tatau .. haehhh ..


habes sekolah aku macam terlost contact ngan dia , 
jumpa balik kat facebook ..
masa tu aku dah mengandung dah pon ..
and aku dapat tau dia belajaq dekat jja ngan office tempat laki aku bekerja ..
okayy .. terkejut disitu ..
disamping tuh rasa teruja nak jumpa dia balik ..


motip aku cerita pepanjang pasal dia ???

okay , dia stady kat kolej ....
ehh aku tak hengat pulak nama kolej tuh .. bhahaha ..
sokey tak penting .. ehh ? 


haa , neh baru nak masuk motip , kihkih ..


sepanjang si dayah neh jadik student kat kolej tuh setakat hari neh , 
kau tahu berapa kali dah dia dekan ???

tiga kali beb ... TIGA kali .!!!!

perghhh .. tak nganga mulut aku luas luas ???

dekan tuh wehh .. DEKAN .. 

bila first time dia dapat dekan then bagitau aku pon , 
aku dah rasa macam ... 
" wahh , bestnya jadik dayahh .."

neh bila kau tahu dia dah dapat dekan buat kali ketiga ..
menangis aku dengar .. [okey tipu]

sebab tuh untuk dak dayah neh , 
aku memang tabik springgg kat dia ..

bukan senang weh nak dapatkan dekan ..
tetambah lagi aku bukanlah otak tahap dewa punya pandai macam si dayah neh ..
bayangkan betapa sejuk hati mak dia dengar anak dia dapat anugerah dekan ..

bangga wehh ..

aku yang sebagai kawan pon tumpang bahagia dengar ..
rasa bangga tak hengat ..
rasa nak bagitau orang ramai yang aku ada kawan tererr macam dayah ..
err , aku memang bangga ngn hang dayah .. bangga .. 












dalam entri kali neh , 

dayah : 
aku nak ucap syabas kat hang sebab hang memang jadik kebanggaan mak ayah hang termasuk aku ..
tahniah sebab hang berusaha untuk buktikan pada semua orang yang anak melayu macam kita neh tak lha bodoh sangat .. ehh ??
satu lagi , sebab hang dapat dekan tiga kali dah , 
nanti aku nak hangout ngan hang seharian .. bolehh ? muahaha ..



ehh , cukop kot noh aku up entri untuk hari neh ..
fenat hoii tanganku menaip .. ngehngeh ..

k , bye !




p/s : cuba bayangkan dekan tuh milik aku ... erghhh .. mimpi .. hahaa 




2 comments:

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid