bila orang dah mula biadap dengan aku .....

eydafaizal | Thursday, April 10, 2014 | 2Comments |

uihh .. lama aku tak hapdate online blog aku neh ..
tetiba bukak topik pasal biadap-biadap pulak kan ? 

kah ! lantakkan ..
aku just nak cerita pasal someone yang bagi aku tak bermoral ..
why aku kata minah bangang tu tak bermoral ??
meh aku nak story ....

orait .. aku start keja baru .. [alhamdulillah] 
takpa yang tu ..
aku yang dah namanya budak baru kan ,
dah sah sah aku tak tahu kemenda pasai skop kerja secara keseluruhan kan ..

manager aku pon tak menyempat haeh nak ajar aku semua bab pada hari pertama aku bertapak ke tempat kerja ..
banyak lagi benda dia kena buad ..
and , biar budak baru boleh kuasai kerja yang satu tuh dulu ..

apa kata orang , 
ahah , pelan pelan kayuh r ..
hang kayuh laju-laju karam nanti weh .. haehh ..

then , nak dijadikan cerita , 
ada someone , ohh i mean , 
si minah bangang neh arh ,
boleh pulak dia marah marah aku .. 
dia kata aku tak pandai buad kerja lha ..
dia bantai aku pekak lha coz dia panggil aku guna loceng tak dengar ..

ohoii , aku mana tau hang bunyikkan loceng tuh means hang nak aku p kat hang ..
aku baru first day kot ..
dah tuh kau boleh pulak maen tengking-tengking aku macam aku neh budak tadika kat taska pulak kan ??
memang berapi lha aku ..
kenapa ? dah susah nak cakap cara berhemah wahai minah ???
makpak tak ajaq ka ?

naseb aku baek ..
kira okay lha aku tak tunjuk perangai sebenaq ..
kang kalau aku dah taleh sabaq , 
maw hang aku tendang sampai Baling kot .. 
jangan buad maen ngan aku ..

aku neh nampak jja lembut taw ..[ceh ..]
tapi hanya orang tertentu jja taw betapa ganasnya aku ..

well , tu jja aku nak luahkan ..

moral of da story ,

dah rasa senior tu , 
janganlah nak tunjuk kerek kat junior ..
hang tuh tak selamanya haeh kat atas .. 
ada yang lagi senoir pada hampa , depa tak kerek pon ..
belajaq berhemh .. belajaq hormat orang .. okay ?

orang tak marah haeh kalau etika hang elok ..

ingat r something ,

hang nak orang respect hang , hang kena respect orang dulu ..
baru adil .. baru Allah balas baik ..



p/s : sila abaikan bahasa aku yang bercampur loghat .. muahaha ..
aku kalau maqah memang loghat asal keluaq ..
aku kan oqang Kedah .. kah !

2 comments:

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid