kerja raya :(

eydafaizal | Tuesday, September 16, 2014 | 0Comments |
iyerrrr .... cerita lama lagi ..
macam biasa .. terbengkalai dalam draft ..

ahha .. kau jangan tak percaya pulak ..
aku kerja okay raya first ! 
kerja okay , kerja ! 

perasaan kerja empat hari berturut turut time raya ?

jangan kau tanya ...!

huwaaa .. terasa macam nak meraung menangis ..
sebab sakit hati yang aku mintak sendiri ..

orang semua sebuk balik kampung sambut raya ngan femily ..
aku dok lha memerah tenaga [lha sangat ] kat tempat kerja tuh ..

sedih ... sedih part tak buleh makan ramai ramai ngan femli ..
sedih gak part tak buleh nak fefeeling drama airmata pagi raya .. adesss ,..




happening memang happening ..
tapi aku bertabah ..
sebab aku rasa raya aku takda makna ..

sebab ?


nanti lain entri aku cerita .. 


daa :)

kenangan ~~

eydafaizal | Monday, September 15, 2014 | 2Comments |

jangan banyak tanya ..
saja nak upload ..
kenangan okay , kenangan !

psss ... gambar dah lama terperap dalam memori ..
dalam draft blog pon boleh tahan berkurun ..
haha .. terimalah yang aku semakin malas menghapdate blog ..
maap yya .. 

bizi aku kan bizi hakiki ... 


alahh .. saja bajet macam aku sorang ja bizi kerja kat dunia neh .. muahaha ..
orait .. bye ! 

tamaw bebel bebel .. 
lenguh mulut .. kihkih .. 






alahai anak ~~

eydafaizal | Sunday, September 14, 2014 | 1Comments |
Muhammad Qayyum Iman  ...

ohoiii ...rendu berjela jela ~~~~~

tak tahu camana rasa nak luahkan ..
tapi fahamilah , 
betapa hati seorang ibu seperti aku terlalu merindui budak kecik neh ..

tak tergambar dek akal bila dia mungkin tak mengenali aku walau sekelumit jua ..

baik ..

aku dah kata , aku redha dengan ketentuan yang dah pon jadi takdir aku ..
yya , of course aku terima ..
dengan berat hati .. 

tak pernah putus doa aku untuk anak yang seorang neh ..
satu jja doa aku dari dulu sampai sekarang ..

aku mohon agar dapat bertemu dengannya ..
walau hanya untuk seketika , tak mengapa ..
asalkan aku nak merasai saat manis berhadapan dengan cahaya hati sendiri ..





benar ! :)

eydafaizal | Saturday, September 13, 2014 | 0Comments |

malas nak cakap banyak ,
masa tadak .. kahkah ..


bye ! 

nak g kerja ..

nak kaya kan ? haha !

qayyum ..

eydafaizal | Saturday, September 13, 2014 | 1Comments |

update gambar :)

eydafaizal | Saturday, September 13, 2014 | 1Comments |

gambar pon dah basi .. kahkah ..
kesah pulak aku kan ? ngee ..








alahan teruk ~

eydafaizal | Saturday, September 06, 2014 | 3Comments |

alhamdulillah .. untuk kandungan kali neh , 
aku macam boleh bersedia sikit ..
tak pulak aku bengong macam masa mengandungkan Qayyum dulu ..

alah , bukan bengong ekceli ..
just , alah , biasalah , 
kali pertama dulu kan ?
banyak nau benda tak tahu ..

bila dah mengandung kali kedua , 
aku dah rasa macam okay sikit .. 

cuma .... cuma ....

aku dapat alahan yang agak teruk .. huwaaaaa ......

hampir setiap hari aku muntah muntah ..
lemah lemah badan adalah biasa ..
nak makan apa pon alahai , kejab jer dapat tahan ..
then , keluar balik ..

baiklah , aku redha .. 

setiap anak lain peelnya ..

baik baik ....

laki aku kata maybe aku pregnant anak pompuan kot kali neh ..
laen macam jja dari yang dulu ..
haha .. boleh pulak rasa rasa kan ?

tapi thats true okay ..
kali neh lain ..
kali neh aku neh jadik cerewet semacam ..
muka pon asiklah pucat lesu ..
pegi keja pon macam orang blur blur ..
adess .. gasak jugak walau rasa macam nak jja duduk umah mentidokan diri dalam bilik .. haha ..
then keja nak marah jja aku neh ..
haehh ..kalau lelama macam neh , masak aku wehh ..
kesian laki aku tetiap hari kena marah .. 

"ampun sayang , saya tak sengaja termarah awak , saya kan mengandung .. hehe .."

ayat klise aku bila dia tanya kenapa aku asik marah dia .. haha ..

bertabah yya suami .. 
in syaa allah , kalau Allah izinkan , 
tak lama kot saya marah marah cengeng cengeng merajuk merajuk ngan awak tahap maksima macam neh ..
nanti bila baby dah keluar , mesti dah takda lagi ..[kot] haha ..

takpelah , alahlah macam mana sekalipun , 
aku sanggup asalkan janin aku sehat ..

aku rasa tak sanggup kehilangan lagi ..
cukup sekali aku kehilangan si kecil kesayangan aku ..
TIDAK untuk kali neh ..

inilah satu satunya rezeki dan peluang yang Allah bagi kat aku untuk rasa kasih sayang seorang anak ..

aku nak rasa benda tu dah lamaa ..
aku dah lost benda berharga tu dah lama ..
sudah , tak sanggup untuk kali neh ..

baby , bertahan yya sayang ..
mama harapkan awak .. 

mama sayangggg awak sayang .. muahh .. :)

:)

eydafaizal | Saturday, September 06, 2014 | 1Comments |

ekceli , 
aku tatahu nak update apa .. 

hehe ..


 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid