hint kah itu ??

eydafaizal | Wednesday, June 04, 2014 | 4Comments |
 
 
SITUASI 1
 
(di traffic light , dalam kereta ..)
~si suami berenti sebab lampu merah .. ofcoslah kan kena berenti .. then tetiba kami terkujat sebab terdengar bunyi hon yang nyaring dari tepi kereta .. serentak kami pandang kereta sebelah milik sepasang suami isteri .. kelihatan si suami mengacah anak mereka sekecil setahun (mungkin) dari memicit hon kereta ..)
suami : (senyum ..then pandang pandang aku kat sebelah ..)
aku : dah kenapa sengih sengih gitu ?
suami : bila mama nak pregnant lagi ????
aku : ehh ??? tebiat ...!


SITUASI 2
 
(kat pasayara .. di kaunter pembayaran ..)
~kami berdua beratur belakang sorang mumy dengan anaknya .. sampai turn si mumy neh , dia asingkan a few thing yang dia beli then cakap kat cashier tu , "bayar yang neh dulu .. dia punya " sambil senyum2 kat kami ngan cashier tuh sambil tuding jari kat anak kecil dia ..yah , barang dak kecik tuh r sbb toys kan ..
suami : best kan macam tu .. ??
aku : kan ?? comel jek .. wee
suami : nanti kita nak buat camtu jugaklah kat anak kita .. ehh ?
aku : ish dia neh .........


SITUASI 3
 
(kat rumah tengah tengok tibi ...)
 
suami : mama , semalam papa mimpi ...
aku    : mimpi apa ?
suami  : mimpi mama mengandung lagi .. comell .. (pastu sengih sengih macam kerang busuk ..)
aku  : (malas nak layan ...)

~tetiba time iklan ..

suami : mama , jom on9 !
aku : lah pegilah .. mama nak tengok tibi neh .. 
suami : jom lah ... (sambil tarik tangan aku g at meja laptop .. dia on , connect wifi then bukak google ..)
aku : nak online apa neh ? facebook ?
suami : (geleng ... ) nak search tips acaner nak bagi cepat dapat anak ...
aku : (TEPUK DAHI ) allah ! dia nikan .........(pastu aku bebal majok sambung tengok tibi ..) muahaha ..



aneh perangai laki aku kebelakangan neh ..
pantang tengok baby kecik ..
mulalah dia .. aku pulak yang jadi sebak ..
kalaulah qayyum ada dengan kami ...
mesti dia tak jadi gitu ....

bertabah .. aku try usaha neh ..
tapi tetap bergantung dengan rezeki Allah ..
moga Allah kabulkan doa kami ..

Qayyum dah nak adek kot ... :')

4 comments:

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid