alahai suami ~~~

eydafaizal | Tuesday, July 15, 2014 | 0Comments |
 
 
dah lama rasanya tak mengapdate ..
aku dah tak larat nak mengahadap lappy ..
kalau ku bukak pon , dah jarangggg sangat sangat nak bukak facebook apa bagai ..
aku bukak sebab nak baca blog favourite aku jah semata ..
kejiiii sangat kan ? muahaha ..

bila lama tak menyentuh keyboard , 
jadik idea datang mencurah curah .. 
aku dok lha terpikir , bilalah nak habis membizi ..
kerja kerja kerja ! aku dah penat pikir bizi jja ..

haeh ida ... jangan merungut .. tak baik ... muahaha ..

baiklah .. baik ...

dalam banyak banyak idea , 
first thing yang aku terlintas nak cerita is about kesayangan hati ..
of course lah si faizal tuh kan ?
sapa lagi kalau bukan dia .. kihkih ..

last two week dia cuti kerja ..
okay fine , bila dia cuti , aku pulak kena kerja..
jadik biarlah aku tinggalkan dia kat umah termangu sendirian .. hee ..

ntah tatahu aku nak cerita camana ..
yang pasti , aku balik jja umah malam tuh , 
aku tengok dia dah tidur .. 
okay fine.. aku uruskan diri sendiri dulu ..
mandi apa semua , then baru masuk bilik .. 
konon nak kejutkan dia lah kan gitau aku dah ada neh kat umah ..
baru ja nak sentuh badan dia , rasa bahang panas ... 
sentuh ja lengan bahu dia , ya allah , panasssssnyaaaa ......!
 
masa tuh jugak aku terus kejut dia .. pegang dahi dia , memang panas ..
sungguh , panas giler..  perghhh ..
dan dan aku risau membuak buak ..
 
aku neh pelik macammana dia boleh tetiba demam ..
sebab laki aku sangatlah payah nak demam ..
jadik bila dia demam tuh , 
macam ada benda yang buad dia jadik demam ?
ehh ? aku tak tahu nak explen camna tapi macam tulah ..
laki aku susah hoi nak demam ..
melainkan kalau dia carik pasal sendiri ..
 
mcam macam aku tanya dia ..
buad apa semua .. senyap jja ..
 
malam tuh masa tidur , asiklah kejut aku ..
mengdu sakit telinga ..
telinga laki aku kan pernah kena bedah sebab excident dulu ..
memang sakitlah sampai kena buad rawatan susulan kat spital hampir setiap bulan ..
yang hairan tuh , telinga dia dah okay .. 
tahun neh , last check up dia masa bulan satu lepas .. 
sebab telinga dia dah sangat okay .. dah kering elok ..
tak berair dah ..
 
esoknya mengadu pulak kat aku kata telinga dia tuh berair ..
aku yang masa tuh bersiap nak pegi kerja dah nengok dia semacam..
mesti dia buad benda pelik neh .. 
aku tekan dia bagitaw aku bebetul ..
 
barulah dia ngaku kat aku ..
 
kau tau apa si faizal tuh buad ?
 
dia amek kapas telinga , then celupkan dalam toner make-up aku ,
lepas tuh korek telinga dia !! 
gila ! adoiii !
 
alasan dia , " dah papa selalu tengok mama cuci mekap pakai toner bersih jja .. papa ingat bila papa buad macam tu telinga papa bersih .."
 
kau nampak ? nampak tak sengal dia kat situ?
 
masatuh marah gila aku kat dia ..
dah telinga tuh baru ja elok , carik pulak penyakit ..
dah kena refer spital balik ..
dah kena buat appoinment ngan doktor pakar ..
dah bila dia g klinik panel pon suruh refer spital terus ..
hah tu makan dia ..
takda penyakit carik penyakit namanya tuh tau ..
panjang aku membebel kat dia ..
tahu pulak senyap laki aku tuh kali neh ..
tak melawan lansung !muahaha ..

then bila dah jumpa pakar ,
doktor yang memang dah biasa check telinga dia ..
tahu apa doktor cakap ?
telinga dia dah tumbuh kulat-kulat kecik ..
hah amek ! pandai sangat kan ? kahkah ..

tak pepasal nk mendengar doktor tuh pulak membebel kat dia .. muahaha ..

neh hri khamis kang nak kena hadap lagi pakar .. 
bahana tuh weh .. lecehh ..

sudahlah .. sudah ..
kang dosa free aku mengutuk laki aku panjang lebar ..

SnapShot - Kau Yang Satu (OST Aku Isterinya)

eydafaizal | Tuesday, July 01, 2014 | 1Comments |




 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid