perginya arwah tokwan ...

eydafaizal | Wednesday, June 25, 2014 | 3Comments |
 
 
sehingga hari ini ,
dah lebih 40 hari arwah tokwan tinggalkan kami semua ..
semua kami masih lagi terasa kehilangan ..
terasa tak lengkap kehilangan seorang ahli keluarga ..

lebih 40 hari tokwan pergi ,
terasa segala gala masih terbayang di mata ..
kenangannya .. saat indah bersamanya ..
even tokwan adalah seorang yang sangatcerewet ..
tapi hatinya sarat dengan perasaan sayanggg ..

akur dengan kehendak Allah ..
kami terima dengan ikhlas .. redha ..
setiap yang hidup pasti kembali ke sisiNya ..

aku terkilan sebenarnya ..
disaat tokwan sakit .. aku tiada disisinya ..
disaat tokwan nazak , aku tak sempat berada bersama sama dengannya ..
sungguh     ! sungguh aku terkilan ..
terasa lemah seluruh sendiku bila mendapat panggilan daripada mak uda aku ..

derang tak boleh call fon aku masa tu sebab masa tuh aku on duty ..
fon semua manager pegang ..
so mak uda aku call tak jawab ,
gigih mak uda aku google carik fon number restoran KFC tempat aku kerja ..

seriously , after jer mak uda aku cakap kat aku kat fon yang tokwan aku meninggal ,
masatuh , tak tahu nak cakap apa ..
aku jadik macam blur ..
aku tak sempat nak bersama arwah waktu sakit dia ..
dan dan tuh aku dah macam kompius ..
amek order custumer pon asiklah salah ..
tanpa sedar , airmata mengalir laju ..
cepat cepat aku kesat .. takut custumer komplen ..

sungguh tak terjangka ..
arwah pergi sepantas tuh ..
malamtuh , aku balik , berjaga sampai ke esoknya ,
bergilir gilir baca yasin .. bacaan yasin yang tak putus kami adek beradek berikan ..
masa baca yasin tuh , kerling arwah , rasa macam ya Allah ... sedihh gila ..
masatuh jugaklah airmata nak mengalir ..
cepat jugak kesat sebab takut terkena arwah tokwan yang akan dikebumikan keesokkan harinya ..

sepanjang proses pengebumian ,
aku gagahkan jugak ikut serta sehingga habis pengebumikan ..
tahlil selama tiga hari ,pon aku ikot serta ..

alhamdulillah ..
Allah permudahkan urusan ..

moga arwah tokwan tenang disana ...
moga arwah ditempatkan bersama orang orang yang soleh ..

sayanggg tokwan .. sayangg sangat sangatt ........


3 comments:

  1. al fatihah .. semoge arwah ditempat orang - ii yg beriman .. tokwan kau yg selaloo cerita kat ak tu ker ?

    ReplyDelete
  2. Salam takziah.. Moga arwah tokwan eyda tenang disana..

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid