masin mulut suami .... :)

eydafaizal | Wednesday, November 12, 2014 | 4Comments |

ahaiii .... lama benau tak hapdate ..
bertabah tak korang nak mengadap blog aku entri sama jja ..

haha .. hidup lagi aku neh ..
mood jja tak berapa nak ada ..
neh pon ku gagahi jua demi kenangan dalam blog picisan kesayangan aku neh ..

baiklah ..

perihal kehamilan .. 
wah wah kau , perihal okay .. haha .. okay serius .. ehem ..

sekarang dah empat bulan lebih ..
check up bulan neh aku terpaksa dengar nurse membebel ..
sebab ?
berat aku just naek 100 gram jja berbanding bulan lepas .. 

serius .. 100 gram okeh ! 100 gram .. 

adeh lha .. sikit jja naeknya ..
macam macam aku kena menjawab dengan nurse yang baik hati tuh ..

aku rasa akulah manusia paling kuat makan dalam rumah aku sekarang neh ..
kejab kejab makan .. 
lepas tuh lapar balik then makan lagi ..
lagi lagi dan lagi ..
manalah aku tahu berat tu tak naek naek ..

then , siap dia tambah vitamin aku ..
baiklah .. baiklah .. 
demimu anakku .. ku relakan jiwa ... haha ..

alahai .. 

okay dah .. 
soal alahan .. 
alhamdulillah ..
dah takda yang teruk ..
semua masih dalam keadaan yang terkawal ..
aku dah makin kuat dah ..
cuma biasa muak2 tu ada lagi sikit sikit ..

tak kesahlah ..
yang pasti baby sehad .. betoi dak ?? haaa ..

oraitee ,,
then harineh , 12 november 2014 
aku pergi scan baby buad pertama kalinya bagi kandungan kali neh ..
sebelum neh ada terniat nak scan ..
tapi rasa macam tak berapa nak besar lagi baby ..
so , aku scan hari neh ..

ini pon sebab scan kat klinik kerajaan ..
aku apply cuti demi nak scan babyku neh haa ..
kemain payah aku nak cuti .. 
tapi tappa .. aku pulun jugak sampai buleh .. ngehngeh ..

result scan ??

MASHA ALLAH ...

sangat sangat sangat aku bersyukur ..

aku tak boleh nak tutup rasa teruja neh ..
kang korang kata aku hover pulak kan ..
macam anak sulung pulak nak terlebih hover kan ??

doktor kata aku bakal dapat baby twin ... 
 
TWIN ???

alhamdulillah .. syukur kehadrat Allah ..
sangat sangat bersyukur ..

aku bagitau si suami ..
tersengih panjang sampai telinga dia ..

syukur ..

korang .. doakan aku okeh ..
doakan baby baby aku dalam perut neh ..
jantina derang taleh nak nampak lagi ..
tapi aku tetap syukur ..
anak anakku malu lahi tuh ..

masin mulut suami ..

dia selalu kata .. 
kali neh mesti kembar .. kembar ..

and lastly , 

Allah makbulkan kata kata doa itu ..


baby baby mama , 
elok elok yya ..
jangan gaduh gaduh nakal nakal dalam perut mama .. 
muahhh ..


k bye ! 

salam sayang ..

4 comments:

  1. best nya dengar.. kembar... memang ada keturunan kembar yek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup .. belah suami memang suami sendiri kembar .. belah saya pon ada adek kembar :)

      Delete

sayangs , tinggalkan comment anda disini =) ..

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid