Alkisah ..

eydafaizal | Tuesday, May 24, 2016 | 0Comments |

Tajuk kemaen .. haha ..

Blog lama tak berupdate ..
Terlalu banyak entri tertunggak ..
Terlalu banyak idea tapi tak tertulis .. tak terluah ..
Penangan mak mak lah katakan ..
Takda masa nak menaip entri ..
Nak scheluded entri pon dah tak mampu sekarang .

Kembar si faryana faryani dah setahun empat bulan lebih ..
Cepat masa berlalu ..
Cepat jugak aku rasa babybump dalam perut dah nak cecah enam bulan ..
Allah .. sekejabnyaa masa berlalu pantas ..
Serba serbi perlukan perhatian ..

Dengan keadaan sekarang ,
Aku masih bekerja .. carik rezeki .. bantu sifaizal mana yang tak cukup ..
Bukan tak mampu nak duduk rumah jaga anak anak urus rumah tangga sepenuh masa ..
Tapi sebab aku masih perlukan beberapa perkara .. tak nak susahkan si faizal. .

Tetambah lagi dia kat sini just bekerja sendiri ..
Jerih payah dia buad aku segan nak meminta ..
Jadik baiklah aku bantu dulu sementara nak stabilkan hidup..

Untung jugak bersuamikan si faizal ni ..
Tak banyak kerenah .. senang nak handle makan minum semua ..
Cerewet tu ada .. cuma dia boleh faham keadaan .. syukurlah ..

Kembar pon dah banyak sangat kerenah..
Hari hari ada jer benda baru derang tunjuk ..
Semua yang menghiburkan naluri keibuan mama..
Seronok rupanya ada anak sendiri..
Tak menyesal kahwin muda tau .. haha ..

Ramadan dah nak dekat ..
Rendunyaa bulan puasa ya rabbi ..
Insyaallah tahun ni boleh cuba penuhkan puasa .. in syaa allah ..
Moga Allah izinkan ..

Please doakan aku kuat okeh .
Bye.

Pregnant ? Again ?

eydafaizal | Friday, April 22, 2016 | 0Comments |

Haha .. Hai and assalamualaikum .. :)

Tajuk kemain .. Haha ..
Rasa kematu idea aku nak up entry bila dah berbulan aku tinggalkan blog sendirian bersama sawang sawang yang cantik .. Eh ? Haha ..

Okay .
Si kembar faryana faryani dah setahun dua bulan lebih ..
Alhamdulillah makin aktif .. Makin banyak akal dan makin banyak perkembangan yang derang tunjuk kat aku ..
Dah boleh berjalan ni jenuh jugaklah nak handle budak dua orang bertuah ni ..
Sorang kesini sorang kesana ..
Eh suka buli mama taw .. Mencikk .. Hehe ..

And now , mama pregnant lagi ..
Dah masuk 18 week ..
Ramai yang tanya macam macam ..
Negatif ada positif ada ..

Ehh kalau kau nak cakap apapun aku tak kesahlah ..
Bukan malas nak kesah tapi aku taknak dipenuhi dengan perasaan negatif ..
Haa gittew ..

Membesarkan budak kembar dua orang tu dengan mengandung almost 4-5 month ni memanglah mencabar ..
Tapi dah rezeki allah nak bagi .. Takkan aku nak tolak ..

Ehh malas aku membebel dalam entri ni ..
Lain entri laa aku bebel lagi .. Ngehngeh ..
Doakan kembar sihat ..
Doakan aku ngan baby dalam perut jugak eh ?
Sayang korang keketat .. Hee

11 month already ?

eydafaizal | Friday, January 08, 2016 | 0Comments |
update waktu dinihari .. haha.. 

pejam celik pejam celik alih alih harini dah genap anak dara dua orang yang bulat tu sebelas bulan .. 
ehh kejab jer rasa dah nak setahun dah next month .. 
mama rasa macam baru jer keluar wad bersalin semalam saiyang heheh .. 


sepanjang sebelas bulan ni , budak berdua ni tak banyak kerenah sangat .. 
ada masa derang maintain .. 
ada masa derang punya perangai aku pon naik pening nak mengadap .. adeii .. 

alhamdulillah , 
budak bulat boleh apa jja selama sebelas bulan ni ? 
yya , soalan biasa yang orang akan tanya walau kemana pon dak kembar berdua tu dibawak jalan .. 

sebelas bulan , 
dua dua dah ada hampir enam ke tujuh batang gigi .. 
dah boleh duduk .. tengah belajar berdiri .. 
suka bertatih nak jalan .. 
kuat gelak kekeh kekeh .. 
ntah apa yang dikekehkan derang dua nipon aku tak tau lha kadang kadang ..

yya ..
derang ni suka main berdua .. 
kejab adek g kacau kakak .. 
kejab kakak main acah acah adek .. 
kejab adik nangis .. kejab kakak pujuk .. haha ..

part derang berdua main ke gadoh ker is the best part yang aku suka tengok .. hahaha .. 

q

keletah derang sangat menenangkan hati .. 
allahu .. 
beruntung rasa ada anak penenang macam depa dua ni .. 



well my babies , my nyawa .. 
my kesayangan .. 

i love both of you .. 

nur faryana zulaikha . 
nur faryani zulaikha . 


:)

2016 - new stuff coming soon ...

eydafaizal | Thursday, January 07, 2016 | 0Comments |


assalamualaikum and hai ..

2016 with azam baru ..

dah lama bincang dengan si faizal ..
alhamdulillah dia izinkan bini dia yang banyak songeh ni buad apa yang bini dia nak ..
huwaa lega disitu ..

2016 norlida hidayu bakal ada jenama sendiri ..
in syaa allah .
semoga segala urusan dipermudahkan .. amin ..

rezeki anak anak sentiasa ada in syaa allah ..
jadik meh laa cari ilham sendiri ..
since dengan minat yang mendalam ..

nantikan okeh ..
keluaran dalam pertengahan tahun 2016 ..
harap Allah makbulkan . amin ..

korang !

doakan hokeh .. :)

salam 2016 semua ..

eydafaizal | Thursday, January 07, 2016 | 0Comments |
assalamualaikum ..

lamanyaaa tak bukak blog .. 
tah apa yang jadi .. 
sememangnya banyak dugaan di tahun 2015 .. 

masuk tahun baru 2016 ni , 
start mulakan hidup baru bersama keluarga .. 
alhamdulillah .. 

malas aku nak berbasa basi pasal semua benda ..
since aku dah terlalu jarang ada masa nak update blog kesayangan ..
perhatian lebih pada family ngan anak anak .. 

lagipon malas nak dikenang pelbagai dugaan .. 
sekadar nak mengenang untuk menempuhi cabaran hidup mendatang tu boleh lah .. 

well .. masuk tahun baru ni .  
tak terlewat kot nak wish happy new year ... haha ..
baru seminggu kot tahun 2016 .. 

azam tahun 2016 ni , 
hope dapat capai perancangan yang dibuad teliti dengan si faizal .. 

hidup baru kami ni dengan suasana baru .. azam baru .. tempat baru .. kehidupan baru .. 

moga Allah rahmati dan lindungi .. 
amin .. 

ehh , korang jugak laa taw .. 
harap 2016 tahun kita capai segala yg kita azamkan .. 


selamat tahun baru 2016 from me .. 


from si faizal and my faryana faryani ..



daa .. till we meet again .. 


 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Norlidahidayu ~ | Design by Kiera Rashid