alahan teruk ~

eydafaizal | Saturday, September 06, 2014 | 3Comments |

alhamdulillah .. untuk kandungan kali neh , 
aku macam boleh bersedia sikit ..
tak pulak aku bengong macam masa mengandungkan Qayyum dulu ..

alah , bukan bengong ekceli ..
just , alah , biasalah , 
kali pertama dulu kan ?
banyak nau benda tak tahu ..

bila dah mengandung kali kedua , 
aku dah rasa macam okay sikit .. 

cuma .... cuma ....

aku dapat alahan yang agak teruk .. huwaaaaa ......

hampir setiap hari aku muntah muntah ..
lemah lemah badan adalah biasa ..
nak makan apa pon alahai , kejab jer dapat tahan ..
then , keluar balik ..

baiklah , aku redha .. 

setiap anak lain peelnya ..

baik baik ....

laki aku kata maybe aku pregnant anak pompuan kot kali neh ..
laen macam jja dari yang dulu ..
haha .. boleh pulak rasa rasa kan ?

tapi thats true okay ..
kali neh lain ..
kali neh aku neh jadik cerewet semacam ..
muka pon asiklah pucat lesu ..
pegi keja pon macam orang blur blur ..
adess .. gasak jugak walau rasa macam nak jja duduk umah mentidokan diri dalam bilik .. haha ..
then keja nak marah jja aku neh ..
haehh ..kalau lelama macam neh , masak aku wehh ..
kesian laki aku tetiap hari kena marah .. 

"ampun sayang , saya tak sengaja termarah awak , saya kan mengandung .. hehe .."

ayat klise aku bila dia tanya kenapa aku asik marah dia .. haha ..

bertabah yya suami .. 
in syaa allah , kalau Allah izinkan , 
tak lama kot saya marah marah cengeng cengeng merajuk merajuk ngan awak tahap maksima macam neh ..
nanti bila baby dah keluar , mesti dah takda lagi ..[kot] haha ..

takpelah , alahlah macam mana sekalipun , 
aku sanggup asalkan janin aku sehat ..

aku rasa tak sanggup kehilangan lagi ..
cukup sekali aku kehilangan si kecil kesayangan aku ..
TIDAK untuk kali neh ..

inilah satu satunya rezeki dan peluang yang Allah bagi kat aku untuk rasa kasih sayang seorang anak ..

aku nak rasa benda tu dah lamaa ..
aku dah lost benda berharga tu dah lama ..
sudah , tak sanggup untuk kali neh ..

baby , bertahan yya sayang ..
mama harapkan awak .. 

mama sayangggg awak sayang .. muahh .. :)

3 comments:

  1. asslmkm ida.. kuatlah demi bby ye.. insyaAllah semua tu adalah hikmah terindah.
    akk prgnt pun mcm2 alahannya tau. mabuk smpai penghujung 5month. pastu masuk 7month smpai nak bersalin ni kena allergik makan pula.. tp bertabah je demi anak..

    ReplyDelete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid