berderai ~~

eydafaizal | Saturday, April 19, 2014 | 1Comments |

erghhh .. sakit weh tangan haku ..

kejadian pagi tadik ..

aku tension pasal something ..
aku neh bila tension , seteressss yang hamat ..
erghh .. bengang wehh ..
laki aku pulak kan buat tatahu kat aku ..
selamba derkk dia jek kuaq tak cakap papa ..
memang lagi hangin arh aku ..

luar kawalan aku , 
aku jadik cengeng tetiba ..
aku nangis gila gila tadi ..
then , selamba aku g kat cermin besar kat ruang tamu tu ..
aku perhati jja bayang aku kat balik cermin tu ..

sekali .... prangggg !!!!
aku tumbuk cermin tu ..
berderai .. pecah habiss ..

masatuh , terus tak pikir banyak , 
aku sendiri terkejut dengan apa yang aku buat ..

arh , gasaklah aku nak menjawab ngan laki aku kang ..

tappa , rileks sudda ..


okay bye .. hahhaa


p/s : tak sangka kuat jugak penumbuk aku neh .. kah !

sayangg suami aku ...

eydafaizal | Thursday, April 17, 2014 | 2Comments |


9 bulan dah .....

eydafaizal | Wednesday, April 16, 2014 | 4Comments |

wordless hari neh kan ?

orait ,  hari neh 16 april 2014 ..

maknanya , dah sembilan bulan usia anak kesayangan aku ..
dah sembilan bulan dia melihat dunia ..

dan ...

that's mean , dah enam bulan lebih aku terpisah dari anak aku ..
dah enam bulan lebih aku tak jumpa anak aku ..
tak tatap wajahnya yang sangatlah comel ..
tak maen-maen dengan dia ..
tak dengar suara dia menangis , merengek ..
dah enam bulan lebih aku rendukan dia ..
dah tak terkira perasaan cinta dan sayang aku untuk dia ..









sumpah , aku terlalu rendukan dia ..

sampai saat neh aku berharap , 
agar Allah kabulkan doa aku untuk menjaganya ..
agar Allah makbulkan doa aku untuk memiliki anakku sendiri ..
sungguh sungguh aku tak tertahan menanggung rendu yang keterlaluan ..
entah kenapa , hidupku seolah-olah sunyi tanpanya ..

aku dan suami sangatlah mengharapkan kehadiran si kecil itu ..
aku tahu ,
dari raut wajah suami ,
dia juga terlalu merindui anaknya ..
cuma dia taknak tunjukkan kesedihan dia ..
dan aku tahu , dia mengharapkan ada lagi benihnya yang hadir dalam rahimku ini ..

dia sunyi .. aku tahu .. 

aku jugak ..

aku tahu Allah mendengar doa aku ..
Allah nak uji aku kan ??


UNTUK USIA KESEMBILAN BULAN INI ,
 untuk anak mama ,

Muhammad Qayyum Iman ,
 sayang , kalaulah nanti awak dah besar ,
dah boleh bukak blog mama ,
 dah boleh baca , paham ,
ketahuilah , mama tersangatlah sayangkan sayang ..
mama tersangatlah rendukan sayang ..

untuk usia kamu hari ini ,
mama gembira untuk kamu sayang ..
ketahui perkembangan kamu dari jauh pon , 
dah cukup bererti bagi mama ..
walaupun ada 'mama' baru yang mengaku yang awak tu anak dia ,
mama pasrah ..
sebab mama tahu , 'mama' kamu tu jaga kamu dengan baek ..

mama teringin nak jumpa anak mama ..
teringin nak peluk cium anak mama ..
teringin nak tengok sayang membesar depan mata mama ..
hanya Allah yang tahu apa yang mama rasa sayang ..

takpa .. 
mama dah redhakan kamu ..
mama bahagia tengok kamu membesar dengan sihat ..
mama harap , kamu membesar sebagai seorang yang berguna ..

mama sayang kamu Qayyum ..
sayang sangat ... 

ringkas !

eydafaizal | Thursday, April 10, 2014 | 2Comments |

aku nak update benda paling ringkas pernah aku hapdate ..

nak tahu apa ?




RENDU SUAMI AKU ..

haha .. 

okay bye !

jangan marah ! haha

bila orang dah mula biadap dengan aku .....

eydafaizal | Thursday, April 10, 2014 | 2Comments |

uihh .. lama aku tak hapdate online blog aku neh ..
tetiba bukak topik pasal biadap-biadap pulak kan ? 

kah ! lantakkan ..
aku just nak cerita pasal someone yang bagi aku tak bermoral ..
why aku kata minah bangang tu tak bermoral ??
meh aku nak story ....

orait .. aku start keja baru .. [alhamdulillah] 
takpa yang tu ..
aku yang dah namanya budak baru kan ,
dah sah sah aku tak tahu kemenda pasai skop kerja secara keseluruhan kan ..

manager aku pon tak menyempat haeh nak ajar aku semua bab pada hari pertama aku bertapak ke tempat kerja ..
banyak lagi benda dia kena buad ..
and , biar budak baru boleh kuasai kerja yang satu tuh dulu ..

apa kata orang , 
ahah , pelan pelan kayuh r ..
hang kayuh laju-laju karam nanti weh .. haehh ..

then , nak dijadikan cerita , 
ada someone , ohh i mean , 
si minah bangang neh arh ,
boleh pulak dia marah marah aku .. 
dia kata aku tak pandai buad kerja lha ..
dia bantai aku pekak lha coz dia panggil aku guna loceng tak dengar ..

ohoii , aku mana tau hang bunyikkan loceng tuh means hang nak aku p kat hang ..
aku baru first day kot ..
dah tuh kau boleh pulak maen tengking-tengking aku macam aku neh budak tadika kat taska pulak kan ??
memang berapi lha aku ..
kenapa ? dah susah nak cakap cara berhemah wahai minah ???
makpak tak ajaq ka ?

naseb aku baek ..
kira okay lha aku tak tunjuk perangai sebenaq ..
kang kalau aku dah taleh sabaq , 
maw hang aku tendang sampai Baling kot .. 
jangan buad maen ngan aku ..

aku neh nampak jja lembut taw ..[ceh ..]
tapi hanya orang tertentu jja taw betapa ganasnya aku ..

well , tu jja aku nak luahkan ..

moral of da story ,

dah rasa senior tu , 
janganlah nak tunjuk kerek kat junior ..
hang tuh tak selamanya haeh kat atas .. 
ada yang lagi senoir pada hampa , depa tak kerek pon ..
belajaq berhemh .. belajaq hormat orang .. okay ?

orang tak marah haeh kalau etika hang elok ..

ingat r something ,

hang nak orang respect hang , hang kena respect orang dulu ..
baru adil .. baru Allah balas baik ..



p/s : sila abaikan bahasa aku yang bercampur loghat .. muahaha ..
aku kalau maqah memang loghat asal keluaq ..
aku kan oqang Kedah .. kah !

3rd Anniversary Giveaway by ChipmunkandBarney

eydafaizal | Thursday, April 10, 2014 | 9Comments |
Alhamdulillah. Pejam celik, pejam celik. Tanggal 8 April 2014 maka genaplah tiga tahun. Bersempena birthday blog yang ke tiga tahun ini, I dengan sukacitanya menjemput anda dan anda untuk memeriahkan lagi giveaway ini. 


Syarat-syaratnya adalah seperti berikut :

1.    Follow SINI, Like SINI dan Add To Google+ SINI.
2. Buat satu entri yang bertajuk 3rd Anniversary Giveaway by ChipmunkandBarney.
3.   Copy code yang disediakan dan paste di ruangan HTML.
4.   Tinggalkan URL Penyertaan di ruangan anda di ruangan komen. 

Untuk hadiah-hadiah yang ditawarkan, uolls boleh lihat di SINI. Dan InsyaAllah, hadiah-hadiah tersebut mungkin akan bertambah. 

Tarikh Tutup : 11 May 2014 (11.59 malam)

segmen : blogwalking bersama cikgu ayu

eydafaizal | Wednesday, April 09, 2014 | 10Comments |

joined :)

rajin betol dia ni buad segmen :)

Giveaway Fanylover.me

eydafaizal | Tuesday, April 08, 2014 | 3Comments |


saya pengguna maxis .. :)

jemput join reramai yya ? ngee ...

Perfect Two - Auburn [Lyrics on screen and in description]

eydafaizal | Monday, April 07, 2014 | 2Comments |




Shaheizy Sam - Bangun feat. Liyana Jasmay [OFFICIAL VIDEO]

eydafaizal | Monday, April 07, 2014 | 0Comments |




Mini GA I Love Monopod By Emas Putih

eydafaizal | Monday, April 07, 2014 | 3Comments |
As-Salam


Hadiah :
1 x Monopod bernilai RM45
15 x Button Badge Limited Edition by Emas Putih
10 x Bookmark Limited Edition by Emas Putih

Mini GA ini Seminggu Sahaja !! Syarat simpler giler!!
Nak join sila tekan banner di atas :)

segmen : Bloglist April 2014 [Yana_Pink_Blossom]

eydafaizal | Monday, April 07, 2014 | 3Comments |

Assalamualaikum w.b.t


Syarat-Syarat Segmen :
(1) Follow blog Yana Pink Blossom *Wajib*
(2) Like page : Fanpage Yana Pink Blossom *Wajib*
(3) Klik A| B | C (Sehingga habis loading + printscreen) *Wajib*

Hadiah Misteri
1 x pemenang bagi komen entri segmen yang terbanyak di blog korang 
2 x pemenang (by Random.org)

Semua peserta Segmen akan disenaraikan dalam Bloglist Yana_Pink_Blossom (April 2014)


 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid