just smiles n go on :')

eydafaizal | Sunday, November 30, 2014 | 0Comments |






tak sabar !

eydafaizal | Sunday, November 30, 2014 | 1Comments |
hey .. malas update ekceli but nak jugak menaip .. :)
nak update apa ehh ??
well , aku dah rasa beratku menaik mendadak ..
baiklah , dah kata pregnantkan twin baby kan ?? 
so , its normal bagi aku ..
dalam aku dok perasaan berat badanku menaik neh pon , 
tetaplah jugak orang berkata yang perutku neh kecil benau untuk twins aku ..
kecik ??
kecik lah sangattt ... muahaha ..
nak masuk lima bulan neh , 
aku dah dapat rasa the twin tuh bergerak .. 
syahdunyaa lahai .. 
tak tergambar dengan perasaan .. 
lain sangat jika nak bandingkan time pregnantkan si dak qayyum dulu ..
yelah , memanglah lain , 
dak qayyum jelajah perut aku neh sengsorang ..
neh twins .. berdua .. haha ..
well , keterujaan lebih kali neh ..
dalam happy happy aku pon,
ekceli terselit rasa risau .. 
aku takut weh .. takut nak rasa pengalaman melahirkan tuh balik ..
aku tak banyak baca about kandungan kembar ..
but aku cubalah kan .. kurangkan rasa takut tuh ..
seboleh mungkin aku nak elakkan czer ..
aku nak bersalin normal macam aku bersalinkan dak qayyum dulu ..
tapi mampukah aku ???
wallahualam ..
doakan jja lha aku ..
aku tak kesah sebenarnya asalkan twins aku selamat ..
biar diaorang sehad .. selamat sehad dan sejahtera bila dah dilahirkan nanty .. fuh .. aminn ...
baby baby mama ,
dont notty2 yya ? 
love you both :)

Tasha Manshahar & Syed Shamim - Selamat Ulang Tahun Cinta (Official Mus...

eydafaizal | Saturday, November 29, 2014 | 0Comments |




masin mulut suami

eydafaizal | Saturday, November 29, 2014 | 0Comments |
ahaiii .... lama benau tak hapdate .. bertabah tak korang nak mengadap blog aku entri sama jja ..
haha .. hidup lagi aku neh .. mood jja tak berapa nak ada .. neh pon ku gagahi jua demi kenangan dalam blog picisan kesayangan aku neh ..
baiklah ..
perihal kehamilan .. wah wah kau , perihal okay .. haha .. okay serius .. ehem ..
sekarang dah empat bulan lebih .. check up bulan neh aku terpaksa dengar nurse membebel .. sebab ? berat aku just naek 100 gram jja berbanding bulan lepas ..
serius .. 100 gram okeh ! 100 gram ..
adeh lha .. sikit jja naeknya .. macam macam aku kena menjawab dengan nurse yang baik hati tuh ..
aku rasa akulah manusia paling kuat makan dalam rumah aku sekarang neh .. kejab kejab makan .. lepas tuh lapar balik then makan lagi .. lagi lagi dan lagi .. manalah aku tahu berat tu tak naek naek ..
then , siap dia tambah vitamin aku .. baiklah .. baiklah .. demimu anakku .. ku relakan jiwa ... haha ..
alahai ..
okay dah .. soal alahan .. alhamdulillah .. dah takda yang teruk .. semua masih dalam keadaan yang terkawal .. aku dah makin kuat dah .. cuma biasa muak2 tu ada lagi sikit sikit ..
tak kesahlah .. yang pasti baby sehad .. betoi dak ?? haaa ..
oraitee ,, then harineh , 12 november 2014 aku pergi scan baby buad pertama kalinya bagi kandungan kali neh .. sebelum neh ada terniat nak scan .. tapi rasa macam tak berapa nak besar lagi baby .. so , aku scan hari neh ..
ini pon sebab scan kat klinik kerajaan .. aku apply cuti demi nak scan babyku neh haa .. kemain payah aku nak cuti .. tapi tappa .. aku pulun jugak sampai buleh .. ngehngeh ..
result scan ??
MASHA ALLAH ...
sangat sangat sangat aku bersyukur ..
aku tak boleh nak tutup rasa teruja neh .. kang korang kata aku hover pulak kan .. macam anak sulung pulak nak terlebih hover kan ??
doktor kata aku bakal dapat baby twin ... TWIN ???
alhamdulillah .. syukur kehadrat Allah .. sangat sangat bersyukur ..
aku bagitau si suami .. tersengih panjang sampai telinga dia ..
syukur ..
korang .. doakan aku okeh .. doakan baby baby aku dalam perut neh .. jantina derang taleh nak nampak lagi .. tapi aku tetap syukur .. anak anakku malu lahi tuh ..
masin mulut suami ..
dia selalu kata .. kali neh mesti kembar .. kembar ..
and lastly ,
Allah makbulkan kata kata doa itu ..

baby baby mama , elok elok yya .. jangan gaduh gaduh nakal nakal dalam perut mama .. muahhh ..

k bye !
salam sayang ..

masin mulut suami .... :)

eydafaizal | Wednesday, November 12, 2014 | 4Comments |

ahaiii .... lama benau tak hapdate ..
bertabah tak korang nak mengadap blog aku entri sama jja ..

haha .. hidup lagi aku neh ..
mood jja tak berapa nak ada ..
neh pon ku gagahi jua demi kenangan dalam blog picisan kesayangan aku neh ..

baiklah ..

perihal kehamilan .. 
wah wah kau , perihal okay .. haha .. okay serius .. ehem ..

sekarang dah empat bulan lebih ..
check up bulan neh aku terpaksa dengar nurse membebel ..
sebab ?
berat aku just naek 100 gram jja berbanding bulan lepas .. 

serius .. 100 gram okeh ! 100 gram .. 

adeh lha .. sikit jja naeknya ..
macam macam aku kena menjawab dengan nurse yang baik hati tuh ..

aku rasa akulah manusia paling kuat makan dalam rumah aku sekarang neh ..
kejab kejab makan .. 
lepas tuh lapar balik then makan lagi ..
lagi lagi dan lagi ..
manalah aku tahu berat tu tak naek naek ..

then , siap dia tambah vitamin aku ..
baiklah .. baiklah .. 
demimu anakku .. ku relakan jiwa ... haha ..

alahai .. 

okay dah .. 
soal alahan .. 
alhamdulillah ..
dah takda yang teruk ..
semua masih dalam keadaan yang terkawal ..
aku dah makin kuat dah ..
cuma biasa muak2 tu ada lagi sikit sikit ..

tak kesahlah ..
yang pasti baby sehad .. betoi dak ?? haaa ..

oraitee ,,
then harineh , 12 november 2014 
aku pergi scan baby buad pertama kalinya bagi kandungan kali neh ..
sebelum neh ada terniat nak scan ..
tapi rasa macam tak berapa nak besar lagi baby ..
so , aku scan hari neh ..

ini pon sebab scan kat klinik kerajaan ..
aku apply cuti demi nak scan babyku neh haa ..
kemain payah aku nak cuti .. 
tapi tappa .. aku pulun jugak sampai buleh .. ngehngeh ..

result scan ??

MASHA ALLAH ...

sangat sangat sangat aku bersyukur ..

aku tak boleh nak tutup rasa teruja neh ..
kang korang kata aku hover pulak kan ..
macam anak sulung pulak nak terlebih hover kan ??

doktor kata aku bakal dapat baby twin ... 
 
TWIN ???

alhamdulillah .. syukur kehadrat Allah ..
sangat sangat bersyukur ..

aku bagitau si suami ..
tersengih panjang sampai telinga dia ..

syukur ..

korang .. doakan aku okeh ..
doakan baby baby aku dalam perut neh ..
jantina derang taleh nak nampak lagi ..
tapi aku tetap syukur ..
anak anakku malu lahi tuh ..

masin mulut suami ..

dia selalu kata .. 
kali neh mesti kembar .. kembar ..

and lastly , 

Allah makbulkan kata kata doa itu ..


baby baby mama , 
elok elok yya ..
jangan gaduh gaduh nakal nakal dalam perut mama .. 
muahhh ..


k bye ! 

salam sayang ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid