KFC : pejam mata tinggalkan semuanya ...:(

eydafaizal | Friday, June 13, 2014 | 4Comments |
 
 
last entri pasal KFC ..
mesti muak kau baca pasal neh kan ??haha ..
hadap jangan tak hadap .. kang nyesal .. kahkah ..

tak lama aku kerja kat situ .. berapa bulan jja ..
bukan teruk .. tapi macam aku ceritalah ..
waktu kerjanya macam tak fleksibel untuk aku uruskan rumahtangga aku ..
then si Faizal pon merungut aku dah takda masa untuk dia ..
dia suruh stop ..

lelagi , aku dah semakin tekanan dengan kerenah manager yang sangat tak memahami ..
sorang jja .. tapi cukup buad aku pening kepala .. sudahlah .. cukuplah ..
tempat aku bukan kat situ ..

best memang best kerja dia ..
macam kau agak jugak ,
dapat makan kepci hari hari walaupon limited ..
tapi tappa , sokay ..
bukan rezeki aku kat situ bak kata tini ..
aku terima ..

yang tak boleh terimanya aku pakai blah gitu jja ..
sebab ???

okay , the queen of manager dah warning aku asalnya ..
sebab aku tak datang kerja tiga hari berturut-turut ..
bukan sengaja .. ada sebab ..
masatuh arwah tokwan aku meninggal ..
aku memang tak boleh elak ..
sebab tuh femily aku .. keluarga aku ..
then malam tokwan aku meninggal ,
aku kerja dan makcik aku sendiri yang jemput aku ..
jemput kat outlet tulah ..
dengan bawak bukti laporan polis kan ..
kot manager taknak percaya ..
dan makcik aku dah bagi pon copynya kat manager aku masa tuh ..
tapi bukan miss khung arh masatuh ..
fineee .. tappa ..

aku masuk balik kerja ,
terus dia gasak aku soalan macam macam ..
aku tak marah , sebab dia tak paham budaya orang islam buat kenduri tahlil tiga hari berturut turut apa semua ..
aku tak salahkan dia masatuh ..
ayat dia aku tetap ingat ,
she said " kalau sekali lagi aku tak datang , jangan datang terus , i taknak tengok muka you .."
fineeee lagi ..aku terima masa tuh ..

then about two week after that case ,
aku MC ! well , aku tak sehad sangat sangat sangat ..
bayangkan hari sebelum aku mc aku midnight .. dari malam sampai pagi ..
sampai lelah lelah aku ..
menggogoi laki aku heret aku turun lif nak g sedut gas kat spital ..
dah dia pon tau biniknya neh kalau lelah memang teruk ..
jadik dapat MC ..
doktor tak bagi g kerja ..
finee aku tak g ..

tapi bila aku masuk kerja esoknya ,
tuh pon aku memang sangat sangat tak sehat ..
aku gagahkan masuk kerja ..
depan staff , custumer , dia marah aku ..
yang aku tatahan , dia marah sambil tolak tolak bahu aku ..
rasa macam dia ajak gaduh pon hado ..
aku tahan sabar ..
then dia tetap ulang balik ayat sama ..
pastu persoalkan aku , kenapa staff lain boleh jja masuk kerja ?
derang tatahu penad kah ?
derang takda masa nak rehat apa semua ..
derang tu robotlah apalah ..
haehh .. berdesing jugak telinga aku masa tuh ..

baik , lain orang lain cerita ..
tetap tak sama ..
aku tak boleh nak jangka bila derang sakit ..
bila derang sehad ..
macam tuh jugak aku ..
aku tatahu bila aku nak sakit , bila aku nak sehad ..
then aku MC pon , atas arahan doktor ..
ada surat dari doktor ..
then paling utama , aku call outlet bagitahu aku taleh datang ..
salah jugak aku neh ..

then , baru baru neh , aku mc lagi .. sebab demam teruk balik kerja dalam hujan ..
pukul tiga pagi tak silap aku ..
finee ... Faizal tertidur .. aku malas nak kacau ..
tapi esoknya masa nak kejutkan Faizal sarapan ,
dia terkejut sebab badan aku panas teruk ..
sekali lagi dia paksa aku g klinik ..
aku dapat MC tapi cer kau teka , apa aku buad ?

aku tunaikan hajat that manager ..
dia taknak tengok muka aku lagik kan ?
then , aku tak pergi jejak kaki kat outlet tuh sampai sekarang ...

dia marah apa semua .. aku dah macam malas nak pikir ..

okay , habis ...

4 comments:

  1. Sian dia.. Dah lama mummy x mkn kfc..

    ReplyDelete
  2. tokwan meniggal ?? innalillahwainnalillahirojiun .. kau ad tokwan laen tak selain tokwan yg kau selalu cerite kat ak tu ?

    ReplyDelete
  3. Sabar je la kn.. Tak semua bos pham kita...

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid