Bawal VS Selendang

eydafaizal | Sunday, June 22, 2014 | 2Comments |
 
 
hah . acaner ? sekian lama aku bercerita perihal KFC ,
mesti kau bosan bukan ?? muahaha ..
terima sayang terima .. ngee ..

orait .. back to the main topic .. ceyy .. haha ..

aku nak cerita pasal bawal n selendang ..
ehh , jangan salah sangka yya ..
aku bukan nak jual ker , explen about the material or apa ..
just nak cerita kaitan bawal ngan selendang tuh pada aku .. 

sejak dari kecik aku tinggal ngan tok aku ..
so tok aku ajar aku bertudung .. 
tapi ... zaman aku baru nak up dulu , 
aku neh nakalnya lain macam sikit ..
ehh bukan sikit .. banyak ........ huwaaa ...

aku ingat lagi , macammana aku dulu .. 
tapi malas rasa aku nak cerita ..
malu hoii .. maluuu ... huhuu ..
dari bertudung dah pandai tanggal-tanggal tudung ..
banyak kali sampai berbuih mulut tok aku menegur .. 
masa tu , aku buad derkk jer ..
siann tok layan aku punya degil ..
hmm .. baru sekarang rasa nyesal ...

then aku bertudung balik after aku nikah .. 
start tu , aku memang niat betul betul ..
taknak jadik macam dulu tu ..
dah elok elok pakai tudung ,
sanggup bukak sebab terlalu ikutkan darah muda ..
darah anak remaza neh lain sikit ..
budak tak matang kan .. fikiran pon jadik bengong ..
tah hapa - hapa .. huwaa ..

okeyy .. cerita dulu ..
malas nak ingat ..
memasing ada kisah hitam .. kisah silam ..
tolonglah .. hater , jangan dipersoalkan ..
aku neh cuma wanita biasa ..banyak salah silap ..

alahai .. dah macam larik topik kan ??? 
hehe .. okayokay .. 

kalau dulu , aku lebih sukakan bawal ..
sebab bawal neh mudah nak bentuk ..
then rasa selesa dia lain macam ..
sangat sangat selesa walaupun peluh merecikrecik ..
bawal dulu kan banyak cotton jja ..
tak macam yang sekarang ..
bawal dah moden .. 
dah banyak yang satin dan sebagai nya ..

aku lebih prefer selendang ..
sebab bagi aku selendang lebih praktikal ..
selain tak payah nak susah gosok gosok ,
(tu jer sebenar nya .. aku en malas nak iron tudung .. muahaha ..)
then selendang lebih sesuai dengan bentuk muka aku..
so aku dah terlalu selesa dengan selendang ..

memula dulu , aku suka sangat the plain selendang ..
aku ingat lagi aku bodek laki aku beli selendang waktu awal awal nikah dulu ..
aku borong gila banyak plain selendang macam macam warna kat danau kota ..
aku neh kalau bab membodek , hehe ..terer r sikit ..
tapi ku pandai bodek laki aku jja lha ..

dalam koleksi aku sekarang pon banyak selendang dari bawal ..
bawal aku dah banyak sedekah jja ..
bagi oranglah .. bagi adek adek aku ..
derang suka bawal..

then sekarang , aku gilakan shawl yang labuh tuh .. 
yang banyak pilihan corak ..
yang lebih mudah nak bentuk kat muka ..
laki aku dah memerli sakan kat aku ..
asiklah pakai tudung singkat singkat ..
okay fine .. aku paham aku salah ..
jadik sila sedar .. huwaahuwaa ..

ehh , rasa cam banyak nau dah aku meraban ..
k bye .. kahkah

2 comments:

  1. wide shawl the best sekarang..saya suke sangat2 wide shawl...menutup aurattt...hehehe

    ReplyDelete
  2. Akk lg mlas.. Suka pkai tudung awning jeeee.. Hehe

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid