kerja khamis

eydafaizal | Thursday, September 17, 2015 | 0Comments |
hai ..
bila cuti pastu masuk opis balik jadik macam lahaiii ..
malas nau nak ngadap kerja ..

naseblah kerja tak sebanyak mana ..
jadik hasilnya boleh lah seselfie lagi ..
kalau kerja banyak pon rasanya ada jer masa aku selfie .. haha..
pelik apa kan ? normal laa..


today kat opis banyak yang takde ..
masing masing nak bercuti lagi mungkin ..
lagipulak sekarang musim orang tak sehat ..
demam lah apa lah ..
si faryana pon baru baik demam ..
demam panas lak tu ..
panik mama .. fuhh ..

tengah nak kumpul semangat buad kerja balik ..
dengan hidung berair nya ..
dugaan betul ..

muka tak sehat ..

ahha , jangan tanya , kening lukis jep .. kahkah ..
eden tak pandai sangat ..
tapi hentam jelah labuu .. 
sapa nak tegur kan ?

jangan lakiku kutuk sudah ..
kang ku karate kang kutuk binik sendirik ..

okay bye .



eh , selamat hari malaysia guys .

alahai anakkk ..

eydafaizal | Tuesday, September 15, 2015 | 2Comments |
rendu nak menghapdate blog..
tapi mood nak menaip kelaut sangat ..
haha.. 

harini tetiba rajin .
tapi menaip dari phone jer .. 
i is malas nak on hapdate kat lappy ..

nak cerita pasal anak .

eh sukati laa .. 
i is mak mak dah sangat kan ?
asik cerita pasal anak jer sekarang ni ..

pheww .. renduu la pulak ..


cerita semalam .. 
kami pergi kem .. hhaha ..
bawak si kembar jumpa peminat .. 
berebut nak mendukung dak faryana faryani ni ..
mama lega sat .. 
lenggang lenggang ja perati orang dok ralit melayan kerenah dua anak dara kecik .. haha..


sekarang dah tujuh bulan tujuh hari .. 

dah makin besaq ..
macam macam akai dah ..
kuat buli mama .. haru mama nak melayan hari hari . 
kadang kadang kerenah depa menyakitkan hati .. 
asik melalak ja ..
tapi selalunya kerenah depa dua orang ni sangatlah mencuit hati ..
ada ja benda nak buad mama gelak..
ada ja benda baru depa nak tunjuk .. 

depa dah pandai tidoq buas guling guling ..
sampai mama mengalah p tidoq atas lantai ..
mama pasrah tidoq hujung kaki tilam .. 
sebab depa dua ni sekarang melasak sangat ..
sangat sangat lasak .. 
lap peluh mama hari² .. adoii ..

dah pandai gelak kekeh kekeh ..
asal orang agah sikit ja , gelak ..
asal aucak sikit ja , gelak ..
dengan papa depa lagii laa .. 
papa pandang ja , gelak teruih .. uihh .. dasyat .. haha ..

yang paling haru ,
bila depa nak tidoq  , 
depa akan tengokk ja muka papa depa .  
alih alih tengok sekilas dah lena .. 
amoeh .. stail aih ..
tidoq nak tengok pak  ..
sentap mama .. haha

paling suka tengok depa main .. 
sebab asiklah nak berpegang tangan ..
pastu dok uuuu aaa dua dua orang ..
menyembang apa tataw ..
lahai suwett.. 
mama senang hati tengok .. 


haihh .. 
nanti aku update lagi la noh .. 
nak membizikan diri sat ..

bubye ..

entri mengada .

eydafaizal | Thursday, September 10, 2015 | 1Comments |


fuh fuhhh ..
hembus habuk blog bersawang ..
mak jemah sengaja membizikan diri ..
tapi hemang bizi pong .. adeii ..

motip gambar sendiri ?

alah .. saja la nak menyemak .. 
lama dah tak interframe dalam blog sendiri ..
rendu laa .. bhahaha..



punya la lama tinggai blog sampai anak kembaq aku pon dah besaq² .. 

tujuh bulan dah weh ..

sat sangat rasa ..
besaq sangat kan ? haha .
melampau betul ..


satu lagi gambau mak jemah .

okay bye .

saja la nak meriahkan entri ..hehe .

nanti i update k .. 

see ya .. 


Salam Aidilfitri ..

eydafaizal | Wednesday, July 22, 2015 | 0Comments |
Maaflah macam terlewad nak update ..

Haha .. 

Aku sekeluarga ingin menyusun sepuluh jari mohon kemaafan atas kesalahan Dan kekhilafan aku sekeluarga .. 

Sepanjang aku berblogging , 
Aku mohon maaf atas keterlanjuran melampau update entri ..
Maaf kalau ada antara entri aku yang terlebih emosi ..
Yang menyinggung memana pihak ..
Maaf sangat ..
Blog nilah Medan luahan hati aku ..
Terkadang tak boleh mengelak dari teremosi yang tidak tidak .

Raya Keenan harini kan ? 

Tapi ada aku kesah lambat wish ..haha ..

Korang ! 

Selamat hari raya aidilfitri 
Maaf zahir dan batin .. 



 Kosong² k .. 

Daa .

Sekejabnya alahai ..

eydafaizal | Friday, July 03, 2015 | 2Comments |

Iyer .. Sekejab sangat rasanya puasa tahun ni ..
Tuptup dah setengah bulan dah Ramadan ..
Gilaa cepat masa berjalan ..

Aku ni terkadang tengah fokus kerja kat ofis ,
Leka sikit pastu tgok jam ,
Ehh dah petang ..
Rasa macam baru jer sekejab masuk ofis ..
Dah boleh balik amik anak² kat umah pengasuh ..
Ngulit anak sampai tido .. Haaha..

Rindu pulak kat budak² tu ..
Padahal hari² dok menggomol ..
Bila jauh sikit lahai rindunya ..

BTW , kejab ja lg kang raya pulak ..
Aku ni tah apa yang bizi sangat sampai tak sempat nk siapkan apa² utk raya ..
Ohh gilaa sangat haha ..





Janganlah buad buad terkejut tetiba ada gambar selfie dalam entri ni .. Haha

Motip gambar anak ?

SEBAB RINDU  !!

K bai .

Sakit

eydafaizal | Sunday, June 28, 2015 | 1Comments |

Luahan tengah malam ..

Sebenarnya ..
Aku tak sengaja menyimpan dendam ..
Aku tak sengaja menyimpan amarah menggunung di dalam hati ..
Terutama dalam bulan mulia ini ..

Aku dah Cuba ..
Aku dah cuba untuk memaafkan walaupun korang langsung tak meminta maaf ..
Aku dah cuba ingin melupakan ..
Aku dah cuba agar tidak menyimpannya dalam hati ..
Tapi aku hanya manusia biasa ..
Aku punya hati .. Ada perasaan ..

Aku minta maaf ..
Memang korang juga adalah hidupku ..
Tapi korang bukan lagi milik aku ..

Aku telan segala apa yang korang caci maki aku ..
Aku telan segala hinaan yang korang lemparkan pada keluarga aku ..
Aku taknak mengimbau apa yang korang lakukan pada aku .. Pada suami aku .. Didepan anak Anak aku ..
Takkan aku lupa walau seminit ..
Sebab semua tu masih berbekas dalam hati ..

Aku belajar memaafkan kerana aku pikir korang adalah sebahagian dari hidup aku .
Tapi tak boleh ..
Tak boleh sebab korang sendiri tak belajar menerima apa yang aku lakukan ..

Setiap bait kata caci maki segala ugutan yang korang lemparkan pada aku sangat memeritkan ..

Hati ini yang rasa nyilu pilu sakitnya ..
Tubuh ini yang rasa kesakitan yang amat sangat akibat penangan sepak tumbuk terajang dari korang ..
Sakit ..
Cukup sakit ..
Lagi sakit bila tanpa belas korang perlakukan keluarga aku tak ubah macam sampah ..
Korang percayaa sangat cerita sebelah pihak ..
Korang brain wash otak orang sekeliling korang agar menampakkan kesalahan tu terletak pada aku seorang ..

Ugutan bunuh yang aku terima ..
Aku semat dalam diri ..
Aku mohon , agar segalanya terbongkar dengam teliti dengan sendirinya ..

Sebab bila aku berkata benar ,
Korang akan belasah aku ..
Habis habisan ..
Walau saat itu aku sedang mendukung seorang Anak aku yang masih bayi ..

Tak mengapa ..
Karma Allah itu ada ..

Ya Allah ..
Aku mohon .. Kau kuatkan aku..
Kau kukuhkan ikatan keluargaku ini ..
Kau limpahkan rezeki pada keluargaku ini..
Aku sudah cukup terhina dengan semua ini ..
Keluarlah kebenaran ..
Tolonglah ..

Rezeki , melimpahlah pada keluarga kecilku ini ..
Lapangkanlah hatiku , hati suami dan anak²ku ..
Renjislah sedikit kasih sayangmu pada kami ..
Biar derita ini pergi menjauh ..

amin amin amin ..

Rendu .

eydafaizal | Sunday, June 21, 2015 | 1Comments |
Alak lak ni kan ?
Nak rerindu bagai ..
Nak kalut rindu kat sapa ? 
Bhahaha ..

Almaklumlah .
Kau kena paham .
Aku ni mood mengupdate blog sedang membara ..
Jadik sebelum ianya hilang ditelan kemalasan , baik aku merajinkan diri menaip jugak .. 

Lagipon ku keling kat sebelah dak kembar faryana faryani dah lena dengan indahnya setelah seharian membuli mamanya .. 
Caitt ..

Entri ni entri throwback kekdahnyer ..
Dah kata daku ni sepanjang mengandungkan dak kembar aku ni tabiat malas nau nak update blog ..
Renduu ooo nak update blog masatu ..
Ada ja idea memjengah dalam otak ..
Tapi dek sebab selalu menangguh.  Maka hilang idea ..kahkah .. 
Kemalasan masa preggy Kali kedua tah apaapa .. 
Sampaikan aku jadi manusia paling mengada ngada dalam dunia ..
Macam aku sorang je yang preggy kat dunia ni ..

Ehh ..panjang dah melalut ni ..
Tapi entri ni bukan nak cerita pasal aku rindu nak berblog ..
Ni entri aku rendu zezaman aku pregnant dulu ..

Muehehe ..



Ni masa Lima bulan preggy .. 



*six month

Second day puasa ..

eydafaizal | Friday, June 19, 2015 | 2Comments |
haii ...

jangan kau tanya  apa aku buat hari second puasa ..

budak kerja wehh .. 
kerja rr ..

semangat nak datang kerja bila puasa tuh lain macam ..

tapi bila sampai office takdanya nak rajin ..
tengok meja sendiri pon dah rasa malas ..
kongajau betoi .. bhahaha ,..
janganlah malas sangat hoi bebulan puasa ni ..
acaner neh ..
setan betol dalam diri aku ni ..


second day puasa memang cool ..

aku masuk kerja , bos tak masuk lagi ..
hadap si Lin nih sorang jja ada ..
untungnya lahai masuk masuk keluar borang Lin hoi ..
aku yang kerja lagi lama dari kau pon tak keluar borang pepagi buta macam kau ! sehh .

then bila dak Nurul datang ,
terus teringat nak berhobi paling jituu ..

apa ??

selfie ar ..










haa .. kan dah jadik kerja bila bos tadak ..




ehh .. bos sampai .. 

k bye ! 

Terjebak ..

eydafaizal | Thursday, June 18, 2015 | 0Comments |
Dalam bebanyak tabiat aku ,
Aku rasa aku terus jatuh cinta dengan mendalah ni ..
Alahaii .. Menduga keimanan tahap gaban ah ..
Aku cukup suka ..

Sampaikan aku yang stay kepong ni ,
Sanggup pujuk rayu si faizal tu pergi balakong semata mata nak cod srndiri ..

Dan bila dapat kat tangan ,
Dah ada depan mata ,
Allah hai , sumpah ,
Rasa puass sangat sangat ..
Kepuasan yang maksima disitu ..

Apa tu ?




BAWAL ADIJUMA !!

bhahahaa..

Masa g cod tuh , lepas amik tudung tuh , 
Punyalah si faizal gelakkan aku ..
Sampai ngekek ngekek dy ..
Punyalah kongajau punya laki aku ni . 

Aku nih sengeh sengeh.. 
Almaklumlah dapat benda idaman hati ..

Design yang setiap keluaran memang cun habis ..

Tapi kau tengok ah harga ..
Aku memula tu just mampu tengok .. 

Nak g cs sendiri macam tak mampu ..
Sebab rasa macam tak sabaq nak menunggu.

Aku menunggu nak checkup kat klinik spital pon dah merungut mengeluh bagai ,
Sampaikan sekarang nak checkup anak anak aku kat klinik pon aku mintak petang petang sikit .
Biau tak ramai orang masa aku datang tu ..

Punyalah malas nya aku nak menunggu orang..

Sebab aku ni sejak azali memanglah malas nak menunggu ..
Lelagilah kalau sampai sejam dua ..
Apatah lagi kalau berjam jam ..
Huiii .. Memang daklah akuu ..

Kau bayangkan sendiri ..

Aku balik kerja , selalu aku pesan kat laki aku ..
" aku nak kau ada kat bawah dah waktu aku turun dari office .. Aku taknak tunggu kau .. "

Kalau aku dah bantai ayat tu kat sifaizal tu   ,
Kau boleh kot kan bayangkan yang aku ni macam mana .. Kikiki ..

So bila aku dengar kata nak membeli kat cs adijumaa ni nak kena mencandat beratur panjang panjang ,
Biarlah aku beralah sebelum pegi..
Taknak hoii ..
Aku ni bukan penyabau nau naau ..

Lelagi nak tinggal dak faryana faryani tu semata nak membeli tudung tu .. 
Uhuii ..
I is rela bayar upah kat orang tolong belikan .. 

Well .. Selesa sangat ..
Aku suka sebab sangatlah senang nak bentuk ..
Dan yang paling penting ..
Laki aku yang gelakkan aku terkekeh kekeh masa amik tudung tu kata kat aku pagi esoknya bila aku pakai ke opis ..

" ehh , cantik pulak bini papa pakai tudung harini .. Takdala kosongg jer . " 

Eh eh ..semalam beriya iya kutuk aku ..
Bila dah nampak pakai tahu pulak kau memujii bini kau ni ye faizal ? 

Haha .. 

K , tu ja nak cerita ..

Aku dalam usaha nak kumpul design dan label lain .. 
Doakanlah poket menebal dimurahkan rezeki mencurah curah .. 
Amin amin amin ..


Esok puasa ..

eydafaizal | Wednesday, June 17, 2015 | 7Comments |

Alhamdulillah ...

Esok dah puasa dah ..
Malam ni dah start terawih ..
Macam tak sabar nak berpuasa ..
Nak bersahur bagai ..
Nak kumpul pahala ..

Bulan puasa kan bulan barakah ..
Bulan penuh dengan keberkatan ..

Dan tahun ni .
First time berasa dapat puasa dengan anak anak kesayangan ..
Wahahahaha .. Suka suka ..

Aku mohon aku kuat semangat lah ..
Aku ni kan kerja ..
Then anak anak pulak breastfeeding ..
Fuhfuh..
Tappa tappa .. Aku kuat .. Bhahaha ..

So korangg ..

SELAMAT BERPUASA ..
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK ..

jom sesama kumpul pahala okayy ..hihi ..

Aku nak mintak maaf atas segala kekhilafan dan kesalahan aku ..
Aku mintak ampun dari hujung rambut hingga hujung kaki ..
Aku tahu banyak salah aku ngan korang ..
Maafkanlah andai terkasar bahasa tersilap kata .. Maaf k ..

Mana mana entri aku yang menyakiti perasaan ..
Tersalah maki ..
Tersalah kata bagai ..
Harap jangan simpan dalam hati ..

Aku sayangg reader aku semua sebab sudi baca entri entri aku yang tak semengah ..

Aku sayang reader reader aku semua yang sudi singgah ke blog picisan aku ..

Sekian ..

Harta nyawa dunia akhirat

eydafaizal | Thursday, June 11, 2015 | 0Comments |
Rendunyaaa ..

Bila kat opis seharian ngadap kerja , 
Terasa rendu sangat lahai dekat anak²..

Rendu keletah ..
Rendu derang nangis ..
Rendu nak tengok derang sengih sengih ..
Senyum senyum ..
Alahaii .. 

Mama rendu awakk berdua saiyang ..

Love you .. 






Awat bulat sangat saiyang saiyang mama ni ?? Haha

Ehh .. Tekalah mana kakak mana adek .. 

Sapa teka betul memang terer ..

Sebab aku yang mama derang ni pon tak cam anak sendiri ..
Ahaks ..

Okay .. 
Nak sambung buad kija .. 

Daaa ... 

Boring

eydafaizal | Wednesday, June 10, 2015 | 0Comments |
Korang kalau dah bosan kat opis korang buadpa?? 

Kalau aku kerja aku nak selfie ja .. Bhahaha .. 
Bebudak ofis pon gitu .. 

Dah kalau kau jumpa geng , samala .. Ngee ..


Baii ...

Jom balik kerja

eydafaizal | Monday, June 08, 2015 | 0Comments |
Terakhir sebelum balik kerja .. Hikhik ..

Aku malas buad dataa .. 
Jadik aku meroyan maen telepon ..

Boss maapkan saya ya .. 
Harini taksehad .. Kiiikiki



Dah dah .. 

Nak balik amik anak anak kat pengasuh ..

Daa ..

Faryana Faryani

eydafaizal | Thursday, June 04, 2015 | 3Comments |
Assalamualaikum ..
Fuhfuh .. Penad harini ..
Tatahu kenapa .. Hehe .. 

Harini aku g kerja moody .. Bhahaha ..
Tapi dapat diatasi .. 
Kira okay apa .tak lha bored sangat kat opis ..
Mata aku siap melali lagi kena aircond .. Pufff ...

Nak update gambar anak kembar kesayangan beta .. Hehe ..

Hai Khamis !

eydafaizal | Thursday, June 04, 2015 | 2Comments |
Wee .. Dah khamis .. Ngehngeh .. Esok jumaat .. Then cuti sabtu ahad ! Motip hapdate cenggini ? Sebab rendu nak mengulit anak 24 jam .. Kahkah .. Walau kadang aku rasa bingit dengar derang berlawan nangis sekuat hati .. Haehh .. Tapi tangisan anak anak tu la yang dirindui setengah nyawa .. Sekian .. Ehh belanja satu selfie ..

Rendu Dengan Blog :(

eydafaizal | Wednesday, June 03, 2015 | 1Comments |
Hai .. Kenal aku lagi tak ?? Lamanya kan aku tak mengupdate apa apa dalam ni .. Maaf .. Aku ni kan pemalas tahap gaban .. Jadik , takda satupon entri untuk blog ni . Well done untuk aku ..bhahaha .. Ekceli banyak sangat cerita nak story kat sini .. Tapi tulah .. Masa tak cukup .. Dengan kerja .. Dengan si kembar .. Tak cukup tangan den .. Tak cukup masa nak mencelah kejab update belog .. Sebab waktu anak tido is waktu i uruskan hal rumah .. And be my tido time too .. Muehehe.. Insyaa allah .. Aku try rajin rajinkan diri k .. Seboleh mungkin taknak jadik blogger sesuam kuku jer .. Hee ..

Kenalkan ...

eydafaizal | Wednesday, April 29, 2015 | 0Comments |
Hai assalamualaikum ...
Kenalkan puteri kembar aku ngn si faizal ..





Puteri puteri kami ni lahir pada 08 Februari 2015 .. 

First twin ::
Nur Faryana Zulaikha Binti Mohd Faizal
Lahir secara normal pada pukul 8.49 malam .. 
Berat 990 gram .. 

Second twin ::
Nur Faryani Zulaikha Binti Mohd Faizal
Emergency operate jam 9.21 malam .. 
Berat 1.07 kg .. 

Selamat datang ke dunia sayang .. 

Nanti kita jumpa abang sama-sama ya ? 


Hai ...

eydafaizal | Wednesday, April 08, 2015 | 0Comments |
Assalamualaikum semua ... :)
Lama aku tak hapdate blog kan ?
Bersawang gila dah ni ..
Semangat berblog dah merudum ..
Puas menyeru .. Haha ..
Tak kerap kunjung tiba ..
Aku nak bagitau ..
Aku dah selamat bersalinkan kembar aku .. Ngee ..
Alhamdulillah ..

Isnin..

eydafaizal | Monday, January 19, 2015 | 0Comments |
Hey ..
Salam isnin yya ..
Aku pepagi dah kat opis..
Jalan kaki harini ...
Gilaaa penat .. Fuhh ..
Lakiku demam tetiba ..
Kena hujan semalam kot .
Alahai sian dia ..

Saat mencabar

eydafaizal | Friday, January 16, 2015 | 0Comments |
Hai .. Assalamualaikum ...
Lama aku tak berkongsi cerita ..
Lama tak merapu meraban macam dalam blog lama ..
Memang sengaja create blog baru ..
Tak kisah biar apa orang nak pikir ..
Malas rasa nak amik peduli ..
Kenapa ??
Biar hanya aku yang tahu..
Well .. Dah pertengahan bulan 1 ..
Tahun 2015 sudah ..
Kandungan aku dah nak enam bulan lebih ..
Mengandungkan amanah Allah yang kali ni cukup memberi seribu makna buat aku ..
Sebab bermacam dugaan mendatang ..
Terutamanya sekali penutup tahun lepas .. 2014 ..
Memang dugaan sesangat. .
Kenapanya ??
Aku tak rasa nak kongsi kat entri ni ..
Muahahahaa ..
Aku nak sambung kerja ni .. Ngee ..
Next entri I sambung ya ..

Quick update !

eydafaizal | Friday, January 16, 2015 | 0Comments |
Aku nak buat entri panjang lepas ni.. Wee
K tu ja ..
Kat opis ni .. Hee
 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid